Heel Nederland heeft een hekel aan incompetente Van der Steur, maar hij heeft het nog altijd naar zijn zin

Ard van der Steur heeft er helemaal geen probleem mee dat hij bijna dagelijks wordt aangesproken op een nieuwe blunder. Ja, hij maakt er feitelijk een enorme puinhoop van, maar meneer heeft het zelf nog altijd prima naar zijn zin. Dat zeggen zijn naaste medewerkers die daar ook niets van begrijpen.

In het Algemeen Dagblad van vandaag een lang verhaal over onze falende minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur. Zoals gebruikelijk draait het artikel eerst en vooral om de vele blunders die hij begaan heeft en over het gebrek aan vertrouwen dat de Tweede Kamer daardoor in hem heeft. De enige partij die hem nog echt lijkt te steunen is de volstrekt hypocriete en huichelachtige VVD. Elke andere partij weet dat Van der Steur de verkeerde man op de verkeerde plek is.

Ongelooflijk genoeg lijkt het Van der Steur zelf absoluut niet dwars te zitten dat het hele land hem onderhand uitkotst:

Zou je niet beter weten, dan zou je hem voor de succesvolste minister van het kabinet aanzien. Geen bewindspersoon die zo zorgeloos naar buiten stapt op de vrijdagmiddag na de ministerraad als hij.

Als z’n moeizame ministerschap al zijn tol eist, dan niet op zijn gemoed. Een gulle lach, een grapje, een praatje met voorbijgangers. ,,Het is ongelofelijk”, zegt een naaste medewerker. ,,Hoezeer ze ook op hem inbeuken, hij blijft de blik vooruit houden.” Het is de VVD’er ten voeten uit: eigenwijs als wat en immer optimistisch.

Je krijgt de indruk dat de auteur van het stuk, ene Tobias Den Hartog (wie kent hem niet?), dat eigenlijk best wel mooi vindt. Een op en top VVD’er: altijd positief, een enorme plaat voor zijn kop, die maar rustig doorgaat met zijn werk terwijl iedereen hem haat. Ergens is dat wel aandoenlijk, lijkt de AD-journalist te denken.

Nou, ik denk het dus niet. Er is helemaal niets aandoenlijks aan Van der Steur. Deze faalminister moet grote schoonmaak houden toen Fred Teeven en Ivo Opstelten opstapten, maar in plaats daarvan heeft hij er alleen maar een grotere puinhoop van gemaakt. Op zich is het best een prestatie. Hij had het eigenlijk niet slechter kunnen doen dan zijn voorganger (Opstelten), maar is daar op de één of andere manier tóch in geslaagd.  Vergis je er niet in hoe ontzettend knap dat is. Jan met de Pet had het niet beter (lees: slechter) kunnen doen. Zelfs niet als Jan geestelijk zwaar gehandicapt is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Peter Selie

  Zo arrogant, achterbaks en leugenachtig is Ard van der Steur: Ja daarmee zijn alle antwoorden over de persoon Van der Steur gegeven, zeg maar dat de arrogantie van de macht vanzelfsprekend is voor bijna elke VVD’er.

 2. HaZ

  Het gaat er de VVD alleen en alleen nog maar om de verkiezingsschade te beperken. De man zelf is al in staat van ontbinding en weet dat zijn einde nadert.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/09/vvd-minister-ard-van-der-steur-wil-net-als-fred-teeven-niet-op-de-vvd-lijst-voor-de-tweede-kamerverkiezingen/

 3. Ni28

  De NPO heeft een spannende thriller voor vanmiddag ingelast. Maar of het spannend wordt is de grote vraag. Die vraag kan het wel spannend maken. Dat is ook weer zo maar ik ga er niet vanuit.

  1. Peter Selie

   “spannende thriller” Mijns inziens gaat het meer op een tenenkrommende vertoning lijken N128, de uitkomst van deze VVD-parodie staat bijna al vast. Ze de VVD gaat gewoon (Even door het stof) het karwei afmaken met of zonder Van der Steur. Tactisch gezien zou de PvdA garen spinnen bij het vallen laten van dit rampen kabinet i.p.v. door te gaan met de oncharismatische lispelde jood Asscher, geen antisemitisme want hij heeft joodse-roots.

   1. denktenk

    Laten we voorlopig nog maar even blij zijn, dat het land nog geregeerd wordt.

    De Policor- Linkse oppositie, wil alleen maar bloed zien, voor eigen gewin.
    Die interesseert het helemaal niet, dat het land naar de kloten gaat.

    De slachters staan gewoon met zijn allen in de rij, Klaver, Pechtold, Buma en mini-Marijnisse, voorop bij de interruptie microfoon.

    Ze staan klaar om de dolk in de rug te steken en klaar om te villen.
    Waarschijnlijk teveel ISIS propaganda filmpjes gekeken.

    1. Peter Selie

     Mee eens denktenk, men behoeft een aap geen klimmen te leren.

 4. HaZ

  En het onvermijdelijke “sorry” staat al in de brief aan de Kamer;

  Het dossier geeft geen fraai beeld, er is veel fout gegaan, er zijn moeilijke debatten over gevoerd met uw Kamer en ik heb er lessen uit getrokken niet alleen voor mijn rol als Kamerlid maar ook voor het ministerie.

  De Minister van Veiligheid en Justitie,

 5. Peter Selie

  Mike Adams over politieke correctheid, de taalpolitie en racisme tegen blanken

  Je hebt het recht niet om beledigd te zijn!

  https://youtu.be/S0P5S2zwxY0

 6. jennifer

  Tja de kop heeft hij er al voor dus de plank voor zijn kop, zal na vandaag wel weer n stuk dikker gaan worden voor deze gast.

 7. Peter Selie

  Zal de oppositie vanmiddag en vooral Tweede Kamervoorzitter ook zo streng zijn tegen Van der Steur, als Eva Jinek tegen pracht kerel Jules Deelder?

  Jinek wanhopig: is Jules Deelder dronken?

  Eva Jinek had een zware avond gisteren. Ze probeerde in haar talkshow een gesprek te voeren met onder meer Connie Palmen, maar Jules Deelder tetterde overal door heen tot zichtbare irritatie van Palmen en Jinek zelf, die hardhandig ingreep.

  Op sociale media vroegen mensen zich af of Deelder dronken was en prezen ze juffrouw Jinek voor haar strenge optreden.

  https://youtu.be/CQD8cs0WuCQ

  1. denktenk

   Jinek wanhopig?…………. Ik denk het niet.

   Kan policor nog wat van leren.

   1. Analist

    Heb Jenek de laatste maanden vreselijk veel zien janken. Waar komt opeens dit gedrag vandaan. Heeft Freek er nu definitief een punt achter gezet ?

 8. Ruud562

  Van der Steur voert VVD-beleid uit: dom, kortzichtig, en bepaald niet integer te noemen.

 9. Peter Selie

  Megalomane hoofdstadsoap afgesloten met een BBQ-verbod in het Vondelpark
  Liberale *kuch* VVD gaat voor ‘leefbaarheid’ voor omwonenden

  Nou mooi, dat voortzeikende gedoe om het barbecueverbod in het Amsterdamse Vondelpark is erdoor. De magnietende kakkers van de VVD hebben gewonnen van de grillbeluste hipsters van D66 en GroenLinks. Barbeknoeien is bij decreet VERBOTEN in ’s lands meest overschatte park.

  Dus hier leest u een tip over hoe u de komende zomer enorm veel plezier van uw BBQ in het Vondelpark kan hebben. En nu kunt u even een momentje voor uzelf nemen om te gniffelen over de poppenhuispolitiek in megalomaan grachtendorpje Amsterdam.

  Bron
  tpo

 10. Ni28

  Het blaffen is voorbij. Wordt er ook nog gebeten vandaag?

 11. HaZ

  Zijlstra mag de andere partijen wel dankbaar zijn, dat het debat uitgesteld werd, anders had ie niet in de frontlinie kunnen staan zoals nu gebeurd is om alvast wat klappen op te vangen. Verder is het opvallend (?) dat de PvdA haar vragen wel heel bedeesd heeft opgesteld aan de Min. en MP. Teken aan de wand voor sorry nr. zoveel.

 12. HaZ

  Einde oefening van der Steur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.