Jan Roos: “We creëren een klein Midden-Oosten in Europa”

De lijsttrekker van VNL (VoorNederland) haalt hard uit naar de multiculturele samenleving “die ons is aangedaan” door het politieke establishment.

Gisteren schreven wij een artikel over het schokkende nieuws dat veel scholen bepaalde “gevoelige onderwerpen vermijden” omdat allochtone leerlingen het liever niet over die zaken hebben. Denk daarbij aan de situatie in Turkije, homoseksualiteit en terrorisme. Steeds meer docenten geven aan last te hebben van een “culturele verdeling” in het klaslokaal. Veel leraren gaan uiteindelijk door de knieën voor de druk van het allochtone deel en hebben het gewoon niet meer over onderwerpen die slechts een paar jaar geleden volkomen normaal waren in ons land.

Jan Roos — lijsttrekker van de enige echte klassiek-liberale partij in het Nederlandse parlement, VNL —  vindt dit ook volstrekt belachelijk, maar zegt tegen De Dagelijkse Standaard dat dit nieuws niemand kan verrassen. “Het was tien jaar geleden al bekend dat op scholen met veel moslims , met name in de grote steden, de holocaust bijvoorbeeld niet wordt onderwezen.” Daardoor bepaalt “een radicale minderheid wat er onderwezen wordt.” Aangezien de Nederlandse grenzen in die tien jaar tijd wijd open zijn blijven staan is het “niet gek dat dit erger is geworden,” aldus Roos.

Maar, zegt Roos, hij heeft niets met mensen die klagen dat het een “mislukte integratie” is. Nee, dit probleem gaat veel dieper. Het echte probleem is namelijk “de multiculturele samenleving die ons is aangedaan” door politiekcorrect links. Dat is dus een belangrijk verschil tussen, zeg, de zogenaamde integratiekritiek van de PvdA onder Lodewijk Asscher (die feitelijk stelt dat massa-immigratie op zich geen probleem is, maar dat er meer gedaan moet worden om mensen te laten integreren) en de houding van VNL, die bij monde van Roos duidelijk aangeeft dat die massa-immigratie zelf logischerwijze voor enorme problemen zorgt.

Natuurlijk heeft Roos daar honderd procent gelijk in. Je kunt roepen wat je wilt over ‘integratie,’ maar feit is dat het allemaal geen nut heeft als nieuwkomers met tienduizenden (of meer) per jaar naar Nederland blijven komen. Het échte probleem is de massa-immigratie, niet ‘het gebrek aan integratie.’ Die integratie is namelijk niet eens mogelijk als je een open grenzenbeleid voert.

Roos:

“Doordat de multiculturele samenleving ons werd aangedaan werden we gevraagd om tolerant te zijn tegenover intolerantie. Het gevolg daarvan is altijd dat intolerantie het wint en dat je dus met een intolerante samenleving eindigt. De Westerse waarden zullen in één keer weggevaagd worden als minderheden het voor het zeggen krijgen.”

En ja, dat gevaar wordt steeds groter. Je ziet aan scholen dat die intolerante minderheid het al voor het zeggen heeft in het klaslokaal en daar is het nog niet eens mee gezegd. Kijk maar naar de politiek waar, ik citeer Roos, “de radicale Turken van DENK” op dit moment twee zetels hebben en daar na de verkiezingen sowieso één van overhouden en misschien wel meer.

Door deze tolerante houding ten opzichte van intolerante en het waanzinnige open grenzenbeleid van het kabinet “creëren we een klein Midden-Oosten in Europa,” aldus Roos. Meer bewijs daarvan is de volstrekt onzinnige demonstratie gisteren op het Malieveld tegen Donald Trump. Roos: “Daar was Hamas ook bij aanwezig. Maar iedereen die gisteren met Hamas stond de demonstreren komt straks naar Jan Roos omdat de intoleranten zich dan tegen hén keren. Dan mogen wij het oplossen.”

Die mensen, zegt hij, die gistermiddag maar wat blij te demonstreren stonden met hun GoedVolkse leuzen “zijn hun eigen ondergang aan het knuffelen.” Want ja, dat is het logische resultaat van het waanzinnige beleid dat de massa-immigratie nóg meer stimuleert. “Dit leidt uiteindelijk tot het opheffen van al onze normen en waarden,” zegt Roos.

“Natuurlijk,” zegt Roos, “is het mooi dat leraren, die maar al te vaak toch vrij links zijn, dit nu hardop durven te zeggen, maar als er nu niet snel iets gebeurt mondt de massa-immigratie en de verheerlijking van de multiculturele samenleving uiteindelijk uit in de ondergang van het vrije Westen en iedere vrijheid — zoals de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van religie — die wij hebben.”

Voor iemand roept dat Roos’ woorden verdacht veel op die van de PVV lijken, dat valt nogal mee. VNL wil de Koran namelijk “niet verbieden,” legt Roos uit. “Als mensen dat boek willen lezen moet dat gewoon kunnen. En nee, moskeeën worden dan ook niet opeens massaal gesloten en gebulldozerd. “De vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van religie blijven bij VNL gewoon bestaan, maar wél met de Nederlandse wet als leidraad. Mensen die moeite met het laatste hebben — met respect en waardering voor de Nederlandse waarden en normen — moeten maar lekker weggaan.”

Kortom, VNL heeft een immigratie- en integratiebeleid dat streng is, maar niet radicaal of in strijd met de mensenrechten én onze Nederlandse normen. Nee, VNL wil die normen en rechten juist beschermen. Dit houdt in dat er een einde moet komen aan de massa-immigratie en dat docenten belangrijke onderwerpen zoals de holocaust en homoseksualiteit gewoon blijven behandelen, en dat politici de moed moeten hebben om dat ook te doen én om problemen te benoemen. Doen ze dat niet, zegt Roos verder terecht, “is het net als een dokter die geen toestemming krijgt om zijn patiënt te onderzoeken. Hij weet dan niet wat er mis is en kan de patiënt dan dus ook niet helpen.” En daar is niemand mee geholpen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Wim

  Zolang het westen zich blijft verzoenen met de islamitische jihad, zal er nooit een hervorming van de islam komen, en het westen zal verliezen. Tot nu toe is het westen bezig geweest met het verder uitbreiden van de levenslijn voor de godsdienst van de islam; een religie waarvoor de waarheid de eerste vijand is, en die worstelt om de waarheid te onderdrukken

 2. Peter Selie

  Gewoonweg heerlijk om te horen hoe de politiek geestdriftige mens, die zich uitspreekt tegen de linkse elite die een parallelle-samenleving hebben gecreëerd en het gewone volk geïndoctrineerd heeft met zijn vele leugens in de lügenpresse, wat decennia taboe was geweest om hierover een brede maatschappelijke discussie op gelijke grond te houden. Nou het kan dan vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn, maar ik vind persoonlijk dat deze politici van ‘extreem rechts’ gewoon een verademing zijn in de linkse heilstaat die vanaf de 50 tiger jaren gecreëerd is.

 3. Peter Selie

  Ja Jan Roos het is 1 minuut voor 12.

 4. Peter Selie

  Zwaar links studentengeweld in Californië, want Milo Yiannopoulos wilde komen spreken
  Tolerant en fatsoenlijk links ‘tegen fascisme’ maakt hardhandig einde aan vrijheid van meningsuiting.

  Bron
  zoek dat zelf maar op

 5. jennifer

  We??? sorry hoor, maar denk niet dat de meeste burgers dit willen. Het is gewoon door de strot geduwd geworden door de EU dictator Merkel en Soros die er veel belang bij hebben, dat Europa islamitiseerd, daar kunnen (WE) burgers weinig aan doen. Veel burgers blijven ook dom en willen het niet zien door steeds weer op die linkse meelopers te stemmen, die dit islamitisch moordzuchtige pak alle gelegenheid er toe geven. Als men dit niet keihard gaat stoppen zijn we verloren en overgeleverd aan deze moordzuchtige ideologie, en zal het zich met alle geboden mogelijkheden tegen ons gaan keren. En de Europese burger wordt hiervan het slachtoffer wat ook de bedoeling is van al deze import plannen.

 6. Pjotter

  Hypocritisch links, in al hun protesten tegen het Trump beleid komt de uitspraak tegen uitsluiting voor en tegelijk staan ze te dringen om 20% van de NL kiezer uit te sluiten van regeringsdeelname, wat een huichelarei, onderwijzend personeel klaagt er over dat zij op de scholen bepaalde onderwerpen niet meer durven behandelen of benoemen, moslim kind staat op maakt kalasnikof gebaar en roept alle Joden schiet ik dood, zo werkt het kankergezwel, uitzaaingen overal.
  Waar zijn ze met hun mars en protest tegen de islamitische landen waar Joden, christenen, Jezidisch en ongelovigen dagelijks bij de vleet worden vermoord, dit geld eveneens voor het koor van Buma, heeft U wel eens een christelijke mars gezien tegen de islamitische moord partijen op hun broeders en zusters.

 7. Jantje

  “Die mensen moet maar lekker weggaan”.
  Tja, dat doen ze niet want het gras is hier veel groener dan in hun eigen zandbak.
  Die mensen moeten keihard en lang achter de tralies verdwijnen met afpakken van hun NL paspoort als ze er 2 hebben.

 8. Anna

  Let op. Een minderheid heeft het al vaker voor het zeggen gehad. Scholen laten duidelijk zien waar we in Europa naar toe gaan. Na 50 jaar beleid van het zal wel loslopen zal het de volgende 5/10 jaar heel hard gaan met de wil en eisen van de islam. We zijn al verloren. Komt nooit meer goed. Is er nou een politicus die kan uitleggen waarom al die islamieten in godsnaam naar Europa moeten komen om te wonen en leven. Waarom niet in een van de 56 islamitische OIC landen met zelfde cultuur en religie. . Waarom hier? Overal in de wereld waar islam de overhand krijgt spelen ze de scepter met islam als leidraad. Sluit de grenzen voor allen uit niet westerse landen. En alle asielzoekers terug om eigen landen op te bouwen en te ontwikkelen. Als ze hier kunnen werken kunnen ze dat ook in eigen landen of regio. Blijf het zeggen en schrijven. De terroristen werden geboren in Midden-Oosten. Waar in de toekomst? Islam is hier al veel te sterk georganiseerd. Binnenkort onderwerpende hoofddoeken in onze Kamer. Dit gaat echt totaal verkeerd aflopen.

  1. Peter Selie

   Ja Anna goed verwoord, deze toekomst visie zal straks geen vergezicht blijken, waarvoor ik altijd al heb gewaarschuwd (maar wie ben ik?) zal volgens mij langs de lijnen lopen die jij hierboven hebt geschetst.

 9. Analist

  We kunnen heel veel leren van die minderheden. Als PVV-ers zijn we eigenlijk ook een minderheid. Hoe krijgen die minderheden het toch voor elkaar dat ze zoveel macht hebben en dat al die linkse lafaards het voor hen opnemen?

 10. nietzonderverzet

  Jan Roos zit pas in de ‘problemen benoemen’ fase.
  We kijken bij de volgende verkiezingen wel verder vrind.

 11. Gustaafff

  Misschien moet VNL dan maar eens het islam-manifest van de SGP ondertekenen. De SGP, waar ik op stem, kondigt (bijna) hetzelfde af.

  Aan een manifest heb ik wat meer.

  1. Floris

   Opgegroeid zijnde in een SGP-gemeente in de biblebelt in een van de weinige niet-christelijke gezinnen ben ik goed bekend met de SGP-mentaliteit en ik kan zeggen dat ze jouw soort wel kunnen villen.

   Politiek correcte watjes zoals jij passen beter bij die landverraders van de Gristen Unie.

   1. Gustaafff

    Ik wóón in een typische SGP-gemeente en niemand vilt mij.

    1. Floris

     Niet letterlijk, suffie. Maar aan types zoals jij vegen de meeste SGP-stemmers hun reet af, dat weet ik wel zeker.

     Het grote verschil met de watjes van de Gristen Unie is namelijk dat de meeste SGPers heel dicht bij de PVV zitten qua afwijzing van de multicul.

     1. Gustaafff

      SGP-manifest, inleiding, tweede alinea

      Exact wat ik hier al loop te verkomdigen.

     2. Gustaafff

      Overigens heb ik de multiculturele samenleving nooit toegejuicht. Die hebben we nu. Daar kun je niet meer omheen. Dhr. Van der Staaij sprak over het opnemen van moslims: als het onveilig is in hun eigen land (en ze hebben in principe geen plek om heen te gaan) nemen we ze op.

     3. Floris

      “Die hebben we nu. Daar kun je niet meer omheen.”
      ————————————————————–
      Dit is hetzelfde als zeggen: m’n huis staat onder water, niets meer aan te doen. Het is je reinste defaitisme.

      Ik vrees dat veel politici wel weten dat de islam voor een enorme waslijst aan problemen zorgt maar dat ze terugschrikken voor de enig mogelijke consequentie, namelijk het rigoreus terugdringen van de islam. En dat doe jij dus ook. Je legt je erbij neer.

      Het gevolg zal zijn dat de problemen nog veel groter worden en het risico op een burgeroorlog steeds groter wordt. Heb je dan je zin?

      Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

     4. Gustaafff

      @Floris,

      Ik denk dat een verbod een burgeroorlog alleen maar dichterbij brengt.

     5. Floris

      De tijd is nog niet rijp voor een verbod. Maar als je de boel op z’n beloop laat (en dat is wat er gebeurt in heel West-Europa) en bovendien de grenzen open houdt dan gaat het van kwaad tot erger.

      Dat zien steeds meer mensen en daarom groeit de steun voor partijen als de PVV in heel West-Europa.

      In Oost-Europa zijn ze heel wat verstandiger en niet aangetast door het politiek correcte virus dat het Westen verlamt.

      We zullen voor onszelf op moeten gaan komen want niemand anders zal het doen.

     6. Gustaafff

      @floris,

      In dat geval kun je beginnen met het doven van de gebedsoproepen.

    2. Mart

     Lusten ze zeker ”niks van het varken”?

 12. krbgh

  Het probleem is niet de multiculturele samenleving.
  Dat zeggen is een belediging voor alle Indiërs en Chinezen, Latino’s en Eskimo’s.
  Het probleem is een intolerante islam die de rest van de wereld discrimineert en segregatie voorschrijft, en van alles en nog wat ziet als belediging en taboe.
  Een islam die als risk-opdracht heeft de rest van de wereld te islamiseren en onderwerpen, goedschiks of kwaadschiks.

  1. Floris

   Je slaat de spijker op z’n kop, krbgh. Moeilijk is dat niet want het staat open en bloot in hun geschriften en het is eeuwenlang in de praktijk gebracht, zoals in elk goed geschiedenisboek valt te lezen.

   En voor wie te lui is om dat na te gaan volstaat een blik op de huidige situatie: overal waar de islam verschijnt komt er stront aan de knikker. Waar ook ter wereld.

   Dat er nog mensen zijn die dit kankergezwel en de idioten die deze achterlijke ‘religie’ belijden verdedigen is in feite verbijsterend.

 13. Adriaan

  Zie bijgaande link en het wordt ineens een stuk duidelijker:

  http://curiales.nl/2015/10/24/coudenhove-kalergi-eu/

  1. van Urk

   Daar draait het inderdaad om beste Adriaan en onze linkse EU bobo,s vereren zijn ideologie.

 14. Floris

  Jan Roos zei:

  “De vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van religie blijven bij VNL gewoon bestaan, maar wél met de Nederlandse wet als leidraad. Mensen die moeite met het laatste hebben — met respect en waardering voor de Nederlandse waarden en normen – moeten maar lekker weggaan.”
  ———————————————————————————
  Met andere woorden: Jan brult hard maar heeft niets te bieden. Of zou hij denken dat moslims die de sharia hoger achten dan de Nederlandse wet nu ineens gaan vertrekken?

  1. Ni28

   Hij bedoeld dat de religie niet boven de wet uitstijgt. Dat lijkt mij heel wat, staat boven de religie. de moslims willen het andersom.

   1. Floris

    @ Ni28:

    Dat is nu al zo. En dat is dus te weinig want de islamisering gaat sluipend verder.

    Dat (veel) moslims het andersom willen is in feite niet relevant. Dat zou het pas worden als ze in de meerderheid zijn.

    Hoe je het ook wendt of keert, linksom of rechtsom: de vrijheid van godsdienst moet op de helling. Die gordiaanse knoop zal vroeger of later doorgehakt moeten worden. Anders gaan we op termijn naar de filistijnen.

  2. van Urk

   PvdA kan zoveel kritiek hierover gaan uiten vanwege deze “mislukking” maar hebben zelf er te weinig wat mee gedaan.

 15. Ni28

  Dat zeg ik ook al jaren en wat klein is wordt vanzelf groot.

 16. van Urk

  Arjen Lubach heeft het mooi uitgelegd en afgebeeld waarom integratie bij immigranten op dit moment niet werkt: http://www.youtube.com/watch?v=iuM9O7MbFa0&t=3s

 17. Bes Tolen

  Vrijheid van godsdienst dient niet als zodanig in de grondwet te staan maar te vallen onder de vrijheid van meningsuiting, dat wel als zelfstandig vrijheidsrecht in de grondwet dient te staan. Zo ook is de vrijheid van vergadering een zelfstandig vrijheidsrecht.
  Dus ”niet als zodanig”: dat betekent dat de vrijheid van godsdienst een onderdeel van de vrijheid van meningsuiting is. Daarmee krijg je ook eerder gelijke behandeling van gelovigen, minder gelovigen en ongelovigen. Aan dit punt wordt momenteel in geen enkel land voldaan. Belangrijk is dan ook dat niemand tot godsdienst wordt gedwongen of zich daaraan moet onderschikken. Dat onderschikken zal een aantasting van een vrijheidsrecht inhouden en dan moet een overheid wel kunnen optreden en/of een beroep kunnen worden gedaan. Dergelijke uitleg hoort in toelichtingen op wetgeving te staan. Dat tot heden dit onderwerp te weinig politiek wordt uitgediept, is een slechte zaak. De staat moet ook steeds duidelijk laten uit komen, dat er maar één wetgeving in het land kan zijn en dat is die door de volksvertegenwoordiging democratisch tot stand is gekomen. In het geval van bijvoorbeeld aparte wetgeving of wat dezelfde strekking heeft, wat anderen in het land tot stand brengen, zal de overheid hard moeten optreden. Dat gebeurt onvoldoende.

 18. Bes Tolen

  Het woord multicultuur is een dekmantel voor onaanvaardbare onfrisse en ondoordachte ideeën, vaak van duizenden jaren oud, die een achterlijkheid aangeven en als zodanig mensen in een achterstandsituatie houden en de ratio tot overgave wil dwingen.

 19. nienke

  Nou Jan Roos het is het allang, kom maar in de grote steden hele buurten waar menig Nederlander niet eens durft te komen, die hebben ze al ingenomen.

 20. rujoleki

  VNL de PVV prima als de islam maar gaat verdwijnen uit Nederland. 15 maart islam of PVV?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.