snapshot6

Jan Roos: "We creëren een klein Midden-Oosten in Europa"

Geen categoriefeb 02 2017, 12:40
De lijsttrekker van VNL (VoorNederland) haalt hard uit naar de multiculturele samenleving "die ons is aangedaan" door het politieke establishment.
Gisteren schreven wij een artikel over het schokkende nieuws dat veel scholen bepaalde "gevoelige onderwerpen vermijden" omdat allochtone leerlingen het liever niet over die zaken hebben. Denk daarbij aan de situatie in Turkije, homoseksualiteit en terrorisme. Steeds meer docenten geven aan last te hebben van een "culturele verdeling" in het klaslokaal. Veel leraren gaan uiteindelijk door de knieën voor de druk van het allochtone deel en hebben het gewoon niet meer over onderwerpen die slechts een paar jaar geleden volkomen normaal waren in ons land.
Jan Roos -- lijsttrekker van de enige echte klassiek-liberale partij in het Nederlandse parlement, VNL -- vindt dit ook volstrekt belachelijk, maar zegt tegen De Dagelijkse Standaard dat dit nieuws niemand kan verrassen. "Het was tien jaar geleden al bekend dat op scholen met veel moslims , met name in de grote steden, de holocaust bijvoorbeeld niet wordt onderwezen." Daardoor bepaalt "een radicale minderheid wat er onderwezen wordt." Aangezien de Nederlandse grenzen in die tien jaar tijd wijd open zijn blijven staan is het "niet gek dat dit erger is geworden," aldus Roos.
Maar, zegt Roos, hij heeft niets met mensen die klagen dat het een "mislukte integratie" is. Nee, dit probleem gaat veel dieper. Het echte probleem is namelijk "de multiculturele samenleving die ons is aangedaan" door politiekcorrect links. Dat is dus een belangrijk verschil tussen, zeg, de zogenaamde integratiekritiek van de PvdA onder Lodewijk Asscher (die feitelijk stelt dat massa-immigratie op zich geen probleem is, maar dat er meer gedaan moet worden om mensen te laten integreren) en de houding van VNL, die bij monde van Roos duidelijk aangeeft dat die massa-immigratie zelf logischerwijze voor enorme problemen zorgt.
Natuurlijk heeft Roos daar honderd procent gelijk in. Je kunt roepen wat je wilt over 'integratie,' maar feit is dat het allemaal geen nut heeft als nieuwkomers met tienduizenden (of meer) per jaar naar Nederland blijven komen. Het échte probleem is de massa-immigratie, niet 'het gebrek aan integratie.' Die integratie is namelijk niet eens mogelijk als je een open grenzenbeleid voert.
Roos:

"Doordat de multiculturele samenleving ons werd aangedaan werden we gevraagd om tolerant te zijn tegenover intolerantie. Het gevolg daarvan is altijd dat intolerantie het wint en dat je dus met een intolerante samenleving eindigt. De Westerse waarden zullen in één keer weggevaagd worden als minderheden het voor het zeggen krijgen."

En ja, dat gevaar wordt steeds groter. Je ziet aan scholen dat die intolerante minderheid het al voor het zeggen heeft in het klaslokaal en daar is het nog niet eens mee gezegd. Kijk maar naar de politiek waar, ik citeer Roos, "de radicale Turken van DENK" op dit moment twee zetels hebben en daar na de verkiezingen sowieso één van overhouden en misschien wel meer.
Door deze tolerante houding ten opzichte van intolerante en het waanzinnige open grenzenbeleid van het kabinet "creëren we een klein Midden-Oosten in Europa," aldus Roos. Meer bewijs daarvan is de volstrekt onzinnige demonstratie gisteren op het Malieveld tegen Donald Trump. Roos: "Daar was Hamas ook bij aanwezig. Maar iedereen die gisteren met Hamas stond de demonstreren komt straks naar Jan Roos omdat de intoleranten zich dan tegen hén keren. Dan mogen wij het oplossen."
Die mensen, zegt hij, die gistermiddag maar wat blij te demonstreren stonden met hun GoedVolkse leuzen "zijn hun eigen ondergang aan het knuffelen." Want ja, dat is het logische resultaat van het waanzinnige beleid dat de massa-immigratie nóg meer stimuleert. "Dit leidt uiteindelijk tot het opheffen van al onze normen en waarden," zegt Roos.
"Natuurlijk," zegt Roos, "is het mooi dat leraren, die maar al te vaak toch vrij links zijn, dit nu hardop durven te zeggen, maar als er nu niet snel iets gebeurt mondt de massa-immigratie en de verheerlijking van de multiculturele samenleving uiteindelijk uit in de ondergang van het vrije Westen en iedere vrijheid -- zoals de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van religie -- die wij hebben."
Voor iemand roept dat Roos' woorden verdacht veel op die van de PVV lijken, dat valt nogal mee. VNL wil de Koran namelijk "niet verbieden," legt Roos uit. "Als mensen dat boek willen lezen moet dat gewoon kunnen. En nee, moskeeën worden dan ook niet opeens massaal gesloten en gebulldozerd. "De vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van religie blijven bij VNL gewoon bestaan, maar wél met de Nederlandse wet als leidraad. Mensen die moeite met het laatste hebben -- met respect en waardering voor de Nederlandse waarden en normen -- moeten maar lekker weggaan."
Kortom, VNL heeft een immigratie- en integratiebeleid dat streng is, maar niet radicaal of in strijd met de mensenrechten én onze Nederlandse normen. Nee, VNL wil die normen en rechten juist beschermen. Dit houdt in dat er een einde moet komen aan de massa-immigratie en dat docenten belangrijke onderwerpen zoals de holocaust en homoseksualiteit gewoon blijven behandelen, en dat politici de moed moeten hebben om dat ook te doen én om problemen te benoemen. Doen ze dat niet, zegt Roos verder terecht, "is het net als een dokter die geen toestemming krijgt om zijn patiënt te onderzoeken. Hij weet dan niet wat er mis is en kan de patiënt dan dus ook niet helpen." En daar is niemand mee geholpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten