NOS: waakhond van de Europese Commissie, Neelie Kroes, was actief lid van crony kapitalistische incestbende

Schokkend, ik weet het.

Dit is toch wel even schrikken. Ahem. Uit onderzoek van de NOS, Trouw, het FD en een aantal gelekte documenten blijkt namelijk dat Neelie Kroes — de voormalige Eurocommissaris Mededinging tijdens haar ambtstermijn stiekem bestuurder was van een bedrijf… op de Bahama’s. U weet wel, dat belastingparadijs.

De socialistische staatstelevisie legt uit:

Het bedrijf Mint Holdings Ltd werd in 2000 opgericht door een aantal Arabische ondernemers om voor zes miljard dollar aandelen van het Amerikaanse energiebedrijf Enron op te kopen. Kroes werd gevraagd medebestuurder te zijn. De overname mislukte, maar de holding bleef bestaan.

Dat is om meerdere redenen opmerkelijk. De belangrijkste: toen ze aantrad was er veel aandacht voor haar banden met het grote bedrijfsleven. Volgens haar viel dat allemaal wel mee, en als er wél banden waren zou ze dat melden.

Gek genoeg werd haar betrokkenheid bij deze holding niet gemeld.

Ah.

‘Administratief foutje!’ roepen Kroes en haar advocaat Oscar Hammerstein nu. Ze konden er niets aan doen! Zoals GeenStijl het verwoordt:

Het zal dus wel weer zo’n emailtje zijn geweest dan zeven jaar lang in ‘concepten’ is blijven hangen, de verantwoordelijke secretaresse was zeven jaar met zwangerschapsverlof, en de postduif had er zeven jaar geen zin in.

Kan gebeuren natuurlijk. Foutje, bedankt!

Hilarisch genoeg zegt Kroes tegen het FD dat ze desondanks (zo, zo, wat een enorm offer!) bereid is om verantwoordelijkheid te nemen voor haar daden:

Kroes zegt de volledige verantwoordelijkheid voor de overtredingen te nemen en de gevolgen ervan te accepteren. In theorie zou ze bij wijze van sanctie een deel van haar pensioenaanspraken kunnen verliezen.

Dat hakt er wel even in! Mevrouw moet het straks zomaar zonder pensioennetje doen. Nou, nou. Kan ze zo wel rondkomen?

Ah, waar heb ik het over? Kroes heeft er natuurlijk voor gezorgd dat ze zich in financieel opzicht sowieso geen zorgen hoeft te maken. Dit met dank aan haar warme banden met multinationals en andersoortige grote bedrijven.

Pardon, aan haar ondernemerschap en innoverende kwaliteiten bedoel ik natuurlijk.

Maar dat geheel terzijde.

We zullen maar zeggen: gelukkig dat we nu eindelijk van haar af zijn. De komende maanden en jaren zullen er vrijwel zeker meer lijken uit haar kast rollen, maar de kans dat ze daardoor nog in de problemen komt is nagenoeg nihil. Mevrouw is immers al heel blij twee jaar aan het rentenieren. Niemand die haar nog iets kan doen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Niek

  “… incestbende”. Wel wat ruig uitgedrukt?

 2. zomaar

  weer een VVD’er , vol van normen en waarde zoals heel onze politiek , met een hete aardappel in der smoel , vertellen zij ons hoe wij denken moeten .

  toch verrijken zij zich , ten kosten van onze samenleving en cultuur!!.

  citaat “Het bedrijf Mint Holdings Ltd werd in 2000 opgericht door een aantal Arabische ondernemers om voor zes miljard dollar aandelen van het Amerikaanse energiebedrijf Enron op te kopen. Kroes werd gevraagd medebestuurder te zijn. De overname mislukte, maar de holding bleef bestaan.”.

 3. Peter Selie

  Wahahahahahahaha het CDA zet hernieuwd in op normen en waarden schuddebuiken van het lachen draaien ze de duimschroeven steeds een stukje verder aan. Wat betreft de VVD ach heeft dan niemand in de gaten dat deze z.g.n. Volkspartij voor Vrede en Democratie alleen bedoeld is voor het corporatisme, systeembanken, financiële sector projectontwikkelaars, zeg maar de partij van bont en Parels.

 4. Ni28

  Onze elite is op zich al een ‘Administratief foutje!’

 5. ome Bob

  och mensen zoals deze VVD- EU-snol
  werkelijk ongelofelijk ,
  ik zal een klein voorbeeldje geven

  Toen Neel verkering kreeg met BRAM ( bonnetje kwijt ? ) PEPER
  hadden ze op kosten van de gemeente een klein neukflatje
  op het Weena ,
  dus wilden ze regelmatig naar het theater op de hoek van de Coolsingel tegenover het Hilton Hotel !
  de preciese afstand was 248 meter !!
  Maar mevrouw snollio , bestelde dan hun prive chauffeur om ze weg te brengen naar het ouwe Luxor theater
  waarna de chauffeur dus gewoon 2 a 3 uur in de foyer werd neergepleurd
  om de dievenbende naderhand dezelfde 248 meter weer terug te brengen .

  EN DAAR WAS TOEN DE PLEURIS UITBRAK , ???? GEK HE ??

  VOLGENS NEEL de vvd snol toch helemaal niks mis mee ??

  zie hier de VVD mentaliteit ,

  om met de hele ouwe vader van ome Bob te spreken :

  de VVD daar komt nog geen goeie hond vandaan ,
  dan wel
  Een VVD er ??, die mag mijn hond nog niet dekken !!

  knap he, zoveel wijsheid , voor een koperslager uit 1915 !!

  en ze bewijzen het nog dagelijks,

  WEET IEMAND NOG WAT GUILLOTINES IN REDELIJKE STAAT
  OM EERDAAGS OP HET MALIEVELD NEER TE ZETTEN ??

  na een volks tribunaal natuurlijk !! wel netjes natuurlijk ,

  we moeten ons niet tot het niveau van VVDers verlagen

  zo effe vissie kopen ,

 6. Peter Selie

  Bericht uit Barcelona – Inzake mafiameisje Neelie Kroes
  Over het erelid van de VVD en haar belastingparadijs

  Neelie Kroes en Amin Badr el Din

  Nog nooit was er in Spanje zoveel aandacht voor de Nederlandse politiek. Donderdag opende dezelfde krant op 1 met een stuk over Neelie Kroes: OUD EUROCOMMISSARIS KROES HAD EEN BEDRIJF OP DE BAHAMA’S. Terwijl Kroes als Eurocommisaris jaagde op belastingontduikers deed ze er zelf aan mee, samen met haar Jordaanse zakenvriend Amin Badr el Din, oprichter van de UAE Offsets Group, die zich bezighield met defensie-opdrachten voor de Verenigde Arabische Emiraten. In de krant wordt gemeld dat Kroes tot twee maal toe heeft verklaard geen offshore bezittingen te hebben. Haar advocaat laat volgens La Vanguardia weten dat er sprake is geweest van administratieve slordigheid. U leest het allemaal veel uitgebreider in het Financieele Dagblad.

  Jan Dirk Paarlberg en Willem Holleeder
  Ja, die Neelie Kroes. Begonnen als minister van Verkeer met de verlieslijdende Betuwelijn wist zij vervolgens de burgemeester van Rotterdam aan de haak te slaan. Zij leefden samen op te grote voet op kosten van de Rotterdamse belastingbetaler. Bram Peper wilde destijds om privacyredenen zijn declaraties niet laten controleren. In het buitenland begreep niemand dat. Die Welt maakte zich vrolijk over de stelling van Peper dat openbare controle op zijn declaraties zijn privacy zou schenden en kopte: ‘In Holland erklärt ein Minister seinen Dienst zur Privatsache’ (12-2-2000). Neelie zou overigens de kleine krabbelaar Peper verlaten en raakte bevriend met een zekere Jan Dirk Paarlberg die in het vastgoed zat en goede relaties had met Willem Holleeder. Op de dag dat Paarlberg gearresteerd werd verliet Kroes hem, althans vanaf dat moment maakte zij geen gebruik meer van het kantoor dat Paarlberg haar ter beschikking stelde.

  ENRON
  Naar nu blijkt had zij inmiddels een nieuwe vriend die nog meer geld had dan Paarlberg en bovendien nog niet in de gevangenis zat. Met haar nieuwe vriend deed zij ook zaken: het bedrijf dat zij samen hadden heet Mint Holding. Mint Holding was van plan om in ENRON te gaan beleggen, maar toen ging ENRON failliet.

  Het zit Kroes niet mee. Zou zij nu ook Amin Badr el Din in de steek laten? Het zou mij niet verbazen. Kroes is een rijke mannenverslindster. De enige loyaliteit die zij lijkt te hebben is met vrouwen, althans die van de VVD. Kroes is erelid van de VVD. >>> http://politiek.tpo.nl/column/bericht-uit-barcelona-inzake-mafiameisje-neelie-kroes/

  1. ome Bob

   het gegrom wat u momenteel hoort ??

   komt van de VVD SS=elite groeperingen met het gemurmel :

   HOE LULLEN WE ONS HIER GODGLOEIENDE GLOEIENDE NOU WEER UIT ?

   ik schat in morgen ???

   bij De Hond , VVD + 4 zetels

   wilders minus 2

   gekkenhuis , hoe zou het met Hutten zijn ??

 7. Sniper666

  Ben toch zo benieuwd welke Arabieren die zes miljard aan petrodollars op zak hadden. En, waar ze vervolgens naartoe gingen die pietermannen nadat Enron belly-up ging. Misschien kan ons aller Neelie daar wat zinnigs over zeggen?

  1. ome Bob

   helaas heeft de perkamenten VVd harsus van onze neel

   nog nooit iets zinnigs gezegd !

   om precies te zijn , heb ik deze takkenheks, deze euqualypta

   nog nooit op het vertellen van 1 waarheid kunnen betrappen !!

   maar het levert de partij genaamd ;

   Vernietiging Van Democratie , volgens de loopse Hond

   wel iedere week een zeteltje op , whahahahaah

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.