Het demoniseren van rechts houdt niet op: linkse vandalen zetten VNL weg als de ‘nieuwe nazistische partij’

Vandalisme, demoniseren en links: het zijn drie termen die in theorie weinig met elkaar van doen zouden moeten hebben, maar in de praktijk uitstekend hand-in-hand gaan.

Ah, links: als je de verhalen van types als Roemer en Klaver zou mogen geloven, zou de linkse utopie een wereld zijn waarin iedereen lief tegen elkaar is, niets sloopt en in perfecte harmonie met elkaar leeft. Ja, daar blijft alles netjes! De werkelijkheid is echter anders, zoals het volgende Twitterbericht van Jan Roos wel liet zien:

Jawel: een stel vrienden van de democratie vond het nodig om de campagne van VNL eens eventjes stevig te ‘saboteren’ – en hoe doe je dat als links-ingestelde persoon nou beter dan door iemand een fascist te noemen? Het is een taktiek die we steeds vaker zien terugkomen in de Nederlandse politiek. Naarmate de generatie die nog heeft meegemaakt wat fascisme écht is uitsterft, denken steeds meer mensen het recht te hebben om de gruweldaden van vorige eeuw te relativeren door hedendaagse politici eraan te verbinden. Dat is uiteraard niet wat ze van plan waren: het gelijkstellen van personen als Wilders of Roos aan zekere beruchte historische personages was immers bedoeld om die eerste groep te demoniseren, maar het tegenovergestelde vindt juist plaats: de termen ‘fascisme’ en ‘nazisme’ krijgen een betekenis die steeds minder slaat op de linkse wortels ervan – het is immers nationaal-socialisme, zoals men graag vergeet – en steeds vaker en synoniem is voor ‘politiek incorrect’. En laat dat nou net uitkomen voor mensen die de media zó in hun greep hebben dat ze worden neergezet als uiterst politiek correct!

Uiteindelijk bereiken dit soort vergelijkingen natuurlijk niets: Roos en andere vijanden van het politiek-correcte kartel laten zich echt niet zó makkelijk uit het veld slaan. Het is echter wel een zorgwekkende ontwikkeling dat Nederland zich kennelijk niet al te druk meer maakt om dit soort walgelijke beschuldigingen. Of zou dat misschien wel zijn gebeurd als we hier Jesse Klaver met een Hitler-snorretje hadden gezien?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ni28

  Die mensen weten niets van fascisme anders zouden zij zich in kunnen herkennen. Geschreeuw en haat is zo fascistische eigenschap. Wie schreeuwt hier het meest?

 2. poison

  Jesse Klaver met een vierkant snorretje? Dan lijkt hij op Charly Chaplin. Hahaha. De snotneus.

 3. Beukman

  Roos schrijft:
  “Demoniseren en straks weer krokodillentranen als de nieuwe Volkert opstaat..”

  Roos is wel de allerlaatste die anderen demonisering mag verwijten.
  Verder zou je kunnen vermoeden dat hij best blij is met deze kwajongensstreek. Zo kan hij pal voor de verkiezingen nog even voor slachtoffer spelen. Altijd goed voor een paar stemmen extra.

  1. Freelux

   Misschien kun je je beter even uitspreken tegen dit soort linksfascisme ipv meteen weer met een jij-bak te komen

   1. Beukman

    @Freelux
    Best. Ik ben tegen het bekliederen van textielcontainers en het te pas en te onpas schermen met termen als nazisme en (links)fascisme, en Jan Roos is een dramaqueen.

  2. swetsnek

   Je bent en blijf een rat die onder een steen vandaan komt he .
   Hopelijk ben jij erbij als er ooit een aanslag komt,vuile hufter .

 4. Freelux

  Tsja, demoniseren is het enige ‘argument’ dat links nog heeft. De realiteit is dusdanig dat hij met linkse praatjes steeds moeilijker vol te houden is. Dus links begint wilt om zich heen te slaan. Daarin schuilt ook meteen het gevaar van links, want hoe meer de realiteit zo wordt dat hij onhoudbaar wordt voor links, hier meer ze moeten gaan schelden en tieren op de politieke tegenstander om het stemvee wijs te maken dat het toch echt wel rechts is dat fout is. Hopelijk kunnen ze deze keer wel de handjes thuis houden. In Amerika en Parijs zijn inmiddels al winkelruiten aan het ingooien…

 5. DidiA

  Ja, maar we weten nu toch zo langzamerhand wel dat links ‘een beetje dom is’………

 6. van Urk

  Linkse fascisten houden weer een kristalnachtje. Want rechts must rauch!

 7. Gustaafff

  Demoniseren bestaat niet, alleen bekvechten. Ik maak me eerlijk gezegd meer zorgen om Mark Rutte. Hij is dusdanig besmeurd, dat een extreemrechtse idioot als Anders Breivik zo kan opstaan.

  1. Wim

   Ben ook bang dat zo SGP’er zomaar een opdracht van god kan krijgen.

   1. Gustaafff

    Ik vrees dat Pechtold dan in de gevarenzone zit (niet dat ik verwacht dat het gaat gebeuren), @wim.

  2. toetssteen

   @Beukman
   Breivik was begeesterd door de methode Al Qaida, letterlijk te lezen in zijn Manifesto. Wilders (de drie keer dat hij hem zelf noemt, dus niet de aanhalingen van anderen), vindt/vond hij een watje/babbelaar.
   Breivik heeft een hang naar het obscurantisme dat zelfmoord verheerlijkt, lees de verhandelingen van:

   https://www.trouw.nl/home/-voerde-de-oude-man-van-de-berg-zijn-plan-uit~a7f03af2/

   Altijd leuk om er wat meer van te weten dan op zijn Joops maar wat te toeteren.

   1. Gustaafff

    @toetssteen, Anders Breivik was een nationalistische extreemrechtse gek en een islamcriticus. Hij wilde de linkse sociaaldemocraten (toen onder leiding van de huidige NAVO-baas Jens Stoltenberg) met zijn massamoord, in het hart treffen. De demonisering van Rutte kan zo een tweede Anders Breivik doen opstaan, evenals de demonisering van Wilders een tweede Van de G. kan doen opstaan.

   2. Beukman

    @Steen
    Doe nou niet net alsof ik over Breivik begon, dat deed je zelf.
    Wilders wordt dertig keer genoemd in zijn manifest. Dat dit vaak gebeurt via quotes doet niet ter zake, want Breivik citeert met instemming. Hij pleit er ook voor om Geert de Nobelprijs voor de Vrede te geven.
    Ik snap dat wel hoor, de pogingen van jou en anderen om de twee van elkaar los te koppelen.

    Wilders is inderdaad een watje, gezien vanuit het perspectief van Breivik. De laatste voegt immers daad bij woord, trekt de consequentie uit het soort praatjes dat Wilders cs verkondigen.

    1. Kodi

     Doe maar drie ipv dertig, nietwaar? Leugentje voor de goede zaak moet kunnen, nietwaar? Moraalclaimend links draait er de hand niet voor om. Ook niet voor zes kogeltjes, zoals we ooit eerder hebben gezien. Churchill werd overigens nog vele malen meer geciteerd in zijn manifest. En hoe vaak niet de onbepaalde en bepaalde lidwoorden? Is Churchill nu ook al verdacht? En zijn mensen die sigaren roken nu ook al verdacht omdat Churchill ook sigaren rookte?

     1. Gustaafff

      Rechts draait haar hand niet om voor een massamoord op de sociaaldemocraten, @kodi. Dat zagen we een aantal jaren geleden. Breivik was een extreemrechtse nationalist die de zogenaamde politiek-correctheid als een gevaar voor zijn land zag.

      Als de situatie in dit land niet verandert, slaat er ooit bij iemand de stoppen door.

   3. swetsnek

    Trouw hahahahaha wat een krant lol lol

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.