DENK presenteert kieslijst: Kuzu, Azarkan en Öztürk in de top drie, nauwelijks autochtone Nederlanders

Er staan weinig verrassingen op de kieslijst van DENK.

DENK presenteerde vrijdagavond de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart. De lijst bevat een aantal bekende gezichten en biedt verder weinig verrassingen:

bron: Facebookpagina DENK
bron: Facebookpagina DENK

Het eerste wat opvalt, is dat er nauwelijks autochtone Nederlanders op de lijst staan. Wil DENK hen buiten de deur houden, of zijn er simpelweg nauwelijks autochtonen die zich willen aansluiten bij DENK? Hoe dan ook onderstreept de lijst het imago van DENK als “allochtonenpartij”.

Alle mensen in de top-5 zijn bekende DENK-gezichten. Tunahan Kuzu op plek één, Farid Azarkan op twee en Selçuk Öztürk op drie. Op plek vier en vijf staan DENK-fractiemedewerkers Gladys Albitrouw en Stephan van Baarle, die op dit moment voor de partij werken in de Tweede Kamer.

De overige kandidaten op de lijst maken zeer weinig kans op een Kamerzetel en zijn niet bekend bij het grote publiek. Het is opvallend dat DENK er niet in is geslaagd om een bekende lijstduwer aan zich te binden, zoals bijvoorbeeld voormalig Groenlinks-Kamerlid Tofik Dibi. De partij moet het dus doen met relatief onbekende figuren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. jennifer

  Je zou je als Nederlander dan ook de ogen uit de kop moeten schamen als je je aansluit bij een partij die het gif vertegenwoordigd wat niet alleen Nederland maar de hele wereld in de greep houd. Deze lijst geeft duidelijk aan wat voor inteelt er aan zit te komen in de tweede kamer, dat alleen zegt al meer als genoeg.

  1. LieverKipsLeverworst

   @jennifer: dit soort inteelt komt echt niet in de TK. Denk je nou echt dat er medelanders zijn die op dit zooitje zullen stemmen?
   Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !
   Moet je die onbetrouwbare hoofden zien…!

 2. EllyD19

  Ik denk niet dat autochtonen in de rij staan om zich bij deze partij aan te sluiten. Oh er zal heus wel een enkele verdwaalde kip zonder kop op deze partij stemmen hoor, maar hopelijk blijft dat beperkt tot die verdwaalde kip.

 3. Le Pro 58

  Zie hier de erfenis van de PVDA , gefotografeerd koppeltje die hier de dienst probeert uit te maken met de koran en de sharia .

  De beelden spreken voor zich en de PVDA word bedankt .

 4. LieverKipsLeverworst

  Ik had toch echt 41 namen verwacht op de kieslijst van Ali Baba en zijn…..
  Goed zoooo……! ☺

 5. LieverKipsLeverworst

  Als voorbeeld: Twitter Rabia Karaman
  De Tweets van dit account zijn afgeschermd.

  Alleen goedgekeurde volgers hebben toegang tot de Tweets en het volledige profiel van @1RabiaKaraman Klik op de knop “Volgen” om een volgverzoek te sturen.

  Net als het youtubekanaal van denk. Reacties op video’s zijn uitgeschakeld.
  Net als feestboek van koezoe en silly simons: 99% medelanders is geblokkeerd. Alleen als je positief bent (…) mag je reageren.

  Dit is dus denk. Te laf om open te zijn. Bang voor opbouwende kritiek. Ben je niet vòòr ons, dan ben je tegen ons. Erdogan-aanhangers pur sang.
  Gadverdamme…!

 6. RS

  dat gaat leuk worden als die Rabia naar de interruptie microfoon loopt en aan Geert vragen gaat stellen………….hahahahahahahaha

 7. tq1991

  Goede lijst, ik zie dat nummer 4 als het ware Sylvana moet vervangen. Nummer 5 is een witte man. Genoeg diversiteit lijkt mij. Bij de PVV zal elk persoon een autochtoon zijn, terwijl er genoeg (geschifte) allochtonen op de PVV stemmen. Dit geld al helemaal voor CDA en VVD. Gaat meneer daar ook over klagen?

  1. RS

   Welke “meneer “bedoeld U ????

  2. jennifer

   Ja dan ben je al ver heen als je dit een goede lijst noemt. Het ziet er meer uit als het afval uit het rif gebergte in plaats van een goede lijst. Maar ja smaken verschillen toch.

 8. Adriaan

  Democratie is mooi, maar heeft ook zijn ‘donkere’ kant. Autochtonen kunnen ook hùn volk gaan vertegenwoordigen. En die groep fokt bij de konijnen af en wordt groter en groter. Ik vrees dat DENK toch de Kamer binnenwandelt. Elke zetel is er één te veel.

  1. jennifer

   je bedoeld toch allochtonen lijkt mij.

 9. zomaar

  meer dan 8 zetels , en de verkleedpartij in de tweede slaapkamer is een feit !, buiten het spreken in het Arabisch, gaat het er dan ook zo uitzien !!.

  een correcte afspiegeling van onze samenleving , waar je Arabisch op straat hoort , en waar een op de drie mensen die je passeert verkleed lopen , met een grote kinderschare in hun nabijheid !!.

  bedankt oude regenten en partijen , voor deze aanwinst .

 10. Ruud562

  Dankzij het CDA, D66, PvdA, VVD, kortom de partijen die de afgelopen tientallen jaren oh zo politiek correct hebben geregeerd, zijn er hier lui toegelaten met volkomen anti-westers gedachtegoed. Deze lui kregen en krijgen alle medewerking en ondersteuning om hun eigen gedachtegoed hier uit te rollen! Dat kan vanwege een artikel 1 in onze Grondwet. Alleen gaat dat artikel ervanuit dat men vredelievend is, opgaat in onze cultuur en denkwijze! Wat nu zich openbaart is dat het Paard van Troije is binnengehaald, ondanks vele waarschuwingen aan die politiekcorrecten! Maar zij die waarschuwden en waarschuwen waren en zijn de verdoemden! Nu wederom het gelijk der verdoemden blijkt is het te laat, zoals straks zal blijken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.