Donald Trump in de problemen: nationale veiligheidsadviseur Mike Flynn stapt op na Rusland-controverse

Generaal Mike Flynn was Donald Trumps keuze voor nationale veiligheidsadviseur. Er was alleen één heel groot probleem: Flynn had een veel te hechte band met Rusland. 

In december voerde Flynn telefoongesprekken met de Russische ambassadeur in Amerika. Ook verstuurden de twee smsjes aan elkaar. De generaal vertelde vice-president Mike Pence dat ze over een aantal zaken hadden gesproken, maar dat er helemaal niets gezegd was over het mogelijk liften van de sancties op Rusland. De laatste week kwam informatie naar buiten waardoor duidelijk werd dat dit een leugen was; hij had daar wel over gesproken. Het bevestigde het beeld dat Flynn feitelijk een agent van Rusland was. De inlichtingendiensten lieten al lekken dat ze bepaalde informatie niet met het Witte Huis deelden omdat ze ervan overtuigd waren dat ‘Russische agenten’ die informatie meteen met het Kremlin zouden delen.

Nou gaat het mij er niet om of je een fan van Poetin bent of niet. Het feit is dat Rusland een ander land is, een andere staat, en dat het volstrekt onacceptabel is dat dit soort gevoelige informatie met het Kremlin gedeeld wordt. Daarnaast is het al helemaal onacceptabel dat Flynn gesproken had over de sancties… en daar vervolgens ook nog eens over had gelogen.

Enkele uren geleden besloot het Witte Huis dan ein-de-lijk om in te grijpen. Flynn werd gedwongen om op te stappen. Die stap had al veel eerder genomen moeten worden. Het werd namelijk ook bekend dat het Amerikaanse ministerie van Justitie Trump verteld had dat Flynn “chantage-gevoelig” was door geheime telefoongesprekken met de Russische ambassadeur. Zoiets moet normaal reden zijn om iemand onmiddellijk aan de kant te zetten. Dat Trump dat niet deed is een veeg teken.

Het is duidelijk waarom Trump hier zoveel moeite mee had: juist omdat de linkse media Flynn continu aanvielen wilde hij hem liever niet laten gaan. Hoewel ik die houding begrijp was het in dit specifieke geval de verkeerde keuze. Als iemand niet vertrouwd kan worden en keihard liegt tegen de president en de vice-president moet hij gewoon weggestuurd worden. Het maakt dan helemaal niet uit of de Huffington Post en de New York Times daar blij mee zijn. Dat moet niet eens een rol spelen in het beslissingsproces. Flynn loog, is chantabel… Klaar, einde debat.

Helaas is de kans groot dat deze controverse nog groter wordt omdat Trump zo lang gewacht heeft. Er komt steeds meer rotzooi naar buiten. Het is dan ook maar de vraag of het hiermee eindigt. Op de één of andere manier betwijfel ik dat. Zojuist werd bijvoorbeeld bekend dat het Amerikaanse leger gelooft dat Flynn mogelijk betaald werd door het Kremlin voor een reis naar Rusland. Als dat zo is is het nóg erger dan gedacht.

Trump heeft het hier op epische wijze laten liggen. En ja, dat is een enorm probleem. Door dit soort controverses zorgt hij er namelijk voor dat a) de linkse media een goede stok hebben om hem mee te slaan en b) dat het Witte Huis zo bezig is met de schade te beperken dat ze niet de benodigde beleidswijzigingen kunnen doorvoeren. Trump moet rust in de tent hebben om zijn plannen uit te voeren.

Het is nu dus aan de nieuwe president om dit soort controverses vanaf nu onmiddellijk stil te slaan zodat hij zijn werk kan doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. J.C.

  Nederlandse situatie:

  – een van de fractieleiders in de Tweede Kamer heeft de commissie Stiekem keihard voor zitten liegen, is tot op de dag van vandaag nooit duidelijk geworden wie het was…..

  – Mark Rutte(VVD) en Buma/ Verhagen (CDA) hebben 5 jaar lang volgehouden, dat de PVV de oorzaak was van de breuk, terwijl zij alle drie vanaf moment nul wisten, dat het niet de PVV was, maar het CDA……….Buma en Rutte zitten er nog steeds;

  – en de andere partijen van de cordon sanitaire jegens de PVV zijn hoewel zij ervan op de hoogte zijn, dat het CDA verantwoordelijk is voor de breuk in het Catshuis, achter Buma en Mark Rutte gaan staan.

  Het begrip vertrouwen wordt door de politiek te pas en te onpas ge- en misbruikt. En de deugmenskiezer laat zich tegenwoordig ook maar makkelijk in de luren leggen door de politiek en de MSM.

  1. Anna

   J.C. Hans Hillen CDA: “Wegloper”? “Dat is later gebruikt om cordon sanitaire op te zetten”. Smerige politieke streek van CDA en VVD. Terwijl deze beide partijen in EU-Parlement anders spreken en handelen dan in Den Haag. Ze hebben het achter de ellebogen. Ze liegen dat ze barsten. PVV verkondigt de realiteit.

   1. jennifer

    Anna nu moet hij weer de zaak omdraaien van Rutte en het CDA en heeft nu gezegd dat het wel waar is. Hoe kan men op dit soort leugenaars nog stemmen gaan als Nederlander.

  2. jennifer

   Helemaal waar maar mag niet benoemd worden in Nederland dat dit zo is.

 2. Gustaafff

  Hoe lang gaat de Verenigde Staten nog toestaan dat Trump er een puinhoop van maakt?

  1. zomaar

   het wittehuis heeft ingegrepen , en hem gesommeerd op te stappen , lijkt mij duidelijk genoeg .

   ook Trump weet dat elk woord en elke beweging van hem , door links gewikt en gewogen wordt , en ja dus elke fout of foutieve beslissing , of aanstelling ontiegelijk belicht wordt , om hem schade te berokkenen .

   een eigenschap van links , niemand is zo goed als zij en de moslim .

   1. Gustaafff

    @zomaar, de fout die hier weer gemaakt wordt, is te denken dat alleen links en/of de linkse pers Trump kritisch volgt. Ook de oorlogsheld John McCain en verschillende andere senatoren, volgen de puinzooi van Trump met argusogen. Zijn eigen partij, althans, de meest verstandige Republikeinen, zijn helemaal niet zo gecharmeerd van Trump. Het is niet alleen links! Niet alleen links. Niet alleen links.

    1. zomaar

     @Gus , vroeger dronk ik graag half om half !, zegt jou dit iets ?.

     zal wel niet !!.

     afin is dit een metafoor , hoe de linkse denker , de twijfelaar begroet en op waardeert, immers die twijfelaar is niet echt rechts , noem hen het CDA en of CU , weten nu nog niet dat zij het christelijke deel van onze samenleving vertegenwoordigen !!, en nemen een patstelling in naar een ieder die de islam bekritiseerd !.

     1. Gustaafff

      @zomaar, de linkse denker begroet de twijfelaar, de CDA en CU weten nog niet dat zij de christelijke vleugel van de samenleving vertegenwoordigd en nemen een patstelling naar iedereen die de islam bekritiseert.

      Kun je dat enigszin verduidelijken?

     2. zomaar

      @Gus , had jou toch intelligenter in geschat, afin er staat wat er staat ,en nog heel duidelijk .

      ken je het gezegde geen vlees nog vis ?, nu dat zijn die twijfelfiguren , weten niet waarover of waarvoor zij staan, toch voor hun gewin lopen zij met de massa mee , eigenlijk zijn het luie figuren !, dat altijd met de stroom mee blijven roeien .

      tja en dat is ook geldig voor deze twee christelijke partijen die ik noemde .

     3. zomaar

      en ja de hoofdstroming (sociaal links) vanaf de jaren 50 , profiteert hiervan om hun wil en maakbare samenleving , op te dringen .

     4. Gustaafff

      @zomaar, de drie christelijke partijen zijn tamelijk op de hand van Donald Trump. Immers, Republikein. Het gaat om de onetische moslimban die Trump heeft ingesteld, maar weer teruggedraaid is door de rechtbank. Wij kunnen niet toestaan hoe moslims uit bijvoorbeeld Egypte wel welkom zijn en uit Saoedi-Arabië niet.

     5. zomaar

      @Gus misschien iets met stromingen binnen de islam , te maken ? .

      kan alle beesten in een dierentuin zijn ook afkomstig , uit een regio (contigent ) en toch zet men deze apart .

      gewoon omdat zij anders elkaar opvreten !!.

      ik noem dit voorzorgen nemen , n niet handelen zoals deze twee christelijke apostelen (partijen ) doen!!, en denken dat zij de ark van Noa , vol moeten stouwen en alle dieren elkaar dan niks aan zullen doen .

      afin lees mensen in plaats van dieren of beesten , voor je hier weer over gaat vallen , het is metaforisch bedoeld het woord beest of dier .

  2. cmsuijkerbuijk

   @Gustaafff
   Als O’Braakma ongestoord is kunnen blijven zitten en bok op bok schoot, blunder na blunder maakte, dan denk ik, dat Trump president voor het leven zal kunnen zijn!

   1. Gustaafff

    Cmsuijkerbuijk verkeert ook nog steeds in de zoete illusie van: Trump; de goede, deskundige christelijke president. Wake up.

  3. Anna

   Gustaaff. De puinhoop van Obama gemist? In drie landen gelijk oorlog voeren.Biljoenen uitgeven om oorlogen te voeren in andere soevereine staten om zogenaamd democratie te brengen. Eigen mensen richting voedselbanken en financiële afgrond. ISIS bewapenen en steunen. Er is weer een dijkje aan het instorten omdat men nalatig is geweest in onderhoud. Wat een president die Obama.

   1. Gustaafff

    Voor de tweeduizendste keer, Obama heeft IS niet bewapent, noch gesteund. President Obama heeft gematigde rebellen gesteund. Maar doe nou niet of Obama de schuldige is, want dictatortje wippen is de favoriete hobby van de Verenigde Staten.

    Overigens zal de Trump-elite wel teleurgesteld zijn dat Trump nog steeds geen vriendjes is met Rusland. Immers, zijn ambassadrice beschuldigde Poetin van agressie. Maar goed, je kan niet én vriendjes met Israël zijn, én met Rusland. Het is of of.

    1. zomaar

     @Gus , nu staat links er bekend om ,om overal hun democratie neer te willen planten .

     en juist hierdoor zitten zij binnen elke samenleving te stoken , tot de bom ploft .

     tja en dan weten zij van niks , en zijn zich van geen kwaad bewust .

     1. Gustaafff

      Ehem, Irakinvasie, ehem, rechtse Bush.

    2. jennifer

     Lees verder Guus en schrik niet als je de waarheid over Obama en Clinton tegenkomt, die dat waar Obama mee begonnen is en clinton af maken zou, maar gelukkig de kans niet voor heeft gekregen.

     1. Gustaafff

      De waarheid is meestal verzonnen onzin, @jennifer. Obama is de meest integere politicus ooit.

     2. Arnoniemuss

      Het zou prettig zijn als mensen iets preciezer zeggen wat ze bedoelen, in dit geval Jennifer. “De waarheid over Obama en Clinton”. Wat versta je daar onder? Ik kon me honderden waarheden (en onwaarheden) over elk van beiden voorstellen. En duizenden meningen die iemand probeert te verkopen als de waarheid. Jullie denken veel te makkelijk dat “De waarheid” bestaat en dat jullie ze in bezit hebt.

 3. ikweetwatikwil

  In december voerde Flynn telefoongesprekken met de Russische ambassadeur in Amerika. Ook verstuurden de twee smsjes aan elkaar. De generaal vertelde vice-president Mike Pence dat ze over een aantal zaken hadden gesproken, maar dat er helemaal niets gezegd was over het mogelijk liften van de sancties op Rusland.

  Wie was er toen President.

 4. Anna

  Trump is absoluut niet in de problemen. Er komt gewoon zoals altijd bij aftreden een ander op die plaats. Hun Rusland politiek blijft onveranderd.
  De oorlogzuchtige, demoniserende Democraten zullen niet ophouden met stoken, dreigen en flink dwarszitten.

 5. Beukman

  Flynn had nooit mogen worden benoemd. Obama ontsloeg hem al wegens incompetentie.
  Daarna is de man verder geradicaliseerd. Hij verscheen vaak op de Russische televisie, waar hij complottheorieën verspreidde.
  Hij en zijn zoon beschuldigden Hillary Clinton van het seksueel misbruiken van kinderen, en ze verspreidden berichten als zouden Hillary en anderen een pedonetwerk leiden vanuit een pizzeria.

  Het echte probleem is evenwel niet Flynn maar Trump zelf. Die denkt zijn land op dezelfde manier te kunnen leiden als zijn bedrijven: een beetje ritselen hier, een beetje rommelen daar. Dat hij incompetente semicriminelen als Flynn heeft aangesteld, past perfect in dat plaatje. Maar ook het feit dat hij diverse familieleden heeft benoemd op hoge posities en S. Bannon toegang heeft gegeven tot plekken waar deze niet zou mogen komen, spreekt boekdelen.

  Laten we hopen dat de Americaanse rechtsstaat solide genoeg is om zich tegen deze president te wapenen. Het is dan echter wel noodzakelijk dat op zijn minst een aantal Republikeinen de ernst van de situatie onderschrijven, en bereid zijn de president terug te fluiten waar dit nodig is.

  1. zomaar

   “Hij en zijn zoon beschuldigden Hillary Clinton van het seksueel misbruiken van kinderen, en ze verspreidden berichten als zouden Hillary en anderen een pedonetwerk leiden vanuit een pizzeria.”.

   @Beuk en zou dit een leugen zijn ?, ik weet niet , als je het vanuit deze kant bekijkt !.

   “elke organisatie of indeze regering ,die toestaat dat er illegalen vertoeven op hun gebied “en dat doet links!!”, is verantwoordelijk voor een eventueel misbruik (kindermisbruik) van d illegalen .

   dus of dit dan een valse beschuldiging is ?, betwijfel ik !.

   oke jij als een linkse vazal ,zal dit zien als een valse beschuldiging , ik als realist zeg hier zit iets van waarheid in .

   1. zomaar

    immers zoals wij alle weten , is vrij vaak in het nieuws geweest , is er kinderporno in omloop , porno die in hoofdzaak uit Amerika komt , en hoogstwaarschijnlijk gemaakt word met illegalen medespelers waarvan (illegalen) kinderen niet buitengesloten worden .

    tja en illegalen herkent links niet , immers de wereld is van iedereen, is hun devies .

    en die moeten ook vreten en leven , dus als je tellen kan ?, juist een plus een is twee .

    1. Beukman

     @zomaar
     Ik neem aan dat je het verhaal ook gelooft dat er rond de verkiezingen tienduizenden frauduleuze stemmen voor Clinton werden gevonden in een pakhuis in Ohio?

   2. Beukman

    @zomaar
    Totale kwaadaardige onzin van jou. Jij hebt een ziekelijke behoefte om ieder feit tegen te spreken dat in het nadeel van Trump is.

    1. zomaar

     @Beuk , tja als iemand met een realistische kijk , jullie op de feiten drukt !!.

     staan jullie met de bel vol tanden , en is het kwaadaardige onzin ,wat die persoon zegt of schrijft !!.

     nogmaals elke illegalen kan misbruikt worden , ook kinderen !!!.

     afin zover zijn jullie nog niet in jullie ontwikkeling .

  2. zomaar

   @Beuk , wie geven wij hier de schuld van ?.

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/27616183/__Slaaf_uit_Nederland_opgespoord__.html

   Wilders/Trump, of de slappe linkse kliek in ons land , met hun open grenzen beleid !.

   ik gok er op de laatste.

   1. Beukman

    @zomaar
    En Hitler was ook heel erg. Maar pleit dat Flynn en Trump vrij?

    1. zomaar

     @Beuk , waar slaat dit op?, die oude truc ,een verwijzing naar niks !.

     sta je nu werkelijk met de bek ,vol tanden ?.

     1. Peter Selie

      Eigen schuld dikke bult beste zomaar, je bent altijd zo emotioneel en nerveus als een maagd om tegen deze twee Trollen te reageren, je hebt het spelletje nog steeds niet door, en dan huilie huilie doen.

     2. zomaar

      kan het niet laten @peter , zal mijn maagdelijkheid wel zijn .

      altijd nieuwsgierig , naar die ander .

      tja en dat ik dan huillie, huillie doe !!, als blijkt dat die ander niks!!! heeft is begrijpelijk .

      ben ik weer teleurgesteld !!, dat mijn maagdelijkheid nog niet gebroken is . 🙂

     3. Gustaafff

      Peter selie meent zomaar aan te kunnen spreken op zijn bereidheid om in discussie te gaan, terwijl hij zelf dit forum steevast volplakt met allemaal epistels van Edward Bron. Nederigheid is wel op z’n plaats hier.

     4. Beukman

      @Gustaaf
      Selie is zelf een trol. Hij verdedigt hier het warhoofd @zomaar, dat een bericht over een of andere slaaf uit zijn hoge hoed tovert als afleidingsmanoeuvre tegen een topic over Flynn.

      En berichtgeving over Flynn die het krankzinnige verhaal verspreidde als zou Clinton de spil zijn van een pedonetwerk, dat opereerde vanuit een pizzeria of zo (een Trumpfan is daar vervolgens zelfs met zijn geweer naartoe gegaan en heeft gezorgd voor levensgevaarlijke situaties) pareert @zomaar met een warrig verhaaltje over illegale kinderen of zo.

      Zomaar is geen domme jongen, dat is het probleem niet. Het probleem – naast dat hij geen enkele poging doet om in begrijpelijke Nederlands te corresponderen – is dat Zomaar niet spoort. Ik ben voorlopig wel klaar met hem.

     5. zomaar

      @Beuk .

      “@zomaar, dat een bericht over een of andere slaaf uit zijn hoge hoed tovert als afleidingsmanoeuvre tegen een topic over Flynn.”.
      nauw nee , het was geen afleidingsmanoeuvre , wij hadden het over mogelijk misbruik van illegalen waaronder ook kinderen in de seksindustrie!, waarvan jij vond dat deze betichting aan Clinton (sociaal democraten) te onrechten was .

      tja die link stond toevallig in de telegraaf .

      “Het probleem – naast dat hij geen enkele poging doet om in begrijpelijke Nederlands te corresponderen – is dat Zomaar niet spoort. Ik ben voorlopig wel klaar met hem.”.

      tja of ik nu wel of niet spoor , maakt niet zoveel uit , wat wel uitmaakt is dat ik de feiten aanwijs !!, waardoor mijn opponenten de gelegenheid zien om niet verder te gaan met de discussie , gewoon zij staan met de bek vol tanden , en weten niet te zeggen wat.

      dan mijn Nederlands , jij (jullie) als bejubelaars van de Multi-cul moeten toch wel wat gewend zijn ,of verstaan en lezen jullie beter in het Arabisch?.

      helaas hiermee kan ik jullie niet dienen .

     6. zomaar

      ach @Beuk , van Wilders , hans janmaat, p. fortyuin, zeggen en zegde de linkse ook altijd dat zij niet spoorden , toch stonden zij tijdens de debatten met hun bekken vol tanden , hooguit als zij de tanden uit hun bek verwijdert hadden , kwamen er scheldpartijen en verwensingen .

      het is een onhebbelijkheid van links , dat zij zich superieur voelen , n hierdoor de anders denkende als tokkie’s of mensen zien die niet sporen .

      zegt niets over mij , toch alles over jullie (links!!).

     7. Gustaafff

      Beukman, ik denk dat veel mensen hier aan een vorm van tunnelvisie lijden. Ze verdedigen Trump koste wat het kost, zijn bereid elk verhaal maar te geloven, mits het in hun populistische straatje past. Of het nu de bewering is dat Hillary Clinton als oorlogszuchtige feeks mensen laat verdwijnen, of dat zij een netwerk runt vanuit een pizzeria.

      Daarnaast zijn veel forumleden hier ernstig paranoïde. Deze personen zien verschillende critici vaak voor één en dezelfde persoon aan; namelijk, een trol van Soros, de overheid of DENK. Tegelijkertijd ontwijken ze nerveus elke krant, terwijl ze de alternatieve media als primaire nieuwsbron hanteren.

      Tim schreef er eens een artikel over: http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/09/de-peiling-ontkenners-van-de-pvv-zijn-de-nieuwe-complotdenkers/

     8. Beukman

      @Gustaaf
      O nostalgie. Dat aardige stukkie van Tim lijkt alweer zo lang geleden. Het zal een van de laatste zijn geweest waarin hij een kritisch woord had over Geert.

      “Tunnelvisie” is verder het juiste woord. Soms twijfel ik echter wel eens of bepaalde potsers werkelijk menen wat ze schrijven. Zo werd het waanzinnige verhaal over de pedo-pizzeria hier door Wim verspreid – hij had het op Xander gelezen. Geloofde hij het zelf, of meent ie – gebruikelijk in het Trumpkamp – dat de waarheid er niet toe doet? Ik vrees dat er een psychiater nodig is om daar helderheid over te krijgen.

     9. zomaar

      @Beuk, ” Ik vrees dat er een psychiater nodig is om daar helderheid over te krijgen”.

      sterkte kerel ik wist niet hoe erg het met je gesteld is, toch wacht niet te lang met een afspraak , kan maanden aanlopen , eer je er terecht kan .

      en dit raad ik je aan , uit bezorgdheid.

      tja die goede oudentijd , toen de bevolking in de gewesten , nog alles voor zoete koek aannamen wat links hen opdiste .

      hier komt hopelijk een kering in ! , sterkte met je psychische gezondheid , niks is zo belangrijk dan dat je alles weer duidelijk kan overzien .

      heb je zeker al enkele decennia last van ?. 🙂

  3. jennifer

   Nou dat pedo netwerk is net opgerold en ontmanteld, clinton hebben ze weer tegen moeten houden omdat ze weer het land halsoverkop wou verlaten.

 6. ikweetwatikwil

  Nog steeds onder President Obama. In welke hoedanigheid kreeg Flynn de kans om met de Rus te communiceren.

 7. Wim

  Ongelofelijk hoeveel puin die Trump veroorzaakt door de Obama moet ruimen.

  https://www.youtube.com/watch?v=taXbEs6v2pY&feature=youtu.be

 8. Humbert Humbert

  Apart, het kersverse presidentschap van de clown Trump staat op het punt van totale ineenstorting en we praten hier alleen maar over de irrelevante Thierry Baudet en Jan Roos.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.