Walgelijk: vader van 18 (!) kinderen opgepakt wegens zedenmisdrijven en huiselijk geweld

Geen categorieokt 04 2016, 12:00
De man stond al langer op de radar van de autoriteiten maar wist tot nu toe de dans altijd te ontspringen. Daar komt nu mogelijk een einde aan.
De 48-jarige Henk K. uit Bunschoten heeft een wat... apart leven. Hij staat bekend als strenggelovig en heeft een enorm gezin. Al met al heeft hij 18 kinderen.
Ja, dat lees je goed: 18.
In het verleden kwam Henk verschillende malen in aanraking met de autoriteiten omdat hij nogal eigenzinnig was. Zo weigerde hij zijn kinderen naar school te sturen omdat geen enkele school gelovig genoeg was. De autoriteiten zijn daar natuurlijk wars van. Hij werd dan ook vervolgd omdat hij de leerplicht hoegenaamd aan zijn laars lapte. De rechter gaf de staat gelijk, maar Henk ging lekker door met waar hij mee bezig was.
Nu heb ik helemaal niets tegen thuisonderwijs. Sterker nog, meer mensen zouden dat moeten doen. Het onderwijs in Nederland stelt tegenwoordig namelijk helemaal niet meer zoveel voor, en kinderen krijgen veel te weinig aandacht en begeleiding in het klaslokaal. Onderwijs wordt niet meer op maat gemaakt, er is geen ruimte voor het individuele karakter van een leerling. Dat is bijzonder zorgelijk.
Toch zit wat Henk deed me absoluut niet lekker, zeker niet de manier waarop hij dat deed... en hoe hij omging met zijn kinderen.
Nu is er aangifte tegen hem gedaan vanwege diverse zedenmisdrijven en huiselijk geweld. De politie wil niet zeggen wie er achter de aangifte(s) zit(ten), maar zegt wel dat het vanuit 'huiselijke kring' komt. Eigenlijk zegt dat natuurlijk al genoeg.
De politie is de boel nu aan het uitzoeken. Daarbij wordt opgemerkt dat er "veel getuigen" gehoord moeten worden. Het zal dan vrijwel zeker om zijn kinderen gaan -- ook om de kinderen die wellicht géén aangifte hebben gedaan (aangenomen dat een kind erachter zit, wat zeer wel mogelijk is). Zij mogen nu tekst en uitleg geven over de opvoeding en over de handel en wandel van hun vader.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten