Islamitische slachters ISIS ronselen Belgische pubermoslims om aanslagen te plegen

De radicaal-islamitische massamoordenaars willen zoveel mogelijk onschuldige Belgen vermoorden. Maar daar hebben ze wel aanslagplegers voor nodig. 

Waar ISIS in het verleden nog islamitische jongeren ronselde voor de strijd in Syrië en Irak heeft de terroristische organisatie nu een heel ander doel: aanslagen plegen in het Westen zelf. Die strategiewijziging is met name zichtbaar in België:

Ook nieuw is dat, daar waar Islamitische Staat eerst probeerde om strijders te ronselen die bereid waren naar Irak of Syrië te vertrekken, IS de nieuwe strijders nu vraagt om in eigen land te blijven en hier dood en vernieling te zaaien

Een woordvoerder van de Belgische Justitie vertelt aan De Standaard (een Vlaamse krant) dat ISIS zich daarbij eerst en vooral richt op minderjarige moslims. Deze islamitische tieners zijn gemakkelijker te beïnvloeden te indoctrineren, en vervolgens aan te zetten tot het plegen van massamoorden. Daarnaast worden ze volgens anti-terreurexperts weinig gecontroleerd in hun eigen gemeenschap; de meeste moslimouders laten kinderen van die leeftijd doen wat ze willen. “En als ze toch worden betrapt, is het moeilijk die minderjarigen te bestraffen,” aldus parketwoordvoerder Eric Van der Sypt.

Het ronselen van de tieners gebeurt in verreweg de meeste gevallen via sociale media. Van der Sypt:

“De jongeren worden via die kanalen gebrainwasht en klaargestoomd om vroeg of laat tot actie over te gaan.”

Soms wordt de kansenpareltjes in kwestie verteld dat ze zelf een aanslag moeten plegen, op andere momenten worden ze aangemoedigd om een paar leeftijdsgenootjes te rekruteren zodat die het vuile werk kunnen doen. Opvallend genoeg is de radicaal-islamitische organisatie wat het plegen van aanslagen betreft best geëmancipeerd: meisjes zijn ook van harte welkom. Natuurlijk zullen ze daarbij wel een boerka moeten dragen, zodat de mannelijke leden van de terreurclub niet afgeleid worden, maar dan heb je ook wat.

Volgens onze zuiderburen zijn er “de afgelopen maanden” minstens tien potentiële aanslagplegers gerekruteerd. Dat zijn dus tien islamitische gekkies die zomaar ineens los kunnen gaan en een bloedbad kunnen aanrichten. Oh, en dat is ongetwijfeld ook nog een buitengewoon conservatieve inschatting: de kans dat sommige kansenpareltjes aan de aandacht ontsnapt zijn is ongetwijfeld weer levensgroot.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Sniper666

  Hoe laag kun je gaan? ISIS moet wel erg wanhopig zijn..

 2. Nog1

  De weg van de minste weerstand.

  Uit de lijst van de AIVD bleek al dat men in Nederland gericht had geronseld onder zwakbegaafden en psychiatrisch patienten.

 3. Wachteres

  Tja, dat kunnen we verwachten. We weten toch wat IS in het Midden-Oosten presteert?

  Wat we nu meemaken is nog maar kinderspel vergeleken met wat ons te wachten staat.

  Het enige wat politiek-correct doet en deed is afgeven op Wilders: De enige die er al jaren voor waarschuwt.

  En maar blijven stemmen op de politiek-correcte partijen, die zich superieur wanen, maar ondertussen toelaten dat de EU dit ‘scum of the earth’ en zijn aanhang met duizenden binnen laat.

  En het beroerde is dat we hier allemaal het slachtoffer van kunnen worden, ook mijn kinderen en kleinkinderen.

  De wereld zit onrechtvaardig in elkaar: de goeden moeten lijden met de … stommelingen.

  Niemand kan mij meer wijsmaken dat hij niet ziet wat er gaande is.

  1. Nog1

   @ Wachteres

   Dit is een teken van zwakte. Het betekent dat ISIS op weg is de geschiedenisboeken in te verdwijnen.

   Want waar is dat kalifaat van hun gebleven?

   1. Wachteres

    O, en daar moeten wij hoe dan ook het slachtoffer van worden, @Nog1?

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/26796722/___Nederlanders_in_kamp_IS_ers___.html

    ’Nederlanders in heropvoedingskamp voor IS’ers’
    2 uur geleden

    IDLIB – Rebellen in Syrië hebben een kamp opgezet om overlopers en krijgsgevangenen van terreurbeweging Islamitische Staat te rehabiliteren. In het kamp zitten onder anderen Nederlanders, meldt de BBC woensdag. Ook de families van voormalige IS-leden worden in het kamp opgevangen.

    Ach gut en dan zijn er ook nog ‘spijtoptanten’, die natuurlijk liefdevol aan de borst worden gedrukt, met geld, een huis en alle begeleiding die ze nodig hebben.

    Onze verloren zonen! Politiek-correcte idioten!

 4. Ni28

  In de nadagen van de WO2 heeft Hitler ook kinderen in de strijd gezet. Laat het een signaal zijn.

  1. Wachteres

   Dat vertelden mijn ouders, Ni28. Heel dramatisch. Wegens beschietingen tussen Duitsers en Amerikanen moest de hele omgeving naar een schuilkelder. Daarbij waren ook Duitse jongens van een jaar of 15/16. Die waren zo bang en huilden om hun moeder.

   Onvoorstelbaar wat die man op zijn geweten heeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.