Boem! Vadertje Staat gaat invloed radicaal-islamitische miljardairs aan banden leggen

Eindelijk doet het kabinet iets nuttigs.

We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar dan heb je ook wat: het kabinet heeft eindelijk besloten om op te treden tegen salafistische groepen en rijke individuen die behulp met grote donaties de islamitische gemeenschap in Nederland proberen te beïnvloeden.  Of, beter gezegd: proberen te indoctrineren met het radicaal-islamitische gedachtegoed.

Er wordt paal en perk gesteld aan dubieuze geldschieters uit het buitenland die de Nederlandse moslimgemeenschap vergiftigen met hun extremistische gedachtegoed.

Het kabinet komt met plannen om schimmige financiering rond bijvoorbeeld de bouw van moskeeën aan banden te leggen en islamitische instellingen te dwingen openheid van zaken te geven. Daarmee geeft de regering gehoor aan een lang gekoesterde wens van de Tweede Kamer.

Hilarisch genoeg doet wannabe PvdA-lijsttrekker en vice-premier Lodewijk Asscher net alsof dit zijn plan is en hij al tijden in actie wilde komen tegen salafistisch andersoortig radicaal-islamitisch gespuis. Ja, ja, het was alleen nog wachten op een goede strategie. Voor de rest was hij hier al heel heel heel lang mee bezig! Echt waar! Hij maakte zich grote zorgen enzo!

Natuurlijk gaat hij er daarbij aan voorbij dat de Tweede Kamer het kabinet al verschillende malen opriep om in actie te komen, maar dat Asscher en Rutte daar niets van wilden weten. VNL-Kamerlid Joram van Klaveren gaf het kabinet eerder dit jaar nog een opdoffer omdat het niets deed. Hij zei toen:

“Moskeeën worden in toenemende mate overgenomen door radicale moslims die elke vorm van democratie afwijzen. Dat is een zeer gevaarlijke ontwikkeling, maar het kabinet doet vrijwel niets om die tegen te gaan.”

PVV’er De Graaf zag het net zo:

“Pappen en nathouden is het devies.”

Zelfs SP-Kamerlid Karabulut vond dat het kabinet veel te weinig deed.

Waarom er nu dan wél iets gebeurt? Ach, de verkiezingen komen eraan hè. Het is dus puur opportunistisch gewauwel. Maar goed, als dit betekent dat het kabinet inderdaad een keertje iets nuttigs doet moeten we dat maar accepteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Gustaafff

  “Waarom er nu dan wél iets gebeurt? Ach, de verkiezingen komen eraan hè. Het is dus puur opportunistisch gewauwel. Maar goed, als dit betekent dat het kabinet inderdaad een keertje iets nuttigs doet moeten we dat maar accepteren.”

  Ik dacht al: waar blijft de sneer nu? Dhr. Van Galien heeft de gewoonte alles wat het kabinet doet, af te schuiven op de verkiezingen. In werkelijkheid is de roep om transparantie in de Tweede Kamer aangezwollen. Niet alleen door gr.Bontes/V.Klaveren en de PVV, maar ook door VVD en de C3.

  Laten we niet doen alsof dit het ei van Columbus is.

  1. Gustaafff

   Buiten dat: wat is het belang van de PvdA dan om dit te lanceren? De PvdA heeft de grootste islamitische achterban ever. Die zit hier echt niet op te wachten.

   1. van Urk

    Die islamieten druipen over naar Denk of andere partijen zoals de SP en D66. De PvdA richt langzaam stuiptrekkend zijn pijlen naar de boze blanke man om te voorkomen dat die richting de PVV gaan.

   2. Sniper666

    @ Gustaaffff

    De PvdAllah is aan de laatste stuiptrekkingen bezig voordat deze partij van het toneel verdwijnt wegens implosie.

  2. van Urk

   Gustaaff@ “De voornaamste reden waarom zoveel politici hun beloften niet houden is dat zij ze nog nodig hebben voor de volgende verkiezingscampagne” Gie van den Berghe Vlaams historicus en publicist, ” Het is hoogst merkwaardig dat niet meer politici aan een slecht gezichtsvermogen lijden, hoewel ze voortdurend met een half oog naar de volgende verkiezingen kijken” Henri Tisot 1937-2011

   1. Gustaafff

    Maar geen enkel weldenkend mens gelooft toch verkiezingsbeloften? Dat is gewoon naïef.

    1. van Urk

     Gustaaff@ Waarom zou je dan nog voor een valse hoop gaan stemmen?

     1. Gustaafff

      @van urk, heb je de SGP ooit verkiezingsbeloftes zien breken?

     2. van Urk

      Gustaaff@ Maar de oudste en betrouwbaarste Nederlandse partij als de SGP blijft helaas een klein partij he? Snap de Nederlander gewoon niet dat ze altijd in hun eigen tunnelvisie vast blijven zitten door steeds maar weer op de belofte brekende partijen te gaan stemmen. Zelfs de nieuwere mafketelpartijen zijn van dezelfde kaliber.

     3. Gustaafff

      @van urk, treffender had ik het niet kunnen zeggen.

     4. Wachteres

      @Van Urk en Gustaafff:

      Jammer dat de SGP en de ChristenUnie als een kind zo blij zijn dat ze mee mogen doen met de grote jongens – en dus wat invloed hebben – met als gevolg dat ze meewerken aan de islamisering van onze samenleving.

      De zielige vluchtelingen die zij als christen menen te moeten helpen maken maar een klein deel uit van de immense instroom.

      Een voorbeeld: ÉÉN MILJOEN in een jaar wordt MINSTENS VIER OF VIJF MILJOEN.

      En die één miljoen kwam naar één land Duitsland.

 2. hans-e-pans

  Snap het nu eens! Het is binnenkort weer eens verkiezingstijd.

 3. toetssteen

  Wie dit gelooft, is ook heilig overtuigd van de maffia als kleuter-oppascentrale.
  Daar krijgt men de vinger niet achter als het gaat zoals het nu gaat, lees: leuk voor de Bühne, maar is gebakken lucht.

 4. Wachteres

  http://nos.nl/artikel/2146707-iraanse-modellen-veroordeeld-voor-showen-westerse-mode.html

  Iraanse modellen veroordeeld voor showen westerse mode

  “`In Iran zijn twaalf fotomodellen veroordeeld tot celstraffen van één tot zes jaar omdat ze tijdens hun werk te westers gekleed waren. Als ze hun straf hebben uitgezeten, mogen ze twee jaar niet in de mode-sector werken. Ook mogen ze niet naar het buitenland reizen.

  Vooral de vrouwelijke Iraanse modellen hebben de gedragsregels van de Staat over decente kleding overtreden, oordeelde de rechtbank. Zo droegen ze geen hoofddoek of sluier en daarmee “moedigden ze moreel verval aan”.”`

  En deze voormiddeleeuwse achterlijkheid laat de politiek-correcte ‘elite’ gewoon toe in Europa en die moet onderdeel worden van onze maatschappij.

  Het is al jaren bekend dat grote Europese moskeeën geheel of gedeeltelijk worden betaald door het Midden-Oosten.

  Voor wat hoort wat; dat geld wordt echt niet pro deo uitgedeeld. Toch is een ieder die zo zijn twijfels heeft over de doorgaande invloed van de fundamentalistische islam is een racist, een fascist en/of een nazi.

  En vanzelfsprekend een islamofoob. Hoe dom of kwaadaardig moet onze ‘elite’ wel zijn.

  Zelf zal zij er niet vanuit gaan dat ze dom is, dus blijft over een verregaande kwaadaardigheid.

  Wat bezielt de EU om miljoenen moslims – en de laatste instroom maakt grotendeels deel uit van die voormiddeleeuwse achterlijkheid en is dus bijna per definitie aanhang van de IS – hier met hun familie naar toe te halen? Hooguit 10% vlucht voor oorlogsgeweld.

  Ach, we kennen de plannen. Ons mooie Europa moet kapot. Er bestaan werkelijk mensen met invloed die onze maatschappij en onze cultuur haten.

  1. Gustaafff

   Ik neem aan dat de veroordeelde modellen bij jou terecht kunnen als ze het land weten te ontvluchten? O nee! Alleen mensen uit landen van oorlog. Want slechts 13% is immers oorlogsslachtoffer en de rest mag – conform Wilders BV – opzouten.

   1. Wachteres

    Kletskoek, Guusje. Die veroordeelde modellen komen hier niet. Wel heel veel zogenaamde vluchtelingen, die. als ze hier eenmaal gevestigd zijn de achterlijkheid – waarvoor zij zeiden te vluchten – hier ook willen vestigen.

    1. Gustaafff

     Het gaat om het principe, @wachteres. Zijn Iraanse christenen, boedhisten of hindoeïsten hier welkom? In Turkije – het eerste “veilige” land – niet. De landen rondom Iran ook niet. Bij de buurlanden van Turkije ook niet.

     Het is triest, maar ze worden werkelijk overal uitgekotst.

 5. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/12/samsom-ziet-niets-in-plan-om-afrikaanse-migranten-terug-te-sturen-412214/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=early_els_6dec&cmpid=NLC|early_els_6dec|2016-12-06

  Samsom ziet niets in plan om Afrikaanse migranten terug te sturen

  “Het plan van premier Mark Rutte om Afrikaanse migranten terug te slepen naar veilige landen in Noord-Afrika is een ‘onzalig idee’. Dat is althans de mening van PvdA-leider Diederik Samsom, die het plan inhumaan noemt”.

  Kijk, dat bedoel ik: “Kom maar binnen”. Gelukkig wordt de PVDA steeds minimaler en Rutte? Ach die roept wat, omdat de verkiezingen eraan komen.

  Hij weet best dat de EU voor open grenzen is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.