Leider Alternative für Deutschland: burgers moeten zichzelf kunnen beschermen

Laat het debat over het recht om een wapen te dragen maar losbarsten!

Dit is nog eens goed nieuws: de leider van Alternative für Deutschland (AfD), Frauke Petry, zegt dat burgers in staat gesteld moeten worden om vuurwapens en andere zelfverdedigingswapens te kopen én te dragen. Ze deed deze uitspraak in gesprek met Funke Media Group in een interview dat vandaag gepubliceerd werd.

Petry zegt terecht dat de recente aanslagen in Duitsland ervoor hebben gezorgd dat de gemiddelde Duitser zich niet langer veilig voelt:

“Steeds meer mensen voelen zich onveilig. Elke burger die zich aan de wet houdt moet in staat zijn om zichzelf, familie en vrienden te beschermen.”

Politiekcorrect links zal dit ongetwijfeld vreselijk vinden, maar Petry heeft natuurlijk gelijk. Zoals ze zegt:

“We weten allemaal hoe lang het kan duren voor de politie ter plaatse is.”

In Duitsland en Nederland eist de staat het alleenrecht op bescherming op. Dat klinkt misschien leuk in theorie, maar in werkelijkheid kan de staat die rol helemaal niet vervullen. Nou ja, in ieder geval niet zonder 100 procent totalitair te worden. Het gevolg is dat brave burgers keer op keer het bokje zijn terwijl misdadigers die de wet aan hun laars lappen kunnen doen en laten wat ze willen.

Het is zowel in Duitsland als in Nederland tijd om vuurwapenwetten aan te passen en het gemakkelijker te maken voor gewone burgers om zich te bewapenen. De overheid kan ons niet beschermen; gelukkig kunnen we dat zelf wél.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. anniejansz1

  aanslagen van gestoorde tieners en extreem rechtse tokkies met een wapen zijn een groter gevaar dan Duitse moslims…

  Met de USA in gedachte een voorstel van een waanzinnige.

 2. Vigo

  Gezien het feit dat de wapenverkoop in Duitsland zowel als in Oostenrijk aanzienlijk is gestegen kan dit de AFD wel eens electorale winst opleveren.

  Maar ook zonder legalisatie is het verstandig je te bewapenen, zij die ons bedreigen trekken zich ook geen moer aan van wetten.

 3. Seneca

  Ja hoor, daar gaan we weer! Ik wil aj wel eens zien hoe dankbaar hij zal zijn, als hij,door een bewapende medeburger, gered wordt van een moslim, die denkt dat hij zijn mo een plezier doet om een niet moslim te vermoorden. Oh nee, ik vergis mij, hij zal die gewapende medeburger de mantel uit vegen, want die arme man die hem probeerde om te brengen, was achtergesteld, zielig, weinig tot geen opleiding gehad en was daardoor niet aan de bak gekomen en bovendien gediscrimineerd. Als de man die hem gered heeft een beetje geluk heeft, wordt hij niet met het wapen, dat aj gered heeft, door aj doodgeschoten.

 4. Marieke

  Beste Michael, met wapens kun je iemand doodmaken. Het is dan ook verstandig de huidige strenge wetten omtrent wapenbezit te handhaven.

  1. Houtlijm

   Marieke, hoe wil jij -als de nood aan de man/vrouw komt- jezelf of je kinderen verdedigen zonder wapens?

   1. Marieke

    Dan weet ik nog steeds niet hoe ik met een wapen moet omgaan, beste Houtlijm. Wapens zijn gevaarlijke dingen, en daarom vind ik dat niet iedereen ze mag hebben.

    1. Houtlijm

     Marieke is reddeloos verloren, zoveel is wel duidelijk. Ieder spoortje authenticiteit, instinct en besef tot zelfbehoud is gedoofd en uitgewist bij dit westerse, moderne vrouwtje. Weerloos voer voor de gewelddadigen.

     1. ceteris paribus

      Dat Houtlijm het een goed plan vindt dat elke Nederlander met een vuurwapen gaat rondlopen teneinde Nederland moslimrein te maken verbaast niet.
      Wat is het toch feit dat hij een minuscule minderheid van wereldvreemden behoort. Zelfs de clown Wilders zal dit als totale waanzin beschouwen.

     2. Houtlijm

      “Dat Houtlijm het een goed plan vindt dat elke Nederlander met een vuurwapen gaat rondlopen TENEINDE Nederland moslimrein te maken verbaast niet”.

      Met deze smerige leugen en volkomen valse beschuldiging beticht Ceteris Paribus mij en andere Nederlanders die zich willen VERDEDIGEN, van regelrechte moord en genocide. Hiermee heeft hij zichzelf niet alleen volledig gediskwalificeerd, maar vooral ook onbekwaam en onmachtig getoond in het debat.

      Ik roep de redactie op om stelling te nemen tegen deze aperte leugens en laster. Dit gaat te ver.

     3. ceteris paribus

      Tegen wie wenst de heer Houtlijm zich dan met vuurwapens te verdedigen?

     4. Vigo

      Die laffe pisvlek begint al terug te krabbelen van zijn leugenachtige valse beschuldiging, wat een min ongedierte is dat kereltje toch…..

     5. ceteris paribus

      Vleeshaak Vigo gaat straks vast ook beweren dat zijn geweldsfantasieën niet moslims betreffen. Hij wenst ze allemaal geweldloos in concentratiekampen op te sluiten.

     6. Houtlijm

      Je bent een vieze, vuile, gore rothond Ceteris Paardepis. En de grootste, smerige lafaard die op twee benen rondloopt. Je bent minder dan stront in het riool. Ik wens je een ongeneeslijke ziekte toe met een langzame en pijnlijke dood.

     7. ceteris paribus

      Beste Houtlijm, uw bijdrage verraadt een ernstig gebrek aan beschaving en zelfbeheersing. Het is met name ook om die reden waarom vrij vuurwapenbezit zo levensgevaarlijk is, mensen zonder controle over zichzelf kunnen er onvoorstelbare ellende mee aanrichten.

    2. Vigo

     Je snijdt je biefstuk ook zeker met een lepel, muts?

  2. ceteris paribus

   Mogelijk is het een goed idee als de overheid aan elk Nederlands gezich een pakket handgranaten beschikbaar stelt. Dat geeft een groot gevoel van veiligheid.

   1. Vigo

    In een moslimreine samenleving zal de vraag naar wapenbezit fors afnemen denk ik zo maar!

    1. ceteris paribus

     Vleeshaak Vigo droomt van een geweer waarmee hij moslims kan afschieten. Dit ziektebeeld wordt op DDS normaal gevonden.

     1. Vigo

      Een vrij verkrijgbare kruisboog zet ook zoden aan de dijk hoor pisvlek.

 5. ceteris paribus

  Michael bepleit dat burgers in dit land allemaal vuurwapens kunnen aanschaffen om medeburgers mee te kunnen vermoorden.

  DDS is een rechts blog maar dit had ik nog niet voor mogelijk gehouden.

  1. toetssteen

   @CP
   Ik eb nieuws voor u, de meeste mensen met een wapen gebruiken dat niet tegen anderen, maar tegen zichzelf. Juist ja, zelfmoord alzo. Dat aantals ligt in Nederland procentueel genomen net zo hoog, alleen verhangen ze zich, springen voor de trein (machinist een levenslang trauma) gooien zich van flatgebouwen( mighty lol voor de mensen die de resten van de tegels mogen krabben).
   Kort samenvattend, u klets onzin! Als het zoooo slecht zou zijn, waarom piekt Zwitserland dan niet?
   Gewoon omdat het niet is zoals u stelt.

   1. ceteris paribus

    Het verbaast mij niet dat u vrij wapenbezit voor iedereen bepleit, beste Toetssteen, en ook niet dat u werkelijk denkt dat ons land daarmee veel veiliger gaat worden.

    Wat is het toch geweldig dat verwarde zielen als u politiek niets in de melk hebben te brokkelen.

    1. toetssteen

     @CP
     I beg you pardon? Waar heeft u het nu toch over? U meent dat ik pleit voor meer verwarde mensen tegen de voorplecht van de trein of nog wat menselijk afval onderaan een tower?
     Ow, wacht, u hebt dat liever dan iemand die zich een kogel door de grijze brij jaagt.

     Wat eea overigens met landelijke veiligheid van doen heeft, is me een raadsel! Wat ik wel weet is nadat de juweliersvrouw poefpoef deed de samenleving van twee ntoire moordenaars af was (ja ze waren gewapend, ze hadden de juwelier al in zijn donder geschoten).
     Ach, maat guttie, de schatten hadden hem gewoon kapot mogen vermoorden en liefst zijn vrouw erbij! Kijk, dat i rechtvaardig?

     Iets met knetter en knettergek. Nog nooit in de geschiedenis heeft defaitisme geleid tot een betere samenleving. De wereld steekt zo niet in elkaar oranje hallelujah peace zanger!

     1. ceteris paribus

      Ik vrees dat de heer Toetssteen zelf niet meer beseft dat hij verwarde onzin neerpent.
      Laten we hopen dat deze zorgmijder tijdig passende hulp vindt.

    2. zomaar

     en @cp , wil jij dan dat de wapens alleen maar in de moskeeën opgeslagen (zijn) worden ?.

     en pleit jij hier dat de gemiddelde oppassende burger , zich moet laten afslachten , zelfs achter zijn eigen voordeur.

     heel het opgezette Multi gebeuren door de linkse denkers in heel Europa , blijkt nu op een fiasco uit te lopen , nu bepaalde groepen (indeze moslims) kleine en grote aanslagen plegen op de Europese burger van origine.

     of de (R)overheden binnen Europa , dus de linkse leiders en partijen moeten diep (grof) bezuinigen op b.v ontwikkeling , en andere hulp programma’s van linkse onnozele makelij !.

     en deze gelden steken in compleet politie en militaire macht , (JA , die overal op straat en in de straten aanwezig zijn !!), om alert te kunnen reageren op kleine ,grote islamitische aanslagen , en op geweld door het door hen geknuffelde boeventuig !.

   2. toetssteen

    @CP
    Juist ja, u hebt geen antwoord en schiet daarom in de bekende modus.

  2. Ali Yas

   Ceteris weet ongetwijfeld dat zelfverdediging voor de wet geen moord is, en dat Michael dus niet pleit voor moord. Dit is liegen om een ander in een kwaad daglicht te kunnen stellen. Veel dieper kan een mens niet zinken.

   1. toetssteen

    Ali Yas
    Zoals gewoonlijk. Hier nog en leuke inzake Florida waar open wapenbezit is toegestaan (dus niet verborgen) Die tent waar zoveel jonge mensen gemarteld (houden ze achter de mouw) en vermoord zijn:

    http://crimeresearch.org/2016/06/mass-shooting-in-florida-occurred-in-another-gun-free-zone-as-many-as-20-people-died-in-a-shooting-at-an-orlando-nightclub/

    Ow, juist ja, daar was wapenbezit verboden, nou was een extreem succes…. Not.

   2. Marieke

    Als ik alleen al op dit blog lees dat een Vigo fantaseert over het ophangen met vleeshaken van andersdenkenden dan is het heel goed dat niet iedereen wapens mag bezitten.

    1. zomaar

     zo watt?, de gemiddelde moslim en linkse aanhanger droomt ervan om ieder die het niet met hen eens is , uit te moorden of te verbannen .

     moeten wij ons dit dan wel latengevallen , dus hef de wet op het bezit van wapens op !!, zodat iedere oppassende Europeaan zijn eigen en zijn gezin, kan beschermen, tegen islamitische en links tuig !!.

     dit zijn de groepen binnen onze huidige samenleving , die een gevaar zijn voor de burgers .

    2. ceteris paribus

     Inderdaad, de mensen die hier fantaseren over geweld tegen medemensen bepleiten niet toevallig ook de vrije verkoop van vuurwapens.

     1. Ali Yas

      Het is het geweld van bepaalde “medemensen” waartegen verdediging nodig is. Maar Ceteris verruimt het begrip zelfverdediging door het “geweld tegen medemensen” te noemen – het slachtoffer dat zich verdedigt wordt dader. Dit soort omdraaiing is een fraai voorbeeld van de vele drogredenen waarvan Ceteris zich bedient om de discussie te kunnen ‘winnen’. Valsspeler.

     2. ceteris paribus

      Het zal de heer Ali Yas toch niet ontgaan zijn dat er nogal wat mensen hier expliciete geweldsfantasieën verwoorden? Is het werkelijk een goed idee dit soort mensen vuurwapens te geven?

     3. Ali Yas

      De man zonder geweldfantasieën werpe de eerste steen.

 6. Ruud Steunassen

  Ceteris paribus moet niet zo schijnheilig doen.
  Hij bezit zelf een puddingbuks. Zo komt hij ook aan zijn bijnaam gele pisvlek.

 7. Ruud Steunassen

  @anniejansz1
  Duitsland is de USA niet.
  Je kunt pas oordelen als iedereen wapens bezit.
  In een bepaalde stad in Amerika is iedere burger verplicht een wapen te dragen. De criminaliteit is daar vergeleken met andere plaatsen uitzonderlijk laag.
  Geef alle moslims in Nederland maar een vuurwapen en alle autochtonen ook. Dan zullen we weleens zien, wie ze het eerst gaan gebruiken.
  Ik heb mijzelf zodanig bewapend dat ik iemand kan doden en ik zal het ook doen als het nodig is, hoewel mijn voorkeur uitgaat naar het breken van botten.
  Men moet nu eenmaal bij lichtzinnige idioten respect afdwingen door middel van geweld.
  Beschermt u zichzelf maar door een burqa te gaan dragen.

 8. Ruud Steunassen

  Ik heb met Isis nog een appeltje te schillen. Daarom heb ik steeds een klein Zwitsers officieren dunschillertje bij me.
  Nu mag ik hopen dat de politie straks niet voor mijn deur staat, te paard, op mountainbikes, met twee politieauto’s en een overvalwagen.
  Ze zijn namelijk doodsbenauwd voor boze witte mannen van boven de vijftig met dunschillers, die slapende honden en slapende cellen wakker zouden kunnen maken. Boze blanke mannen van boven de 50 zijn namelijk allemaal potentiële terroristen, die Nederland nog willen houden zoals het ooit was met vriendelijk lachende Japanners in Volendammer klederdracht tegen een achtergrond van bloembollenvelden.

  1. toetssteen

   @Ruud
   Dan maken we een heerlijke aspergeschotel/ even aangenomen dat ik die bestoven vingers lekker zou vinden (die groen gaan dan weer wel en dan heb ik het over asperges).
   Enfin, als de overheid zijn taak naar behoren vervult, dan zou dit geen item zijn. Mijn vrouw flaneert met haar vriendinnen (divers, zoals daar gewoon) bij nacht en ontij over straat, ze voelt zich daar vrij! Hier een hoerrrr. Probeer dat eens een keertje op Junction8 en ik vrees (love it) dat u een horde withete mensen op uw pad tegenkomt. Echt, dat is daar onbestaanbaar. Gelukkig.

 9. Niek

  De USA is percentueeel veel veiliger dan NL en Europa…
  Cijfers bewijzen dat. Mss moet je je zelf idd meer kunnen wapenen tegen (vnl) moslims tegenwoordig…

 10. Bromsnor

  Jezelf en je familie verdedigen of jezelf en je familie te laten “afslachten”.

  De keus is aan u.

  Overigens is met de komst van de islam in Europa niet alleen het aantal terreur aanslagen toegenomen maar ook neemt het aandeel moslims in de criminaliteit sterk toe.

  We zien dat in Nederland met de z.g Macro criminaliteit maar ook in andere landen zoals Duitsland en Zweden neemt het aantal moslims die crimineel zijn sterk toe. Van verkrachtingen tot berovingen.

  Daarbij is er vaak een link tussen criminele moslims en islamitische terreur.

  B.v onderstaand artikel:

  ‘Düsseldorf Noord-Afrikaanse bendehoofdstad’
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24964635/___Dusseldorf_Noord-Afrikaanse_bendehoofdstad___.html

  1. van Urk

   Wie een kleine elite als vijand heeft, kan gemakkelijk en geruisloos voor zijn eigen veiligheid zorg dragen; maar wie het hele volk tot vijand heeft, is nooit veilig en hoe wreder zijn optreden, des te zwakker wordt zijn positie.

 11. Bromsnor

  Er zijn veel misvattingen over het wapen gebruik in de VS. Dat komt voornamelijk omdat de grote media in de VS pleiten voor strengere wapen wetgeving en daardoor vaak een soort anti-vuur wapen propaganda voeren die mensen op het verkeerde been zet.

  Het aantal doden door vuurwapengebruik is in de VS de laatste jaren sterk gedaald. Maar door de vaak sensationele berichtgeving in de (anti-wapen) media zou je juist het tegenovergestelde denken.

  Zie onderstaand artikel en statistiek.

  Americans Convinced Gun Homicides Soar Despite Actual Plunge In Gun Crimes
  http://www.zerohedge.com/news/2013-05-07/americans-convinced-gun-homicides-soar-despite-actual-plunge-gun-crimes

  Ook vinden veruit de meeste schietpartijen plaats met illegale (!) wapens in die gebieden waar vaak de strengste wapenwetten gelden en zijn vaak bende gerelateerd. Zoals b.v in Chicago waar ieder weekend veel schietpartijen plaats vinden met illegale wapens.

  De massa schietpartijen waarover de media vaak sensationeel berichtten komen weinig voor en gebeuren meestal in z.g “gun free zone”; dus gebieden waarin niemand een wapen mag dragen.

  Moordenaars kiezen vaak deze gebieden uit omdat ze dan niet tegengehouden kunnen worden door iemand met een vuurwapen en ongestoord kunnen moorden totdat er gewapende politie komt.

  Kortom, juist in gebieden met zeer strenge wapenwetgeving (zoals b.v Chicago) en in gebieden waarin geen wapens mogen worden gedragen (z.g “gun free zone”) vinden de meeste schietpartijen plaats.

  1. toetssteen

   @Bromsnor
   Inderdaad. Die berichtgeving zou dus veel nauwkeuriger moeten. Maar ja, als ze dat zouden doen komt de onwelkome waarheid bovendrijven.

 12. Ni28

  Ik heb mijn interesse voor wapens verloren toen ik geloof ik toen ik 14 jaar oud was. Als ik bedenk dat iedere idioot op straat een wapen bij zich heeft zou ik mij niet veiliger voelen. Het is wel zo dat de staat ons vraagt om gewoon door te gaan met ons leven omdat zij ons voldoende beschermen terwijl zij de misdadigers met open armen hier verwelkomen. Ik zie voor mij een kudde gnoes waar af en toe enkele weggeplukt worden door krokodillen terwijl de rest rustig toekijkt. Daar beginnen wij namelijk erg op te lijken.

 13. Ni28

  Ondanks de dubieuze kwestie om elkaar te bewapenen zijn hier genoeg mensen aanwezig die geen woord aan de moslimgeweld besteden maar van de burger die zich wilt verweren alvast een moordenaar maken. Ons bekende figuren die liefst maar eenzijdig oordelen zoals het goed links betaamt.

  1. anniejansz1

   Moslimgeweld zat, daar zijn we het over eens, maar in Nederland zie ik geen moslims met een AK47 zwaaien, hooguit een roestig broodmes en dan nog heel sporadisch.

   Met de Amerikaanse geschiedenis in gedachten is het bijna hilarisch om een lans te breken voor legaal vuurwapenbezit in Europa en zeker met name in Nederland.

   Totaal nergens op gebaseerd om dit beleid te veranderen.

   Michael, je schrijft teveel voor conservatieve USA-blogs en zit te lang in Turkije voor een helder oordeel.

 14. van Urk

  Het is de opdracht van de staat zelf om burgers te beschermen. Daar betalen wij als burger voor. De vraag is alleen of de staat wel genoeg doet om ons te beschermen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.