Knettergekke D66-rechters hebben lak aan de wet, geven beroepscriminelen lekker taakstrafjes terwijl dat niet mag

Het mooie van D66’er zijn is dat je je heerlijk boven de wet verheven kunt voelen. Als nepdemocraat weet je het immers beter dan het gepeupel, ja, zelfs als dat plebs in de Tweede Kamer zit en jou de wet denkt voor te kunnen schrijven.

De wetgever heeft het enkele tijd geleden al illegaal gemaakt om daders van geweldsmisdrijven en zedendelinquenten een taakstraf op te leggen. Niet zo gek natuurlijk; zo’n ‘straf’ pas niet eens bijna bij zulke vreselijke misdrijven. Een prima stap dus van de wetgever. Dit soort tuig moet je gewoon hard aanpakken. Dat betekent dus dat je ze in de gevangenis gooit.

Helaas wordt de rechterlijke macht beheerst door D66’ers. Dat type volk voelt zich zo boven de rest van het land verheven dat ze toch doen wat ze willen, ja, ook als de wetgever dat nadrukkelijk verbiedt. Hoe ze dat doen? Heel simpel: door een taakstraf te combineren met een celstraf. Daarbij bestaat de celstraf maar uit één dag cel… en die ene dag hoeven de criminelen vaak niet eens uit te zitten.

Vorig jaar is 622 keer een taakstraf opgelegd in combinatie met één dag cel. In 2012 – het jaar waarin het taakstrafverbod werd ingevoerd – gebeurde dat nog maar 83 keer… Het taakstrafverbod schrijft voor dat ernstige delicten en zedenzaken in principe niet met een taakstraf mogen worden afgedaan. Rechters kunnen het verbod omzeilen: ze mogen wél een taakstraf opleggen in combinatie met een onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

En ja, dat doen D66-rechters dus op grote schaal. Zoals GeenStijl het samenvat:

Je kunt als democratisch gekozen volksvertegenwoordiging wel de hele dag ammel wetten lopen te doen te verzinnen, maar als D66-rechters geen zin hebben om zich aan die wetten te houden, dan zoeken ze gewoon een maasje. Doen alsof D66 76 zetels in de Tweede Kamer heeft is the new black onder de zittende magistratuur.

De kiezer kan partijen die wél begrijpen hoe je criminelen moet straffen op 15 maart dus een grote verkiezingsoverwinning bezorgen, maar dat hoeft helemaal geen effect te hebben op de rechterlijke macht. De boven-ons-gestelden in de Gerechtshoven van ons land hebben namelijk lak aan ons én aan de trias politica, de verdeling van de machten. In het verleden begrepen rechters dat ze de wet moesten uitvoeren, maar tegenwoordig schrijven ze de wet zélf. En waag het eens daar iets van te zeggen; voor je het weet nemen deze D66’ers in zwarte gewaden je namelijk kwalijk dat je de ‘rechtsstaat’ zogenaamd ondermijnt, wat ze al verschillende malen gedaan hebben met Geert Wilders.

Het volk én hun vertegenwoordigers — je weet wel, de mensen die de wet hoegenaamd bepalen — moeten hun bek houden. D66-rechters weten het beter. Al-tijd.

Het bewijst maar weer dat de oorlog tegen het establishment veel verder gaat dan een verkiezing hier en daar. Het partijkartel zit niet alleen in de Tweede Kamer, de bureaucratie, de mainstream media en Brussel, maar ook in de rechterlijke macht. Als we als kiezers het heft écht in handen willen nemen moeten we daar dus ook iets aan doen. Er moet een plan komen om de rechterlijke macht te reorganiseren en ervoor te zorgen dat rechters gedwongen worden om de wet daadwerkelijk ten uitvoer te brengen, ja, ook als ze daar geen zin in hebben. Als één van de weinige partijen heeft de PVV daar daadwerkelijk een plan voor. Zoals Geert Wilders eerder al stelde in een interview met De Telegraaf:

“Ik vind wel – en dat heeft de PVV ook eerder voorgesteld – dat rechters niet meer voor het leven moeten worden benoemd. We hebben eerder voorgesteld om ze na vijf jaar of tien jaar nog eens te beoordelen. Maar deze politicus gaat geen rechters ontslaan.”

Het is nu aan andere nieuwe partijen — zoals VNL, GeenPeil en Forum voor Democratie — om dat plan te steunen óf om zelf met een alternatief te komen zodat de almacht van D66 in de rechterlijke macht eindelijk doorbroken kan worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ome Ga

  Spoedig gaat Wilders Law en Order instellen!
  Wereldwijd zijn we het zoooooooooooooooo zat deze establishment nepvertegenwoordigers van Hollands Glorie en van elke landscultuur.

  In de USA begint, naast de UK, de victorie!

  Hussein O.: daar zijn we gelukkig van af!
  Als je alles wist van zijn rottige, linkse globalistische NWO verleden in acht jaar tijd!

  De president die veel meer ‘whistleblowers’ heeft gestraft (zoals Manning die hij nu vrijlaat na 6 jaar gevang) dan alle presidenten bij elkaar

  De enige president die ELKE dag oorlog heeft gevoerd! Vóór zijn aanstelling waren er vier landen in oorlog, nu negen. Wat een puinhoop heeft de nobel’vrede’ prijswinnaar gemaakt, niet te filmen!

  De enige president die het westen, de Christenen en de USA haatte. Geen hand op de Bijbel, de buste van Churchill uit het Witte Huis al de eerste dag (Trump gaat dat rechtzetten meteen).
  De enige president die het allermeeste scoorde wat negativiteit, vooringenomenheid en promotie van radcisme betreft. Het politiceren van de nu criminele CIA. Moet ik nog doorgaan.

  Halleluuuuuuujah! Vrijheid daagt! Opbouw, respect voor andersdenkenden, de logica met politieke en wetenschappelijke feiten, het gaat weer TERUG komen. Trump makes America great AGAINNNNNN!!!!

 2. Wachteres

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3058654/2017/01/19/Vrouw-doodt-man-van-wie-ik-meer-slaag-dan-eten-kreeg-en-zoekt-geld-via-Facebook-om-proces-te-financieren.dhtml?utm_source=hln&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=daily&utm_userid=1bc91474-22a3-4ae4-adfa-748f492da298

  Vrouw doodt man “van wie ik meer slaag dan eten kreeg” en zoekt geld via Facebook om proces te financieren

  Een Brusselse moeder van vier die volgende week voor het hof van assisen moet verschijnen voor moord op haar echtgenoot, doet een hoogst opmerkelijke oproep. Via Facebook zoekt ze geldschieters om haar advocaten en gerechtskosten te kunnen betalen.

  Mireille De Lauw (48) doodde in augustus 2013 haar toen 57-jarige man Agim Recica in hun appartement in de De Greeflaan in Jette. Nadat ze eerst geprobeerd had hem te vergiftigen en te verstikken, stak ze de man uiteindelijk dood met een mes. De moeder van 3 zonen en een dochter belde daarna zelf naar de politie en wond er geen doekjes om: “Ik heb dit gedaan omdat ik mishandeld werd door mijn man”, verklaarde ze aan de agenten.

  1. jennifer

   Nou ja ze had ook kunnen scheiden hoeft ze zo n malloot nog niet te vermoorden toch.

   1. Mart

    Agim Recica lijkt me geen belgische naam,dus of scheiden wel mogelijk was betwijfel ik met die buitenlandse juweeltjes.

 3. jennifer

  Daarom heb ik ook mijn twijfels over de eerlijkheid van het proces van Wilders en de uitspraak van deze D66 rechters, ze zijn dikke vriendjes met het OM die weer vriendjes is met de marokkanse gemeenschap. Hoe eerlijk is het rechtssysteem dan nog in Nederland. Geen wonder dat die marokkaanse criminelen in dit land overal zo goed mee weg komen. Dit is puur omdat er corrupte rechters in Nederland aanwezig zijn, dus om het rechts systeem in Nederland met dit soort rechters eens goed onder de loep te nemen zou ook wenselijk zijn inmiddels, de bezem erdoor vind ik.

 4. Mart

  Geen wonder dat de gevangenissen nooit volkomen,het tuig blijft gewoon op straat.Hier in Brasil zijn ze overvol en niet bij te bouwen……maar hier heerst niet die onzin van taakstrafjes.Verder sucses er mee zachte heelmeesters.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.