Artikel1 opent de beerput over DENK: ‘daar stonden de Turken altijd boven de Surinamers!’

Om redenen die hier niet weer genoemd hoeven te worden, zijn wij bij De Dagelijkse Standaard doorgaans niet zo laaiend enthousiast over het verhaal van Sylvana Simons’ splinterpartij van een splinterpartij, Artikel1. Als het over de aantijgingen richting DENK gaat, moeten we hen echter 100% gelijk geven.

Sinds Sylvana net voor de Kerst onverwachts besloot een streep door haar samenwerking met opperturken Kuzu en Öztürk te zetten, was het zeker geen vrede op aarde meer tussen de drie. DENK kwam al snel met een heuse schadeclaim richting Sylvana en haar nummer twee, Ian van der Kooye: die zouden samen meer dan 70.000 moeten betalen om ‘contractbreuk’. Grappig, hoeveel betaalden Kuzu en Öztürk ook alweer aan de PvdA toen ze er met hun zetels vandoor gingen?

Maar de vete zit veel dieper dan dat. We weten natuurlijk allemaal al sinds dag één dat DENK een wolf in schaapskleren is. Ze zeggen dat ze “alle Nederlanders” willen verenigen, maar stiekem is het gewoon een partij voor Turken, door Turken. Wat overigens prima is, zolang je daar gewoon lekker eerlijk voor uitkomt. Helaas is eerlijkheid, zoals wij maar al te goed weten, nou niet bepaald één van de speerpunten van de DENK’ers.

Je kunt je met die kennis in het achterhoofd dan ook afvragen wat Sylvana en Ian – beiden met een Surinaamse ‘migratieachtergrond’ – in hemelsnaam bij die Nederturkse partij te zoeken hadden. Inmiddels is duidelijk dat ze er puur de rol mochten spelen van de ‘boze zwarte man en vrouw’, in de hoop om bij die groepen ook nog wat stemmen weg te snoepen. Diezelfde Ian van der Kooye, die nu bij Artikel1 aan het werk is, heeft tijdens een partijbijeenkomst echter duidelijk gemaakt hoe ziek DENK wel niet in elkaar zat. Kuzu en Öztürk vonden het ongetwijfeld hartstikke vermakelijk dat het Surinaamse duo bij hun partij was gekomen, maar ze moesten dan wel hun plaats kennen: “bij DENK stonden de Suri’s altijd onder de Turken”, aldus Van der Kooye. Nou, “not on my watch, en niet on Sylvana’s watch!’ voegt hij eraan toe. Kijk en huiver zelf maar:

Behalve dat er dus een overduidelijke ‘rassenhiërarchie’ blijkt te zijn bij DENK – Turkey first! – werd er zelfs op de tweede plek niets gedaan met die dingen die hij en Sylvana als problemen zagen. Deze zogenaamde ‘black issues’, zoals hij het zelf noemt, zouden onder het bewind van opperhoofd Kuzu puur worden gebruikt voor het eigen gewin, oftewel om zieltjes aan te trekken op 15 maart. Je kunt je afvragen wat er erger is: die hele issues zo opblazen dat ze alleen nog maar gebruikt kunnen worden om verdeeldheid in de Nederlandse maatschappij te zaaien, of nog verder gaan en ze gewoon puur misbruiken.

Wat het antwoord daarop ook moge zijn, DENK heeft beide tactieken maar al te graag willen uitbuiten. Dat heeft ze dus echter wel mooi de woede van die boze zwarte man op de hals gehaald, en wat ons betreft mag dat natuurlijk nog tot de verkiezingen doorgaan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. HaZ

  Als er nou een partij in Nederland is, die een algeheel cordon sanitaire verdient zijn het die gevaarlijke Turken van Denk wel. Het zijn geen Nederlanders en zullen dat ook nooit worden. Dat aan die gasten ooit een Nederlands paspoort is verstrekt zou alleen al aanleiding moeten zijn voor een parlementaire enquete. Turkanders die op dit beDENKelijke clubje stemmen gun ik wel het een en ander, zonder verder uit te wijden…

  1. jennifer

   Laten we eerlijk blijven het zijn beide partijen die niets met de burgers van Nederland hebben, ze haten ze allebei en vinden Nederlanders allebei racisten en discriminerend volk. Eerst loopt ze weg met die turken club, en toen ze in de gaten kreeg dat er voor haar zeker geen zetel vrij zal komen in de tweede kamer, begon ze met een goedkoop smoesje en excuus een eigen partij, bande hebben met een Amerikaanse terroristen club getuigd niet van eerlijk politiek niveau en zo is het met Art1 ook gesteld.

   1. m2013

    Waarom zouden beide partijen tegen Nederlanders zijn? Artikel 1 wordt nota bene geleid door een van oorsprong Nederlandse vrouw.

    1. Gustaafff

     @M2013, DENK is een partij die uitsluitend de belangen behartigt van president Erdogan, alsook die van de conservatieve islam. In wezen hebben ze dus niets op met Nederland.

     Wat betreft Artikel1: doordat Sylvana een oeroude volkstraditie wil afschaffen, en voortdurend het slachtoffer speelt, lijkt het alsof zij niet voor Nederland met de verkiezingen meedoet. Maar laten we eerlijk wezen: Sylvana is een intelligente vrouw die een achterban van ontevreden boze, donkere mannen/vrouwen leidt. Artikel1 is net zo populistisch en Nederlands als de PVV.

     1. m2013

      @Jeniffer Volgens mij heeft u het verkiezingsprogramma van Denk niet gelezen, want wat u zegt klopt niet. En ik heb Sylvana nog nooit horen zeggen dat ze het Sinterklaasfeest af wil schaffen.

     2. m2013

      Excuus. Waar ik @Jennifer zei bedoelde ik @Gustaafff.

     3. Gustaafff

      @m2013, een verkiezingsprogramma is cruciaal, maar beoordeel DENK ook op haar daden. In de tag van DENK tref je een groot aantal artikelen aan. Lees ze maar en dan rijst het beeld van twee knettergekke Erdogangsters.

      In tegenstelling tot Kuzu c.s., is Sylvana wél intelligent en ambitieus. Ze wil Zwarte Piet afschaffen en daarmee ontmantel je het gehele sinterklaasfeest.

    2. jennifer

     Helemaal niet waar simons is vanuit suriname naar Nederland gekomen, dan zoek het maar eens op waar zij geboren en gewoond heeft voorheen.

     1. m2013

      Sylvana is geboren in het Koninkrijk der Nederlanden en heeft dus altijd de Nederlandse nationaliteit gehad en nooit de Surinaamse.

     2. HaZ

      Silvana Hildegard (Sylvana) Simons[1] (Paramaribo, 31 januari 1971

     3. m2013

      @HaZ En bij welk land hoorde Suriname in 1971? Juist!

     4. HaZ

      Dan is ze toch vanuit Suriname naar Nederland gekomen, bijdehand.

     5. m2013

      Klopt, maar toen had ze al de Nederlandse nationaliteit. Die kreeg ze automatisch bij haar geboorte.

     6. HaZ

      Ja hoor je hebt gelijk, lullo. Slaap je nu goed vannacht…..

     7. m2013

      Dat ik gelijk heb wist ik al. Hopelijk begrijpt u nu ook dat Sylvana een Nederlandse vrouw is. En voor u ook een goede nachtrust gewenst.

     8. HaZ

      Oh jij bent zo iemand die het laatste woord wil hebben.
      Sylvana blijft een Surinaamse en Paramaribo ligt in Nederland, Alleen noemen we het hier de Bijmer. Ben je ook weer op de hoogte.

  2. m2013

   Kuzu en Öztürk wonen allebei al sinds hun vroege kindertijd in Nederland. Het is natuurlijk raar om je dan af te vragen dat aan zulke mensen ook een Nederlands paspoort is verstrekt.

   1. zomaar

    tja vind ik ook zo vreemd , jij niet dan ?.

    als zij vanaf hun vroege kinderjaren al hier in Nederland wonen , wil dat zeggen dat zij in Turkije geboren zijn, en dat hun ouders de Turkse nationaliteit hadden !.

    dus vreemd , dat zij hier nu Nederlander zijn !!, hun ouders zijn hierheen gekomen (gehaald door links!) , en hebben van meet af aan van ons geprofiteerd , en hun kinderen zijn beloond geworden met een Nederlandse nationaliteit , vreemd .

    1. m2013

     Ik weet niets over hun ouders. Kan er dus ook niets over zeggen. Ik vind het ook niet bepaald belangrijk. Beide mannen zijn Nederlands en hebben dus dezelfde rechten als iedere andere Nederlander.

     1. zomaar

      zij zijn turken in woord en daad!!, zij zijn immers volgens jou schrijven op jongen leeftijd hierheen gekomen !!!.

      je behoefd hun ouders ook niet persoonlijk te kennen, om te weten hoe het gegaan is , iemand van mijn leeftijd heeft het meegemaakt , hoe toen die grote club moslims hier gepamperd en vertroeteld zijn en nu nog worden !.

      dus het door mij geschertste beeld , betreft de hele moslim horde en de linkse gedachtegang, vanaf toen.

     2. J.C.

      @m2013

      Ik vind ook dat het vreemd is, dat iemand in Nederland 2 paspoorten kan hebben. Immers, geven beide paspoorten rechten en plichten?

      Je kan kiezen voor het Nederlandse of voor het buitenlandse paspoort, niet voor allebei.

      Ik stem PVV, 15 maart 2017 de afrekening, en daarna schoon schip maken……

   2. HaZ

    Als ik als Nederlander , wonende in Turkije, zo’n ontzettende hekel aan Turkije zou
    hebben zou ik daar ten eerste niet willen wonen, er niet willen blijven en al zeker geen Turks paspoort willen hebben. Het gaat deze Nederlandhaters er alleen om Nederturken op te zetten tegen de Nederlanders en dat in een racismevaatje te gieten. Dat maakt van dit clubje een gevaarlijk subversief clubje buitenlandse inmenging (Erdogan) in onze Nederlandse rechtstaat. Het paspoort innemen is dan nog het minste wat er moet gebeuren. Om met de woorden van Rutte te spreken;
    “als het je hier niet bevalt, pleur dan lekker op”.

    1. m2013

     Iedereen gaat toch de politiek in omdat er dingen zijn die hem of haar niet bevallen?

     1. HaZ

      Als je daar mee bedoelt dat er een betere screening naar politieke afgevaardigden moet geschieden en tevens een kiesdrempel ingesteld moet worden voor nieuwe partijen, ben ik het roerend met je eens.

    2. swetsnek

     iedereen gaat de politiek in om 180.000 euro op te strijken per jaar en aan het einde van de lijn lekker 8 jaar wachtgeld op stijken waarom denk je dat die snol van simons er zo graag wil zitten word wakker man

 2. Gustaafff

  Sinds Sylvana uit DENK is gestapt, begin ik haar, eerlijk gezegd, meer en meer te waarderen. Haar knecht legt hier de vinger op de zere plek: voor Kuzu is het Turkey first en the Netherlands second.

  Hopelijk krijgt Sylvana in maart een blauw stoeltje van de kiezer. Elke zetel die ze van DENK afpikt, is mooi meegenomen. En het hele nieuws in de gevestigde en alternatieve media, gaat dan niet meer alleen over boze blanke mannen, maar ook over een nieuw fris onderwerp: de boze, donkere vrouw.

  1. zomaar

   @Gus , en toch zit jij hier dagelijks de islam (moslims) te verdedigen?.

   let wel het gaat hier niet over Turken /Marokkanen / Iraniërs , ect, ect , maar over hun geloof de islam , die hen niet de vrijheid geeft anders om te gaan met mensen , die anders geloven of een andere cultuur hebben .

   en jij verdedigd dit spul!, met je godsdienstvrijheid , het is geen godsdienst het is een totalitaire regiem gelijk aan het socialisme (waarvan de huidige stroming links deel uitmaakt)/communisme /fascisme , ect, ect .

   1. jennifer

    Guus lijkt meer op een D66er die waaien mee met de wind zoals het hun uitkomt, altijd een gespleten tongwerk en dat zie je in de commentaren van guus precies terug.

   2. Gustaafff

    @zomaar, ik verdedig vredelievende moslims, die goed zijn geïntegreerd. Met DENK hebben we een meervoudig probleem, namelijk dat ze (1) mensen tegen elkaar opzetten en haatzaaien, (2) links-populistisch zijn, (3) de belangen van president Erdogan vertegenwoordigen en (4) hun conservatief-islamitische godsdienst, waarmee ze Nederlandse moslims aanmoedigen op geen enkele wijze te integreren.

    Het is duidelijk dat Sylvana Simons (toch al een dom schaap) misbruikt is door Kuzu c.s., om stemmen te winnen onder de Surinaamse gemeenschap.

    1. zomaar

     @Gus waar vindt jij hen ?, niet hier en niet daar !!, in hun islamitische samenlevingen moorden zij onderling , stroming tegen stroming , en anders vermoorden zij anders gelovigen , het is een ideologie vol van wreedheid !!,
     en jij denk stellig dat dit (hun gedachten) hier in ons westen zal veranderen , onnozelaar .

     1. Gustaafff

      @zomaar, in mijn nabije omgeving heb ik zowel conservatieve moslims (denk aan Kuzu) als vredelievende moslims ontmoet.

     2. zomaar

      @Gus neem van mij aan dat niet elke moslim even erg is , toch in groepsverband zijn zij alle even erg , en dus ook onderdrukkers .

      verre van vredelievend af !!, ook die moslims die jij ontmoet hebt en als vredelievend beschouwd , zal juichen als de extremisten jou de kop afsnijden en meedoen aan het verkrachten van jou dochters .

      zoals 80% van de hier in het westen levende moslims , feesten als er een grote aanslag gepleegd is .

      dus verwacht er niet te veel van .

     3. Gustaafff

      Zomaar, als er hier al koppen worden “afgesneden”, gaan eerst de vredelievende moslims naar de slachtbank. In Syrië en Irak worden moslims genadeloos afgemaakt door de moordmachines van IS. De meeste terrorisme-juichers zijn vaak in het Westen geboren moslim-jongeren, die zich voelen aangesproken door de gewiekste propaganda van IS.

     4. zomaar

      @Gus , droom verder jong, over jou en je dochters schijnveiligheid !, is het je nooit opgevallen dat de islam in stromingen verdeeld is , stromingen die elkaar bevechten en afmaken !.

      is het jou nooit opgevallen , of niet tot jou doorgedrongen dat christenen !, of anders geaarde de eerste slachtoffers zijn van de islam (moslims).

      heb je dat al die jaren , nog niet meegekregen ?.

      de gruwelijkste filmpjes (gemaakt door deze beulen) ,kan je vrij op YouTube bekijken elke dag verse verfilming van hun daden .

      is dat nooit opgevallen bij jou ?, christenen die levend aan het kruis genageld worden , vrouwen het borsten afgesneden , na verkracht te zijn, kinderen doodgeknuppeld , ect, ect.

      homo’s van flatgebouwen naar beneden kieperen, levens verbranden , ect, ect.

      tja dat is nu de islam !!!, die jij als een humaan geloof ziet .

     5. Gustaafff

      @zomaar, ik ken de marteltechnieken van IS; ik heb me flink ingelezen. Het betreft hier echter de radicale islam in islamietenland. Hier zijn veel moslims die de koran anders interpreteren dan de moslims aldaar. Schijnveiligheid wordt het pas, als wij de godsdienst (of, zo je wilt, ideologie) gaan verbieden.

    2. jennifer

     Guustaaf we weten inmiddels op deze site dat men jou niet aan het verstand kan brengen dat als het er op aan komt er geen vredelievende moslims zijn, mocht jij geen moslim zijn wacht jou dan het zelfde lot als andere christenen in heel Europa.

   3. Gustaafff

    Neem me niet kwalijk, Sylvana is geen dom schaap maar een buitengewoon intelligente vrouw – correctie aan vorige reactie.

    @jennifer, ik spreek niet met gespleten tong. Sterker nog: het is wat mij betreft glashelder. Als het radicale moslims betreft is ingrijpen noodzakelijk, maar vredelievende moslims – daar kom ik voor op.

    1. zomaar

     nogmaals waar vindt jij vredelievende moslims , die hun geloof serieus nemen , anders gezegd het woord uit de koran , als waarheid zien .

     ik moet ze nog tegen komen .

 3. monach

  Turken boven Surinamers. Maar belangrijker voor een Turk is: gelovigen staan boven de ongelovigen.

 4. Ni28

  Artikel 1 en DENK zijn de enige echte racistische partijen in Nederland.

 5. Ni28

  Gustaaff, mevrouw S. Had wel erg veel tijd nodig om in te zien wat een gewone mens gelijk al dacht. En haar partij zal niet beter zijn. Om huidige generaties de slavernij in de schoenen te schijven is dom. Laat haar zich beter bemoeien met hedendaagse slavernij in Asie en Midden Oosten. Daar over hoor je echter niets.

  1. Gustaafff

   @Ni28, ik ben het ook niet eens met de mening van Sylvana Simons. Daarentegen is het wel te prijzen als zij haar verhaal doet in het parlement, in plaats van bij de gevestigde media.

 6. HaZ

  75% van de moslims in Nederland meent, dat er maar één interpretatie van islam is, waar iedere moslim zich aan moet houden.
  70% van de moslims in Nederland vindt de regels van de koran en soenna belangrijker dan de Nederlandse wetten.
  60% van de moslims in Nederland vindt dat moslims terug naar het fundament van islam moeten gaan. (Fundamentalisme is het zoeken van de waarheid in de manier waarop bij de bron en de oorsprong daarmee werd omgegaan en het afwijzen van iedere verandering. Niets moderniseren, niets aanpassen aan de tegenwoordige tijd, de letterlijke kern volgen.)
  Hieruit blijkt dat er geen sprake is van een grote ‘gematigde’ meerderheid. Hieruit blijkt dat het een leugen is, dat ‘veruit de meeste moslims de Nederlandse democratie en rechtsstaat erkennen’. Hieruit blijkt opnieuw dat islam onverenigbaar is. En uit de beelden blijkt tevens dat het argument van ‘de aardige buurman en de gewone moslim’ niet steekhoudend is.
  https://www.youtube.com/watch?v=Ae5CvIihtxc
  islam is een groot gevaar en de regering dient daar naar te handelen. Nú.

  1. jennifer

   Helemaal waar probeer dat Guus maar eens aan het verstand te brengen.

   1. Floris

    Gustaaf is een a-typische SGPer, een SGPer die zich heeft laten beïnvloeden door postmoderne en cultuurmarxistische denkbeelden en de linkse Lügenpresse.

    De man moet wel een vat vol tegenstellingen zijn. Volgens de koran is Guus trouwens van god afgedwaald en vervloekt:

    9:30. En de Joden zeggen: “Ezra is de zoon van Allah” en de Christenen zeggen: “De Messias is de zoon van Allah.” Dit is, hetgeen zij met hun mond zeggen. Zij spreken de woorden na van degenen die vòòr hen
    ongelovig waren; ALLAHS VLOEK ZIJ OVER HEN, hoe zijn zij afgekeerd!

    1. Floris

     En toen was Guustje weg…een koran kopen om het na te kunnen lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.