Links huilt dat Jan Roos achter de schermen al betrokken was bij VNL

HIJ WAS DUS NIET OBJECTIEF!

Daar gaan we weer:

https://twitter.com/Sywert/status/772727400148918272

Roos zegt dus dat hij de laatste tijd achter de schermen al gesprekken voerde met Joram van Klaveren, van VNL, en hem tips en ideeën gaf. Dat deed hij natuurlijk achter de schermen, op een niet-publieke manier.

Nou is dat totaal niet verrassend — er zijn meer journalisten, bloggers, en andersoortige mediamensen die contact hebben met politici — maar wat links betreft is het toch een e-norm probleem. Jawel, het bewijst namelijk dat Roos “niet objectief was!” toen hij voor GeenStijl werkte.

Wacht even hoor: GeenStijl niet neutraal?

Joh.

Natuurlijk was Roos niet “objectief.” Hetzelfde geldt voor GeenStijl én voor De Dagelijkse Standaard. Het verschil tussen de oude en nieuwe media is dat wij van de nieuwe media daar behoorlijk open en eerlijk over zijn. Roos liet er geen twijfel over bestaan waar hij politiek stond.

Het probleem dat wij van rechts met de oude, gevestigde media hebben is niet dat ze ‘niet objectief zijn,’ maar dat ze daar niet eerlijk voor uitkomen. Ze zeggen en pretenderen objectief te zijn terwijl een blinde nog kan zien dat dit absoluut niet zo is. Daar komt bij dat de NOS uit de staatsruif eet. Als dat niet zo was kon je de omroep de hypocrisie misschien nog vergeven, maar nu niet.

Links kan dus wel ophouden met zeuren over Roos en zijn relatie met VNL. De vergelijking met de NOS gaat in het geheel niet op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Wat heeft nu links te zeuren over objectiviteit? Links kent geen objectiviteit.

 2. ceteris paribus

  We moeten meneer Links verbieden om zo te zeuren.

 3. Niek

  Wie is die domme vent hier, Paardepis spuit elf.

 4. Viertel

  Gelukkig is de website JOOP wel hartstikke objectief. Met auteurs als Jesse Klaver, Rik Grashoff, Liesbeth van Tongerden en Linda Voortman, om maar eens een paar actieve politici te noemen. (Toevallig wel de voltallige GroenLinks fractie die schrijft op JOOP, naast de vele PvdA-ers en SPers).

 5. Julius

  Ik kan me herinneren dat MvdG wat jaartjes terug apetrots verkondigde dat er met regelmaat columns van een serieus aantal rechts-conservatieve politici op DDS zouden verschijnen. Die trokken echter al vlug hun handen van het steeds verder rechts radicaliserende DDS en verdwenen weer in stilte. Rechts-conservatief Nederland heeft dus nog steeds geen serieus tegengeluid, al doet Jalta nog wel haar best.

  Joop doet het wat betreft wel heel erg goed Viertel. Links is nu eenmaal beter in samenwerken.

  1. Marieke

   Op een gegeven moment moest er bij de publieke oroep ook wat komen waar de rechtse kiezer zich in moest herkennnen, immers, de omroepen waren allemaal zo links.Dat is toen WNL geworden. En nu dus Jan Roos als lijsttrekker…..hoe verzin je het.

 6. Ruud562

  De pot verwijt de ketel! Als er een medium inderdaad niet objectief is, is het wel die NOS/NTR!! Wat die in hun berichtgeving bewust achterwege laat of wat ze de kijker c.q. luisteraar structureel voorleggen is vaak te walgelijk voor woorden, zo gekleurd als dat is!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.