Trump-hater mag losgaan in Volkskrant: ‘Trump vindt dat God hém om zijn zegen zou moeten smeken’

Donald Trump is nog maar een dag president, maar de Trump-haat heeft het nu al voor het zeggen in de Nederlandse mainstream media. Zo publiceerde de Volkskrant vandaag een onzinnige column van de linkse columnist Bert Wagendorp, waarin de propagandist vol op het orgel gaat.

Toen Barack Obama president werd van Amerika waren de Nederlandse mainstream media lyrisch van enthousiasme. Hij zou de hele wereld veranderen, Amerika zou net als Europa worden, hij was De Verlosser. Alles wat hij zei en deed werd uitvergroot en met hosanna-gezang onthaald.

Met Donald Trump gaat het net een beetje anders. Lees de nieuwe column van Berg Wagendorp in de Volkskrant maar:

Meestal slaan nieuwe presidenten bij hun inauguratie een verzoenende toon aan, maar daar had Trump geen zin in. Het was alsof de campagne nog in volle gang was en hij bang was dat Clinton toch nog zou toeslaan. Hij ging er nog een keertje vol in – The Donald kent helemaal geen andere toon.

De woordvoerder van Trump, Sean Spicer, zei vooraf dat het een ‘persoonlijke en filosofische’ toespraak zou worden. Maar met een groots opgeblazen ego als dat van Trump is het persoonlijke ook maar iets relatiefs. Tijdens het bidden zag je hem bozig door zijn wimpers kijken; Donald Trump is zo narcistisch dat hij eigenlijk vindt dat God hém om de zegen zou moeten smeken. Niet direct, maar via Jared Kushner, de Schoonzoon.

Wat hij onder filosofisch verstaat is onduidelijk, mogelijk alle zinnen langer dan vijf woorden.

Zelden heb ik zo’n hatelijk stuk gelezen over de president van een bondgenoot. Heeft Wagendorp ooit zoiets onvriendelijke geschreven over Vladimir Poetin? Of over de communistische autocraten in China? Of over Saddam Hoessein toen die nog in leven was? Natuurlijk niet. Wagendorp heeft namelijk alleen maar een hekel aan rechtse politici — of politici die zichzelf als zodanig neerzetten. Zegt iets cultureel conservatiefs, verzet je tegen de massa-immigratie, en Bertje en zijn Volkskrant gaan he-le-gaar los. Het Noord-Koreaanse regime kan honderdduizenden mensen opsluiten in concentratiekampen, het laat Wagendorp en het mediakartel koud. Maar Amerika kiest een nieuwe president die tamelijk rechts te noemen is en opeens is het oorlog.

Maar Bertje was nog niet klaar:

In de VS zijn ze nooit bang geweest voor een gezonde dosis nationalisme en elke nieuwe president verklaart dat hij Amerika met Gods hulp zal veranderen in het beste land onder de zon, een baken voor alle prutslanden vol losers in de rest van de wereld. Maar Trump deed er vrijdagmiddag nog een schepje bovenop. Amerika gaat weer winnen zoals nooit tevoren, totale toewijding aan Amerika wordt de basis, want als Amerika verenigd is, is het volkomen onstuitbaar en voortaan is het Koopt Amerikaanse Waar, Dan Helpen Wij Elkaar.

Let wel: toen Obama president werd kondigde hij aan dat de zeeën nu niet meer zouden stijgen en dat de wereld gered zou worden. Daar vond Wagendorp niets van. Nou ja, dat vond hij juist inspirerend. Voor Trump gelden blijkbaar heel andere regels. Linkse politici — zeker als ze een kleur hebben — mogen zichzelf presenteren als de nieuwe Jezus, maar Trump mag vooral niets patriottisch zeggen, want dat is ‘egoïstisch” en zelfs maniakaal.

Trump is nog geen 24 uur president, maar Trumphaat heeft het nu al voor het zeggen in de mainstream media. Het is triest, maar deze nepjournalisten en -columnisten kennende wordt die haat de komende jaren alleen maar groter. Er zal een roekeloze lastercampagne gevoerd worden tegen de Amerikaanse president, puur en alleen omdat hij een ‘R’ naast zijn naam heeft (van Republikein). Als je dacht dat het erg was toen George W. Bush president was, bereid je dan maar alvast voor op een enorme schok: het wordt nu vele malen erger.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. ko vadis

  Hij lost wel alvast een belofte in; afbraak van Obahahama care
  Nu nog een swift begin aan de “Muur”, ook wel gewenst!

  1. maarjuna

   Ik denk dat hij Obama-care in tact zal laten en een andere naam geven. Wat die muur betreft: die staat er in feite al, althans als het gaat om maatregelen om Mexicanen te weren. Zo kan Trump nog even doen alsof hij verkiezingsbeloften inlost, zonder echt iets te hoeven veranderen. Zijn echte uitdagingen liggen dan ook op andere gebieden. Gaat het echt wat worden met al die protectionistische maatregelen? Is het wel mogelijk een totaal ander buitenlands beleid te volgen? Zal het lukken deze verdeelde VS te verenigen? Zal hij los van al zijn zakelijke verbindingen kunnen gaan functioneren? Hoe komt hij aan voldoende steun van de elite, waar hij zelf toe behoort, maar die hij ook behoorlijk geschoffeerd heeft? Ondanks dat hij begint met redelijke economische stabiliteit, heeft hij een van de zwakste uitgangsposities voor een president van de VS ooit.

   1. ko vadis

    Een goed punt, Qua beleid stel ik hem zeker in staat om mensen te verenigen,
    juist vanuit het feit, dat hij zakendeals wereldwijd, jarenlang gesloten heeft!
    Enig inzicht kan de man m.i ook niet ontzegd worden.
    Een muur bouwen, op kosten van de Mexicanen zal niet zo zout gegeten worden,
    maar minstens maakt hij(Donald J. Trump) spoed met het dichten van de gaten in de kaas van wat nu “Grens” genoemd word.

  2. Kodi

   Door dat gedrocht klimaathysterie heeft hij ook een pennenstreek gehaald. Mijn complimenten!

   Trump gooit “climate change” pagina van de website van het Witte Huis.

   De pagina is verplaatst naar National Archives, the dustbin of history.

   http://thehill.com/homenews/administration/315284-white-house-climate-change-webpage-disappears-after-trumps

   En er gaat geen geld meer naar die flauwekul. O’Drama’s hand in de Amerikaanse staatskas is geamputeerd en hij kan er niet meer uit graaien om het uit te strooien in andere landen om het te laten verdampen in het niets.
   http://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2017/01/de-laatste-stuiptrekkingen-van-obama

 2. Mar

  “Zelden heb ik zo’n hatelijk stuk gelezen over de president van een bondgenoot.”

  Ik wel.

 3. Ritter

  De z.g “mainstream” media hebben Trump de oorlog verklaard.

  Dus veel gescheld op Trump en veel “nep nieuws” over Trump in deze media.

  De politieke elite en hun vriendjes in de media krijgen het benauwd na de zege van Trump en zetten nu alles in het werk om te zorgen dat Geert Wilders niet zal winnen bij de komende verkiezingen.

  Trump is geen gladde prater zoals Obama maar Trump spreek duidelijke taal en uit zijn hart. Dat is iets wat we niet gewend zijn van politici.

  Alhoewel het nog niet te zeggen is denk ik dat Trump zich aan zijn verkiezingsbeloften zal houden. Dat is ook iets nieuws voor een politicus die meestal na de verkiezingen “draait”.

  De media aanbid hun held Obama en vertellen daarom vaak niet de waarheid over het beleid van Obama.

  The Obama Presidency — By the Numbers
  http://www.lifezette.com/polizette/the-obama-presidency-by-the-numbers/

 4. umhnz

  Nu is de uitspraak van Trump:” Ik ben de grootste banenschepper die god ooit gemaakt heeft” wel vragen om enige kritische benadering.
  In mijn ogen het toppunt van narcisme.
  Denk dat het artikel in de volkskrant in het verlengde van Trump zijn uitspraak gezien moet worden

 5. jennifer

  Onderschat Trump niet, dit waren de woorden van Obama toch.

 6. Gustaafff

  Links en rechts, alsook de alternatieve en gevestigde media, gooien weer eens met modder. Een fatsoenlijk debat is thans niet meer mogelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.