Schokkend: politie New York op zoek naar man met islamitische naam in verband met aanslag New York

Geen categoriesep 19 2016, 14:13
Je gelooft het niet, maar de NYPD -- de New York Police Department -- is op zoek naar een man met een verdacht islamitisch klinkende naam in verband met de bomaanslag in New York.
Ik weet wat de gemiddelde lezer nu denkt: dat kan niet kloppen. Say it isn't so?! Dat slaat nérgens op!
Nou, blijkbaar denkt de New Yorkse politie daar toch een beetje anders over. Ze hebben namelijk laten weten dringend op zoek te zijn naar ene Ahmad Khan Rahami, 28 jaar oud. Meneer ziet er zo uit:
screen-shot-2016-09-19-at-15-08-05
Het is natuurlijk even schrikken, maar volgens de NYPD en de FBI is dit heerschap hoogstwaarschijnlijk betrokken bij de bomexplosie in New York, waarbij 29 (of volgens sommige berichten 30) gewond raakten. Rahami heeft tegenwoordig een Amerikaans paspoort, maar is geboren in Afghanistan.
Met andere woorden, het gaat weer eens om een kansenparel. Leuk hoor, die culturele verrijking. De FBI en NYPD zeggen dat hij gewapend en extreem gevaarlijk is.
Schokkend, ik weet het.
Opvallend genoeg bericht ABC News dat het huis in Elizabeth, New Jersey, waar de politie vanochtend/vannacht een inval deed geregistreerd gelinkt wordt aan een man "met een naam die erg veel op die van Rahami lijkt."
Goh, je gelooft het niet he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten