D66-rechter laat Zwarte Piet-hatende politiemishandelaar Afriyie gaan, want: zielig

Geen categorieokt 06 2016, 16:00
De rechtspraak in Nederland heeft een historisch dieptepunt bereikt.
Heb jij nog vertrouwen in een objectieve rechtspraak in Nederland? De Zwarte Piethatende Jerry Afriyie in ieder geval wel, blijkens zijn nieuwste bericht op Facebook:
https://www.facebook.com/jklrebel/posts/1296933483652809
De één zijn dood, is de ander zijn brood, zullen we maar zeggen, en in dit geval staan Afriyie, Sylvana en aanhang lachend in het hoekje bij de uitvaart van de rechtvaardigheid. Zijn euforie ontstond nadat hij vrijgesproken werd van bij de anti-Pietprotesten in Gouda. Daar sloeg hij, vrolijk tijdens de intocht van het mooiste kinderfeest ter wereld, een agent in elkaar die hem en zijn vrienden probeerde te bedwingen. Hoewel, vrijspraak? Nee, de waarheid zit helaas veel pijnlijker in elkaar. Sterker nog: ik zou willen dat het hier om vrijspraak zou zijn gegaan. Dat zou namelijk betekend hebben dat er geen bewijs voor de mishandeling is, en - eerlijk is eerlijk - zonder bewijs kun je iemand niet veroordelen, wat voor verwerpelijke gedachten hij ook heeft.
Helaas spreekt het bewijs boekdelen. De rechter acht duidelijk bewezen dat Afriyie een agent heeft mishandeld. Toch heeft deze D66-rechter het cultuurrelativisme kennelijk hoog in het vaandel staan, want ondanks een stevige bewijsvoering komt de Zwarte Piet-hater met losse handjes ervanaf met nul komma nul straf. 'Ontslag van rechtsvervolging' heet dat met mooie woorden. Oftewel: ja, hij is schuldig, maar we vinden hem te zielig om te veroordelen en hebben daarom maar besloten dat hij het eigenlijk allemaal niet zo bedoelde en dat zijn gedrag natuurlijk uitgelokt werd, zonder een kans zich in te houden. Dit is de categorie veroordelingen waaronder ook noodweer valt. Dat was dit feitelijk, als we dit zeer amateuristisch opgezette vonnis mogen geloven. Afriyie was naar eigen zeggen "doodsbang" voor de agenten, en begon daarom maar geweld te gebruiken tegen één van hen. Een zielig slachtoffer van institutioneel racisme dat opgepakt werd tijdens een vreedzame protestactie tegen een discriminerende traditie dus eigenlijk. Ofzo.
Duidelijk is dat de onpartijdige rechtspraak al lang geleden een stille dood is gestorven in Nederland, en Europa in het algemeen. Het is niet Afriyie die bang moest zijn, tegenwoordig zijn het onze rechters: die staan waarschijnlijk doodsangsten uit dat ze een uitspraak doen die tegen het zere been van 'benadeelde minderheden' stoot.
Dat, of deze rechter is gewoon moedwillig medeplichtig aan de voortdurende cultuurafbraak van Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten