Directeur De Balie bekritiseert DENK, wordt meteen uitgescholden voor ‘racist’

Als DENK denkt dat ze op deze manier ervoor kunnen zorgen dat autochtone Nederlanders terug in hun schulp kruipen heb ik slecht nieuws voor ze: dat gaat niet werken.

Yoeri Albrecht is directeur van De Balie, het bekende en populaire debatgenootschap (with lack of a better term). In die hoedanigheid staat hij altijd open voor allerlei ideeën en voor, jawel, debatten. Ik zou hem niet rechts noemen, maar hij is zeker ook niet extreemlinks. Sterker nog, met enige regelmaat pakt hij multiculturalisten en politiekcorrecte rellers aan op zijn Twitter-pagina.

Vandaag deed hij dat ook weer, dit keer door zijn pijlen op DENK te richten, de Turks-nationalistische partij van, voor en door Nederlandhaters:

Inderdaad. En dat is precies wat DENK’ers doen. Deze mensen kwamen als immigranten (of hun ouders) naar Nederland, en vertellen ons nu dat onze cultuur walgelijk is en dat we onze geschiedenis maar even helemaal moeten herschrijven. Het is ongelooflijk, niemand die weet waar ze de euvele moed vandaan halen, maar ja, zo rollen deze sekreten nu eenmaal.

De kritiek van Albrecht is dus niet meer dan terecht. Maar raad eens hoe DENK’ers reageren? Jawel, je raadde het ongetwijfeld: door Yoeri uit te schelden voor racist:

Het goede nieuws? Yoeri’s reactie maakt duidelijk dat niemand hier tegenwoordig nog van onder de indruk is:

Het ironische is dat hoe vaker en hoe harder DENK’ers roepen dat Nederlanders allemaal racisten zijn, hoe harder die partij aangepakt wordt. Om de één of andere reden reageert de gemiddelde Nederlander niet positief als je hem uitscheldt voor racist. Gek he?

Ik zou zeggen tegen DENK en hun aanhangers: ga vooral zo door. Schreeuw nog harder, word nog gekker. Over een tijdje hebben jullie écht alle geloofwaardigheid verloren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. NederNederlander

  Tja ik zeg niets, want dan ben ik een racist.
  Dus ik zeg maar foei stoute aanhangers van partij DENK!!

 2. Ni28

  De heer Hiddema zei het in het interview voor de Esquire hoe deze nieuwe Nederlanders met hun nieuwe thuisland omgaan. Het wordt echt niets met deze moslim migranten in Nederland. Vergeet het maar.

 3. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/2016/11/20/iedereen-die-niet-in-trump-hitler-reflex-schiet-wordt-onder-de-deugdouche-gezet/

  ‘Iedereen die niet in Trump = Hitler-reflex schiet wordt onder de deugdouche gezet’
  ‘Koor der correcten oefent stembanden als nooit tevoren om gehoor van het eigen gelijk te overtuigen’
  20-11-2016, 18:47 Tags: Godwin, Hitler, Trump

  Even iets anders hoor, maar wist je dat Trump eigenlijk gewoon Adolf Hitler is? Nou? En wist je dat er zóveel parallellen te trekken zijn tussen Trump en de opkomst van Hitler, dat er maar één conclusie mogelijk is: Trump=Hitler. Letterlijk.

  Opmerkelijk dat het gedrag van politiekcorrect zó overeenkomt met het gedag van moslims.

  Iedereen die het niet met hen eens is, krijgt een bepaald stempel op.

  1. toetssteen

   @Wachteres

   http://thefederalist.com/2016/11/07/comparing-trump-hitler-idiotic-obscenity/

   Jaja, zelfs onder Joden (elite) bestaat er een rare reflex. Ze zouden lieve onder een deken kruipen met de grootste gifslang dan te luisteren naar Jezus. Aan het kruis met hem!
   Caesar was toen en ook nu in zijn nopjes met dezen.

 4. Harrie T.

  Jeroen van Strien is niet van DENK en scheldt Albrecht niet uit voor racist.
  Waar slaat dit op?

 5. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=GfJenokrmb4

  SHOCKING VIDEO: California High School Student BRUTALLY BEATEN For Supporting DONALD TRUMP!!

  Het linkse geweld in Amerika komt overeen met de dreiging in de EU.

  Denk aan Zwarte Piet.

  1. Sandra

   Dreiging in de EU komt door Zwarte Piet? Omdat iemand in Amerika werd geslagen omdat die supporter is van Trump…..sorry, maar ik zie het verband niet.

   1. Wachteres

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/11/agressieve-piet-haters-willen-bij-sinterklaasintocht-de-zwarte-pieten-in-elkaar-slaan/

    Agressieve Piet-haters willen bij Sinterklaasintocht de Zwarte Pieten in elkaar slaan

    Snap je het nu misschien, Sandra?

 6. nick

  Dit is ook nogal opmerkelijk nieuws te noemen, let je even op Michael:

  ‘Links’ en ‘progressief’ wil ‘rechts’ en ‘conservatief’ tot zwijgen brengen

  Gisteren plaatste de NOS-NPO een artikel getiteld ‘Nep-nieuws op internet ook in Nederland potentieel gevaarlijk’. Daarin wordt gelinkt naar een site met een lijst ‘nep-nieuws sites’, waar ook DDS op is terug te vinden….!!!

  Omdat ‘links’ en ‘progressief’ zo heilig overtuigd is van het eigen gelijk, wordt steeds meer geprobeerd om alle tegenstemmen, met name ‘rechts’ en ‘conservatief’, letterlijk het zwijgen op te leggen, zodat hun tanende monopoliepositie niet verder in gevaar komt. Dat is de ware reden van het NOS artikel van gisteren en van de genoemde ‘Hoax’ lijst. Er wordt waarschuwt dat de gevestigde orde ernaar streeft om een ‘internet kill switch’ in te voeren, waarmee het onafhankelijke, alternatieve en conservatieve nieuws permanent kan worden geblokkeerd.

  Het is verbijsterend!! Zeker er staat geen enkele reguliere nieuwssite/krant op die toch aardig bewezen hebben nepnieuws te brengen. (Trump zou 98% zeker winnen en zelfs nu beweren ze dat hun verlies komt door de zg nepsites die daarvoor gezorgd hebben want de mensen zijn zo dom….)
  Nog verbijsterender is dat er geen enkele Islamitisch/ Arabische site op de hoaxlijst staat maar dat ze wel o.a. dit melden:

  ..Te denken aan : “Radicale propagandistische websites: getypeerd door artikels van politieke aard over onderwerpen zoals migranten, Islam en vluchtelingen/asielzoekers, waarbij specifieke bevolkingsgroepen opzettelijk in een zo negatief mogelijk daglicht worden gesteld. Het is hier de bedoeling om de publieke opinie te beïnvloeden in de richting van een radicaal denkpatroon van specifieke extremistische politieke bewegingen. De artikels zijn vaak gekleurd, misleidend of helemaal verzonnen…”
  Wat nu precies hetgeen is wat vele Moslimsites doen en propaganderen !

  Aljazeera staat er niet op maar wel Russia today, allebei soort CNNzenders in hun soort.

  Kijk zelf en verbijster je!! Dit is echt erg en zo typerend voor de linkse, arrogante, manipulatie en leugen media.

  https://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/valse-nieuwssites

  1. Sniper666

   @ nick

   Die lijst is eerder een aanbeveling. Mensen zijn toch nieuwsgierig hè, en gaan wellicht zelf eens kijken.

 7. nick

  vervolg:

  Daarmee is het bijna zover gekomen als tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen grote Nederlandse media vrijwel zonder verzet het nieuws van de bezetter begonnen door te geven, en er steeds meer ‘illegale’ verzetskrantjes ontstonden, die niet alleen door de Nazi’s, maar ook door de reguliere media werden zwartgemaakt en vervolgd. Zelfs de Duitse inval en het bombardement op Rotterdam kregen nauwelijks aandacht.

  Wederom worden mensen die hun vrijheid willen behouden en terugkrijgen in een hoek gezet of –in het geval van publiek bekende personen zoals PVV leider Geert Wilders- gerechtelijk vervolgd. Tenzij we als volk het tij snel zien te keren gaat het pact tussen links, links-liberaal en islam met hun valse politiek-correcte meningenterreur ons land virtueel opnieuw ‘bezetten’, zodat u enkel nog te horen krijgt wat zij willen dat u te horen krijgt.

  Terwijl u in de waan wordt gelaten dat u ‘neutraal’ en ‘objectief’ nieuws krijgt te horen, wordt de vrijheid van meningsuiting ondertussen definitief de nek omgedraaid. Keert u dus net als velen in Amerika en Duitsland af van deze valse professionele ‘nieuws’kanalen, want de enige taal die zij nog lijken te verstaan is al heel lang niet meer de uwe, maar die van het grote geld en de daaraan verbonden macht en invloed.
  (Deze Tekst = overgenomen van sander nieuws. )

 8. wouter

  goedemorgen uw allen

  Mijn Ouders leerde mij respectvol om te gaan met mijn medelanders ,Ging werken bij een bedrijf met allerlei mensen uit diverse landen en leerde van hun culturen en gebruiken.
  Daar had ik vrede mee en ging met plezier naar mijn werk en de leuke collega’s.
  Nu Jaren later merk ik dat ik naief geweest ben want die leuke collega’s waren eigenlijk toch niet zo leuk. en zie ik de generatie waar we nu mee te doen hebben ons stank voor dank te verwijten .terwijl wij niet voor hun gekozen hebben staan ze op en proberen ze met hun huidige houding ons wel eens te vertellen wat wij verkeerd doen. tja denk ik we hebben ze uit repect naar ons land gehaald en laten werken zodat ze de family vanuit ons land wat geld konden sturen want mensen hadden het slecht . en dus nu stank voor dank.
  Ik ben geen figuur die rassen haat uitspreekt zij bekritiseren ons met Rassenhaat.
  mevr. Simons en haar collega’s van DENK zullen hopelijk volgend jaar nog eens achter de oren krabben want Ome Geert gaat wellicht de meeste stemmen binnen halen we hebben het om ons heen gezien en zagen hoe in het OOSTEN gaat bij RUSLAND en nu ook weer in AMERIKA dan kunnen we ons hart wel vast houden .

 9. Seneca

  @MvdG
  Ik kan niet anders dan Harrie T gelijk geven. Ook ik zie geen getrokken racismekaart bij deze heren. Kijk ik ergens overheen of??? Michael gaarne een reactie!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.