Trump-hater mag losgaan in Volkskrant: 'Trump vindt dat God hém om zijn zegen zou moeten smeken'

Geen categoriejan 21 2017, 14:00
Donald Trump is nog maar een dag president, maar de Trump-haat heeft het nu al voor het zeggen in de Nederlandse mainstream media. Zo publiceerde de Volkskrant vandaag een onzinnige column van de linkse columnist Bert Wagendorp, waarin de propagandist vol op het orgel gaat.
Toen Barack Obama president werd van Amerika waren de Nederlandse mainstream media lyrisch van enthousiasme. Hij zou de hele wereld veranderen, Amerika zou net als Europa worden, hij was De Verlosser. Alles wat hij zei en deed werd uitvergroot en met hosanna-gezang onthaald.
Met Donald Trump gaat het net een beetje anders. Lees de nieuwe column van Berg Wagendorp in de Volkskrant maar:

Meestal slaan nieuwe presidenten bij hun inauguratie een verzoenende toon aan, maar daar had Trump geen zin in. Het was alsof de campagne nog in volle gang was en hij bang was dat Clinton toch nog zou toeslaan. Hij ging er nog een keertje vol in - The Donald kent helemaal geen andere toon.

De woordvoerder van Trump, Sean Spicer, zei vooraf dat het een 'persoonlijke en filosofische' toespraak zou worden. Maar met een groots opgeblazen ego als dat van Trump is het persoonlijke ook maar iets relatiefs. Tijdens het bidden zag je hem bozig door zijn wimpers kijken; Donald Trump is zo narcistisch dat hij eigenlijk vindt dat God hém om de zegen zou moeten smeken. Niet direct, maar via Jared Kushner, de Schoonzoon.

Wat hij onder filosofisch verstaat is onduidelijk, mogelijk alle zinnen langer dan vijf woorden.

Zelden heb ik zo'n hatelijk stuk gelezen over de president van een bondgenoot. Heeft Wagendorp ooit zoiets onvriendelijke geschreven over Vladimir Poetin? Of over de communistische autocraten in China? Of over Saddam Hoessein toen die nog in leven was? Natuurlijk niet. Wagendorp heeft namelijk alleen maar een hekel aan rechtse politici -- of politici die zichzelf als zodanig neerzetten. Zegt iets cultureel conservatiefs, verzet je tegen de massa-immigratie, en Bertje en zijn Volkskrant gaan he-le-gaar los. Het Noord-Koreaanse regime kan honderdduizenden mensen opsluiten in concentratiekampen, het laat Wagendorp en het mediakartel koud. Maar Amerika kiest een nieuwe president die tamelijk rechts te noemen is en opeens is het oorlog.
Maar Bertje was nog niet klaar:

In de VS zijn ze nooit bang geweest voor een gezonde dosis nationalisme en elke nieuwe president verklaart dat hij Amerika met Gods hulp zal veranderen in het beste land onder de zon, een baken voor alle prutslanden vol losers in de rest van de wereld. Maar Trump deed er vrijdagmiddag nog een schepje bovenop. Amerika gaat weer winnen zoals nooit tevoren, totale toewijding aan Amerika wordt de basis, want als Amerika verenigd is, is het volkomen onstuitbaar en voortaan is het Koopt Amerikaanse Waar, Dan Helpen Wij Elkaar.

Let wel: toen Obama president werd kondigde hij aan dat de zeeën nu niet meer zouden stijgen en dat de wereld gered zou worden. Daar vond Wagendorp niets van. Nou ja, dat vond hij juist inspirerend. Voor Trump gelden blijkbaar heel andere regels. Linkse politici -- zeker als ze een kleur hebben -- mogen zichzelf presenteren als de nieuwe Jezus, maar Trump mag vooral niets patriottisch zeggen, want dat is 'egoïstisch" en zelfs maniakaal.
Trump is nog geen 24 uur president, maar Trumphaat heeft het nu al voor het zeggen in de mainstream media. Het is triest, maar deze nepjournalisten en -columnisten kennende wordt die haat de komende jaren alleen maar groter. Er zal een roekeloze lastercampagne gevoerd worden tegen de Amerikaanse president, puur en alleen omdat hij een 'R' naast zijn naam heeft (van Republikein). Als je dacht dat het erg was toen George W. Bush president was, bereid je dan maar alvast voor op een enorme schok: het wordt nu vele malen erger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten