Luier dan lui: politie stuurt mishandelde man weg. Een aangifte verwerken is immers veel te veel moeite

Een 61-jarige man die onlangs mishandeld werd dacht dat de politie hem wilde helpen. Nou, dat bleek even anders te zitten.

De arme man werd donderdag tegen de grond geslagen door een hangjongere van een jaar of 18. Dat gebeurde bovenaan de trap in het Nieuwegeinse winkelcentrum Cityplaza.

“Ik lag languit op het marmer. Ik vroeg aan de man of hij op iemand wachtte. Voordat ik er erg in had, lag ik op de grond. Nadat ik overeind was gekrabbeld kwam hij me achterna. Ik ben hardrennend gevlucht richting Blokker. Godzijdank greep een alerte passant in en redde mij van nog meer geweld. De dader vertrok via de schuine hellingbaan, achterzijde City Plaza.”

Afgelopen zaterdag ging de man daarom naar de politie. Hij had eerder al gebeld, maar de dienders hadden hem verteld dat hij het niet telefonisch of zelfs maar via het Internet kon doen. Hij moest er voor langskomen.

En dus deed de arme man dat. Hij wil immers dat de dader gepakt wordt.

Wat er toen gebeurde tart elke beschrijving:

Nadat de man zijn verhaal had gedaan, werd hem te verstaan gegeven dat hij geen aangifte kon doen. Ook weigerden de agenten de camerabeelden die van het incident zijn gemaakt, te bekijken. ,,De man had niet de intentie u pijn te doen”, werd hem te verstaan gegeven, vertelt hij zondagmiddag nog een beetje ontdaan.

Hoe ze dat “weten”, dat de tuigjongere hem geen pijn wilde doen? Geen idee. Ze wilden namelijk niet eens naar de bewakingsbeelden kijken. De politievrouw van dienst liet de man wel zijn hele verhaal doen waarbij hij ook al zijn informatie moest delen (paspoort, etc.) en daarna gaf ze hem te kennen dat de politie er niets mee zou doen. Zoek het maar uit, een prettige dag nog verder.

Nou ben ik absoluut niet anti-politie, maar dit soort verhalen zijn natuurlijk wel degelijk de reden dat veel Nederlanders hun respect voor de politie al lang verloren hebben. Die mensen zijn maar al te vaak liever lui dan moe. Boetes uitdelen wegens te snel rijden kunnen ze wel, maar echte misdrijven oplossen, ho maar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. garriet60

  dat weten we toch al langer !!

 2. garriet60

  dat weten we toch al langer !! je moet een dader zijn dan wordt je aan allekanten geholpen ,

 3. Sniper666

  Wat een manier zeg, van de politie, om een 61 jarige man zo te behandelen.

 4. Gustaafff

  Soms vraag ik me af waarom we misdadigers eigenlijk nog veroordelen. Het systeem is zo gecorrumpeerd als… ik weet niet wat. Hoe kun je nog respect hebben voor de wet en overheid als die niet bereid zijn je te beschermen?

  Dit systeem heeft z’n regels, wetten en principes verloochend. Elke keer als dat toevallig goed uitkwam.

  Walgelijk.

 5. nogmaals

  We hebben het hier waarschijnlijk over dezelfde figuren die toentertijd wel overactief waren om al die aangiftes vanwege woorden van Wilders optimaal te faciliteren.

 6. peppie

  ik ben niet verbaast deze tendens heeft zich 20 jaar geleden al in gezet en zal zich nog wel even voortduren vrees ik tenzij zoals in Frankrijk de boel eens goed op de kop word gezet daar weten ze het wel word tijd dat het land van ja knikkers nl genaamd een weer eens wat rechtser word

 7. Pedrito

  Het enigste wat bij de geüniformeerde nietsnutten werkt is het koffiezetapparaat. Ik zal deze nep-koddebeierige leeglopers nooit inschakelen. Ik en mijn honkbalknuppel zijn in voorkomende gevallen echte vrienden.

 8. Sarko

  Nogal een eenzijdig bericht.
  Reactie van het betreffende bureau zou wel zo prettig zijn.
  Maar goed, dit is DDS ten voeten uit……….

  1. Top

   Ik, begrijp echt niet, wat u hier dan zoekt? Of bent u ook een onrendabele, die niets beters te doen heb? Ga naar de JOOP.nl, daar zit u met gelijke geesten. Hier vervuild u alleen maar de discussie, net zoals enkelen anderen. Joep, doei en de mazzel!

 9. Ruud562

  Tja Michael, misschien heeft het wel te maken met alle kritiek op de politie (etnisch profileren) of de ‘fijne’ strafoplegging in dit land waardoor men op dat bureau niet zo actief is. Misschien weten ze daar, dat als ze dat tuig oppakken, dat die na twee uur al weer vrij rondloopt in de wetenschap dat ze hem niets kunnen maken. En dat een inspanning voor aanhouding door de politiefunctionarissen (wat zeker niet zonder gevaar is, gevaar afkomstig van dat tuig o f door een of ander mensenrechteninstituut) net iets teveel van het goede zal zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.