Steeds meer reizigers pakken het vliegtuig vanaf Schiphol

Geen categoriejan 11 2017, 15:13
Ons nationale vliegveld Schiphol toont zichzelf weer eens als hart van de Europese infrastructuur: afgelopen jaar steeg het aantal passagiers flink.
Groei luchthaven
Het gaat uitstekend met luchthaven Schiphol, zo maakte het CBS onlangs bekend. Het derde kwartaal van 2016 was goed voor een groei van 8% ten opzichte van hetzelfde tijdvlak een jaar geleden. Het totale aantal reizigers in die periode komt daarmee uit op 18,6 miljoen. Dat er wederom groei zou zijn, viel te verwachten: al zes jaar lang stijgt het aantal mensen dat het vliegtuig pakt vanaf Schiphol ieder kwartaal opnieuw. Maar het blijft een knappe prestatie.
Ook de hoeveelheid vrachtvluchten nam toe, met 1,7%. In totaal werd er 416 duizend ton verscheept.
Al die passagiers die via Schiphol is hartstikke goed voor de portemonnee van de verschillende vliegmaatschappijen (waaronder natuurlijk KLM) die vanaf de Amsterdamse luchthaven vertrekken. Maar het zorgt wel voor een probleem aan de poort, want al die mensen die een vliegreis boeken willen ook hun auto kwijt op een parkeerplaats bij Schiphol. Gelukkig is regeren vooruitzien, en is het aantal parkeerplaatsen meegegroeid met de groei van het aantal passagiers. Wel zo prettig!
Limburg en Zuid-Amerika
Niet voor alle luchthavens van Nederland was het echter alles goud dat blonk: Maastricht kende een terugval in passagiers, omdat een luchtvaartmaatschappij die op Zuid-Amerika vloog ermee ophield. Vanwege het relatief kleine aantal vluchten vanaf het bescheiden vliegveld had één vertrekkende maatschappij een grote impact op het totale aantal passagiers.
Luchthaven Eindhoven wist wél te profiteren van een grotere toestroom aan passagiers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten