Benjamin Netanyahu slaat op epische wijze terug naar Tunahan Kuzu van DENK

Geen categoriesep 08 2016, 13:00
Dit is dus waarom wij van rechts zo ontzettend veel van de Israëlische premier houden.
Benjamin Netanyahu is een held. Niet alleen omdat hij zijn leven als jongeman letterlijk geriskeerd heeft voor zijn land, maar ook omdat hij dat tegenwoordig nog steeds doet, onder meer door islamisten genadeloos te ontmaskeren.
Tunahan Kuzu van DENK kan dat wat minder waarderen. Deze Turkse nationalist (die om voor mij volstrekt onbekende redenen een Nederlands paspoort heeft en lid is van ons parlement) weigerde hem onlangs opzichtig de hand te schudden. Vervolgens zette hij heel trots een video online waarin hij tekst en uitleg gaf over zijn antisemitische actie.
Want ja, dat het antisemitisme is moge duidelijk zijn. Deze man heeft er geen enkele moeite mee om Erdogan op te hemelen, de Turkse president die routinematig critic opsluit en gebieden waar Koerden wonen platbombardeert. Sterker nog, feitelijk is Kuzu Erdogans man in Den Haag.
Volgens Kuzu heeft Turkije het recht dus wel om een terroristische organisatie (de PKK) aan te pakken, maar Israel niet. Dat is meten met twee maten, één voor moslims en één voor joden, wat natuurlijk één van de definities van antisemitisme is.
Gelukkig was Netanyahu niet van zijn stuk door Kuzu's actie. De premier plaatste een video online waarin hij Kuzu even snel neersabelt... waarna hij weer verder ging met zijn dagelijkse werk: het beschermen van Israël.
De tekst:

"We zagen vandaag [red.: gisteren dus] een duidelijk voorbeeld van wie er vrede wil, en wie er geen vrede wil. Ik zal door blijven gaan met het versterken van de internationale positie van Israël en ik zal met trots haar standpunten in de wereld verdedigen. Zoals Menachim Begin zei: 'Wie zijn neus ophaalt blijft met een kromme neus zitten'."

Zo fileer je een hater als Kuzu dus. Kijkt de Nederlandse politiek mee om hier van te leren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten