Geert Wilders schrikt zich kapot: “dit waren mijn directe persoonsbeveiligers die tot in mijn safehouse kwamen”

Het drama in de beveiligingsdienst DBB, verantwoordelijk voor de bescherming van Geert Wilders, breidt zich uit. “Dit is heel erg eng”, reageert de PVV-leider. 

Middenin de verkiezingscampagne wordt PVV-lijsttrekker Geert Wilders opgeschrikt door verontrustende ontwikkelingen rond zijn persoonsbeveiliging. Eerder deze week werd Faris K., werkzaam als agent bij de Dienst Bewaken en Beveiligen, gearresteerd wegens het lekken van informatie aan de Marokkaanse maffia. Bijzonder zorgelijk, aangezien deze agent verantwoordelijk was voor de beveiliging van Geert Wilders. De PVV-leider heeft dus zonder dat hij het wist mogelijk veel gevaar gelopen.

Vrijdag breidde het drama zich uit: minister Stef Blok maakte bekend dat twee andere beveiligers al in 2015 op non-actief waren gesteld. Het gaat om de Marokkaanse Anouar el M. en zijn broer. Ze waren Wilders’ persoonsbeveiligers, de mensen die direct om Wilders heen lopen wanneer hij ergens heen gaat. De PVV-voorman krijgt dus een gigantische schok vandaag: hij hoort nu voor het eerst dat er corrupte agenten in zijn directe omgeving werkzaam waren.

Wilders meldt op Twitter dat de agenten zelfs in zijn eigen woning kwamen. Wilders is zich “kapotgeschrokken” van het nieuws – begrijpelijk, want dit is letterlijk een zaak waar zijn leven van afhangt. Het moet vreselijk zijn voor de PVV-leider om nu voor het eerst te horen dat hij tot 2015 twee corrupte agenten in zijn naaste omgeving had en hij dus mogelijk groot gevaar heeft gelopen. De agenten zouden “financiële malversaties” hebben gepleegd, waar het precies om gaat werd niet bekendgemaakt.

Het is de vraag wanneer Wilders zijn campagne weer zal oppakken: de PVV-leider heeft de campagne stilgelegd totdat hij duidelijkheid krijgt over zijn beveiliging. Hij gaat daarom zaterdag niet naar Volendam om te flyeren. Sommige mensen zullen dat wellicht “overdreven” vinden, maar het is volkomen begrijpelijk. Als Wilders één zekerheid moet hebben, is het wel dat zijn beveiliging op orde is en dat er geen corrupte agenten bij betrokken zijn.

Hopelijk komt Wilders de schrik snel te boven. Het is niet niets om middenin een drukke campagne geconfronteerd te worden met zulk schokkend nieuws. Toch móét de PVV-leider de komende weken keihard campagne voeren en scherp zijn om het debat aan te gaan met kabinetspolitici Rutte op 13 maart, en Asscher op 14 maart. Hij moet dus écht zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen over zijn beveiliging, zodat hij niet belemmerd wordt in zijn kans om als iedere andere politicus normaal campagne te voeren. Als Wilders in zijn campagne last ondervindt van de problemen met zijn beveiliging, betekent dat in feite dat hij geen eerlijke kans krijgt in onze democratie vanwege de bedreigingen aan zijn adres. Daarmee zouden die terroristische dreigers dus hun zin krijgen – en dat mag nooit gebeuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Vabis

  Het ziet er naar uit dat er een door de overheid/ambtenaren geregisseerde aanslag bij toeval is voorkomen, het deksel is van de beerput en er gaat nog veel meer boven water komen!

  1. Vabis

   Wilders-beveiliger Faris K. eerder veroordeeld voor lekken

   De geschorste DBB-beveiliger Faris K. is in 2008 veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van honderd uur wegens het lekken van informatie. Dat bevestigt de rechtbank Utrecht aan deze krant. Het is een raadsel waarom hij daarna alsnog kon doorstromen naar deze supervertrouwelijke dienst.

   http://www.ad.nl/binnenland/wilders-beveiliger-faris-k-was-veroordeeld~abeb4a3f/

   Dit zaakje stinkt als een haring in de zon….

   1. Vabis

    UPDATE – Politie: ‘Geschorste beveiligers Geert Wilders zitten sinds eind 2015 betaald thuis’

    TPO

  2. DutchDropveter

   Mark blijft met zijn aangeduwde reet op de deksel zitten tot hij er vanaf geschopt word (letterlijk). Als dit werkelijk zo is dan zullen de huidige partijtjes er alles aan doen te voorkomen dat dit de media haalt. Hoe doet men dat? Nou men oefent gewoon invloed uit op de media want zo rolt men voortaan in den haag.

   Uiteindelijk is Wilders dadelijk een lafaard en de bedenker van een Marokkaan op die post een held. Wat een kut land is dit geworden zeg bah!

 2. Ni28

  “Daarmee zouden die terroristische dreigers dus hun zin krijgen”….
  En niet alleen dreigers maar als die partijen die Wilders liever uitkotsen.

  1. Ni28

   als=al

 3. Ritter

  “Het gaat om de Marokkaanse Anouar el M. en zijn broer.”

  Hoeveel Marokkanen werken er wel niet bij die beveiligingseenheid?

  Heeft dat met het diversiteit beleid te maken?

  Gaat tegenwoordig “diversiteit” voor op betrouwbaarheid?

 4. Wim

  Het wordt steeds duidelijker dat er ergens van bovenaf een moordaanslag op Wilders was voorbereid.

 5. Ome Ga

  In de USA was hij ook al slecht ‘beveiligd’ destijds. Hoe zal dat toch komen?
  Maar ondanks alles, je gaat winnen Geert! We gaan voor democratie, transparentie, eerlijkheid, en weg met alle fakenieuws!

 6. jennifer

  Dit is dan het resultaat van jarenlang pamperen en nat houden, ze hadden mensen met een dubbelpaspoort nooit en te nimmer op plaatsen mogen zetten wat een gevaar voor het land is. Nu blijkt wel dat al die import een gevaar voor het land is geweest steeds. Ze hadden er nooit aan moeten beginnen mensen met een islamitische achtergrond het land in te halen,en ze dan ook nog een Nederlands paspoort gratis erbij te geven waarvoor eigenlijk vraag ik mij nog steeds af.Dit soort mensen zijn nu eenmaal niet te vertrouwen en houden er heel andere waarden en normen op na als in dit land van toepassing is. Dat dit zaakje van alle kanten stinkt is inmiddels wel duidelijk en dat er van hogerhand misschien toch wel weer opdracht is gegeven om Wilders te laten vermoorden ben ik inmiddels wel van overtuigd, en ik vind dan ook trek die beerput maar eens open dan en laat zien wie de hoofdschuldigen hierin zijn en verstop en verzwijg het niet langer. Men kan als Nederlander geen vertrouwen meer hebben in de Nederlandse politiek als men zo te werk gaat. De meeste ellende wat zich afspeelt in dit land danken de burgers de linkse partijen al, dus ik zal er zeker niet verwonderd meer over zijn als uitkomt dat dit wel degelijk in opdracht allemaal plaats moet vinden. het maakt mij niet meer uit die komend debatten nog, mijn stem gaat naar de PVV.

  1. HaZ

   Jennifer, Dat van die dubbele paspoorten ben ik helemaal met je eens, nergens voor nodig. Echter zal het in de praktijk ook maar iets uitmaken als dit gespuis maar een paspoort heeft? Eens Marokkaan, voor altijd Marokkaan toch? Die gasten zullen er alles aan doen om elkaar in te dekken en de hand boven het hoofd te houden, want het is nu eenmaal “wij tegen hun”. Aanpassen, of met een mooi woord integreren, in het land wat ze met open armen heeft verwelkomt en ze alle kansen gegeven die de burgers van dit land nu eenmaal allemaal hebben ? Ik geloof er niet meer in, helaas!

   1. jennifer

    Daar heb je weer gelijk in maar dat er een wet moet komen wat de mogelijkheid bied om het Nederlandse paspoort in te nemen en ze het land uit te smijten zou een wenselijk iets zijn inmiddels in dit land.

 7. Ome Ga

  De historisch grote Steve Bannon stelt dat, als je denkt dat je achterover kunt leunen in deze strijd tegen de leugenachtige linkse msm, dan vegis je je.
  “Elke Dag is een Strijd, Elke Dag!”

  Moet zien; er gebeurt heel veel in deze dagen van Trump, wat zijn gevolgen heeft in Europa en NL:

  https://youtu.be/grmKq6FPFe0

 8. TheGrimReaper

  @Vabis:

  “Het ziet er naar uit dat er een door de overheid/ambtenaren geregisseerde aanslag bij toeval is voorkomen, het deksel is van de beerput en er gaat nog veel meer boven water komen!”

  Een aanslag “bij toeval” voorkomen?? Dacht IK dus niet! Een zorgvuldig geregisseerd plan, en een nagenoeg perfect middel om GW (zoals eerder geschreven door mij) monddood te maken. En “het deksel van de beerput”?? In your dreams, my friend!!

  “De geschorste DBB-beveiliger Faris K. is in 2008 veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van honderd uur wegens het lekken van informatie. Dat bevestigt de rechtbank Utrecht aan deze krant. Het is een raadsel waarom hij daarna alsnog kon doorstromen naar deze supervertrouwelijke dienst.”

  De desbetreffende Heren (en Dames?) die dit soort beslissingen maken zitten EN op de verkeerde plaats, EN worden zorgvuldig geïnstrueerd door Den Haag cq. de heersende elite!

  “UPDATE – Politie: ‘Geschorste beveiligers Geert Wilders zitten sinds eind 2015 betaald thuis”

  TPO

  BETAALD THUIS?????? WTF!!!!! Water en brood voor die krengen!!!!

  @Ritter:

  “Gaat tegenwoordig “diversiteit” voor op betrouwbaarheid?”

  Kennelijk wel, helaas.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.