Na 1 week lukt het Trump al om Saoedische steun te krijgen voor ‘veilige havens’ in Midden-Oosten voor vluchtelingen

Hoe kan het in vredesnaam zijn dat Barack Obama dit niet voor elkaar kon krijgen? Of wilde hij het niet? En waar was de Europese Unie de afgelopen jaren eigenlijk mee bezig toen miljoenen ‘vluchtelingen’ naar Nederland, Duitsland, Frankrijk, etc. kwamen en daar enorme problemen veroorzaakten?

Alweer een belofte die Donald Trump aan het inlossen is. Alleen wel een vraag: hoe komt het toch dat zijn voorganger én de hoge heren en dames van de Europese Unie dit al die jaren niet voor elkaar kregen?

Saudi Arabia’s King Salman, in a telephone call on Sunday with U.S. President Donald Trump, agreed to support safe zones in Syria and Yemen, a White House statement said.

Trump, during his presidential campaign last year, had called for Gulf states to pay for establishing safe zones to protect Syrian refugees.

A statement after the phone call said the two leaders agreed on the importance of strengthening joint efforts to fight the spread of Islamic State militants.

“The president requested, and the King agreed, to support safe zones in Syria and Yemen, as well as supporting other ideas to help the many refugees who are displaced by the ongoing conflicts,” the statement said.

Tijdens zijn campagne zei Trump dat hij de Golfstaten zou ‘aanmoedigen’ (of eigenlijk: zou dwingen) om geld te geven zodat er veilige zones opgezet zouden kunnen worden in, met name, Syrië zodat vluchtelingen dáár opgevangen kunnen worden. Volgens links was dat onmogelijk. Dat kon echt niet zomaar. Nee, nee, we moesten het maar accepteren dat die mensen naar Europa kwamen.

Vervolgens blijkt een week nadat Trump president werd dat die Golfstaten zo’n plan wel degelijk willen steunen. En dan (mogelijk) niet alleen in het door oorlog verscheurde Syrië, maar ook in Jemen.

Het is werkelijk ongelooflijk dat die onbenul die het voor Trump voor het zeggen had in Amerika — Barry Obama — dit niet regelde. Blijkbaar ontbrak de wil bij hem (en bij de EU!) om dit te fiksen, terwijl er toch heel veel problemen door voorkomen kunnen worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Gustaafff

  Welke veilige zones? Waar in Syrië? Er wordt al in de regio opgevangen, zoals in Israël, Libanon, Turkije en Jordanië. Ik ben benieuwd hoe ze die “veilige zones” gaan organiseren, zonder dat juist die het doelwit worden van aanslagen.

  Als zelfs Israël (let wel, het land dat volgens alle moslims kapot zou moeten) de slagkracht en het draagvlak heeft om vluchtelingen op te nemen, kan Nederland het al helemaal.

  1. Analist

   Gewoon een stuk grond en dan een muur er omheen!

   1. Gustaafff

    Makkelijk gezegd, moeilijk te doen.

  2. Mars020

   @Gustaaf, waarom wil jij zo graag alle moslims hier opnemen?. Als daar veilige zones worden gerealiseerd is dat toch een prima oplossing. Verder is het weer daar veel beter voor die gasten, dan kunnen ze ook niet zeiken over het weer hier.

   1. Gustaafff

    Mars, opvang geschiedt al in de regio. Waar zijn de zones dan voor nodig?

    1. Noodluik

     Guus, blijkbaar zijn de veilige zones niet groot genoeg. Terwijl er toch echt voldoende ruimte is in die zandbaklanden. Dus: veilige zones zo groot maken dat er honderdduizenden en desnoods miljoenen in kunnen. Dit lukt Saoedi Arabie ook met de hadj/bedevaart, dus technisch en logistiek kan het geen probleem zijn.

     1. Gustaafff

      @Noodluik, maar, is het doenlijk? Het CDA kwam twee jaar geleden met een vergelijkbaar idee, maar werd weggehoond. Men was er namelijk van overtuigd dat safe-zones eerder het mikpunt zou worden van aanslagen.

      En het is goed dat de Saoudi’s willen helpen, maar de streng islamitische Saoudi’s kunnen niet overweg met de seculair-Alawitische Assad. De vraag is hoe ze de zones neer gaan zetten zonder Assad voor het hoofd te stoten – in Jemen moeten de Saoudi’s echt stoppen met bombarderen.

    2. jennifer

     Denk dat dit is dat ze niet weer op het idee komen om richting Europa te verkassen, vind dat Trump oor de zekerheid hiervan een muur erom heen moet bouwen.

  3. zomaar

   @Gus in de veilige zones zouden deze moslim gelukszoekers opgevangen moeten worden , en ben nu eerlijk verwacht jij dat een moslim (zijn vredelievend ) op de anderen schieten zal ?.

   afin deze zones zouden bescherming krijgen moeten krijgen , door de omringende landen en het westen , dus is er niks mis mee !.

   ruimte genoeg daar !, en de gelukszoeker zit lekker dicht bij huis , is de oorlog verledentijd kan hij/zij makkelijk terug om op te bouwen wat zijn geloofsgenoten van ideologie van de vrede afgebroken hebben .

   makkelijk en simpel , oke!! de medewerkers van de AZC’s hier in het westen en zij van uit de pamper industrie moeten gewoon betaald werk gaan zoeken , (iets wat er niet is !!), dus heel deze zieligheidsindustrie is niets meer dan verkapte Melkert banen !!, waar overtallig personeel voor een appel en een ei tewerk gesteld worden .

   1. Gustaafff

    @zomaar, dus als ik het goed begrijp zeg je: zones moeten worden beschermd door omringende landen. Is dit wel haalbaar? Volgens mij kunnen de Saoudi’s niet overweg met president Assad, dus de Iraniërs zullen daarbij moeten helpen. Wellicht kan de nieuwe president dit per de VN-Veiligheidsraad afdwingen. Alleen de steun van de Saoudi’s is niet genoeg; ze hebben die van het gehele Midden-Oosten nodig. Een goed plan, maar er zijn nog heel veel beren op de weg.

    1. zomaar

     desnoods door de westerse landen !!, dondert niet zoveel.

     wat wel belangrijk is dat deze mensen dicht bij huis en haart opgevangen worden , waarna zij als de conflicten over zijn hun eigen pracht samenleving op kunnen gaan bouwen ,inplaats deze ons hier op te dwingen .

     1. Gustaafff

      @zomaar, er is ook al intensieve opvang in buurlanden (Libanon, Israël, Turkije, etc.). Het is mijn voorstel om juist daar geld aan te spenderen, zodat we er zeker van kunnen zijn dat de mensen veilig zijn. Lichtbewapende NAVO-militairen zouden de opvang aldaar kunnen bewaken en waarnemers van de EU kijken of het geld juist wordt besteedt.

  4. jennifer

   Gelukkig kan al die import op transport gezet worden, terug naar hun thuisland, dat is het beste.

 2. Wim

  Het is gewoon een klasbak. Hij gaat de USA gezond proberen te maken zoals je een bedrijf gezond maakt. Dat ontmoet altijd veel weerstand ook in een bedrijf.
  Hij is op de goede weg. De EU is duidelijk op de verkeerde weg.

  1. Analist

   Juist, eerst de klappen uitdelen en dan opvangen.

  1. Adriaan

   Als het Trump niet zint, ontslaat hij gewoon wat mensen. Erdogan doet niet anders. Trump doet dit in mijn ogen niet goed.

   1. Wim

    Dat doet hij prima ,zeker gezien het handelen van deze dame.

 3. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=RXARoTgGXfQ Engels ondertiteld!

  Nigel Farage calls for muslim ban in the UK and calls media hypocrites

  Bij Nigel is het licht ook opgegaan. Oftewel: hij drukte zich als UKIP leider heel voorzichtig uit, omdat hij wist dat de waarheid in poltiekcorrect GB destijds nog niet goed zou vallen.

  1. Gustaafff

   Farage is knettergek.

   1. Wachteres

    Het antwoord aan dwazen is zwijgen.

    Sorry, Guusje maar jij bent niet mee serieus te nemen.

    1. Gustaafff

     Ja, @Wachteres. Als iemand voorstelt geen moslims binnen te laten, wat moet je daarop zeggen.

     Discriminatie is tegenwoordig de hobby van extreemrechts.

     1. Wachteres

      Luiste eerst eens naar wat hij te zegen heeft en kom dan met tegenargumenten.

      Waar jij mee bezig bent is dom politiekcorrect gebazel.

     2. Gustaafff

      Ik heb heel goed geluisterd. Blijkbaar is het iets typisch links om een moslimban immoreel te vinden.

      Ultra-rechts, blijft een raar volk.

     3. jennifer

      Discriminatie is net zo goed een hobby van links tegenover de rechtse waar is het verschil guustaaf??

 4. Wachteres

  Intern document: EU gaat 60 miljoen immigranten hierheen verschepen!
  30 januari 2017 / Joost Niemöller / 30 Comments

  “`Journalisten in de media nemen zelden of nooit de moeite om de interne documenten van de EU te bestuderen. Ik kreeg vandaag dit EU document uit 2009 van onderzoeker Peter Siebelt. Daarin staat open en bloot hoe de EU de migratiestroom op gang heeft gebracht om daarmee de oorspronkelijke bevolking te vervangen door een nieuwe bevolking, die afkomstig zal zijn uit Afrika en het Midden Oosten.

