Herstellende drugsverslaafde transformeert zichzelf in kampioen triatlon

Een schitterend verhaal en een geweldige prestatie.

Todd Crandell weet wat er voor nodig is om extreme obstakels te overwinnen. In 2008 was hij de enige deelnemer die er in slaagde om een extreme triatlon op Hawaii met succes af te ronden. Gedurende een periode van drie dagen zwom hij bijna 10 kilometer, fietste hij 420 kilometer, en liep hij 85 kilometer: werkelijk een ongelooflijke prestatie.

Ook in de rest van de wereld heeft Todd meegedaan aan allerlei extreme triatlons (ook wel Ultraman en Ironman triatlons geheten).

Dat is opmerkelijk, maar wat dit verhaal écht ongelooflijk maakt is het feit dat Todd ooit zwaar verslaafd was aan drugs en alcohol. Als hij die verslavingen niet had overwonnen had hij deze prestatie nooit kunnen leveren.

Todd gebruikte maar liefst tien jaar lang cocaïne en heroïne. Daarbij dronk hij zwaar. Het gevolg? Zijn professionele én persoonlijke leven lag in puin. Ook werd hij hij verschillende keren gearresteerd.

Na zijn derde arrestatie besloot Todd om het anders te doen. Van de ene op de andere dag stopte hij met al zijn verslavingen en verving hij die producten en gewoonten met een nieuwe hobby: triatlon.

Tegenwoordig is Todd dus één van de succesvolste ‘extreme atleten’ ter wereld. Werkelijk een ongekende prestatie, zeker als je ziet uit welk diep dal hij moest klimmen.

Maar dat is niet alles. Todd gebruikt zijn levensverhaal namelijk ook om anderen te helpen. Met zijn stichting Racing For Recovery probeert hij zoveel mogelijk andere verslaafden te bereiken, waarna hij en zijn collega’s deze mensen helpen om te stoppen (met drugs of alcohol) door zich volledig te richten op sport.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.