Directeur De Balie bekritiseert DENK, wordt meteen uitgescholden voor 'racist'

Geen categorienov 20 2016, 18:00
Als DENK denkt dat ze op deze manier ervoor kunnen zorgen dat autochtone Nederlanders terug in hun schulp kruipen heb ik slecht nieuws voor ze: dat gaat niet werken.
Yoeri Albrecht is directeur van De Balie, het bekende en populaire debatgenootschap (with lack of a better term). In die hoedanigheid staat hij altijd open voor allerlei ideeën en voor, jawel, debatten. Ik zou hem niet rechts noemen, maar hij is zeker ook niet extreemlinks. Sterker nog, met enige regelmaat pakt hij multiculturalisten en politiekcorrecte rellers aan op zijn Twitter-pagina.
Vandaag deed hij dat ook weer, dit keer door zijn pijlen op DENK te richten, de Turks-nationalistische partij van, voor en door Nederlandhaters:
https://twitter.com/YoeriAlbrecht/status/800265369135022080
Inderdaad. En dat is precies wat DENK'ers doen. Deze mensen kwamen als immigranten (of hun ouders) naar Nederland, en vertellen ons nu dat onze cultuur walgelijk is en dat we onze geschiedenis maar even helemaal moeten herschrijven. Het is ongelooflijk, niemand die weet waar ze de euvele moed vandaan halen, maar ja, zo rollen deze sekreten nu eenmaal.
De kritiek van Albrecht is dus niet meer dan terecht. Maar raad eens hoe DENK'ers reageren? Jawel, je raadde het ongetwijfeld: door Yoeri uit te schelden voor racist:
https://twitter.com/JeroenvanStrien/status/800271630005981184
Het goede nieuws? Yoeri's reactie maakt duidelijk dat niemand hier tegenwoordig nog van onder de indruk is:
https://twitter.com/YoeriAlbrecht/status/800272307373690881
Het ironische is dat hoe vaker en hoe harder DENK'ers roepen dat Nederlanders allemaal racisten zijn, hoe harder die partij aangepakt wordt. Om de één of andere reden reageert de gemiddelde Nederlander niet positief als je hem uitscheldt voor racist. Gek he?
Ik zou zeggen tegen DENK en hun aanhangers: ga vooral zo door. Schreeuw nog harder, word nog gekker. Over een tijdje hebben jullie écht alle geloofwaardigheid verloren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten