Trump gaat vandaag visumverbod uitvaardigen voor mensen uit Syrië, Irak, Libanon, Iran, Somalië, Sudan en Jemen

De verwachting is dat Donald Trump vandaag gaat aankondigen dat de opvang van asielzoekers ernstig beperkt wordt in Amerika en dat er zelfs een tijdelijke visumban komt voor inwoners van zeven islamitische landen. Het gaat daarbij om Syrië, Irak, Iran, Libanon, Somalië, Sudan en Jemen.

Gisteren tweette de nieuwe Amerikaanse president dat vandaag een belangrijke “nationale veiligheidsdag” wordt. Volgens ingewijden zal hij onder meer opdracht geven om te beginnen met voorbereidingen om een muur bij de grens tussen Amerika en Mexico te zetten. Dat is al controversieel genoeg, maar Trump is daarna nog lang niet klaar. Hij zal namelijk ook een visumban afkondigen voor burgers van Syrië en zes andere islamitische landen. Het zou dan, naast Syrië, gaan om Irak, Iran, Libanon, Somalië, Sudan en Jemen. Elk van die landen heeft een bijzonder serieus terrorismeprobleem.

Hoewel het begrijpelijk is dat landen als Amerika (en Nederland, trouwens) niet zomaar de grenzen wagenwijd open willen zetten voor allerhande zelfverklaarde ‘vluchtelingen’ of ‘toeristen’ gaat deze maatregel wel héél ver. Trump zei tijdens de campagne al dat hij dit wilde doen omdat de inlichtingendiensten hoegenaamd tijd nodig hebben om uit te zoeken “wat er toch precies aan de hand is” in die landen. Nou Donald, dat weten we al lang. Dat probleem noemen we nou ‘de radicale islam’: een hatelijke ideologie die erop gericht is om de hele wereld te onderwerpen.

Natuurlijk kan het niet zo zijn dat aanhangers van die haatideologie zomaar naar het Westen kunnen reizen, maar een algemeen visumverbod voor burgers uit bepaalde islamitische landen en een feitelijk verbod op islamitische vluchtelingen gaat wel héél ver. Sterker nog, het is simpelweg onethisch.

Ja, er moet goed gecontroleerd worden dat vluchtelingen daadwerkelijk op de vlucht zijn en ja, we moeten er ook zeker van zijn dat ze de Westerse manier van leven omarmen, maar visumban op alle mensen die uit bepaalde landen komen en een bepaalde religie aanhangen gaat veel te ver. Echte vluchtelingen moeten welkom zijn in Europa én Amerika. En ja, dat geldt ook voor moslims die onze manier van leven omarmen, die een verrijking zijn voor onze cultuur en die Westerse familieleden (of een partner) hebben.

Er is een verschil tussen ‘immigratie beperken tot de goeien,’ en ‘gooi de grenzen op slot!’ Trump is duidelijk meer het laatste dan het eerste. Een deel van zijn aanhang vindt dat ongetwijfeld schitterend, maar dat maakt het niet minder onethisch, onwenselijk of zelfs discriminerend. Nee, normaal ben ik niet zo van de beschuldigingen dat iemand een ander discrimineert, maar in dit geval is dat natuurlijk niet te ontkennen. De man discrimineert niet alleen bewust, hij en zijn aanhangers zijn daar nog trots op  ook.

Zoals wij eerder vandaag al schreven is dit één van de grote problemen met Trump: op het ene moment heeft hij een geweldig plan en kunnen we hem alleen maar toejuichen, maar twee minuten later komt hij met een belachelijk, inefficiënt of simpelweg onethisch plan dat een rationeel denkend mens niet kán steunen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Wim

  Zijn het vluchtelingen of goudzoekers.

  1. Ritter

   @Wim

   De huidige immigratiestroom heeft weinig met echte vluchtelingen te maken die op zoek zijn naar veiligheid maar met een ware volksverhuizing uit de moslim landen die naar Noord/West Europa (het Westen in het algemeen) willen omdat daar geld, een huis en uitkering lokt.

   Verreweg de meeste asielzoekers die naar Noord/West Europa komen zijn (illegale) economische immigranten die de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler

   Veel immigranten komen helemaal niet uit oorlogsgebied. Er zitten b.v veel Pakistanen, Marokkanen, Afrikanen,Libanezen, Palestijnen, Algerijnen, enzovoorts tussen.

   Zelfs de Syriërs die oorspronkelijk (!) uit oorlogsgebied komen, komen veelal uit Turkije , Libanon of andere veilige gebieden in de regio van waaruit ze om economische en financiële redenen naar Noord/West Europa vertrekken.

   Maar deze simpele feiten schijnen de politici (behalve de PVV) niet te (willen) begrijpen.

 2. zomaar

  kan hem geen ongelijk geven , om potentiele islamitische terroristen te weren uit het land .

  1. Ritter

   @zomaar

   Obama heeft nog snel wat illegalen uit het Midden Oosten binnengehaald net voor zijn aftreden.

   Bureaucrats Bring 500 Refugees Into Country One Day Before Trump’s Expected Ban
   http://www.breitbart.com/big-government/2017/01/24/bureaucrats-bring-500-refugees-into-country-one-day-before-trumps-expected-ban/

   1. zomaar

    tja zo heeft die kokosnoot ook effe ter afscheid van zijn ambt , de PLO een schenking gegeven van 221 miljoen .

    wetend dat de PLO ,de staat Israël wil vernietigen .

    1. jennifer

     Iedereen wist toch al langer dat Obama overal ter wereld het terrorisme steunde, raar dat vanuit de linkse hoek daar nooit commentaar op gegeven is. Schijnbaar vinden dat alle regeringen in orde dat een voormalige president de bevolking wereldwijd uitlevert aan het terrorisme. Je hoort niets negatiefs over de criminele handelswijze van Obama.

   2. Mar

    Er staat bureaucraten en dinsdag, 1 dag voor Trump zijn aankondiging zou doen, die van vandaag dus.

    Obama wordt zelfs niet genoemd in het artikel van Breitbart.

 3. Gustaafff

  Ik ben het niet vaak eens met Michael, maar hier slaat hij de spijker toch echt op de kop.

  Bovendien: wat is het probleem? Europa heeft een veel groter probleem en zolang je geweren kunt kopen bij de bakker, komt er nooit een einde aan de vele schietpartijen in de US of A.

  1. nogmaals

   Alweer zo’n domme reactie van Guus. Dus omdat Europa (mede, en misschien wel vooral door kiezers en trollen zoals Guus) grotere problemen heeft, zou Trump geen maatregelen mogen treffen om deze problemen buiten de US te houden. En zo’n opmerking over een bakker en geweren slaat nergens op in de onderhavige context.

 4. Wim

  En ja, dat geldt ook voor moslims die onze manier van leven omarmen, die een verrijking zijn voor onze cultuur en die Westerse familieleden (of een partner) hebben..

  Dat zijn er niet veel. Als het puntje bij paaltje komt zou een Moslim altijd onze cultuur vernachelen. Het zit nu eenmaal in religies verbannen, bij de ene religie wat sterker als bij de ander. Maar bij de islam wel heel erg sterk.

 5. Vabis

  Weet je wat onethisch is, je grenzen wijd open zetten uit politieke correctheid, en mensen toelaten die een ideologie (islam) aanhangen die onverenigbaar is met de westerse levensstijl!

  Er is ruimte zat voor moslims in de moslim landen, zij horen simpelweg niet in de vrije westerse cultuur, zoveel zou intussen toch wel duidelijk moeten zijn.

  1. Ritter

   @Vabis

   Inderdaad.

   Moslims brengen hun islam en bijbehorende opvattingen niet alleen mee naar Europa, ze houden er ook aan vast!

   Islamitische terreur is nu vast onderdeel geworden van Europa. En door de massale instroom van moslims die nu plaatsvind (als z.g “vluchteling”) zal het alleen erger worden.

   Meer islam betekend meer ellende in je huis halen. Je importeert de islam en bijbehorend gedrag. Niet alleen aanslagen maar ook criminaliteit, antisemitisme, kinderhuwelijken, vrouwenbesnijdenis, enzovoorts. Je ziet overal in Noord/West Europa veel moskee\EBn en islamitische scholen.

   Weet u hoe de toekomst van Europa eruit zal zien als de stroom immigranten uit de islamitische landen niet word geremd?

   Steden met wijken vol werkloze moslims, volgebouwd met moskeeen waar gefrustreerde, onaangepaste moslims hun “nieuwe thuis” hebben gevonden en waar religieus fanatisme, criminelen en een gewelddadige houding ten opzichte van niet-islamitische autoriteiten de norm is en waar de politie haar gezag heeft verloren.

   Geen wonder dat de Oost Europese landen hun grenzen sluiten voor de massale immigratie van moslims.

   Ze willen niet dezelfde fouten maken als de Noord/West Europese landen hebben gemaakt met de massale immigratie van (vooral) moslims en alle (onoplosbare) problemen die daaruit voortvloeien.

  2. denktenk

   @ Vabis.

   Kort maar krachtig.
   Beter, dan die lange lulverhalen.
   Jij weet in een paar woorden een heel sterke mening neer te zetten.
   Daar hou ik van.

 6. Anna

  Nogmaals!
  Allen uit niet westerse landen terug naar oorspronkelijke landen om op te bouwen en te ontwikkelen. Echte vluchteling tijdelijke opvang of in eigen regio opvangen of in een van de 56 islamitische OIC-landen.
  Waarom hier in Europa????????????????????????

  President Donald Trump heeft het volste recht en het grootste gelijk.
  Moslims moeten eerst eens een begin maken om elkaar niet meer uit te moorden. Daar zijn wij niet verantwoordelijk voor. Allemaal terug! Allemaal! Nederland is op alle gebied overbevolkt.

 7. Gustaafff

  Overigens heeft Trump het parlement volledig in de tang. Hij weet dat weinig republikeinen tegen zijn “plan” zullen protesteren. Die zijn immers bang hun achterban van zich te vervreemden. Paul Ryan nam eerder openlijk afstand van Trump, maar kus nu – als een hielenlikker – zijn voeten. John McCain durft wél in opstand te komen tegen deze ultra-racist, maar ja, hij heeft het immers ook opgenomen tegen de Vietcong.

  1. Gustaafff

   Plan is plannen, kus is kust.

  2. Anna

   Gustaaff. Dus als je van mening bent dat moslims in een van de islamitische OIC landen of regio moeten worden opgevangen en eigen landen moeten opbouwen en ontwikkelen ben je een “racist”?
   Leg eens uit waarom wij in het westen alle moslims met geheel andere religie en cultuur zouden moeten opvangen en levenslang een tehuis zouden moeten bieden? Waarom? Waarom legt u deze verplichting niet op aan alle andere islamitische landen?

   1. Gustaafff

    Trump is een racist, dat is algemeen bekend. Dit is weer één van de bewegingen, waarmee Syrische christenen, Iraanse homo’s en Iraakse Jezidi’s niet meer bij Trump terecht kunnen. Tenzij je toevallig een geschikt IOC-land vind die minderheden moedig wil opvangen.

    1. Vabis

     ” Trump is een racist, dat is algemeen bekend.”

     Hoe kom je daarbij dat dit ‘algemeen bekend’ zou zijn, fluistert men dit in bij jullie zwarte kousen en maffe hoedjes beweging op zondag die je lopend dient te bezoeken?

     1. Gustaafff

      Jij bent zelf een racist (met je: “moslim-ongedierte”), dus hoe ik je moet uitleggen dat de man volledig doorgedraaid is, ik weet het niet.

     2. cmsuijkerbuijk

      Eerst ben je een “racist” als je wat over Marokkanen (Géén ras) zegt. Nu weer ben je een racist, als je wat over moslims (Geen ras) zegt. Volslagen wartaal dus en zoals Willem Parel (figuur van Wim Sonneveld) al zei: “Niet op reageren, Lena!”

    2. Noodluik

     Trump is een held. Het is fantastisch dat die hele meute Syriers, Iraniers en Irakezen -samen met al het andere middeleeuws denkende moslim gespuis- in hun eigen zandbak omgeving moet blijven, tot ze zich dusdanig ontwikkeld hebben dat ze weer in contact mogen treden met de rest van de wereld. Tot die tijd is hun toegangskaartje ingetrokken.

    3. jennifer

     Nee guustaaf ook ik ben wel eens benieuwd of je Anna antwoord kan geven op haar vraag waarom wij in het westen verplicht zouden moeten zijn om een middeleeuwse cultuur op te nemen die alleen uit moord en doodslag bestaat, zonder enige kennis van wat ontwikkeling in de same4nleving betekent. Leg dat nu maar eens uit ja.

     1. jennifer

      moet samenleving zijn.

 8. Ritter

  Trump is een “politicus” die doet wat hij beloofd heeft tijdens de verkiezingen. Kennelijk hebben sommige mensen daar problemen mee.

  Het is verfrissend te zien hoe Trump doeltreffend (en niet politiek correct) te werk gaat. Een voorbeeld voor veel politici die een hoop beloven tijdens de verkiezingen maar na de verkiezingen hun beloften niet waarmaken.

 9. Ome Ga

  Agge gutte tog, Michael gaat ook meer deugen.
  Tjonge joh tog, wat gaat dit vér. Héél ver. Té ver.

  Kom op man, wees een vent en vecht… het verbaast me alleen dat het heule enge (#2 in de wereld, na N-Korea) Saoudie Arabia en Afganistan, en doe de Paki’s er ook nog maar bij, niet op het terrorlijstje staat!

  In hun eigen landen mogen ze bijdragen aan die heerlijke cultuur van dom blijven, kamelendrollen bakken, kinderbruidjes en video onthoofden amusement!

  En vooral; ”””vluchtelingen”” (ontstaan door hun doodscultuur) opvangen!

 10. Peter Selie

  Trump lanceert anti-migratieplan: een muur en geen Syriërs meer

  Het was een van zijn meest uitgesproken verkiezingsbeloftes: een muur langs de grens met Mexico. In zijn eerste week als president zet Donald Trump meteen stappen om zo snel mogelijk te kunnen bouwen. Ook wil hij immigranten uit zeven risicolanden voorlopig weigeren.

  ‘Build that wall’ scandeerden Trump-supporters maandenlang en de nieuwe president lijkt van plan die belofte te houden. Woensdag maakt hij, door middel van een reeks presidentiële decreten, geld vrij voor de muur, door fondsen weg te halen bij eerder goedgekeurde projecten.

  Muur is geen nieuw idee
  Het idee van een muur – hoewel veelbesproken – is niet nieuw. Onder president George W. Bush werd de Secure Fence Act aangenomen, die de bouw van ruim 1.100 km grenshek goedkeurde. Het grootste deel van die muur, die nu zo’n 900 km lang is, werd neergezet tijdens de ambtsperiode van Barack Obama.

  Met zijn decreet zorgt Trump ervoor dat binnen afzienbare tijd nog zo’n 200 km aan grensbarrières mogen worden opgeworpen. Daarnaast krijgt hij mogelijkheden om Amerikaanse grenssteden (sanctuary cities) die illegalen niet willen uitzetten, te straffen. Voor de rest van de grens met Mexico – nog eens 1.900 kilometer – moet Trump toestemming krijgen van het Congres.

  In beide kamers hebben Republikeinse prominenten steun toegezegd voor de muur, maar het kostenplaatje kan nog voor problemen zorgen. Terwijl Trump de kosten inschat op 8 miljard dollar, komt de Bernstein Research Group uit op een bedrag van minimaal 15 miljard.

  Even geen Syriërs meer
  Trump neemt deze week meer maatregelen. Volgens persbureau Reuters zal de president bekendmaken dat Amerika tijdelijk geen Syriërs meer zal binnenlaten. Ook stelt hij naar verwachting een migratiestop in voor migranten uit zes landen met een ‘geschiedenis van terrorisme’: Irak, Iran, Libië, Somalië, Soedan en Jemen.

  Elsevier

 11. EllyD19

  Eerst maar even afwachten hoe het precies in elkaar zit.
  Amerika is natuurlijk niet het land waar je met een rubberbootje naar toe kunt of zo de grens overlopen.
  Europa heeft er een puinhoop van gemaakt en daarvoor zal een man als Trump weinig begrip hebben.

  1. denktenk

   Europa heeft er inderdaad een puinhoop van gemaakt,
   maar er is hoop.
   De EU gaat een beetje naar Wilders luisteren.
   “Vluchtelingenstroom” van uit Libie wordt gestopt.
   Als het kalf………………………., nietwaar?

  2. Syntha

   Daarom hebben de volkeren mensen met betonnen ruggengraten nodig, om het onheil te KUNNEN keren. Met zachte handjes kom je nergens.

 12. nick

  Nee, deze maatregelen gaan niet heel erg ver…het is een logisch gevolg van het misbruik dat er gemaakt wordt van hulp en gastvrijheid! Dan moeten de goede onder de kwade lijden. Dat is een wetmatigheid.

  De reorganisaties van Trump zijn voortvarened en hoopgevend. Europa is Amerika niet maar wij hebben een dergelijke reorganistatie ook hard nodig! Hopelijk zal dit jaar aantonen dat de meerderheid van de bevolkingen dit ook inziet.

 13. maarjuna

  Het lijkt er niet op, dat Trump echt weet waar hij mee bezig is. Het opdringen van ‘alternatieve feiten’ aan de rest van de wereld is niet iets waar veel op gebouwd kan worden. Ik ben benieuwd welke verborgen motieven er achter eea tevoorschijn zullen komen.

  1. Noodluik

   Trump weet al zijn hele leven verdomd goed waar hij mee bezig is. Hij is een hork en een megalomane macho, akkoord. Maar het is natuurlijk ook een hele slimme man. Noem het boereslim voor mijn part. Dat honderd keer liever dan het Wall Street/Goldman Sachs tuig van de Clintons dat regelrecht op een nieuw slagveld in Europa afstevende. De oorlogsindustrie is veruit de grootste industrie van de USA, vergeet dat niet.

   1. maarjuna

    Ik hoop dat je gelijk hebt en er toch een degelijk beleidsplan blijkt te bestaan, maar daar is nu verdomd weinig van waar te nemen.

   2. Dam

    Helemaal mee eens op alle fronten.

 14. nogmaals

  Als je de ellende van de door sommige zwakzinnigen zo toegejuichte moslim-invasie in Zweden en elders in de EU ziet, dan snap je toch dat Trump zijn kiezers daarvoor wil behoeden. Hij wil graag voor banen zorgen in de US, maar gelukkig voor de us-belastingbetalers niet in de zieligheidsindustrie !!

 15. Ni28

  Trump blijven bekritiseren toont de zwakte van zijn tegenstanders. Kwalificaties zoals, doorgedraaid en racist, getuigen alleen van blinde haat en niet van verstand. Misschien valt er nog wat te leren al verwacht ik niet dat men dat toegeeft.

 16. Ni28

  Iedereen die Gustaaff ongelijk geeft, is racist en mogelijk ultra racist wat het ook moge zijn.

  1. Gustaafff

   Nee, iedereen die moslims “moslimlarven” of “moslim-ongedierte” noemt is een racist. Blijkbaar vind jij dat gewoon normaal.

   1. Vabis

    Moslims zijn schadelijk voor onze manier van leven, ik zou dus niet weten waarom dit niet te benoemen als zodanig. Dat jij als griffo hufter daar moeilijk over doet is echt totaal onbelangrijk ventje!

    1. Gustaafff

     Ach, laat ook maar zitten. I rest my case.

   2. jennifer

    Maar jij weet heel goed dat dit wel de keiharde waarheid is over die moslims.

 17. Wim

  Dow über 20.000 Punkten: Trump sorgt an Börse für Party-Stimmung
  Veröffentlicht: 25.01.17 17:07 Uhr

  Der Dow Jones Index hat erstmals die Marke von 20.000 Punkten überstiegen. Aktien aus der Industrie, der Öl- und Bauwirtschaft und den Banken profitieren von den Industrieplänen von US-Präsident Donald Trump.

 18. jennifer

  Dit is een hele goede en correcte zet van hem, kijk maar wat voor ellende de moslims overal wereldwijd veroorzaken, ieder beschaafd westers land zou deze middeleeuwse cultuur moeten verwijderen uit hun land waar ze zich al genesteld hebben. Dat hij dit visum verbod geeft, is gewoon terecht en heeft weinig met racisme te doen vind ik maar meer met gezond mensen verstand.

 19. Dam

  Ik ben het dit keer met Trump zijn plan eens. Je MOET ergens beginnen. Dat laat ook zien aan de economische binnenkomers dat ze niet meer hoeven te proberen binnen te komen. Ik ben het eens met hem. Eerst je eigen land sterk maken, maar wel anderen dáárna helpen. En dat zijn de landen waarvan de ellendige leiders alle donaties van andere landen zelf houden en voor hun eigen rijkdom gebruiken. Dat moet dan eerst aangepakt worden. Bij de wortel. Dat doet Nederland ook niet. We schenken en schenken maar onder het mom we krijgen het allemaal terug. Natuurlijk krijgen we het NIET terug. en het wordt ook NIET gecontroleerd waar het allemaal blijft. Zoals die miljoenen par jaar die naar die dictator Erdogan gaan die dit ook uiteraard voor zijn eigen plannen aan het gebruiken is. Wij moeten als gezin boekhouden. Zo behoren ook de landen dit te doen die ander landen geld geven. Alle uitgaven melden en waarvoor ze zijn gebruikt met controle of dit klopt erbij. Het is te gek voor woorden dat dit niet gebeurd. Terwijl we hier steeds armer worden. Kinderen geen geld meer hebben om te studeren. Ouderen een ellendig bestaan krijgen op het eind van hun leven. Je uitgekleed wordt door de belasting op allerlei fronten. Belasting 1 1/2 % heffen op spaargeld waar je rente 0,6% op krijgt. Wachtgeld bij vertrekken minister moet per onmiddelijk worden gestopt. Krijgen wij ook niet als we uit een baan vertrekken om wat voor reden dan ook. De achterlijk hoge bonussen moeten onmiddelijk gestopt worden. En ga zo maar door. Weg met deze regering en uit de EU, STEM RECHTS DURF HET EENS !!!!!!! MENSEN DURF HET< DOE HET !!!!!!!!!!!!!

 20. Janalb

  Ben het Niet met Trump eens.
  Het lijstje met landen is veel te Kort, ik zou zeggen: er Komt Niet een Moslim meer in de USA.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.