Berlijn nog niet verlost van de angst: politie arresteerde wellicht de verkeerde verdachte

Geen categoriedec 20 2016, 14:45
De aanslag op de kerstmarkt in Berlijn is wellicht nog altijd niet voorbij. De politie heeft een verdachte gearresteerd, maar nu rijzen twijfels of dat wel de 'goede' verdachte is.
Slecht nieuws voor inwoners van de Duitse hoofdstad Berlijn: de stad dreunt nog na, na de verschrikkelijke aanslag op de Breitscheidplatz gisteravond. Slechter nieuws arriveerde vanmiddag ook: de kans zit er dik in dat het gevaar nog altijd niet geweken is:

"De Berlijnse politiechef Klaus Kandt zegt dat 'onzeker' is of de politie de juiste verdachte heeft opgepakt. Momenteel wordt 'met alle middelen opgehelderd of de verdenking standhoudt'. Als dat niet zo is, dan volgt een nieuwe zoekactie. Kandt doelt op de 23-jarige Pakistaan die gisteravond werd opgepakt. Hij ontkent betrokken te zijn bij de aanslag. 'Voor zover ik weet is het in feite onzeker of hij (de opgepakte man) daadwerkelijk de chauffeur was', aldus Kandt.

De politie zal de veiligheidsmaatregelen in Berlijn de komende dagen 'significant opvoeren', onder meer door barrières op te werpen. Ook zal er verscherpt toezicht komen tijdens Oud en Nieuw."

En dat betekent dat de Duitsers voorlopig nog even in spanning zitten of er nog meer aanslagen gepleegd zullen worden. Ik moet onwillekeurig terugdenken aan de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs, waarbij de daders ook wisten te ontkomen. Uiteindelijk verscholen de Kouachi-broers zich in een drukkerij, terwijl een handlanger van de twee de boel op stelten zette in een Joodse supermarkt. Bij die laatste actie vielen nog wat extra doden.
Laten we hopen dat een dergelijke tragedie in twee bedrijven het prachtige Berlijn bespaard zal blijven. En dat de politie dus ófwel toch de goede dader te pakken heeft, ófwel deze spoedig in de kraag gevat kan worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten