GeenPeil voert campagne: VVD, PvdA en D66 moeten kapot

De eurofielen moeten bij de eerstvolgende verkiezingen afgestraft worden voor hun verraad.

Dat vind ik niet alleen, maar de heren en dames van GeenPeil óók. De organisatie die achter het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne zit is het hypocriete gezever in Den Haag meer dan zat en heeft officieel de oorlog verklaard aan VVD, PvdA en D66.

In hun aankondiging schrijven de GeenPeilers:

Meer dan een half jaar na 6 april wachten we nog steeds op een antwoord op de uitslag. GeenPeil laat zich niet piepelen. Het wordt tijd voor een voorjaarsoffensief. We gaan opnieuw campagne voeren.

De reden voor de aankondiging is Mark Ruttes recente gedraai wat betreft de uitslag van het referendum. Zoals wij gisteren (en vandaag) berichtten wil hij het verdrag wijzigen en daarna alsnog ondertekenen. Zoals ik eerder vandaag al schreef:

Dit is geen “huzarenstukje,” maar een goedkope poging om de democratie af te schaffen — of in ieder geval te negeren. Volgens Rutte neemt hij de belangrijkste bezwaren van het ‘tegen’ kamp weg. Leuk. Het is alleen niet aan hem om dat te bepalen.

Aan wie dan wel? Aan de kiezer, natuurlijk.

Rutte verraadt de kiezer echt, en hij krijgt daarbij hulp van Alexander Pechtold, ironisch genoeg de leider van een partij die opgericht werd om het democratische gehalte van het politieke systeem te vergroten. Blijkbaar heeft D66 die denkbeelden definitief in de prullenbak gegooid. Alles wordt geofferd op het altaar van de eurofilie.

Dat is totaal en compleet onacceptabel.

In kleine kring had ik al eerder gezegd tegen vrienden, collega’s en familieleden dat ik deze verkiezingscampagne hard campagne zou voeren tegen het kabinet Rutte II, de daarbij betrokken partijen, en de partijen die het kabinet in het zadel hebben gehouden. Dat betekent eerst en vooral dus tegen PvdA, VVD en D66. Die drie clubs moeten allemaal kapot.

Daarom onderschrijf ik de campagne van GeenPeil volkomen en roep ik onze lezers (de afgelopen maand weer meer dan één miljoen uniek, 1,5 miljoen bezoeken en totaal, en 2,3 miljoen pageviews: DDS telt dus mee) op om de campagne van GeenPeil te steunen door geld te doneren via hun crowdfundpagina of rechtstreeks op NL59INGB 0007 1797 71 tnv Stichting GeenPeil, Amsterdam. Daarnaast verzoek ik DDS’ers dringend om zich aan te melden als vrijwilliger.

Bij het referendum over het onzalige associatieverdrag met Oekraïne slaagden GeenPeil en de rest van het Nee-kamp erin om maar liefst 4,1 miljoen kiezers naar de stembus te krijgen. Als we dat kunstje herhalen door die miljoenen mensen zo ver te krijgen om niet op D66, PvdA en VVD te stemmen gaan al die partijen volgend jaar maart fors verliezen. Laten we onze krachten bundelen en samen ten strijde trekken — alle praatjes over concurrentie van websites zetten we de komende vier maanden in de ijskast.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Sarko

  Zelfoverschatting,…

  1. Viertel

   Ja, ja, dat dachten ze in politiek Den Haag vorig jaar ook, toen Geenpeil de aanzet gaf tot het referendum. Zelfoverschatting… Maar Rutte zit nu wel met het grootste probleem van zijn 6-jarige premierschap. Het is prima dat Geenpeil de hypocrisie van VVD, PvdA en D66 blootlegt.

   1. poldi

    Viertel, dat kan je dat SP-onbenul van een Sarko niet wijs maken.
    Die zat en zit er altijd naast door zijn anti PVV obsessie.

    1. Sarko

     Hahah Poldi, bij elke vier voorgaande verkiezingen ging jij er vanuit de PVV ging winnen.
     Sarko (die onbenul 🙂 ) voorspelde steeds een nederlaag.
     De voorspelling geen deelname in -landelijke, provinciale en gemeentelijke coalities was ook niet zo moeilijk- wel voor Poldi.
     Oja de EP dat was wel winst voor vier PVV leden – 25000 eurootjes p/j voor uit je neus vreten..

     1. Sarko

      Mag ik er nog een nulletje bij -250000 euro p/j

 2. Gustaafff

  Ja kunnen we lachen. Stappen al die stemmers over naar SP en GL. Nee, dan nog liever VVD.

 3. ikweetwatikwil

  Doe er al wat aan . Ik stem PVV.

 4. Sarko

  Niet vergelijkbaar..

  1. ikweetwatikwil

   Sarko wat jij schrijft is van geen betekenis.

   1. Wim

    Nou het geeft wel het SP denken aan en dat Sarko een links geniepig onderkruipertje is hier.

    1. Sarko

     Ja ja leer mij Wim en Peter S kennen, over geniepigheid gesproken.

 5. Wim

  Wiederaufbau Haitis: Das große Geschäft für Freunde der Clintons

  Veröffentlicht: 01.11.16 01:53 Uhr

  Der Wiederaufbau Haitis nach dem Erdbeben im Jahr 2010 wurde zum großen Geschäft für die Clinton-Familie und ihre Freunde.

  1. Sarko

   Het ei is weer gelegd..

 6. Wim

  Het blijft een algemeen feit van algemene bekendheid dat de SP na vele jaren zitten in de tweede kamer nooit een greintje verantwoordelijkheid hebben gekregen of hebben genomen. Ondanks dat hun belastingvoordeel door verplichte schenking aan het partijbureau ze voor belastingbetaler veruit de duurste politici zijn. Natuurlijk deinzen de andere partijen gezien het meelopen van de SP mee lopen in demonstraties met kreten Hamas en alle joden aan het gas voor samenwerking met zo partij wel terug ,wat zeer begrijpelijk is.

  1. Sarko

   Wim dit is een windei, zet geen zoden aan de dijk.

   1. Floris

    Jij bent hier het windei. Plus de siamese tweeling Norma/Beukman. Dwarsliggen zit in jullie genen. Alleen daarom zijn jullie hier.

    1. Norman Corinth

     Ik zie dat @Floris boos wakker werd en die boosheid door de dag wist te handhaven.
     Ik heb met u te doen, dit lijkt me geen vreugdevolle staat van zijn.

    2. Beukman

     Ik ben het helemaal met je eens, @Floris!

     1. Floris

      De lakeien van de oude politiek hebben zich alweer gemeld…

  2. Nog1

   @ Wim

   SP-ers zijn niet duurder; ze krijgen net zoveel als de andere politici, maar alles wat ze boven 2x modaal aan inkomen hebben staan ze af.

 7. CJD

  Helemaal mee eens en sta volledig achter dit initiatief van FvD. Iedereen die het gevaar ziet in partijen van de gevestigde orde: VVD CDA PvdA en D66 moeten nu de handen ineen slaan en ideologische verschillen zoals links en rechts overbruggen. De enige reden dat de hondscorrupte maffiapartijen in het midden wegkomen met alles is door het feit dat de politieke flanken zich nooit kunnen aansluiten. Ik doe eens een Ribbentropje. Laat links en rechts de handen ineen slaan met een gesamenlijke doel om de politieke establishment te vernietigen.

 8. Ego non solus

  Ja, een op eerste gezicht sympathiek initiatief van GS. Maar dan, waar moet dan je stem heen. Het bevoordelen van SP of – voor mij erger – GL vind ik niet wenselijk. Het CDA zegt A maar doet net zo makkelijk B en doet wat dat betreft niet onder voor PvdA, D66 en VVD. PVV dan? De vraag is of die voldoende bestuurlijke kwaliteit in huis heeft. Dat geldt ook voor VNL, 50+ en FvD. Nog afgezien van het feit dat jonge partijen en ruzie veelal 1 op 1 met elkaar samengaan wat ook niet bevorderlijk is voor stabiliteit.
  De gevestigde partijen hebben bestuurlijke ervaring maar kan je wat betreft beleidsrichting niet meer vertrouwen. Voor nieuwkomers is dat andersom. Oftewel, wordt dit GS-initiatief niet de opmaat voor nieuwe verkiezingen in 2018 of zelfs al eerder?

  1. Floris

   Dit is het probleem in een notedop. Een groot deel van het electoraat, met uitzondering van de politiek correcte kudde die gelukkig steeds kleiner wordt, weet heel goed wat er mis is met de oude politiek. Die is door en door verrot.

   Helaas zijn de alternatieven nog niet rijp.

   We zien dat overal in het westen. Ook in de USA. Clinton staat symbool voor het verrotte en corrupte establishment, Trump staat symbool voor het alternatief zonder bestuurservaring waar ook nog het nodige aan mankeert.

   Toch heb ik besloten tegen de oude politiek te stemmen anders verandert er nooit wat. Het wordt dus PVV of FvD.

  2. Sniper666

   @ Ego non solus

   De vlucht naar voor is te verkiezen boven de ouwe verotte meuk.

 9. Anna

  PvdA, VVD, D66 en CDA moeten bij verkiezingen worden afgestraft omdat deze partijen de democratie ondermijnen. Ook het CDA omdat ze een smerig spelletje spelen. Buma is er stiekem van overtuigd dat CDA in Eerste Kamer met Rutte mee zal lopen.

 10. J.C.

  @Sarko

  Het verschil met 4 voorgaande keren is, dat niet de PVV kapot geschreven en geblaat gaat worden door de MSM, maar de echte, zoals nu ook weer bevestigd wordt, democratiehatende partijen (D66, VVD en PvdA).

  IK stem la vanaf het eerste uur PVV.

 11. Floris

  Aan de genoemde partijen dient op z’n minst het CDA te worden toegevoegd. Ik zal nooit vergeten dat de eerste volksverlakker die een referendum negeerde luisterde naar de naam BALKENENDE.

  Wat er nu gebeurt onder Rutte is dus niet nieuw. De politiek is al veel langer ziek. Doodziek.

  Ik stem Bosma of Baudet.

 12. RS

  Waarom moet men GELD doneren ? Waarom moet men flyeren ? Waarom kan niet gewoon per email gestemd worden.Net zoals met het Oekraine verdrag. Ik las op Geenstijl dat ze in 1 nacht 14.000 € toegezegd hadden gekregen.

  Of is dit alleen voor wie WEL gaat doneren?

  Vreemde zaak hoor. Let wel : Wij willen graag meedoen !!!!!!!!Maar wij kunnen niet flyeren wegens lichamelijke omstandigheden, en wij hebben een AOW met een piepklein pensioentje………….

  1. Ego non solus

   RS zit hier niet over in. Je kunt met het idee sympathiseren (en er desgewenst naar handelen) maar het is niet noodzakelijk om geld te doneren of om met flyers de buurt te bestoken. Er wordt je niets verplicht!

 13. Robert Leiden

  Wat een kapsones die Roos.
  Voor het referendum bleek al dat hij inhoudelijk niet op de hoogte was van de bepalingen in het verdrag.
  Zie deze video vanaf 08:50 minuten:
  http://www.npo.nl/oog-in-oog/19-10-2015/KN_1674698.

  Veel kiezers bleken inhoudelijk ook niet op de hoogte en stemden vanuit een anti-Europa sentiment:
  19,5% van alle kiesgerechtigden stemden waartegen… ?
  Niet tegen het verdrag, maar tegen de wet voor ondertekening van het verdrag. Dat is iets anders.

  Vervolgens liet Rutte na het referendum weten
  “Als de opkomst wordt gehaald, kan de ratificatie van dit verdrag niet zonder meer doorgaan”.
  Niet zonder meer… dat is geen keihard “kan niet doorgaan”, maar heeft een voorbehoud in zich.
  M.a.w. met een aanpassing van de betreffende wet kan het wel doorgaan.
  Rutte doet nu dus precies wat hij toegezegd heeft.

  Dat Roos nu oproept tot boycot van de betreffende partijen is helemaal niet interessant.
  20% van de kiezers stemden nee, dat is ook het percentage dat in de peilingen voor de PVV en VNL kiest.
  De partijen zullen dus vertrouwen op 80% van de kiezers die aan dat populisme geen boodschap hebben.
  Die groep van 20% is niet Het Volk, dat is een minderheid.
  Die groep van 80%, dat zijn die miljoenen Nederlanders, Het Volk.

  1. Ego non solus

   Robert, je versimpelt de zaken en onderschat het intellect van de lezers alhier.

   Niet-stemmers bij het ja-kamp tellen is wel heel erg, tja, wat zal ik zeggen, populistisch? Wellicht kan je toelichten waarom je de niet-stemmers nu als ‘kiezers’ betitelt? (in: 80% van de kiezers…) De crux is nu juist dat het voor een groot deel dus NIET-kiezers waren.

  2. toetssteen

   @Robert Leiden
   Wat u doet is wat men verstaat onder misleiding. Zelfs op de Joop, jazeker, zult u met dit statement in de hoek worden gezet. Want wat blijkt: tegenstemmers hebben het associatieverdrag wel gelezen. Wie hebben het niet gelezen? Juist ja Pechtold, blijkbaar was het hem te vermoeiend en de mensen die alles geloven dat wordt gezegd.

  3. Beukman

   “Zie deze video vanaf 08:50 minuten:
   http://www.npo.nl/oog-in-oog/19-10-2015/KN_1674698.”

   Oei. Wat valt Jan Roos hier door de mand.
   Verder geen speld tussen te krijgen. Het kan nooit kwaad om de Roos-achtigen met de neuzen op het feit te drukken dat 80 procent niet tegen heeft gestemd.

   1. Nog1

    @ Beuklma

    Slechts 10% heeft voor het verdarg gestemd…Dat is dus nog veel minder.

    1. Norman Corinth

     Een groter probleem is dat de meeste mensen in het referendum een antwoord gaven op een niet gestelde vraag.
     Referenda betreft corrupte democratie.

     1. Nog1

      @ Norman

      Hoe weet je dat?

      Naar mijn weten is er nl geen wetenschappelijke methode te bedenken om daar achter te komen en is dit weinig meer dan de wens van de politici die voor stemden.

     2. toetssteen

      De meeste mensen die neen stemden, hadden dat verrotte verdrag wel gelezen wacko en dat is iets wat de o wat ben ik toch goed domrinks mens niet kan velen!
      Dat Pechtold bekende het concept niet te hebben gelezen, zegt 100% meer over hem dan over de mensen die het wel deden. Ja en ze bleven met hun lange tenen haken achter de juridische haken en ogen en die vervloekte militaire implicatie en ow ja, de financiele betalen, betalen rekening die volgend jaar naar alle belastingbetalers komt.

  4. Nog1

   @ Robert

   Jouw idee dat alleen PVV-ers tegen stemmen zegt meer over jou dan over de tegenstemmers.

   Zo ben ik zelf ex-PvdA-lid en stemde ook tegen. Net als vele andere PvdA-ers, alleen in mijn familie al zeker 20.

   De reden was primair dat ik de oorlogsretoriek en anti-Rusland houding van de EU ongewenst vind.

 14. Ego non solus

  Als wij rekening moeten houden met niet-kiezers cq niet-stemmers is het gaan stemmen feitelijk overbodig geworden. Mooi, weer een versimpeling van de democratie. Het is dan voldoende zeg 1000 keurige Nederlanders aan te wijzen en hen om hun mening te vragen. Die mening wordt dan meteen de mening van Het Volk.

  Wie zijn dan ‘keurig’? Wel, heel simpel, zij die de juiste mening hebben. Degenen die nu de referendumuitslag verwerpen omdat die in hun ogen de verkeerde uitslag heeft opgeleverd zullen vast kunnen helpen om die juiste mening te verwoorden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.