Sneu Artikel 1 van Sylvana Simons liegt erop los, zet critici weg als nepjournalisten

Geen categoriedec 30 2016, 20:07
De nieuwe partij van Sylvana valt nu al door de mand: Artikel 1 is minstens zo triest als DENK.
Toen Sylvana Simons DENK de rug toekeerde, slaakten veel Nederlanders een zucht van verlichting: was het nu eindelijk afgelopen met de onzin van Sylvana, die heel Nederland wegzet als een racistisch land? Helaas niet, want Sylvana heeft haar eigen partij opgericht – Artikel 1. En die partij is minstens zo triest als DENK, lieten ze vandaag zien op Twitter.
Artikel 1 reageerde namelijk woedend op een stuk van columnist Jan Dijkgraaf. Die schreef op zijn site over het feit dat Sylvana's nieuwe partij was geregistreerd vanaf het mailadres "Dutch Obama":

"Dat je nieuwe partij is geregistreerd vanaf het mailadres ‘[email protected]’, dat baart me dan weer wel zorgen. Want we kennen je (...) inmiddels als een volstrekt humorloze onruststoker met een dubbele agenda. Dus je meent het. Je denkt écht dat je de Barack Obama van Nederland bent."

Een volstrekt terechte opmerking natuurlijk van Dijkgraaf. Het is volslagen ridicuul dat Sylvana Simons zo'n pretentieus e-mailadres heeft gebruikt om haar nieuwe partij te registreren – wie denkt ze in vredesnaam wel niet dat ze is? Maar Artikel 1 vond de constatering van Dijkgraaf reden om hem weg te zetten als een nepjournalist:
https://twitter.com/Art1kel/status/814898560101732352
Het mailadres zou namelijk niet aan Sylvana Simons behoren. Dat is allemaal goed en wel, maar Dijkgraaf beweerde niet eens dat het mailadres door Sylvana persoonlijk werd gebruikt, hij stelde alleen vast dat haar partij werd geregistreerd vanaf dat adres – zoals DDS-redacteur Tim Engelbart al fijntjes opmerkt:
https://twitter.com/TimEngelbart/status/814900817710972928
Of dat "Dutch Obama"-mailadres nu door Sylvana Simons zelf wordt gebruikt of door een partijgenoot, het is en blijft volslagen bespottelijk dat haar partijtje met dat mailadres staat geregistreerd. Obama is zeker niet perfect, maar hij is wel president van de Verenigde Staten – en heeft dus meer bereikt dan Sylvana en haar partij ooit zullen bereiken. Maar in plaats van de terechte kritiek van Jan Dijkgraaf aan te nemen, zet Artikel 1 hem met een persoonlijke aanval weg als nepjournalist.
Artikel 1 en Sylvana Simons vallen nu al door de mand. Als je zo woedend reageert op terechte kritiek, wordt het natuurlijk helemaal niets in de politiek. Op naar de nul zetels voor deze neppartij!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten