Het is weer zover: “psychisch instabiele” migrant hakt met bijl in op reizigers op centraal station Düsseldorf

Bij een aanval op weerloze reizigers met een hakbijl door een man ‘met een migratieachtergrond’ zijn donderdagavond zeven mensen gewond geraakt, waarvan drie zwaargewond.

Het centraal station van Düsseldorf was donderdagavond het decor van een gruwelijke aanval met een hakbijl. Een man, die volgens de Duitse politie, psychisch niet helemaal in orde was – het zal weer eens niet! – stapte daar in een stilstaande trein en begon op willekeurige mensen in te hakken. Daarna verliet hij het voertuig weer en sloeg hij nog wat om zich heen richting wie er ook maar ongelukkig genoeg was om zich in zijn buurt te bevinden, voordat hij eindelijk gearresteerd kon worden. Zeven mensen raakten daarbij uiteindelijk gewond: drie van hen zijn er slecht aan toe, waardoor het niet uit te sluiten valt dat deze man uiteindelijk meerdere doden op zijn geweten zal hebben.

Natuurlijk is het woord ‘geweten’ bij dit soort mensen vaak een totaal onbekend begrip. De politie lijkt, luttele uren na de gruwelijke aanval, nu al te weten dat de man mentaal niet helemaal in orde was. Tsja, dat moet ook wel als je zoiets kunt doen: normale mensen laten het wel om met een hakbijl medemensen aan te vallen zou je denken.

Natuurlijk ging het hier weer eens niet over een ‘roomblanke Duitser’, maar om iemand met een migratieachtergrondje. De man zou uit voormalig Joegoslavië zijn gevlucht en sindsdien in Duitsland gewoond hebben. Dat kan echter heel veel betekenen: hij kan een christelijke Sloveen of Kroaat, maar ook een islamitische Bosniër zijn. Opties genoeg, aangezien Joegoslavië destijds een onoverzichtelijke mix aan vanalles en nogwat was aan etniciteiten en religies: niet verrassend genoeg ging het daarom uiteindelijk ook niet meer zo goed daar, waarna velen – vooral Bosniërs trouwens – richting West-Europa vluchtten. Om nooit meer terug te keren natuurlijk.

En hoewel we het hier over totaal andere conflicten hebben dan die nu plaatsvinden in het Midden-Oosten, zijn de problemen precies hetzelfde: een totaal falen in het Europese beleid om mensen die hierheen komen degelijk te doen integreren. Dat is bij ons in Nederland al niet goed gelukt – vooral in de jaren ’90 was wegkijken en zwijgen over migratieproblemen de norm – maar in landen als Duitsland, Frankrijk en België nog veel minder. Het moge gezegd worden dat het relatieve – met een heel sterke nadruk op ‘relatieve’ – ‘succes’ van het Nederlandse migratiebeleid wel ervoor heeft gezorgd dat dit soort aanvallen vooralsnog niet bij ons hebben plaatsgevonden. De vraag blijft echter altijd: voor hoelang nog? Mijn antwoord: waarschijnlijk niet lang meer, dus laten we na 15 maart eindelijk eens met een beleid komen dat dit soort gruweldaden zoveel mogelijk voorkomt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. jennifer

  Och en volgens het nieuwsbericht op npo1 had het niets met terreur te maken zeiden ze.Slachtoffers maken is anders wel een sport van al die import overal toch.

  1. corfo

   jennifer.
   Natúúrlijk heeft deze slachtpartij niks met terreur te maken, ben je gek geworden ? Welnee, betreft alleen maar een gelukzoeker die niet snel genoeg een woning kreeg een óók geen werk. Hoeveel van de vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië zijn er na beëindiging van de oorlog aldaar eigenlijk teruggekeerd naar hun geboorteland teneinde het land weer te gaan opbouwen ?

