Hypocriete VVD sloopt defensie eerst, wil het nu zogenaamd weer opbouwen

Jeanine Hennis, de vrouw die in haar eentje verantwoordelijk is voor de ondergang van onze krijgsmacht, zegt nu dat ze toch weer wil investeren in Defensie. Leuk geprobeerd, Jeanine, maar daar trapt dus echt helemaal niemand in.

De krijgsmacht heeft het in de vier jaar die we gebukt gaan onder Rutte II zwaarder gehad dan ooit. Soldaten op oefening moeten ‘pang pang‘ roepen omdat ze geen kogels hebben. De ene militair moet de helm van een collega lenen omdat er niet genoeg helmen voor iedereen zijn. We kunnen op zijn hoogste een paar vliegtuigen naar oorlogsgebieden sturen omdat de rest van de vloot niet ingezet kan worden; daar wordt er niet genoeg onderhoud voor gepleegd. En zo kan ik nog wel even doorgaan. De krijgsmacht is onder het bewind van Jeanine Hennis helemaal uitgehold.

Hilarisch genoeg zegt diezelfde Hennis nu de verkiezingen eraan komen opeens dat zij en haar partij (de VVD natuurlijk) meer geld willen uitgeven aan de NAVO.

Hier trapt dus echt helemaal niemand in. Deze vrouw heeft onze krijgsmacht helemaal uitgekleed. Er is bijna niets meer over van Defensie. En dat komt allemaal door dit poppetje dat heel leuk overkomt op televisie, maar achter de schermen onze nationale veiligheid systematisch in gevaar brengt.

Het goede nieuws voor mensen die graag een sterke krijgsmacht willen? Gelukkig is er een geloofwaardig alternatief op de volkomen onbetrouwbare VVD. Lees hier de Defensie-paragraaf in het verkiezingsprogram van VNL, de partij van lijsttrekker Jan Roos:

Screen Shot 2017-01-22 at 17.54.30

Dat VVD-poppetje Jeanine Hennis is hartstikke leuk om te zien hoor, maar helaas kan ik nooit meer op haar partij stemmen. De VVD heeft onze krijgsmacht verraden. Het is tijd voor een andere rechtse partij die Defensie wél serieus neemt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. ErTussenIn

  Dat weet ik niet, ze heeft wel gezegd, dat er meer geld moet komen omdat Amerika zich meer gaat richten op eigen land, dit dan in zou houden, de NAVO sterker zal moeten worden, overigens niet alleen met geld.

  1. J.C.

   @ErTussenIn

   “Dat weet ik niet, ze heeft wel gezegd, dat er meer geld moet komen omdat Amerika zich meer gaat richten op eigen land, dit dan in zou houden, de NAVO sterker zal moeten worden, overigens niet alleen met geld”.

   Dat had Hennis als minister van Rutte II al moeten bedenken, maar ze verkeerde toen, kennelijk tot haar grote genoegen, in de linksliberale sfeer van de eenheidsworst. Om nu een heel ander liedje, zo vlak voor de verkiezingen, te gaan zingen is meer dan ongeloofwaardig.

   Toegegeven: de wal (Brexit, Trump, PVV) is het schip (EU, eenheidsworst) aan het keren, maar dat maakt het verhaal van de VVD des te ongeloofwaardiger.

   1. Michael van der Galien

    “Dat had Hennis als minister van Rutte II al moeten bedenken, maar ze verkeerde toen, kennelijk tot haar grote genoegen, in de linksliberale sfeer van de eenheidsworst. Om nu een heel ander liedje, zo vlak voor de verkiezingen, te gaan zingen is meer dan ongeloofwaardig.”

    Ja. Ik hoop echt dat de kiezer hier NIET intrapt. Dit spelletje speelt de VVD nou elke keer weer, en vervolgens slopen ze de krijgsmacht nog een beetje verder. Dit kan toch niet zo eeuwig doorgaan?

   2. ErTussenIn

    @J.C.

    Ben ik wel met je eens hoor, dat het grotendeels verkiezingsretoriek is, maar je weet nooit van tevoren wie de verkiezingen in Amerika gaat winnen.
    Trump wil denk ik toch echt een beleid gaan voeren, eigen land eerst en in Europa moeten ze meer hun eigen boontjes gaan doppen.
    Amerika financiert veel m.b.t. de NAVO in Europa, deze financieringen zullen toch enigzins weg gaan vallen.
    In het gesprek in Buitenhof werd ook duidelijk, dat er 9 miljoen meer naar defentie inmiddels is gegaan.

 2. J.C.

  De VVD lijkt wel helemaal de weg kwijt te zijn. Kan ook niet anders na 4 jaar overtuigd en vasthoudend samengaan met de PvdA. En toen was het dag met liberale principes……… (linksliberaal en onderdeel van de eenheidsworst geworden).

 3. jennifer

  Och zijn we inmiddels wel gewend van de VVD ,vandaag is het zo en morgen is het ineens anders.

 4. Peter Selie

  Inderdaad VVD’ers en vooral de policor VVD-politici zijn hypocriet als de neten, zo dat er vanzelf bij hen het idee ontstaat dat het politieke gedraai een vanzelfsprekendheid is geworden. Door het glazenplafond gepleurde excuus voor een vrouw (Hot Lips) Stennis, alles wat zij zegt gaat erin als een stichtelijk woord bij een ouderling, kots…

 5. HaZ

  Het ministerie van Defensie is toch altijd al het lelijke eendje van de politiek geweest. Een sluitpost op de nationale begroting omdat men er vanuit ging dat igv de NAVO wel een oplossing had en wat zou dat kleine kutlandje nou helemaal kunnen uitrichten met z’n “leeuwengebrul”. Nu de NAVO in een ander perspectief geplaatst gaat worden (?) zou het de volksvertegenwoordigers sieren hier eens een terzake kundige (ex) militair op te zetten en niet zoals nu toe het geval was; “We hebben iemand over, waar gaan we die plaatsen, oke Defensie !””

 6. cmsuijkerbuijk

  Daarom moet, zéker bij defensie, een vakminister aan het roer staan, die uit de defensie-organisatie komt, zodat hij van en hoed en de rand weet en nóóit meer een excuusfiguur, mannelijk of vrouwelijk, die deze zware baan slechts als een spannend avontuurtje ziet. Je mag immers zó maar met een helikopter of straaljager meevliegen, meerijden in een pantservoertuig (Geen tank meer, want die zijn weg), of varen op een marineschip! En natuurlijk de leuke dienstreisjes niet te vergeten, waar de gelijkgeschakelde pers, mooie fototjes van je kan maken i zo’n kek camouflagepakje (Op maat gemaakt, dat dan weer wel). Niet alleen Blonde Dolly moet zich schamen, maar ook haar baas, Pinokkio Rutte, want déze totale onbenul heeft deze secretaresse gevraagd MinDef te worden, want vrouw!
  Het is jammer, dat ze naderhand niet afgerekend kunnen worden, want zulke incompetentie behoort gewoon strafbaar te zijn!

  1. Ni28

   Wat is een vakminister? Het zijn allemaal “managers” die van het vak niets weten. Vandaag minister van dit morgen minister van dat. Van het vak die zij dienen willen zij over het algemeen niets weten. Zij geven alleen leiding.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Ni28
    Een vakminister is iemand uit, in dit geval, defensie die dáár zijn of haar sporen heeft verdiend en wéét wat er voor een goede defensie nodig is! Een oud-generaal bijvoorbeeld. In elk geval géen beroepspoliticus! Dit zou hooguit de MinPres kunnen of mogen zijn! Voor volksgezondheid bijv. een (oud) professor geneeskunde en zo kun je er zelf wel bij bedenken, wat voor mensen er voor elk ministerie het best zouden zijn!

 7. Ni28

  Verkiezingen, magisch woord met mooie beloftes. Duurt helaas te kort om waar te zijn.

  1. van Urk

   Ach, We zijn nog wel in staat om een Belgische invasie af te slaan: http://www.powned.tv/artikel/nederland-sloopt-belgen-oorlog-af

 8. Robert Leiden

  Net als het A4’tje van Wilders is het plan van Jan Roos totaal buiten de werkelijkheid.
  Ja er mag zeker meer geld bij, daar is al langer consensus over in de politiek.
  En waarom een vliegdekschip?
  VS 10 (+3 in aanbouw), UK 2 in aanbouw, Frankrijk 3, Italie 1 en Spanje 1.
  Rusland heeft er 1, die ook nog eens krakkemikkig is.
  En er is iets met kosten, dat is allang uitgerekend:
  http://marineschepen.nl/dossiers/Hoeveel-kost-Nederlands-vliegdekschip.html

 9. Ruitenacht

  Op zich heeft de heer Van der Galiën een punt ten aanzien van de VVD, maar laten we niet vergeten dat de huidige VNL-kamerleden Bontes en Van Klaveren de bezuinigingen op defensie van het kabinet Rutte-I ook gesteund hebben in hun toenmalige rol als PVV-gedogers. Zo bezien zijn zij met hun (op zichzelf terechte) inspanningen voor hogere defensieuitgaven evenzo ongeloofwaardig.

  Maar er wordt mijns inziens sowieso te zwaar getild aan hypocrisie. Je kunt nog altijd beter inconsequent het goede doen en zeggen, dan consequent het slechte.

 10. werkloze generaal

  – 5 miljard extra voor defensie ?

  – geen EU leger ?

  Die Jan Roos is volkomen van de pot gerukt !! Waar haalt die grapjas deze wartaal van een junk die aan het ijlen is vandaan ?

  1 miljard extra is al heel erg veel , en waar moet je dan op gaan bezuinigen ? Als je zegt : de asielopvang ! Dan ben ik het eens , maar geen onzin over 5 miljard.

  En geen EU leger ? Ik denk dat je best goed als EU een leger kan samenstellen , scheelt in kosten , en als je wat tolken in dienst neemt , kan de samenwerking ook goed gaan. Ik zie het nut er wel van in.

  1. cmsuijkerbuijk

   Geen wonder, dat je een werkeloze generaal bent! Wát een onzin!!!

  2. Robert Leiden

   @werkloze generaal
   Heb je misschien onder een steen gelegen of te lang in een schuttersputje gezeten?
   NAVO landen werken al heel lang intensief samen en delen materiaal en kosten.
   Dat is al lang zo:
   Nederlandse soldaten zitten in tanks van het Duitse legerkorps, Duitse mariniers zitten op NL schepen, vrachtvliegtuigen staan op een gezamenlijke basis in België, de meeste Europese marines hebben schepen met NL radar apparatuur, NL subs worden al heel lang gebruikt voor internationale opleidingen etc etc.
   Alleen… door die missies slijt het materiaal enorm en is er een hoog verbruik aan brandstof en munitie. Was men even vergeten te berekenen,

 11. Gustaafff

  Rutte I heeft – met instemming van de populisten – in 2010 zo’n 300 miljoen eurootjes bezuinigd op de krijgsmacht. Rutte II probeert alles weer te plussen. Ze worden echter dwarsgezeten door PvdA, alsook de verdere linkse partijen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.