Johan Derksen deed de Stemwijzer en kreeg een ‘schokkend’ resultaat: “Huh, ik stem al jaren D66!”

Maar dat is niet de partij die eruit naar voren rolde. Nee, dat was een heel andere, réchtse partij.

Dat was even schrikken voor Johan Derksen! Hij deed onlangs de Stemwijzer om eens te kijken welke partij het beste aansluit bij zijn opvattingen. En wat bleek?

Jawel, volgens de Stemwijzer moet Derksen op Forum voor Democratie stemmen. Daar deelt hij namelijk de meeste ideeën mee.

Helaas trapt Derksen blijkbaar in de propaganda van het mediakartel:

“Daar was ik niet zo blij mee. Dat is nou niet zo mijn partij.”

Nou, slecht nieuws voor je, Johan, dat is dus wél jouw partij. Dat is juist het doel van de Stemwijzer, jou vertellen welke partij het beste bij je past. Als de stemwijzer aangeeft dat je op Forum voor Democratie moet stemmen ben je gewoon rechtser (en democratischer!) dan je zelf wellicht wilt toegeven.

Natuurlijk vraag je je dan af op welke partij Derksen normaal gesproken stemt. Het antwoord:

“Ik stem al jaren D66.”

Dat zal hem ongetwijfeld salonfähig maken in de grachtengordel, maar feit is natuurlijk dat een man als Derksen helemaal niets te zoeken heeft bij de lakeien van Alexander Pechtold. Laten we immers niet vergeten dat Derksen de man is die vorig jaar op heerlijke wijze de vloer aanveegde met de professionele racismeroeper Sylvana Simons.

En dat is niet alles. Derksen heeft het in het verleden ook opgenomen voor Zwarte Piet én heeft professionele politici aangepakt die ontkennen dat er grote immigratie- en integratieproblemen zijn.

Met alle respect, maar als je die dingen echt gelooft heb je helemaal niets te zoeken bij de weg-met-onsers van D66. Die partij heeft de politieke correctheid — waar Derksen echt een broertje dood aan heeft — zo ongeveer uitgevonden.

Derksen, en andere mensen als hij, moeten maar eens voor zichzelf leren denken. Als zo’n Stemwijzer aantoont dat hun denkbeelden het meest overeenkomen met Forum voor Democratie (of een andere eurokritische, niet-politiekcorrecte partij) zijn ze écht niet op hun plaats bij de uber-politiekcorrecten van het partijkartel.

Wees een vent Johan en sta achter je principes!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Adriaan

  Johan Derksen, mag ik u een goed advies geven? Volg het advies van de Stemwijzer. Daar wordt u wijzer van.

 2. Wim

  Het interesseert mij geen bal waar die vent op stemt.
  Vreemd dat hij op D66 stemt naar weggejaagd te zijn door Marokkanen in zijn vorige huis.Terwijl D66 echt meer Marokkanen wil.

  1. jennifer

   Daarom wat zegt zo n stemwijzer al ik geloof er niets van en denk in dit geval dat Derksen dan beter dit advies op kan volgen en zeker niet D66 moet gaan stemmen dit keer.

 3. Wim

  Wat ik wel weet dat arme landgenoten tweedehands overgebleven medicijnen van artsen krijgen omdat ze deze niet kunnen betalen. Dat asielzoekers de beste medicijn en gebitsbehandeling krijgen. Zelfs bleken van de tanden.
  Zou hij dat bedoelen.

 4. zomaar

  de een voor de andere Nederlander bekende of niet , gaat mee met de linkse stroming , ook al gaat deze stroming richting de waterval .

  enkelingen roeien uit alle macht om niet met de waterval naar beneden te donderen .

 5. buitenbeentje

  Derksen heeft nog niet ontdekt dat D66 niet meer onder Van Mierlo werkt, maar onder kroonjuwelenshredder Pechtold die leeft dankzij de PVV.

 6. Gustaafff

  Johan Derksen stemt op de meest eurofiele partij in het parlement en krijgt als uitkomst de meest eurosceptische partij die meedoet aan de verkiezingen.

  Er zijn twee mogelijkheden: óf de stemwijzer deugt van geen kanten, of Derksen is gewoon ontzettend stupide.

 7. Top

  Oud spreekwoord, wat hier opgaat. `Wiens brood men eet diens woord men spreekt`.
  Geldt zeer zeker voor Derksen. Deze man laveert zijn gehele leven al in de publieke marge! Want het leven gaat over geld en macht. En dat denkt hij te vinden bij mensen, die eigenlijk niet zo bijster slim zijn, als het over saamhorigheid moet gaan.

 8. Ni28

  Ook Derksen dekt zich uiteindelijk als puntje bij paaltje komt door politiek correct te zijn. Dat bent je bij uitstek bij de D66. Toch laf van hem als je het mij vraagt maar dat bleek al eerder toen hij zich verdedigde voor zijn uitspreken tegen S.S. Dus geen verrassing.

 9. HaZ

  Zou dit soort voorstellen ook meegenomen zijn in die Stemwijzer?
  Meer van niveau Derksen !
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27673812/__Raadslid_Zweden___sekspauze___.html

 10. Wim

  Dat is vreemd ik kwam uit bij de PVV uit en daar achter Forum voor Democratie en heel ver van D66.
  Dus Derksen zit wat zijn standpunten betreft dus dicht bij de PVV. Maar ja of hij dat durft te zeggen bij RTL.

 11. HW

  Ja, Johan, het kan verkeren.
  Je zet terecht met regelmaat andere mensen op hun nummer, maar veronderstelde jezelf te kennen en nu wordt je door jezelf gecorrigeerd.
  Deze spiegel is een wijze les, want nu weet je eindelijk, dat je rechtser bent dan je jezelf hebt wijsgemaakt. Hopelijk trekt je deze lijn door, net zoals je dat altijd t.o.v. anderen doet.

 12. Raresnuit

  De stemwijzer moet je echt niet blindelings gebruiken. Partijstandpunten worden soms tegenstrijdig geinterpreteerd als je het vergelijkt met het verkiezingsprogramma en partijbeginselen. Ook wordt er maar op 30 punten vergeleken.

  Ik vind het wel een goede tool om meer te weten te komen, want ik ben sceptisch, dus ga ik het verder uitzoeken met info van de bron zelf.

  1. van Urk

   Onzin Raresnuit. Als de stemwijzer vraagt wil je meer of minder dan weet je op welk partij je uiteindelijk uitkomt. Derksen is een voorbeeld hoeveel mensen jarenlang op de verkeerde partij hebben gestemd omdat zij nooit hun eigen principes achtervolgd hebben maar die van anderen. Kijk maar hoe de media en linkse politici het volk met rechtse principes om de tuin probeert te leiden door hen bepaalde gevoelens aan te praten dat rechts slecht is voor Nederland.

   1. Michael van der Galien

    “Derksen is een voorbeeld hoeveel mensen jarenlang op de verkeerde partij hebben gestemd omdat zij nooit hun eigen principes achtervolgd hebben maar die van anderen.”

    Dat is het precies. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om niet alleen interviews met lijsttrekkers te kijken (die zeggen je dan alleen wat je wilt horen), maar om hun partijprogramma’s te bestuderen. De Stemwijzer helpt je daarbij.

    Is het een foutloze tool? Natuurlijk niet. Maar als iemand die de hele dag met politiek bezig is, de programma’s kent, het stemgedrag van de partijen kent, en die er professioneel over schrijft kan ik je verzekeren dat de Stemwijzer wel degelijk in juist richting ‘wijst.’

    1. monach

     Derksen stemt al jaren op D66? Daar is Derksen geen type voor. Plus, hij is door Marokkanen weggetreiterd uit Gouda en dan D66 stemmen? Totaal ongeloofwaardig.

 13. Ria

  Ik had Johan Derksen sowieso nooit als D66-er kunnen bedenken, die schopt veel te graag tegen alles en iedereen aan en neemt totaal geen blad voor de mond. En D66 is nou juist het tegenover gestelde, de weg met ons mentaliteit druipt er vanaf. En dat is dus zo NIET Johan Derksen, dat ik het niet kan bevatten, dat hij dat zelf niet door heeft.

 14. nick

  Stemwijzer is vrij nauwkeurig! Derksen zou zich dat aan moeten trekken.

  Bij mij staat Forum ook helemaal bovenaan gevolgd door PVV en daarna VNL. Helemaal onderaan( tot mijn tevredenheid) staan die partijen die mij de rillingen geven, nl. in volgorde van onder naar boven, Groenlinks, PvdA, Artikel,Denk en jawel D66 allemaal gelijk met 22 tot 24 % Dus dat zal bij Derksen niet veel anders zijn.

  Je moet wel stemmen waar je achter staat en niet wat anderen vinden!

  In mijn geval zit ik dus in enige twijfel want de PVV verdient het absoluut de grootste te worden! Forum staat voor alles wat ik ook vindt, de PVV zit daar niet heel ver onder maar Forum komt net kijken. Toch moeten ze wel 2 zetels krijgen want Baudet en Hiddema zou ik zo graag in de kamer zien. Ik zit nu met een soort loyaliteitsconflict.

  VNL komt totaal en never in aanmerking, niet gezien hun programma maar wel gezien hun ontstaan. Het zijn en blijven verraders! ( Politici geworden en gevormd door Wilders en dan met zijn ideeen aan de haal gaan…)

 15. Peter Selie

  Nou diegenen welke de Stemwijzer gebruiken om tot een keuze te komen, daaraan zitten bijna alle draadjes los mijns inziens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.