Kansenparelknuffelaar Sylvana: studentenverenigingen zijn eigenlijk net zo erg als moslimextremisten!

Wat zijn de overeenkomsten tussen enerzijds studenten, en anderzijds bezoekers van radicale moskeeën? Geen idee? Gelukkig heeft Sylvana Simons het verlichtende antwoord voor ons klaar liggen.

Een dag zou geen échte dag zijn als Sylvana geen tenenkrommende uitspraak zou doen, en vandaag is overduidelijk weer haar dag. Op haar Facebookpagina deelde de DENK-diva donderdagmiddag het volgende artikel:

My point exactly.

Geplaatst door Sylvana Simons op Donderdag 29 september 2016

Aan haar woordgebruik kan in ieder geval één ding zonder twijfel afgeleid worden: ze is het 200% eens met de inhoud van het desbetreffende artikel. Let wel: bij het lezen ervan gaan je haren recht overeind staan, doordat hier een van de vergezochtste en misselijkmakendste vergelijking ooit wordt gemaakt.

Om bij het begin te beginnen: we hebben allemaal gehoord hoe schandalig sommige leden van de Groningse studentenvereniging Vindicat zich misdragen hebben de afgelopen weken, met het naar buiten komen van berichten over ‘bangalijsten’ en iets uit de hand gelopen ontgroeningen. Daar begint de denkfout van Sylvana en de schrijver van dit artikel al, want beiden gaan ervan uit dat wij dit soort praktijken in Nederland helemaal prima vinden. Aan de berichtgeving rondom de incidenten is echter duidelijk te merken dat dit alles behalve opgaat: de bewoording die media over het gehele politieke spectrum gebruikten was vernietigend over de smeerlappen die dit op hun geweten hadden.

Als we het artikel van De Correspondent echter mogen geloven, hing half Nederland dezelfde dag nog aan de lijn in de hoop een afspraak te regelen met een van de meiden op de Groningse bangalijst. De rest van het verhaal zou daar uit voort moeten vloeien, zij het niet dat dit fundamentele element in de redenering zonder enige moeite onderuit gehaald kan worden.

Aan het begin van het artikel wordt een scenario geschetst waarin moslims in een haatpaleis de raarste dingen uithalen, gebaseerd op hun overtuigingen die rechtstreeks uit de sharia komen. Vervang “moslims” door “studenten”, “haatpaleis” door “sociëteit” en de sharia door regels van de studentenvereniging, en je zou een situatie krijgen die in Nederland perfect geaccepteerd wordt. Dat kan kloppen, maar punt is: 99% van de gang van zaken bij dergelijke verenigingen strookt wel met onze normen en waarden, terwijl die van extremistischere moslims dat maar al te vaak niet doen. Die 1% aan wandaden moeten wij uiteraard ook bij verenigingen bestrijden, maar dat betekent niet dat de rest van het studentenleven dan ook maar afgeschoten moet worden. Sommige dingen horen nu eenmaal bij Nederland, en de redenen daarachter kun je bediscussiëren, maar zijn eigenlijk totaal irrelevant. Een broodje frikandel hoort wel bij de Nederlandse cultuur en een broodje kebab niet. Wat ieder individu daarvan vindt maakt verder weinig uit, aangezien dat niets afdoet aan dit klinklare feit.

Het staat Sylvana echter vrij om weg te kijken wat er wél allemaal gebeurt in zogenaamde ‘haatpaleizen’ en haar aanval te openen op de zoveelste Nederlandse traditie. Ik hoop echter dat studenten haar uitspraak maart aanstaande niet vergeten zullen zijn, om voor eens en voor altijd duidelijk te maken wat er wel en niet past bij ons land.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. CJD

  Dus eigenlijk wat Sybren hier verkondigd komt erop neer dat als Nederturken zich misdragen het volstrekt normaal is om populistische kretologie te handhaven “onze minister president” met zijn “pleur op” terwijl wanneer Nederlanders zich misdragen we dat gewoon maar moeten accepteren als onderdeel van “onze waarden”. In feite zegt Sybren dat het bij “onze normen” thuishoort om vrouwelijke eerste jaars studenten te intimideren met “bangalijsten” aanranding en verkrachting. Blijkbaar hoort het bij “onze normen” om de hersenen van jongeren in te slaan tijdens hun zogenaamde “ontgroening” waar ze een hersenletsel aan overhouden.

  Mooi om te zien wat er hier verstaan wordt onder “onze normen” en “culturele erfgoed” Hypocrisie ten top!

  1. Sniper666

   @CJD

   Dat schrijft Sybren niet. Hij schrijft dat de vergelijking die Sylvana Simons maakt tussen het één en het ander niet opgaat naar zijn mening.

   1. CJD

    Er wordt op deze site erg vaak afgeschilderd alsof het misdragen van jongeren een nederturkse probleem is maar volgens mij bewijst dit het tegendeel. Ik ben geen Sylvana Simons fan maar met deze vergelijking slaat ze wel echt de spijker op de kop.

    Als Sybren of wie dan ook misdragende nederturken veroordeeld is dat prima, dat doe ik namelijk ook, maar wees dan in ieder geval zo consequent dat je niet alleen allochtonen veroordeeld die zich misdragen maar ook Nederlanders, en juist die genen die onze toekomstige advocaten en politici zullen zijn

 2. van Urk

  Fijn om ook te weten dat er tussen deze studenten toekomstige rechters of politici zitten die voor u bepalen wat de normen en waarden zijn in dit klotelandje.

  1. Sniper666

   @van Urk

   Bij mijn weten is het altijd zo geweest.

 3. Kees

  Ze zou eigenlijk tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden, zoveel domme uitspraken!

 4. ikweetwatikwil

  99% van de gang van zaken bij dergelijke verenigingen strookt wel met onze normen en waarden, terwijl die van extremistischere moslims dat maar al te vaak niet doen. Die 1% aan wandaden moeten wij uiteraard ook bij verenigingen bestrijden, maar dat betekent niet dat de rest van het studentenleven dan ook maar afgeschoten moet worden. Sommige dingen horen nu eenmaal bij Nederland, en de redenen daarachter kun je bediscussiëren, maar zijn eigenlijk totaal irrelevant.

  Ik denk dat Sybren bedoeld dat ontgroenen een Nederlandse studenten traditie is. Mijn kinderen deden daar niet aan mee. Waren ook geen lid van een vereniging. Is ook niet noodzakelijk.

  Wat studenten in Groningen uitgevreten hebben en dat is niet alleen in Groningen zo, slaat de plank totaal mis. Daar mag wat mij betreft een flinke straf op volgen. Voor je het weet zit dat tuig in de regering.

 5. ikweetwatikwil

  En wat betreft Satana, wat wil je daar nu van verwachten. Die weet niet beter.

 6. Peter Selie

  Duitse politie doodt asielzoeker
  Gisteren, 14:33

  BERLIJN – De Duitse politie heeft dinsdagavond een 29-jarige bewoner van een asielzoekerscentrum in Berlijn doodgeschoten. De man had ruzie met een medebewoner die zijn achtjarige dochter zou hebben misbruikt.

  De andere bewoner (27) werd net met handboeien om door de politie afgevoerd toen de man met een mes op hem afkwam. Hij zou volgens getuigen hebben geroepen: „Dit overleef je niet!” melden Duitse media.

  Meerdere agenten openden het vuur op de man. De messenzwaaier raakte daardoor zwaar gewond en stierf later in het ziekenhuis. De politie doet nog onderzoek naar het incident. >>>> http://www.telegraaf.nl/buitenland/26697165/__Duitse_politie_doodt_asielzoeker__.html

 7. Beukman

  Het stuk van Bregman geeft op z’n minst te denken. Dankzij Sylvana en DDS nemen wij er nu ook kennis van. Bedankt Sylvana! Je bent een topwijf.

 8. Janalb

  Dommer kun Je Niet worden.wie stemt er nu op zon achterlijke trut.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.