Johan Derksen deed de Stemwijzer en kreeg een 'schokkend' resultaat: "Huh, ik stem al jaren D66!"

Geen categoriefeb 23 2017, 10:00
Maar dat is niet de partij die eruit naar voren rolde. Nee, dat was een heel andere, réchtse partij.
Dat was even schrikken voor Johan Derksen! Hij deed onlangs de Stemwijzer om eens te kijken welke partij het beste aansluit bij zijn opvattingen. En wat bleek?
Jawel, volgens de Stemwijzer moet Derksen op Forum voor Democratie stemmen. Daar deelt hij namelijk de meeste ideeën mee.
Helaas trapt Derksen blijkbaar in de propaganda van het mediakartel:

"Daar was ik niet zo blij mee. Dat is nou niet zo mijn partij."

Nou, slecht nieuws voor je, Johan, dat is dus wél jouw partij. Dat is juist het doel van de Stemwijzer, jou vertellen welke partij het beste bij je past. Als de stemwijzer aangeeft dat je op Forum voor Democratie moet stemmen ben je gewoon rechtser (en democratischer!) dan je zelf wellicht wilt toegeven.
Natuurlijk vraag je je dan af op welke partij Derksen normaal gesproken stemt. Het antwoord:

"Ik stem al jaren D66."

Dat zal hem ongetwijfeld salonfähig maken in de grachtengordel, maar feit is natuurlijk dat een man als Derksen helemaal niets te zoeken heeft bij de lakeien van Alexander Pechtold. Laten we immers niet vergeten dat Derksen de man is die vorig jaar op heerlijke wijze de vloer aanveegde met de professionele racismeroeper Sylvana Simons.
En dat is niet alles. Derksen heeft het in het verleden ook opgenomen voor Zwarte Piet én heeft professionele politici aangepakt die ontkennen dat er grote immigratie- en integratieproblemen zijn.
Met alle respect, maar als je die dingen echt gelooft heb je helemaal niets te zoeken bij de weg-met-onsers van D66. Die partij heeft de politieke correctheid -- waar Derksen echt een broertje dood aan heeft -- zo ongeveer uitgevonden.
Derksen, en andere mensen als hij, moeten maar eens voor zichzelf leren denken. Als zo'n Stemwijzer aantoont dat hun denkbeelden het meest overeenkomen met Forum voor Democratie (of een andere eurokritische, niet-politiekcorrecte partij) zijn ze écht niet op hun plaats bij de uber-politiekcorrecten van het partijkartel.
Wees een vent Johan en sta achter je principes!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten