Antidemocratisch D66 steunt Rutte’s verraad

De antidemocraten van D66 steunen het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Dit terwijl het juist D66 was die er decennia voor pleitte dat er referenda gehouden moesten worden in ons land.

Ooit, heel lang geleden, was D66 partij voor politieke vernieuwing. De Democraten deden hun naam eer aan: ze waren voor een gekozen burgemeester én voor referenda. Het electoraat zou nauwer bij de politiek betrokken moeten worden; de massa is wijzer dan veel politici denken.

Helaas is het D66 van Hans van Mierlo niet het D66 van Alexander Pechtold. De meest onuitstaanbare man in Den Haag is namelijk helemaal geen democraat:

Het akkoord over het Oekraïne-verdrag kan definitief op steun van D66 rekenen. De partij vindt dat de extra afspraken die vorige week door premier Mark Rutte zijn gemaakt met de EU de zorgen van de nee-stem goed invullen.

“Iedereen is het erover eens dat het veel te lang heeft geduurd. Maar de premier heeft zijn blessuretijd wel goed benut”, zegt D66-Kamerlid Kees Verhoeven dinsdagavond in de Tweede Kamer over het Oekraïne-verdrag.

Al was de D66-fractie blij met het onderhandelingsresultaat — dat feitelijk overigens niet verandert — dan nog hadden ze tegen dit verdrag moeten stemmen. De Nederlandse kiezer heeft dat immers gedaan in een referendum; tot voor kort was de introductie van referenda nog een stokpaardje van de partij. Je kunt niet voor referenda zijn, maar de uitslag negeren als die je niet aanstaat.

Hans van Mierlo had dat vrijwel zeker begrepen. Alexander Pechtold niet. Want Pechtold weet het beter. Altijd. Als dat domme klootjesvolk het niet met hem eens is ligt dan aan hen, en nooit aan hem. Daarom gaf hij Kamerlid Verhoeven opdracht om het verdrag alsnog te steunen, en die deed dat natuurlijk met bijzonder veel plezier. Net als Pechtold is hij namelijk bijzonder hautain, betweterig en, bovenal, eurofiel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Peter Selie

  Politici zijn allemaal even nutteloos

  https://youtu.be/P0kIIs8Apik

 2. jennifer

  Hoop dat hij waar gaat maken wat hij voor n paar jaar terug zei. Dat als mocht Wilders ooit gaan winnen hij ging emigreren. Hoop va harte dat hij dan snel oprot. Het is niet alleen de VVD en PVDA maar ook D66 heeft het volk in Nederland behoorlijk verraden belogen en bedrogen.

 3. Ni28

  D66 pleegt een verraad achter de andere dus geen verbazing over deze antiburger partij van hoog opgeleide tokkies.

 4. Adriaan

  Alexander PECHtold, die man heeft het moeilijk. Kon helemaal niks en is dus maar de politiek ingegaan. Het enige dat hij kan (en zonder moeite) is meelopen en meepraten met Rutte. Zielig individu. Ik hoor hem nog roepen tegen Wilders in de ‘Doe-normaal-man-gate’: Ik vind dat dit te ver gaat, je praat wel tegen onze minister president. Man, man, man, wat was dat een onnozele reactie. Meester, meester Wilders praat raar over u. Misselijke man. Onvriendelijk personage.

 5. Sniper666

  D’66 is wel erg ver weg verwijderd van haar fundamenten.

 6. glazenbol

  Kereltje Pechtold hunkert naar het pluche en daar zal ALLES voor wijken!

  1. loritta

   Heel heldere uitleg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.