Och wat sympathiek! Megalomane eurofielen 'begrijpen' de Europa-zorgen van burgers

Geen categoriedec 21 2016, 10:30
Peter Praet, hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank, begrijpt ons best. Da's toch aardig van hem.
De hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank, Peter Praet, begrijpt het best dat steeds meer Nederlanders zich zorgen maken om de toekomst van de Europese Unie en onze rol erin. We maken immers steeds weer bakken met geld over aan onverantwoordelijke landen die meer geld uitgeven dan er binnenkomt. HEel gek, maar daar zijn wij belastingbetalers over het algemeen niet blij mee.
Praet zegt nu dat hij dat best begrijpt:

Veel eurolanden gingen twee keer door een recessie, Italië zelfs drie keer. „Dat verklaart waarom burgers acht jaar na het begin van de crisis ongeduldig worden”, zegt Peter Praet, hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank.

Wat ontzettend vriendelijk en ruimdenkend van meneer de megalomane eurofiel zeg! Je zou bijna zeggen: hartverwarmend. Beter dan dit wordt het natuurlijk niet; één van de mannen die er verantwoordelijk voor is dat ons geld als sneeuw voor de zon is verdwenen begrijpt best dat we daar niet blij van worden.
Nou, zand erover dan, op naar het volgende grote Europese avontuur.
Want nee, de heer Praet is niet van plan om hier ook iets mee te doen. Dat zou immers inhouden dat ons belastinggeld niet meer over de balk gesmeten wordt en de ECB zowaar op verantwoorde wijze zou omgaan met onze centen. Dat moet je als 'hoofdeconoom van de ECB' natuurlijk niet willen.
Vandaar dat hij ons, domme tokkie-burgers, voor het échte gevaar waarschuwt. En raad eens wat dat is?
Jawel, Geert Wilders en partijen als VNL van Jan Roos:

Praet hoopt dat het electoraat niet voor ’simplistische en nationale oplossingen’ kiest. „Die zouden volgens mij rampzalig kunnen zijn.”

Wij weten niet of we nou moeten lachen of huilen. Wat we wél weten is dat we dit jaar vooral maar niet naar dit soort eurofielen moeten luisteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten