Islamitische slachters ISIS ronselen Belgische pubermoslims om aanslagen te plegen

Geen categorieokt 12 2016, 14:00
De radicaal-islamitische massamoordenaars willen zoveel mogelijk onschuldige Belgen vermoorden. Maar daar hebben ze wel aanslagplegers voor nodig.
Waar ISIS in het verleden nog islamitische jongeren ronselde voor de strijd in Syrië en Irak heeft de terroristische organisatie nu een heel ander doel: aanslagen plegen in het Westen zelf. Die strategiewijziging is met name zichtbaar in België:

Ook nieuw is dat, daar waar Islamitische Staat eerst probeerde om strijders te ronselen die bereid waren naar Irak of Syrië te vertrekken, IS de nieuwe strijders nu vraagt om in eigen land te blijven en hier dood en vernieling te zaaien

Een woordvoerder van de Belgische Justitie vertelt aan De Standaard (een Vlaamse krant) dat ISIS zich daarbij eerst en vooral richt op minderjarige moslims. Deze islamitische tieners zijn gemakkelijker te beïnvloeden te indoctrineren, en vervolgens aan te zetten tot het plegen van massamoorden. Daarnaast worden ze volgens anti-terreurexperts weinig gecontroleerd in hun eigen gemeenschap; de meeste moslimouders laten kinderen van die leeftijd doen wat ze willen. "En als ze toch worden betrapt, is het moeilijk die minderjarigen te bestraffen," aldus parketwoordvoerder Eric Van der Sypt.
Het ronselen van de tieners gebeurt in verreweg de meeste gevallen via sociale media. Van der Sypt:

"De jongeren worden via die kanalen gebrainwasht en klaargestoomd om vroeg of laat tot actie over te gaan."

Soms wordt de kansenpareltjes in kwestie verteld dat ze zelf een aanslag moeten plegen, op andere momenten worden ze aangemoedigd om een paar leeftijdsgenootjes te rekruteren zodat die het vuile werk kunnen doen. Opvallend genoeg is de radicaal-islamitische organisatie wat het plegen van aanslagen betreft best geëmancipeerd: meisjes zijn ook van harte welkom. Natuurlijk zullen ze daarbij wel een boerka moeten dragen, zodat de mannelijke leden van de terreurclub niet afgeleid worden, maar dan heb je ook wat.
Volgens onze zuiderburen zijn er "de afgelopen maanden" minstens tien potentiële aanslagplegers gerekruteerd. Dat zijn dus tien islamitische gekkies die zomaar ineens los kunnen gaan en een bloedbad kunnen aanrichten. Oh, en dat is ongetwijfeld ook nog een buitengewoon conservatieve inschatting: de kans dat sommige kansenpareltjes aan de aandacht ontsnapt zijn is ongetwijfeld weer levensgroot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten