Sneu Artikel 1 van Sylvana Simons liegt erop los, zet critici weg als nepjournalisten

De nieuwe partij van Sylvana valt nu al door de mand: Artikel 1 is minstens zo triest als DENK. 

Toen Sylvana Simons DENK de rug toekeerde, slaakten veel Nederlanders een zucht van verlichting: was het nu eindelijk afgelopen met de onzin van Sylvana, die heel Nederland wegzet als een racistisch land? Helaas niet, want Sylvana heeft haar eigen partij opgericht – Artikel 1. En die partij is minstens zo triest als DENK, lieten ze vandaag zien op Twitter.

Artikel 1 reageerde namelijk woedend op een stuk van columnist Jan Dijkgraaf. Die schreef op zijn site over het feit dat Sylvana’s nieuwe partij was geregistreerd vanaf het mailadres “Dutch Obama”:

“Dat je nieuwe partij is geregistreerd vanaf het mailadres ‘dutchobama@gmail.com’, dat baart me dan weer wel zorgen. Want we kennen je (…) inmiddels als een volstrekt humorloze onruststoker met een dubbele agenda. Dus je meent het. Je denkt écht dat je de Barack Obama van Nederland bent.”

Een volstrekt terechte opmerking natuurlijk van Dijkgraaf. Het is volslagen ridicuul dat Sylvana Simons zo’n pretentieus e-mailadres heeft gebruikt om haar nieuwe partij te registreren – wie denkt ze in vredesnaam wel niet dat ze is? Maar Artikel 1 vond de constatering van Dijkgraaf reden om hem weg te zetten als een nepjournalist:

Het mailadres zou namelijk niet aan Sylvana Simons behoren. Dat is allemaal goed en wel, maar Dijkgraaf beweerde niet eens dat het mailadres door Sylvana persoonlijk werd gebruikt, hij stelde alleen vast dat haar partij werd geregistreerd vanaf dat adres – zoals DDS-redacteur Tim Engelbart al fijntjes opmerkt:

Of dat “Dutch Obama”-mailadres nu door Sylvana Simons zelf wordt gebruikt of door een partijgenoot, het is en blijft volslagen bespottelijk dat haar partijtje met dat mailadres staat geregistreerd. Obama is zeker niet perfect, maar hij is wel president van de Verenigde Staten – en heeft dus meer bereikt dan Sylvana en haar partij ooit zullen bereiken. Maar in plaats van de terechte kritiek van Jan Dijkgraaf aan te nemen, zet Artikel 1 hem met een persoonlijke aanval weg als nepjournalist.

Artikel 1 en Sylvana Simons vallen nu al door de mand. Als je zo woedend reageert op terechte kritiek, wordt het natuurlijk helemaal niets in de politiek. Op naar de nul zetels voor deze neppartij!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Wim

  Ik ben wel met haar eens .Nederland barst van de nep journalisten.

  1. jennifer

   Net zo nep als het haar op aar hoofd dan toch.

   1. jennifer

    aar moet haar zijn

 2. Mar

  Hebben Dijkgraaf en Tim het wel over dezelfde registratie?

  Registratie politieke partij: Kiesraad, Kamer van Koophandel

  Tim begint over:
  http://www.ondernemersplein.nl/regel/domeinnaam-registreren/
  Als u een website wilt opzetten, kiest u een domeinnaam (internetadres).

 3. Victor83

  Wat een ongelooflijke geit is dat zeg, hoe heet dat programma ook al weer? Oja, Lekker Slim……

 4. Ni28

  Wie het niet eens is met mevrouw Simons is een racist en wie haar kritiseert is een nepjournalist. Klopt, want zij alleen weet hoe het is en hoe het moet. Jammer dat zij niet zo intelligent is dat blijkt uiteindelijk altijd de grootste obstakel. Met aangeleerde praat en aantal worden per minuut redt je het niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.