Kansenparels sluiten hele wijken af voor vrouwen in Frankrijk: ‘Vrouwen zijn hier niet welkom!’

Welkom in het land van de sharia. Nee, ik heb het niet over Iran, maar over Frankrijk

Een reportage van de nieuwszender France 2 heeft veel stof doen opwaaien in Frankrijk. En terecht. De zender stuurde vrouwelijke undercoverjournalisten namelijk naar bepaalde wijken in Franse steden. Let wel: het ging natuurlijk om wijken waar moslimimmigranten een groot deel van de lokale bevolking vormen.

De resulaten schokten zelfs de onderzoeksjournalisten van France 2. De vrouwen kregen overal te horen dat ze niet welkom waren, van winkels tot café’s. Hen werd te kennen gegeven dat ze als vrouw zijnde de hele dag thuis moesten zitten. En als je dan over straat gaat, draag dan een boerka en hol zo snel weer naar huis. Wat nou vrijheid!?

Een voorbeeld? In Saint-Denis vertelde een winkeleigenaar de vrouwelijke journalist “dat ze beter buiten even kon wachten” tot hij haar producten verzameld had. Als vrouw was ze namelijk niet welkom in zijn zaak. “Binnen mogen alleen mannen komen,” zei de kansenparel in kwestie die overduidelijk een enorme verrijking is voor de Franse samenleving.

In bepaalde straten is geen vrouw te vinden, en de journalisten die undercover gingen in de wijken, worden steevast geweigerd in cafés en kroegen. Journalist Caroline Sinz vraagt aan een man die haar wegstuurt wat hij zou doen als zijn nicht hier was. ‘Zij zou gewoon thuisblijven,’ antwoordt hij. ‘Ze doet wat ze wil hoor, maar ze komt hier niet binnen.’

‘We zijn hier in Saint-Denis,’ aldus de migrant, die de situatie tracht uit te leggen. ‘Het is hier niet zo als in Parijs, er is een heel andere mentaliteit. Het lijkt hier meer op de situatie thuis.’

Maar daar is één probleem mee: Saint-Denis is niet thuis. Het is een stadje in Frankrijk, niet in Algerije, Tunesië, Irak, Afghanistan, Iran of Saoedi-Arabië. Heel gek, maar net als Nederlanders zijn Fransen gewend om vrouwen als gelijken te behandelen, niet als een stel vuile honden met een besmettelijke ziekte.

De Franse staatssecretaris Pascale Boistard, die over vrouwenzaken gaat, heeft naar aanleiding van de reportage toegegeven dat er wijken zijn waar vrouwen onderdrukt worden. Maar, zegt hij, daar moet je je vooral niet al te druk om maken! Het is namelijk maar “een klein gedeelte” van de islamitische gemeenschap die zo denkt! Echt waar!

Maar wacht eens even. Hoe kan het dan dat de vrouwelijke journalisten nergens welkom waren? Dit betekent dus dat de staatssecretaris liegt óf dat die minderheid van extremistische moslimmannen het voor het zeggen heeft in dat soort steden en buurten. In beide gevallen heeft Frankrijk een enorm probleem.

En dan zijn er nog steeds mensen — met name niet-Fransen — die zich afvragen hoe het toch kan dat het Front National van Marine Le Pen steeds groter wordt. Tja, wat denk je zelf? Als ik Fransman was zou ik het ook wel weten: ik zou ervoor pleiten om de politie deze wijken in te sturen en de emancipatie af te dwingen. Als bepaalde moslimmannen daar niet blij mee zijn zou ik ze meteen op het vlieguig naar ‘thuis’ zetten.

Ga maar terug naar je eigen achterlijke, barbaarse en vrouwonvriendelijke land.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Wachteres

  En dan klaagt links dat er niet geïntegreerd wordt.

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/10/378903-378903/

  Wanhoop bij Franse politie: ‘Criminelen hebben wijken overgenomen’

  “Nadat vier agenten in een Parijse voorstad werden bekogeld met molotovcocktails, proberen Franse politici de problemen in achterstandswijken te bagatelliseren. Politieagenten vertellen een ander verhaal: ‘Frankrijk zit vol met no-go zones’.”

  Zolang de politiekcorrecte houding er één is van ‘Niet willen horen en niet willen zien’ zal dit alleen maar erger worden.

  De EU en politiekcorrect zagen dat het goed was.

 2. Wachteres

  http://www.welingelichtekringen.nl/anp/zweedse-politie-verzweeg-keulse-toestanden

  En dit staat op een linkse site!

  In Zweden zijn al 55 no go zones. De politie is er zelf mee naar buiten gekomen. Door de linkse pers wordt dat natuurlijk ontkend, net als in Frankrijk., waar al meer dan 750 van dergelijke gebieden zijn.

  Daar worden vrouwen vaak ook gedwongen om ‘fatsoenlijk’ gekleed te gaan.

  1. Wachteres

   https://nl.express.live/2016/09/26/zweden-politie-geweld/

   Zweden telt 55 no-go zones’, zegt de politie

   De Zweedse politie geeft toe dat er in het land 55 no-go zones zijn waar ze grote moeilijkheden ondervindt om de wet te doen respecteren. Volgens een nieuw rapport worden deze zones geteisterd door extreme criminaliteit en slaagt de politie er niet in om de misdaadgolf onder controle te krijgen.

   Het gaat om gewelddaden en seksuele agressie gepleegd door georganiseerde bendes. Het fenomeen wordt door de Zweedse politie in verband gebracht met de sterke toename in immigratie die vorig jaar op gang kwam.

   In het rapport staat te lezen dat ook het aantal aanvallen op de politie en leden van hulpdiensten is toegenomen. Volgens woordvoerder Peter Larsson van de Zweedse politie denkt 80% van het Zweedse politiekorps er serieus over na een ander beroep te gaan uitoefenen vanwege de escalatie van het geweld en de vrees voor de eigen veiligheid.

 3. Sniper666

  Had het al gezien die reportage van France 2. Heel ernstige zaak. Maar we moeten van de EU wegkijken, doen of het niet zo is…

 4. Ni28

  Moslimmigranten bepalen het islamitische levensstijl in de wijken waar zij leven en als het iemand niet leuk vindt is het meteen discriminatie. En dat onder de ogen van de huidige machthebbers die het blijkbaar prima vinden. Zij hebben geen directe last van, dat mogen andere burgers opknappen. Vindt je het gek dan dat Le Pen en Wilders stijgen in de peilingen?

 5. marjo012

  Dit alles danken we de EU en Merkel en haar lakeien.Ik kan mij als Nederlander echt niet langer meer voorstellen dat de burgers in heel Europa de EU wat ons totaal kapot gemaakt heeft hiermee nog langer wil handhaven.Het wordt in heel Europa met de dag erger met die islamimport en snap echt niet meer waarom dit nog langer gebeuren moet.Moet het dan eerst zover komen dat de burgers in Europa het heft in eigen hand gaan nemen zich verenigen en een einde gaan maken aan dit gezwel wat Europa overspoeld.?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.