  Wat ons nu overkomt met de massamigratie van zogenaamde vluchtelingen, is niet zomaar een toevallig proces, veroorzaakt door de burgeroorlog in Syrië, zoals het ons wordt voorgespiegeld. Het is een gevolg van bewuste bevolkingspolitiek

  Nergens in dit document wordt er rekening mee gehouden dat de EU landen bestaan uit natuurlijk gevormde gemeenschappen. Het hele begrip ‘volk’ bestaat niet. De centraal gestuurde migratie van de kennelijk noodzakelijke 60 miljoen mensen wordt naar willekeur uitgegoten over heel Europa.

  De vraag of het misschien wel zo slecht zou zijn als er sowieso minder mensen in Europa zouden wonen, en of verder automatisering en robotisering er voor zou kunnen zorgen, dat de beroepsbevolking hoe dan ook verkleint, komt in dit document nergens aan de orde.

  Zo stuurt Brussel ons de Donkere Middeleeuwen in”.

  Lees de redenering die er door de EU wordt gevolgd. TUIG IS HET!

  Een bevestiging van wat we al lang wisten, toch?

  Het nieuwste artikel van Joost Niemöller.

  Onderaan het artikel bevindt zich een link naar het document!

  De politiecorrecten/linksen die dit lezen kunnen nooit meer zeggen:

  “Ich habe es nicht gewusst”.

  1. Wachteres

   De ECHTE reden waarom de grenzen openblijven heeft NIETS te maken met ‘zieluge’ vluchtelingen.

   Hoe vaak heb ik dit al geschreven?

   Het domme politiekcorrecte linkse volk blijft in de mooie praatjes van de EU tuinen.

   1. Ni28

    Dit neigt naar de grootste misdaad tegen menselijkheid, omvolking van Europa. Wilde Hitler eigenlijk ook niet iets dergelijks?

  2. Jan

   Joost Nielmoller is een gestoorde leugenaar die neemt geen normaal mens nog serieus.

   1. cmsuijkerbuijk

    Je zou misschien de moeite eens kunnen nemen, om het stuk te lezen. Het gaat om een officieel EU-document!

   2. Noodluik

    Jan, reageer je zo hysterisch op Joost Niemöller omdat hij de waarheid spreekt en daarom cognitieve dissonantie bij je oproept?

    Ik lees Niemöller al vele jaren en het is me nooit opgevallen dat hij liegt. En ik weet ook dat zeer veel weldenkende mensen hem zeer serieus nemen.

   3. Wachteres

    Er is een link naar het document, @ Jan.

    De gestoorde leugenaars zitten dus overduidelijk bij de EU en bij onze regering.

    Of dat document moet een leugen zijn. Maar dan liegt de EU ook.

    Een zwakke opmerking van jou.

   4. nick

    De waarheid is hard Jan! Die kan je niet aan he? Maar het is de waarheid!
    Het is de grootste misdaad tegen de menselijkheid en is nu gaande! Het een een genocide op het blanke ras, hoe belachelijk het ook klinkt, het is een waarheid.

    Vele volgers van de misdadige EU en linkse politieke ideeen hebben daar zelf geen notie van, ze zijn de schapen die eigenhandig en dom de afgrond in lopen.

    Deze waarheid omtrend de misdadige EU, lees je in geen enkele media, behalve die enkele die niet in handen zijn van de machthebbers achter de schemen. ( zij moeten dan ook vrezen voor hun bestaan en zelfs leven want men schuwd niets! )

    Complot? je zegt het….de waarheid is vaak totaal verbijsterend, daarvoor hoef je alleen maar naar de geschiedenis te kijken.

  3. Analist

   Door ellende te veroorzaken onder het volk kun je enorm veel grip op ze krijgen en ze tot op het bot toe uitbuiten. Ellende komt de Brusselse dictators ten goede !

 5. Jan

  90 procent van de vluchtelingen wordt nu ook al in de regio opgevangen. Die 10 procent die naar het westen vlucht hou je niet tegen met nieuwe opvangcentra in de regio. Daarvoor moet je de grenzen in het westen dichthouden.

  1. HaZ

   Jan, de grenzen in het westen dichthouden? Dat doet Trump op dit moment toch en je bedoelt toch niet die 2 slagbomen in Zuid-Spanje, Italie en Griekenland…..?

 6. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/01/na-kritiek-op-moslimban-ontslaat-trump-minister-van-justitie-444137/

  Na kritiek op ‘moslimban’ ontslaat Trump minister van Justitie

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de interim-minister van Justitie Sally Yates ontslagen. Yates had ambtenaren en advocaten op het ministerie gezegd de omstreden ‘moslimban’ van Trump niet te verdedigen.

  Kijk, zo hoort het! Wat een vent!

