Fractieleider VVD Halbe Zijlstra haalt hard uit naar Nederturken: ‘Houd op met Turkse stammenstrijd!’

Geert Wilders was gisteren niet de enige partijleider in de Tweede Kamer die tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen hard uithaalde naar DENK en Nederturkse fanboys van Erdogan in het algemeen. Halbe Zijlstra, fractieleider van de VVD, deed precies hetzelfde.

Er zijn tegenwoordig helaas niet vaak goede redenen om de VVD en diens fractieleider, Halbe Zijlstra, een compliment te geven, maar hier zijn enkele woorden van dank en respect wel degelijk op hun plaats. Zijlstra haalde gisteren tijdens de APB namelijk terecht hard uit naar Nederturken die in Nederland Turkse politieke problemen uitvechten:

Zijlstra komt in zijn betoog aan bij Turkse Nederlanders die tijdens de couppoging in Turkije demonstreerden op de Erasmusbrug. Hij vindt het “idioot” dat zij trouw zweren aan een “autoritaire leider”. “Hou op met je vast te klampen aan je verleden. Richt je op je toekomst. Ik snap niet dat je als Nederlander een Turkse stammenstrijd hier gaat voortzetten.”

Vervolgens herhaalde de liberale Fries — die tegenwoordig helaas erg veel op een sociaal-democraat lijkt omdat hij het kabinetsbeleid van de ruggengraatloze Mark Rutte steevast moet verdedigen — de woorden van minister Edith Schippers die er onlangs geen misverstand over liet bestaan dat de Nederlandse cultuur in haar ogen wel degelijk superieur is:

“Onze cultuur is beter, beter voor mensen die een ander geloof willen aanhangen of niet willen geloven, voor vrouwen, voor homo’s.” Nieuwkomers zullen onze waarden niet vanzelf overnemen, zegt Zijlstra. “Als je de welvaart wilt, zul je ook de vrijheid moeten omarmen.”

Toen Wilders hem interrumpeerde en zei dat de Nederturken die demonstreerden op de Erasmusbrug in hun hart geen Nederlanders, maar Turken waren antwoordde Zijlstra geheel correct:

“Voor mij is iedereen met een Nederlands paspoort een Nederlander. Maar als je blijft hangen in het verleden en uitstraalt dat je meer met Turkije en Erdogan hebt, dan heb je het totaal niet begrepen.”

Vervolgens stapte de hypocriete Tunahan Kuzu van DENK naar de interruptiemicroon waar hij zei dat dergelijke Nederturken wel degelijk Nederlanders zijn, niet alleen qua paspoort, maar ook in hun hart. Dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Deze mensen bewijzen keer op keer dat ze meer Turks dan Nederlands zijn en, erger, dat ze daar nog trots op zijn ook. Zijlstra rekende dan ook op mooie, effectieve wijze af met Kuzus kritiek:

“Er is vrijheid van demonstratie. Maar als je Erdogan als jouw leider neerzet, dan heb je het echt niet begrepen.”

De VVD heeft er de afgelopen kabinetsperiode een enorme puinhoop van gemaakt, maar Zijlstras kritiek op Kuzu en andere Nederturkse Erdogan-fanboys is natuurlijk volkomen terecht. Het is goed dat dit eens gezegd wordt: als je een Nederturk bent gedraag je dan eerst en vooral als Nederlander, niet als Turk. Doe je dat anders dan moet je ook niet zeuren als je bekritiseerd wordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. zomaar

  mede door het hoge knuffelgehalte onder de (linkse)partijen , van de afgelopen tientallen decennia, is het zover gekomen dat de buitenlander zich gewoon kan en mag gedragen of hij/zij hier op vakantie zijn hun leven en generatieslang .

  bijna heel Nederland wringt heden ten dagen zich nog in allerlei bochten om de vreemde hier te plezieren , ga je eigen na van jaren terug .

  er komt een buitenlandsgezin in de straat , jij en bijna alle buren doen hun best om met gebaren (en het verbasteren van onze taal) deze buitenlanders te woord te staan !, zotter kan het niet zijn .

  de (R)overheid , heeft en had inlichtingsformulieren klaar liggen in alle talen , om de buitenlander te plezieren , (waar en hoe hij/zij aan sociale hulp en gelden konden komen ).

  hoe anders is het de Nederlander vergaan die is gaan immigreren ,naar b.v Australië , Canada, Amerika , deze Nederlanders moesten binnen een jaar de taal en gewoontes machtig zijn , of konden oprotte !!.

  werken moesten zij en nog voor hun bammetje , en huisje, ect .

  hoe anders gaat het onder links hier !!.

  en nog blijft het bij woorden die links zegt , worden zij uitgenodigd (door Wilders) om daden te leveren , zijn zij niet thuis en blijft alles bij het oude !.

  en Wilders (en gelijk denkende) proberen zij te kakken te zetten als een islamofobe.

 2. zomaar

  gisteren kromde ik de tenen , tijdens de nabeschouwingen.

  staan de linkse volksvertegenwoordigers vrolijk te vertellen dat er twee soorten islam bestaan , en praten dus weer eens goed dat de islam hier floreert onder de noemer een vreedzaam geloof , ondanks dat zij en wij bijna elke week notie nemen van aanslagen uit naam van de islam.

  aanslagen groot of klein die ons burgers indirect treffen , toch houden zij de grenzen wagenwijd open !, bovenal voor de moslims (islamieten) uit de regio’s in het M.O.

  hoe makkelijk zou het zijn , om aan de grens te controleren op islamiet of een ander/geen beloofbelijdenis , het blijkt immers dat anders gelovigen uit deze regio’s beter passen binnen onze cultuur dan de moslim .

  dus had men dit van meet af aan gedaan had Zijlstra de turken nu niet hoeven te verwijten of op te roepen stop met de stammenstrijd , onderling is al eeuwen strijd gaande binnen de islam , de islam kent diverse takken en onder stromingen die alle strijden dat zij het zuivere woord en daad van MO uitdragen .

  en dit hebben deze partijen ruim 30 jaar geleden geïmporteerd, tot de dag van vandaag , om nu verbaasd te zijn dat moslims onderling een (stammen)strijd , uit vechten , hoe naïef kan je zijn als induectueel of elite .

  zijn staan ver van de werkelijke wereld af .

  1. Ni28

   Die twee soorten islam zijn hun excuus om alles bij het oude te laten.

   1. Anna

    Ni28 . Er is maar een islam en een koran. Dat lesboek staat bol van racisme, haat, intolerantie, wraak en het oproepen tot geweld en moord tegen Joden en alle andersdenkenden. Terwijl bij WET oproepen tot geweld en moord is verboden is het via dit boek wel toegestaan. We zien de gevolgen dagelijks aan ons voorbijkomen. Maar de VVD weet van niets.

 3. Ni28

  Trotsheid op je afkomst zie je vooral bij minder ontwikkelde culturen. Je kunt hoogstens van geluk of ongeluk spreken dat je ergens geboren bent. Het neemt niet weg dat een gevoel van trotsheid maar vooral blijheid kan ontstaan als er veel medeburgers zijn die grootste maar ook kleine leuke dingen doen. Sommige mensen voelen het nodig om ergens met een vlag te wapperen. Ik zou zeggen wacht daarmee als je daar een echte reden voor hebt. Totdat je zelf iets opgebouwd hebt of je dankbaarheid aan de ander te tonen. En neem dan de goede vlag terwijl je je moederland niet hoeft perse te vergeten.

 4. J.C.

  Dat van die volumeknop was een goeie van Zijlstra. Benieuwd of Zijlstra gaat vragen of de leugendetector aan mag, vlak voor Mark Rutte het woord krijgt.

 5. Anna

  De partij van VVD Zijlstra haalt alle stammenstrijders vorig jaar 60.000 moslimmannen met hele familie naar Nederland. De stammenstrijd zal hier door alle stammen worden uitgevochten. Turken zijn nog maar het begin. VVD werkt er flink aan mee om heel Europa te vernietigen.

 6. Peter Selie

  Fractieleider VVD Halbe Zijlstra haalt hard uit naar Nederturken: ‘Houd op met Turkse stammenstrijd!’ Tja een trieste poging om de neuzen van de gefrustreerde VVD achterban in een richting te laten wijzen. Niets nieuws onder de zon gewoon een doorzichtig staaltje van verkiezingsretoriek van deze duivenmelker…

  1. Anna

   Bij de VVD weten ze kennelijk niet dat ze zelf tienduizenden stammenstrijders hebben binnengehaald. Turkse stammenstrijd was nog maar het begin. Hoe zal ons mooie opgebouwde land er over 50 jaar uitzien met al die verschillende islamitische stammen.

   1. Peter Selie

    Ach beste Anna dat weten ze donders goed wie ze naar binnen hebben gehaald, de VVD is decennia lang zelf deelgenoot van deze morbide plannen geweest en nu nog steeds. De hele traditionele politiek heeft zich achter de resolutie van Straatsburg geschaard en volgt dociel de Euro-Arabische Dialoog: Olie voor immigratie.

 7. Ni28

  Je zou het bijna geloven als je de VVD inmiddels niet beter kende. Hard brullen gevolgd door niets doen. De PVV zwakker maken is het magere doel. Rutte heeft het al aangetoond dat door zijn samenwerking met links zijn idealen makkelijk verloochent terwijl links is wezen onze ware vijand is. Collaboreren met de vijand is de VVD niet vreemd. En die geloof je toch niet meer. Wilders bestrijden is makkelijker dan de ware vijand. Fijn dat er een Wilders is.

 8. Anna

  Die VVDer Zijlstra durfde zelfs te beweren “het niet de islam.” Zijlstra lijdt aan algehele zwakte het enige dat hij heeft tegen Wilders is “wegloper.” Maar Wilders zei hem flink en goed de realiteit. Wilders was weer geweldig en reëel. Hij bracht de feiten aan de orde. Dan worden alle fractievoorzitters vreselijk kwaad. Zijlstra, Pechtold en Buma toonden zich niet als helden. Wilders is de held.

 9. Nog1

  Typisch verkiezingskul; iets aantrekkelijks zeggen, maar zonder er een plan of andere konsekwenties aan te verbinden.

  De VVD gaat er nog altijd van uit dat de kiezer oliedom is.

 10. Niek

  Klopt Michael, “Het is goed dat dit eens gezegd wordt: als je een Nederturk bent gedraag je dan eerst en vooral als Nederlander, niet als Turk”.

  Het is OOK goed dat dit eens gezegd wordt: als je een VVDjer bent gedraag je dan eerst en vooral als Patriottische Nederlander, niet als Anti PVV.

  Zijlstra, voor mij een van de sympathiekste politicie daar. Maar net als bij de CU, een (1) dappere leider heeft het daar niet voor t zeggen, hebben we gemerkt! Dus. Babbelkous. Al heel vroeg ingezet. Verkiezingsretoriek.

 11. Niek

  Politici die steeds teugen Wilders fulmineren, zijn niet echt te vertrouwen, blijkt steeds weer. Eerlijkheid vind ik het hoogste goed, en net als Trump – ondanks foutjes – kan je Wilders niet van onechtheid en draaikonterigheid betichten!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.