Zwarte Piet! Neem mij mee naar Spanje, ik word zooo moe van anti-Zwarte Pieten gekkies!

Geen categorieokt 14 2016, 11:00
Als klein kind keek ik maanden uit naar de komst van de Sint met zijn trouwe Pieterknechten. De maanden ervoor bleef ik altijd erg braaf omdat ik bang was meegenomen te worden in de zak naar Spanje. Als ik er aan terugdenk zou ik die reis naar Spanje momenteel niet zo erg vinden; want jemig wat hebben Zwarte Pieten haters onder aanvoering van Quinsy Gario en Sylvana Simons de traditie van Sinterklaas hier te grabbel gegooid.
Het enige wat hierbij gebaat lijkt te zijn, zijn hun enorme ego's! Want van enig racisme, én ik zeg dat als Nederlander met Surinaamse roots, is bij het Sinterklaas nimmer sprake geweest. Het zijn volidioten, zoals Quinsy en Sylvana of hier lokaal de anarchisten en krakers van de Haagse Stadspartij, die continu die kansloze racismekaart trekken.
Gelukkig sta ik niet alleen in die opvatting. Onderzoek van Maurice de Hond toont aan dat maar liefst 82% van de Nederlanders vindt dat Nederlanders van allochtone afkomst veel te snel de racismekaart spelen wanneer zij kritiek krijgen. Dat gevoel heb ik al jaren. Ik zou een aanhouding of kritiek nooit koppelen aan mijn Surinaamse komaf. Racisme en discriminatie wordt juist in Nederland in stand gehouden door de Nederlanders met allochtone afkomst. Types als Sylvana Simons en haar DENK-kompanen, die ter meerdere eer en glorie van zichzelf de hele Nederlandse cultuur en geschiedenis belasteren, veroorzaken juist een tweedeling in onze samenleving. Een totaal onschuldig volksfeest als Sinterklaas, dat in Suriname gewoon mét Zwarte Piet wordt gevierd, is in Nederland volledig te grabbel gegooid door een zeer kleine minderheid, veelal bestaande uit beroepsdemonstranten. Het wordt tijd dat de landelijke politiek eindelijk eens een heldere uitspraak doet dat Zwarte Piet niets met racisme van doen heeft en dat ie zwart is, omdat ie door de schoorsteen cadeaus voor kinderen komt brengen. Hoelang laten wij nog toe dat ons Cultureel Erfgoed door een aantal verwarde mensen in onze maatschappij geweld wordt aangedaan? Want zeg nou zelf, als jezelf op Zwarte Piet vindt lijken, heb je toch wel een erg verstrooid beeld van je eigen persoonlijkheid.
Aandacht voor het slavernijverleden van Nederland
Met mijn Surinaamse roots begrijp ik wel de drang van het erkennen van het Nederlandse slavernijverleden. Een zwarte bladzijde uit de roemruchtige en koloniale geschiedenis van Nederland. Vreemd genoeg hoor ik de anti-Zwarte Pieten demonstranten nooit over het onderwijzen van het slavernijverleden. Immers, als Zwarte Piet afgeschaft is en men nog niets weet over Nederland en haar slavernijverleden, wat heeft de anti-Zwarte Pieten lobby dan voor elkaar gekregen, anders dan het om zeep helpen van een mooie traditie waar het merendeel van de bevolking, óók allochtoon, heel veel plezier aan beleeft?
Ik wil dat mijn kinderen later net zo zorgeloos dit kinderfeest kunnen vieren als dat ik dat heb gedaan. Want het Sinterklaasfeest draagt zeker bij aan de ontwikkeling van kinderen en zou juist voor saamhorigheid moeten zorgen in plaats van, door een kleine groep radicalen aangejaagde, verdeeldheid. Onder lezers van De Telegraaf gaf recent 95% aan 'moe' te zijn van de Zwarte Pietendiscussie. Ook ik ben bekaf! Dus politiek, maak voor eens en voor altijd een einde aan dit geneuzel en houd Piet zwart! Zo niet zeg ik tegen Piet; neem mij mee naar Spanje.
Damiën Zeller is voorzitter van Jong de Mos, de jongerentak van de Haagse lokale partij Groep de Mos.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten