Rutte en Merkel wijzen Trumps belachelijke inreisverbod af. Leuk hoor, maar steun voor dit soort ideeën is HUN schuld

Zowel Mark Rutte als Angela Merkel — twee lieden waarvan ik toch echt geen fan ben — hebben zich vandaag geheel terecht uitgesproken tegen de belachelijke moslimban van Donald Trump. Voor iemand roept dat het niet op moslims gericht is: ja, dat is het wel. Houd maar op met dat soort onzinexcuses te verzinnen.

In een gezamenlijke verklaring met minister Bert Koenders laat Rutte weten dat hij het inreisverbod in Amerika van mensen uit zeven islamitische landen (Sudan, Somalië, Jemen, Syrië, Irak, Iran, en Libanon) veroordeeld.

“Nederland is ervan overtuigd dat vluchtelingen van oorlog en geweld een veilig heenkomen verdienen ongeacht hun afkomst of geloof. Deze opvatting blijven we uitdragen. Wij zijn alert op de mogelijkheid dat potentiële terroristen misbruik maken van asielprocedures. Veiligheidsdiensten hebben hier een belangrijke taak.”

Het is een verklaring die aan duidelijkheid niet te wensen overlaat. Ik ben geen fan van de man, maar dit keer heeft hij zowaar een keer gelijk. Ja, de radicale islam moet actief bestreden worden, maar je kunt niet hele gezinnen uit elkaar scheuren of bedrijven ernstig in de problemen brengen alleen maar omdat iemand toevallig uit een bepaald land komt.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel denkt daar net zo over:

De Duitse bondskanselier Angela Merkel vindt het door de VS uitgevaardigde inreisverbod voor vluchtelingen en burgers uit zeven moslimstaten verkeerd. ,,Ze is ervan overtuigd dat ook de noodzakelijke en vastberaden strijd tegen het terrorisme het niet rechtvaardigt mensen van een bepaalde herkomst of met een bepaald geloof op voorhand als verdacht te bestempelen”, zei regeringswoordvoerder Steffen Seibert zondag in Berlijn.

Nu is het trieste hier natuurlijk van dat zowel Rutte als Merkel er juist voor gezorgd hebben dat er ook in Nederland en Duitsland geluiden opgaan om Trumps ban te imiteren. Zij hebben zich namelijk jarenlang hard gemaakt voor onbeperkte massaimmigratie van mensen die onze manier van leven afwijzen, terwijl Nederlandse en Duitse kiezers al die tijd duidelijk maakten dat ze het daar helemaal niet mee eens waren. De woede over de asieltsunami is daardoor zo groot geworden dat er steeds meer kiezers zijn die dan maar vinden dat je de grenzen maar helemaal op slot moet gooien. Deze mensen zijn dus juist geradicaliseerd door Merkel en Rutte. Dit is hún schuld.

In Amerika geldt dat dan weer voor Barack Obama, die ook jarenlang de klachten van bezorgde burgers genegeerd heeft. Het werd daar op een gegeven moment zelfs zo erg dat hij het overheidsinstanties verbood om over “de radicale islam” of “extreem-islamitisch terrorisme” te spreken. Het is nogal wiedes dat de gewone burger daar helemaal gek van wordt en op een gegeven moment concludeert dat er dan maar keihard moet worden ingegrepen. En als Obama (en Rutte, en Merkel) dat niet leuk vinden, nou, des te beter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ome Ga

  Nou nou Michael, je weet het nogal goed w.b. de USA Constitutie. Of wacht.
  Het blijkt toch anders dan onze vooringenomen, opiniated polder’kennis’ daarvan.

  Geen probleem is deze tijdelijke ban voor sommige gespecificeerde landen met een moslim meerderheid binnen het Constitutionele gezag én consistent met de wet (statutair).

  http://www.nationalreview.com/article/444371/donald-trump-executive-order-ban-entry-seven-muslim-majority-countries-legal

 2. Analist

  Is zo is het maar net Michael. Er is sprake van interactie tussen het establishment en het volk. Het establishment heeft tot op heden geen enkele verantwoordelijkheid genomen voor de ontstane tweedeling in de samenleving. Integendeel men treitert en judast het volk met allerlei maatregelen die het volk absoluut niet wil. Een psycholoog sprak eens de wijze woorden: “Alles wat je overkomt, dat heb je zelf georganiseerd”. Eigen schuld dikke bult!

 3. Wim

  Niet alleen door Rutte ook door de PVDA,D66,GL,SP en CDA.

  1. J.C.

   @Wim

   “Niet alleen door Rutte ook door de PVDA,D66,GL,SP en CDA”. Zeg maar: de hele eenheidsworst is tegen het besluit van Trump om een instrumentarium te ontwikkelen, waarmee je kunt onderscheiden wie wel een (islamitische) vluchteling is en wie niet.

   President Trump heeft natuurlijk gelijk met deze tijdelijke maatregel. Had in de EU al een aantal jaren terug ook moeten gebeuren, maar nee men liet iedereen binnenstromen. Ook hier beginnen steeds meer Gutmenschen te twijfelen of dit wel zo’n verstandig beleid is (geweest).

   Lees de brief, die de heer Wilders gisteren op z’n twitteraccount plaatste, waarin iemand schrijft wat er werkelijk in het Arabisch in een AZC onderling werd besproken. Als je dat leest, kun je niet anders dan voor deze maatregel van Trump zijn.

 4. buitenbeentje

  Rutte zijn mening is die van Merkel, hij heeft geen eigen mening, niets nieuws.

  Verder heeft Obama al eind januari vorig jaar de visumregels verscherpt. iedereen, dus ook Europeanen, die de (toen) afgelopen 5 jaar in Iran, Irak, Sudan of in Syrie geweest zijn moesten een apart visum aanvragen. Toen zei niemand wat, maar nu Trump de regels nog verder aanscherpt is de hypocriete wereld te klein.

  1. Ritter

   Obama heeft in 2011 ook een ban ingesteld voor Irak. Maar toen hoorde je de media niet. Geen wonder want de grootste supporter van Obama zitten bij de media.

 5. cmsuijkerbuijk

  Ik hoor of zie anders géén commentaar op het al jaren bestaande feit, dat Israëli’s, of mensen die in Israël geweest zijn, de toegang tot hun land weigeren. Dit zijn: Algerije, Bangladesh, Brunei, Iran, Irak, Jemen, Koeweit, Libanon, Libië, Maleisië, Oman, Pakistan, Saoedi-Arabië, Soedan, Syrië, Verenigde Arabische Emiraten. En dié hypocrieten hebben nú het hoogste woord? (https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_passport)
  Trump heeft groot gelijk! Eérst orde op zaken stellen en dán kunnen er weer moslims het land binnen komen. Uiteindelijk gaat de veiligheid van de eigen bevolking vóór op al die economische gelukszoekers, die nota bene genoeg geld hebben, om comfortabel met het vliegtuig naar de VS te gaan. Vluchtelingen? Nooit van zijn leven!

 6. Wim

  Wel grappig Californie wil zich afscheiden.

  https://slimbeleggen.com/trends/california-dreigt-verzuipen-schulden/

 7. Ritter

  De tijdelijk ban ( om een goed controle systeem te krijgen) is gezond verstand beleid.

  Als wij dat in Europa hadden dan had dat vele levens gered.

  “These are countries that have a history of training, harboring, exporting terrorists,” Conway, counselor to the president, told “Fox News Sunday.” “We can’t keep pretending and looking the other way.”

  Conway said the Obama administration and Congress essentially came up with the list of seven, citing the Terrorist Prevention Act of 2015. ”

  http://www.foxnews.com/politics/2017/01/29/conway-defends-trump-immigration-ban-says-ripped-press-new-one-for-bias-mistakes.html

 8. Ritter

  Merkel ( en de politieke elite die haar volgt) hebben Europa in de afgrond gestort. Haar beleid van “open grenzen” word nog steeds gesteund. (ook door de media)

  De schade die is ontstaan door de massa instroom van moslims (en die gewoon doorgaat) is niet meer te repareren en de gevolgen daarvan zal over 10/20 jaar tot volle uiting komen.

  In Noord/West Europa zien we complete wijken islamiseren. Gelukkig hebben de VS nu Trump die zijn positie serieus neemt en echte maatregelen neemt om de bevolking te beschermen. De belangrijkste taak van de President van de VS is bescherming van de bevolking. En dat is precies wat Trump doet.

  En over de z.g “vluchtelingen” gesproken: de huidige immigratiestroom heeft weinig met echte “vluchtelingen” te maken die op zoek zijn naar veiligheid maar met een ware volksverhuizing uit de moslim landen (vaak jonge volwassen) die naar Noord/West Europa willen omdat daar geld, een huis en uitkering lokt.

  Verreweg de meeste asielzoekers die naar Noord/West Europa komen zijn economische immigranten die de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler die voor de kosten kan opdraaien.

 9. Nasrani

  Natuurlijk is het tegen moslims gericht. Waarom denk je? Volledig terecht dus en als het aan mij ligt volgt europa snel. Moslims zijnvoor het grootste deel van alle ellende op dit moment verantwoordelijk.

 10. maarjuna

  Raar stukje, alsof Merkel en Rutte de vluchtelingencrisis hadden kunnen voorkomen, alsof burgers dan alleen maar kunnen radicaliseren (doen de meeste gelukkig ook niet), alsof Trump zijn oren laat hangen naar het een of het ander. Los zand Michael.

 11. J.C.

  Ik zag vanavond een Iraniër (werkt bij de UvA) en is vanuit de universiteit uitgezonden naar de USA (kan niet voor korte tijd terug naar Nederland, want kan dan niet meer terug naar de USA). Hij heeft inmiddels een Nederlands en een Iranees paspoort. Hij zou dolgraag van z’n Iranese paspoort af willen, maar dat kan niet, zei hij.

  Je vraagt je af waarom hij niet van z’n Iranese paspoort af kan, als hij dat wil. Is deze Nederlanders staatseigendom van Iran? Weinig Gutmenschen zien of horen protesteren tegen deze vorm van slavernij.

  1. J.C.

   Oeps. Moet er nog bij zetten, dat ik de Iraniër op tv zag.

 12. LieverKipsLeverworst

  Hoezo: “Nederland is ervan overtuigd dat vluchtelingen van oorlog en geweld een veilig heenkomen verdienen ongeacht hun afkomst of geloof. Deze opvatting blijven we uitdragen. Wij zijn alert op de mogelijkheid dat potentiële terroristen misbruik maken van asielprocedures. Veiligheidsdiensten hebben hier een belangrijke taak.”

  En wie is “we” of “wij”?
  Niet ik!

 13. Mars020

  Nu nog een inreisverbod voor moslims in ons land, plus een muur en wij hebben ook weer een net en schoon land. Ik ben al een keer verhuisd uit een moslimgetto in Amsterdam en heb geen zin om weer te moeten verhuizen, omdat Rutte iedereen binnenhaalt. Stem daarom PVV, anders nemen ze ons land over en leven wij over een paar jaar onder het juk van de shahira.

 14. H.Vaes

  Beste M. vd Galien….ik had jouw hoger ingeschat…..dit is geen ban tegen moslims….iedere nuchtere nadenkende mens weet dat.
  Als dit een moslim ban zou zijn….waarom mogen de moslims uit zowat 40 andere moslimlanden ….wel….vrij …Amerika binnen komen.???
  De simpele opzet van Trump is dat hij de juiste maatregelen wil nemen om een goede screening te organiseren die juist terroristen buiten de deur houdt.
  En dan kun je het beste eerst de kraan dichtdraaien ….en dan dweilen…..
  Maar het is t.o.v. Trump net zoals met Wilders hier……alle ideeën….ook de goede….worden …zonder pardon verworpen….al hoe goed ze ook zijn.

 15. Peter Selie

  Barry Soetoro was al begonnen met het bouwen van een muur op de grens met Mexico, Trump excelleert en wil dat de muur zo snel mogelijk klaar komt. Maar niemand, dan ook niemand heeft het over de Berlijnse muur, en het laatste op dit gebied, wat dacht je van Dictator en Kalief Erdogan?

  Turkije bouwt een ‘lange muur’ aan de grens met Syrië

  https://youtu.be/tQzSFiZxukU

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.