Dat dit kan in Nederland: 80 procent ouderen heeft geldzorgen

Zo’n 80 procent van de Nederlandse ouderen heeft geldzorgen. Meer dan een derde van onze ouderen maken zich zelfs regelmatig zorgen over hun gebrek aan geld.

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld, maar helaas voelen onze ouderen daar het effect bepaald niet van. Dat blijkt uit een enquête van seniorenorganisatie ANBO onder ruim 1.700 respondenten.

Directrice Liane den Haan legt uit:

“Volgens de ramingen gaan zij er ook volgend jaar weer op achteruit, vergeleken met werkenden. Dat is onaanvaardbaar, want de kosten voor zorg en levensonderhoud stijgen elk jaar flink.”

En dit is precies waarom ‘ouderenzorg’ (pensioenen, etc.) nooit via de overheid geregeld hadden moeten worden. De gemiddelde Nederlander verdient al lang genoeg om zelf voor zijn oudedag te betalen. Daar hebben we geen AOW’tje of door de overheid geregelde pensioenen voor nodig.

Ik bepleit nu al jaren dat de AOW uiteindelijk helemaal moet verdwijnen en dat werkenden gewoon een flinke belastingverlaging krijgen zodat ze netto meer overhouden. Laat ons zelf bepalen waar we investeren en hoe we ons willen voorbereiden op onze oude dag. Wij zijn daar veel beter in dan de staat: als wij elk jaar een klein bedrag opzij zetten hebben we na onze 65e verjaardag een godsvermogen. Vreemd genoeg is dat niet zo als we dit door de staat laten regelen.

De oplossing voor armoede onder ouderen is dus niet meer, maar minder overheid. Welke politieke partij heeft de moed om dat hardop te zeggen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Nederland is net een prachtige winkeletalage. Heb je weleens in zo winkel achter de coulissen gekeken? Wat een rotzooi ineens! En zo is Nederland ook. Naar buiten toe allemaal pracht en praal maar binnen is het een ramp wat deze kabinet gepresteerd heeft. De ouderen zijn alleen tot last, denk daarover na als je nog werkt. Ga eens goed achter de coulissen kijken.

 2. zomaar

  ach ja , ik weet het nog begin de jaren 60 toen ik ging werken , je moest !! verplicht sociale premies betalen , verplicht sociaal deelnemen aan de pensioenfondsen , in ieder alles was na goed links gebruik en gedachten verplicht sociaal.

  dit zo ons later tegoed komen werd toen gezegd !, toch de (R)overheid had toen nog geen idee wie later als verrijking onze grenzen over zouden komen, die miljarden per jaar kosten .

  en daar gaat mij verplichte sociale bijdrages !!, weg gegeven aan de ons toegekomen verrijking!, ik krijg een habbekras na 47 jaar werken .

  en dan mag ik nog blij zijn , er zijn er die met minder toe moeten komen .

 3. poldi

  Zie hier het fabeltje dat alle ouderen rijk zijn. al jaren zie ik om me heen dat heel veel ouderen het moeilijk hebben en elke keer hoor ik weer ook Mathijs Bouman de roeptoeter van het kabinetbeleid hoe rijk al onze ouderen zijn.waanzin! Als men zo door gaat met het uitmelken van een grote bevolkings groep, dan redden veel ouderen het niet meer en zakken weg in ellende. Nederland die het beste pensioenstelsel had !!! laten nu liever hun oudjes verpauperen.

 4. poldi

  Plagiaat
  ———
  Klopt, als de pensioenkortingen door gaan en volgend jaar gaan ook weer de zorgkosten, huren en andere lasten omhoog, kan ik mijn huur en zorgkosten niet meer betalen. En geloof me, dan zet ik het eerst de zorgkosten stop, betaal mijn huur twee maanden met boete later, dan maar een wanbetaler. Hier heeft niemand om gevraagd. Lijmen met een paar tientjes gaat niet meer lukken, regering zal echt met meer voor de dag moeten komen.

 5. Wim

  Om eerlijk te zijn ik heb er geen pardon mee, als de meerderheid zich steeds in de maling laat nemen door de linkse Goebbels media en de staats TV dan moet je ook maar op de blaren zitten. Moeten ze maar goed stemmen.

 6. Wim Vreeswijk

  ‘Den Haag’ moet zich kapot schamen. Zo ga je niet met onze ouderen en wederopbouwers van ons land om !

 7. Anna

  Alle miljarden moeten grotendeels naar de moslimman/hele families, onveiligheid, corrupte failliete zuiderlijke landen, banken, islamitische staten, EU speeltjes, oorlogjes voeren enz,enz. Onze oudjes kunnen van de PvdA en VVD eenzaam op een houtje bijten. Fascistisch Turkije kan op miljarden rekenen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.