 7. Ni28

  Vandaar dat ie Saoedi Arabië niet op zijn lijstje had staan. Trump heeft echt een plan naar blijkt. Onze blaffende honden niet en daarom maken zijn hem zwart waar kan en niet kan. Als dit werkt is het beschamend voor de Europese leiders. Nou ja, leiders?

  1. zomaar

   die hebben zoals gewoonlijk , zakken vol euro’s aan de moslims (turken) gegeven voor de opvang ,plus de belofte moslim gelukszoekers op te gaan halen .

  2. Gustaafff

   “Vandaar dat ie Saoedi Arabië niet op zijn lijstje had staan.”

   Dat is krom. Deheer Trump gaat verzoeken om steun van de Saoedi’s bij de veilige zones, terwijl hij hen niet vriendelijk verzoekt linea recta te stoppen met de bombardementen op Jemen.

 8. HaZ

  Tenminste èèn europese organisatie die een helder moment heeft.
  http://www.nu.nl/terrorisme-in-europa/4431324/geen-recht-asiel-lid-van-terreurnetwerk.html

 9. Leon van der Heijden

  Hoe kan het toch dat het Trump na 1 week lukt om opvang af te dwingen in de regio?? Echt? Is dat echt een vraag??
  In 2007 is er een resolutie aangenomen door Europa om 60 MILJOEN mensen te IMPORTEREN uit Africa en het Midden Oosten. Dit om ons pensioen stelsel in stand te kunnen houden. Deze mensen zouden in Europa integreren en gaan werken om zodoende de belasting pot te spekken en onze pensioenen veilig te stellen. JA DOEI. Deze mensen gaan niet werken om ons te onderhouden!

  Dus waarom het Trump nu lukt?
  Het antwoord is simpel. Trump DEELD MEDE, ZO GAAT HET GEBEUREN EN NIET ANDERS!

  Welnu dat heeft Europa OOK gedaan, via een invitatie, ‘Kom naar Europa’!
  En wat denk je? Ze doen het waarachtig. Gek he?
  Natuurlijk doen zij dat. Ze hebben geen rechten, geen kansen, geen toekomst in de landen waar ze wonen.
  En bovendien lezen ze ELKE dag in het boek des duivels dat ze de wereld moeten overheersen en iedereen die anders denkt moeten vermoorden.
  Welnu Europa geeft ze die kans…

  De politieke correctheid is HET gevaar van onze hedendaagse maatschappij.
  ALLEEN als wij opstaan voor on EIGEN rechten en waarden door onze politici naar huis te sturen en compleet te vervangen voor mensen die WEL beslissingen durven te nemen die VOOR de Europeese burgers zijn.

  CONCLUSIE?
  Europa moet erkennen dat ze een hele grote fout hebben gemaakt en onmiddelijk de grenzen hermetisch sluiten.
  En dan DEEL JE MEDE aan de landen in het midden oosten…
  Zoals Trump het heeft gedaan.

  Je kan niet verwachten van een ras vijand die al 1400 jaar probeert om Europa te veroveren om nu niet het paard van Troy binnen te loodsen nu de poort al meer dan 10 jaar wagenwijd open is….

 10. Ome Ga

  Mars020: “Verder is het weer daar veel beter voor die gasten, dan kunnen ze ook niet zeiken over het weer hier.”

  Over het weer. En over de chocopasta; is niet meer nodig een AZC daarvoor af te branden (waar gebeurd hier!). Over de Christenhonden. Over een andere wet dan hun shariawet die ze allereerst willen volgen. Over onze vrouwen, die zich ho*rig kleden. Over het ‘verbod’ hier (hoewel. tbv links behoorlijk okay) dat ze die niet mogen verkr*chten.

  En-zo-voort.

 11. Ruud562

  Chapeau Leon, chapeau!

 12. H.Vaes

  Er zal vast wel weer een of andere linkse idioot zijn die iemand kent waar dat zielig voor is…..Vooral …Asscher zal wel zo iemand kennen……zoals hij destijds de apotheker van Aleppo zo zielig vond……de idioot.

 13. ErTussenIn

  De atoomdeal met Iran staat ook weer op het spel.

 14. Wachteres

  http://www.americanthinker.com/blog/2017/01/remember_the_crowds_protesting_when_obama_banned_immigrants.html

  Remember the crowds protesting when Obama banned immigrants?
  By Ethel C. Fenig

  Crowds, crowds, crowds! Or, in some cases, are they a mob of useful idiots?

  Below is a photo from the massive crowds in Chicago protesting former (thank goodness!) President Barack Hussein Obama (D)’s 2011 order banning Iraqi refugees for six months.

  Or maybe this is the large, angry crowd reacting to Obama’s decision in the final weeks of his administration banning desperate Cubans fleeing failing Communist Cuba from entering the U.S. without a visa.

  Geen hypocrieter volk dan het linkse volk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.