 2. Ome Ga

  Ach Jennifer. FEITEN te over. O.a. in Duitsland. Dit is w.s. maar 10% van de politieaangiften:

  http://www.refcrime.info/de/verbrechen/karte

  https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1_rNT3k2ZXB-f9z-2nSFMIBQKXCs

  “Whoever behaves in his host country as the reports suggest has not only lost any claim to our hospitality but also their right to asylum!” — Mayoral candidate Volker Stein, Frankfurt.

  “As a refugee, it is difficult to find a girlfriend.” — Asif M., a 26-year-old asylum seeker from Pakistan, in court on charges he raped one woman and attempted to rape five others.

 3. monach

  Als de politie/media verwijst naar Joegoslavië dat al 25 jaar geleden is opgeheven dan mag je je afvragen of er iets te verbergen valt.
  Mogelijk is de dader een islamitische Bosnier of Kosovaar.

  1. jennifer

   Natuurlijk beliegen en bedriegen de media de burgers hiermee weer. Alles wordt onder de mat geveegd als het op Islam ratten aankomt. Stel je voor de burgers zouden er eens genoeg van hebben van die import wat dictator Merkel dagelijks importeert in Duitsland. De linkse media in Duitsland is net zo erg als de Nederlandse als het op berichten aankomt met betrekking tot de import.

 4. Kodi

  Zou het om een 38-jarige Kosovaar kunnen gaan? En wat me ook opvalt: Die Islam doet wat met de hersenen. Het maakt je zomaar psychisch instabiel.

  1. Osewoudt

   Gelukkig komen psychisch labiele mensen bij christenen en Joden niet voor.

   1. jennifer

    Zelden zo n dom gezwets gehoord van iemand hier.

    1. Kodi

     Gaat er geen kwartje vallen? Wim Hutten zit hier weer eens te kutten.

  2. jennifer

   Door al die inteelt bij de islam zitten er geen hersens meer bij die gasten, maar men gebruikt dit woord op een slinkse manier hiervoor, eigenlijk een belediging voor echte psychische patienten. Het zit er nou eenmaal in in dat volk om anderen het slachtoffer te laten worden, en bij hun zijn ook altijd anderen het schuld dan.Als men kijkt naar Nederland die hebben hier ook behoorlijk een steekje laten vallen voor de psychische hulp aan patienten, er lopen vaak meer gevaarlijke patienten vrij rond in plaats van dat ze behandeling krijgen in een psychisch center wat zou moeten, en in Duitsland is dit niet anders. Komt allemaal door overal maar op te bezuinigen toch, maar wel op de verkeerde plaats dan steeds weer. Inplaats van op managers en directeuren te bezuinigen wat terecht zou zijn, zijn de patienten altijd de dupe.

   1. Osewoudt

    “Door al die inteelt bij de islam zitten er geen hersens meer bij die gasten”.

    Genetica van de PVV-universiteit.

    1. Kodi

     Zeven maal zoveel schizofrenie bij Marokkanen dan bij Nederlanders. En hoe zou dat nou toch kunnen?

     Inteelt oorzaak achterlijkheid Islamitische samenleving
     http://en.europenews.dk/-Muslim-Inbreeding-Impacts-on-intelligence-sanity-health-and-society-78170.html

     Marokkaanse mannen vaker schizofreen
     http://www.volkskrant.nl/magazine/marokkaanse-mannen-vaker-schizofreen~a857516/

     De oorzaak voor het achterlijke en onmenselijke gedrag bij de volgers van het geloof van de “vrede” en pedofiele is zo eenvoudig : 1400 jaar inteelt binnen de islam
     http://fenixx.org/2015/10/20/de-oorzaak-voor-het-achterlijke-en-onmenselijke-gedrag-bij-de-volgers-van-het-geloof-van-de-vrede-en-pedofiele-is-zo-eenvoudig-1400-jaar-inteelt-binnen-de-islam/

    2. Kodi

     Inteelt oorzaak achterlijkheid Islamitische samenleving

     http://en.europenews.dk/-Muslim-Inbreeding-Impacts-on-intelligence-sanity-health-and-society-78170.html

     Nicolai Sennels is een Deense psycholoog en auteur van vele boeken.

     1. Nederland-op1

      @osewoudt, okee dan, net genoeg hersens om te kunnen voortbewegen, te eten, te kakken en om te schreeuwen om Allah.

    3. jennifer

     Helemaal niet heeft niets met PVV te maken, is inmiddels een bewezen medisch feit.

 5. poison

  Wat heet psychisch labiel, die vluchtingen hebben een trauma van alle ellende die zij hebben meegemaakt, net zo als de vluchtelingen die nu naar Nederland worden gehaald. Het is maar afwachten wanneer en bij wie de stoppen gaan doorslaan, maar dat stoppen gaan doorslaan is zo goed als zeker. Het is voor ons als onschuldige burgers te hopen dat wij niet in de buurt staan van zo’n “tijdbom”.

 6. Kodi

  De amokmaker van Düsseldorf heet Fatmir H. en komt uit Kosovo. Maar dat heeft natuurlijk weer niets met de Islam te maken…

 7. Kodi

  En zo krijgt de wijsheid “Als je een Moslim ziet, loop er met een grote boog omheen, want hij is snel met het kromzwaard” toch weer een profetische lading, nietwaar?

 8. Kodi

  Psychology of Islam and Muslims
  https://www.youtube.com/watch?v=XasKz9axKrc

 9. Ome Ga

  Ach ja, ‘man met migratie achtergrond’. Hoe maken we (links) wegkijknieuws!

  Volg Het Echte – medische -Nieuws in de USA:

  Het uiterst misdadige, smerige, anti-democratische wereldspel van de CIA (dat ook o.a. John F. Kennedy vermoordde) wordt gelukkig steeds meer openbaar!

  ’s Werelds grootste cyberwar arsenaal (leaking, troyan horses, malware, vier russen, fake news ook dmv fakewebsites van fake sms ‘nieuws’, enz!), die van de CIA, ‘is totally out of control’, volgens onze grootste, slimste en dapperste cyberwar-held Assange.

  B R E E K N I E U W S !

  Microsoft, Apple enz. zoudan ‘allang, dit moeten regelen met de regering: het is nu onmogelijk de destructie van de cyberwapens in de hand te houden’!

  Historisch! Brekend! Echt Nieuws, geen fake! Luister naar Assange; belangrijk!!!

  https://www.infowars.com/assange-rogue-cia-now-targeting-americans/

  “WASHINGTON, D.C. 100317 – In a live-steaming Internet press conference this morning, Julian Assange announced…”

  Assange also revealed the CIA “lost control of its entire cyber-weapons arsenal” by storing this arsenal in an unsecured archive unexplainably “in a historic act of incompetence,” such that the CIA cyber-weapons arsenal was circulated by U.S. intelligence officers, CIA contractors and in the international black market.

  Wikileaks: “specialisten in source protection: vandaar veilig”. Nog.
  Maar alle andere journalisten media (bijv NY Times, “kan gehackt – hoe slim de encryptie ook is”. Wow.

  DDS; kijk maar uit. Maar w.s. ZIJN jullie allang gehackt. Sorry hoor.

 10. Paul Nielsen

  Duitsland is in een ongelooflijk slechte positie momenteel. Het grootste probleem is niet eens de Islam en de toevoer van nieuwe Moslims in de Duitse samenleving, maar de ongelooflijk Politieke Correctheid waar een groot deel van de Duitsers mee geindoctrineerd zijn. In Duitsland grenst Politieke Correctheid zelfs aan een soort van zelfhaat: een haat jegens de eigen voorouders, de geschiedenis en de eigen cultuur.

  Zijn er mensen aanwezig die wel eens een gesprek hebben gevoerd met een Duitser van onder de leeftijd van 30?

  De jongere generaties zijn compleet de weg kwijt in Duitsland. Er zit zelfs een soort ethnisch elementje in het verhaal. Deze mensen willen heel graag dat witte mensen in Duitsland de minderheid worden. Dit zien zij als iets positiefs.

  Witte mensen = Slavernij + Holocaust = Onderdrukkers = Slecht
  Bruine + Zwarte mensen = Diversiteit = Onderdrukten = Goed

  Dit is hoe het wereldbeeld van de jonge Duitse jongens en meisjes in elkaar steekt. Het is dan ook geen toeval dat Duitsland het enige land in Europa is, wat een ‘Social Justice Warrior’ probleem kent.

  Ondertussen worden Islamitische aanslagen weggepraat door daders steeds weg te zetten als ‘verwarde mannen’. Dit is natuurlijk afschuwelijk dom, want zo weten de mensen niet eens wat er gebeurt in hun eigen land. Duitsland is een land waar het over 20-30 jaar heel erg vervelend gaat worden. Een burgeroorlog lijkt me redelijk waarschijnlijk.

  Paul
  http://www.debatetheleft.com

  1. jennifer

   Fam van mij woont in Duitsland, een neef is 28 en heeft wel eens gezegd, dat ze dit op de scholen al bij de kinderen erin prenten dat dit zo is. Gelukkig denken niet alle Duitsers zo meer, die tijd is voorbij, en dat men opstandig wordt tegen de politieke correctheid daar. Meer Duitsers moeten kotsen inmiddels hiervan en zijn het behoorlijk zat allemaal. De Duitsers weten wel wat voor politiek spel er gespeeld wordt met alles wat Merkel flikt in dat land met de eigen burgers. Ook de Duitsers weten dat er een burgeroorlog aankomt en dat het de christenen tegen de Islam zal worden.

 11. Ome Ga

  Iets met bijtend zuur op genadicapte rolstoeler en scooterjongens…

  Wie van jullie denkt dat dit geen getinte en verwarde gelovers van de religie van de vrede is?

  Een procent? Ja dan zijt gij w.s. links en rot.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27773828/__Brute_aanval_op_vrouw_in_Breda__.html

 12. Ome Ga

  gehandicapt. dus.

 13. Kodi

  Vandaag alweer gezellig in Düsseldorf…

  Opnieuw bloedige aanval in Düsseldorf
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27773717/__Opnieuw_bloedige_aanval_in_Dusseldorf__.html

  Een dag na de aanval van een man met een bijl op het centraal station in Düsseldorf is er vrijdagmiddag opnieuw een persoon aangevallen. Dit keer met een machete.

  De dader, die het slachtoffer op Palace Avenue verwondde, is op de vlucht geslagen, meldt Bild.

  Het slachtoffer is gewond, maar aanspreekbaar laat een woordvoerder van de politie weten.

  Een dag eerder drong een man met een bijl een treinstel binnen. Hierbij raakten zeven mensen gewond. Drie slachtoffers zijn zwaargewond geraakt, vier kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

 14. Ome Ga

  Nielsen, gezonde kijk op de dingen. Heb een favourite van uw site gemaakt. tx.

 15. Ome Ga

  @Nielsen, Jennifer, heb wekelijks te maken met een vriendelijke, altijd glimlachende, gezellige, dikke Duitse man, ong. 60 jaar.

  Als ik wat diepre wil ingaan op politiek, merk ik dat dat hem stoort, maar blijft glimlachen. Je kan niet boos worden op de – voor mij wat onechte – man, maar wordt echt niet blij als hij, whatever je ook zegt, altijd komt met een ‘ja maar’.

  Ik woon in Azie en ik meen dat dit typisch iets is van de ‘kritische’ westerse, verwende en beterwetende westerling. En vooral deze dikkerd is daar een voorbeeld van. Het schiet echt niet op. Soms wil ik een keer hardop Poep pis en stront roepen (auf Deutsch?) om die glimlach van hem af te krijgen. Maar blijf nog steeds politiek correct. Tot nog toe. Want hij is echt helegaar gebrainwasht, der gutmensch (‘Jamaar; okay niet zo goed dus’).

  Heb geprobeerd hem iets uit te leggen dat m.i. de grootste vijanden van de mensheid zijn: religie, socialisme en… RELATIVISME.

  Ja, Aber. ‘Lächelnd gukte Ihr mich an’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.