jan roos

Links huilt dat Jan Roos achter de schermen al betrokken was bij VNL

Geen categoriesep 05 2016, 14:00
HIJ WAS DUS NIET OBJECTIEF!
Daar gaan we weer:
https://twitter.com/Sywert/status/772727400148918272
Roos zegt dus dat hij de laatste tijd achter de schermen al gesprekken voerde met Joram van Klaveren, van VNL, en hem tips en ideeën gaf. Dat deed hij natuurlijk achter de schermen, op een niet-publieke manier.
Nou is dat totaal niet verrassend -- er zijn meer journalisten, bloggers, en andersoortige mediamensen die contact hebben met politici -- maar wat links betreft is het toch een e-norm probleem. Jawel, het bewijst namelijk dat Roos "niet objectief was!" toen hij voor GeenStijl werkte.
Wacht even hoor: GeenStijl niet neutraal?
Joh.
Natuurlijk was Roos niet "objectief." Hetzelfde geldt voor GeenStijl én voor De Dagelijkse Standaard. Het verschil tussen de oude en nieuwe media is dat wij van de nieuwe media daar behoorlijk open en eerlijk over zijn. Roos liet er geen twijfel over bestaan waar hij politiek stond.
Het probleem dat wij van rechts met de oude, gevestigde media hebben is niet dat ze 'niet objectief zijn,' maar dat ze daar niet eerlijk voor uitkomen. Ze zeggen en pretenderen objectief te zijn terwijl een blinde nog kan zien dat dit absoluut niet zo is. Daar komt bij dat de NOS uit de staatsruif eet. Als dat niet zo was kon je de omroep de hypocrisie misschien nog vergeven, maar nu niet.
Links kan dus wel ophouden met zeuren over Roos en zijn relatie met VNL. De vergelijking met de NOS gaat in het geheel niet op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten