Luier dan lui: politie stuurt mishandelde man weg. Een aangifte verwerken is immers veel te veel moeite

Geen categorienov 28 2016, 10:00
Een 61-jarige man die onlangs mishandeld werd dacht dat de politie hem wilde helpen. Nou, dat bleek even anders te zitten.
De arme man werd donderdag tegen de grond geslagen door een hangjongere van een jaar of 18. Dat gebeurde bovenaan de trap in het Nieuwegeinse winkelcentrum Cityplaza.

"Ik lag languit op het marmer. Ik vroeg aan de man of hij op iemand wachtte. Voordat ik er erg in had, lag ik op de grond. Nadat ik overeind was gekrabbeld kwam hij me achterna. Ik ben hardrennend gevlucht richting Blokker. Godzijdank greep een alerte passant in en redde mij van nog meer geweld. De dader vertrok via de schuine hellingbaan, achterzijde City Plaza."

Afgelopen zaterdag ging de man daarom naar de politie. Hij had eerder al gebeld, maar de dienders hadden hem verteld dat hij het niet telefonisch of zelfs maar via het Internet kon doen. Hij moest er voor langskomen.
En dus deed de arme man dat. Hij wil immers dat de dader gepakt wordt.
Wat er toen gebeurde tart elke beschrijving:

Nadat de man zijn verhaal had gedaan, werd hem te verstaan gegeven dat hij geen aangifte kon doen. Ook weigerden de agenten de camerabeelden die van het incident zijn gemaakt, te bekijken. ,,De man had niet de intentie u pijn te doen'', werd hem te verstaan gegeven, vertelt hij zondagmiddag nog een beetje ontdaan.

Hoe ze dat "weten", dat de tuigjongere hem geen pijn wilde doen? Geen idee. Ze wilden namelijk niet eens naar de bewakingsbeelden kijken. De politievrouw van dienst liet de man wel zijn hele verhaal doen waarbij hij ook al zijn informatie moest delen (paspoort, etc.) en daarna gaf ze hem te kennen dat de politie er niets mee zou doen. Zoek het maar uit, een prettige dag nog verder.
Nou ben ik absoluut niet anti-politie, maar dit soort verhalen zijn natuurlijk wel degelijk de reden dat veel Nederlanders hun respect voor de politie al lang verloren hebben. Die mensen zijn maar al te vaak liever lui dan moe. Boetes uitdelen wegens te snel rijden kunnen ze wel, maar echte misdrijven oplossen, ho maar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten