Haha! Mislukte Sylvana Simons gaat door met Artikel 1 ondanks verkiezingsnederlaag

Geen categoriemrt 17 2017, 14:59
Een ezel stoot zich in het algemeen niet twee keer aan dezelfde steen, maar Sylvana gaat gewoon door met Artikel 1.
Sylvana Simons is dé politieke mislukking van de afgelopen verkiezingen. Eerst zette de voormalige presentatrice zich nationaal voor schut door het op te nemen voor de bizarre standpunten van DENK. Na haar breuk met de Nederturkse partij werd het alleen maar gênanter: Sylvana's eigen partij Artikel 1 kwam totaal niet van de grond en haalde niet eens een halve zetel bij de Tweede Kamerverkiezingen.
Ondanks die flagrante mislukking heeft Sylvana Simons kennelijk nog steeds niet door dat niemand in Nederland op haar zit te wachten. Ze gaat namelijk gewoon dóór met haar partij, blijkt uit de volgende uitnodiging op Facebook. Aanstaande zondag houdt Sylvana een speciale meeting met haar supporters in een Surinaams buurthuis in Rotterdam. Volgens de uitnodiging "blijft de stem op Artikel 1 gehoord" – een vreemde constatering aangezien Sylvana's partij amper publiciteit heeft gekregen en ook geen Kamerzetel heeft weten te bemachtigen.

"Artikel 1. staat voor moed en doorzettingsvermogen en laat zich niet uit het veld slaan. Wij gaan verder en op zondag 19 maart gaan wij vieren dat zoveel mensen hun steun hebben betuigd aan een jonge partij met nog zoveel mogelijkheden.
De Surinaamse gemeenschap is massaal naar de stembus gegaan en heeft ontzettend veel betrokkenheid met de partij getoond."

Het is sympathiek dat Sylvana Simons haar supporters komt bedanken, maar het slaat natuurlijk volkomen nergens op om te beweren dat Artikel 1 "nog zoveel mogelijkheden" heeft. Sylvana was de afgelopen maanden nauwelijks weg te slaan uit de media, maar verdween volledig uit beeld toen ze met haar eigen partij begon. Een oliedomme fout, want juist als beginnende partij heb je veel publiciteit nodig. Als het nu al niet lukt, dan wordt het de volgende keer al helemaal moeilijk.
[caption id="attachment_162574" align="aligncenter" width="498"]Screenshot Facebook Screenshot Facebook[/caption]
Ook de bewering dat de Surinaamse gemeenschap "massaal naar de stembus is gegaan" is nogal eigenaardig. Voorzover Surinamers inderdaad "massaal" zijn gaan stemmen, hebben ze in ieder geval niet op Artikel 1 gestemd. Geen wonder: de overgrote meerderheid van de Surinaamse gemeenschap is volledig geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. Zij zitten helemaal niet te wachten op een partij die hen wegzet als zielige slachtoffers. Terwijl de Turkse gemeenschap DENK massaal heeft omarmd, laten Surinamers Artikel 1 links liggen. Zij willen geen partij "speciaal voor hen". Ze beschouwen zichzelf als normale Nederlanders en willen dat de politiek dat ook doet.
Het is te hopen dat Sylvana Simons ook tot dit inzicht komt en een definitieve punt zet achter haar politieke carrière. Niemand zit namelijk te wachten op haar partij die de samenleving verdeelt in blanke "daders" en zwarte "slachtoffers". Tijd om te stoppen dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten