Turkije neemt wraak: Nederlandse ambassadeur niet meer welkom, consulaat in Istanbul gesloten

Deze diplomatieke rel loopt helemaal uit de hand. De Turkse minister wordt tegengehouden, Turkse journalisten werden het land overgezet bij de grens, en Turkije heeft — zoals verwacht — gereageerd.

Het blijft doorgaan:

Turkije heeft gezegd dat de Nederlandse ambassadeur niet meer welkom is in Turkije. Die is momenteel niet op zijn post in Ankara. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken “hoeft hij voorlopig ook niet terug te komen”. Ook is het Nederlandse consulaat in Istanbul door de Turken gesloten.

Het consulaat is dus dicht, en de Nederlandse ambassadeur is niet langer welkom. Gezien de regels van de diplomatie kan hier maar op één manier op reageren: door de Turkse ambassadeur en consul dezelfde behandeling te geven. Dat betekent natuurlijk dat de spanningen nog verder zullen oplopen. Het zal voor iedereen helder zijn dat we zoiets nog nooit gezien hebben in Nederland — ik niet tenminste. Deze rel loopt steeds verder uit de hand, met beide kanten die steeds harder tegen elkaar zullen worden. Het verschil is wel dat ze in Turkije gewend zijn aan dit soort testosteron-politiek, wij in Nederland niet. Ik betwijfel dan ook geen moment welke van de twee kanten als eerste een stap terug zal doen.

Ondertussen gaat de demonstratie bij het Turkse consulaat maar door. Aanwezige Nederturken blijven “Allahu akhbar” roepen, “yalla bismillah, Allahu akhbar,” en meer van zulks. Er wordt duidelijk opgeroepen door de leiders van de demonstratie om door te gaan, maar ik hoorde zojuist ook iemand de mensen vertellen dat ze “rustig moeten blijven”; ze willen dus demonstreren, maar niet dat er geweld wordt gepleegd. De spanningen lijken wel toe te nemen, dus of dit zo blijft?

Ondertussen staat het konvooi van de Turkse minister nog steeds in Rotterdam. Ze is blijkbaar niet van zins om terug te gaan, hoewel de weg haar wel versperd is.

Screen Shot 2017-03-11 at 23.42.52

De betrokkenen kennende is dit Nederturkse ‘feestje’ nog lang niet afgelopen. De enige vraag is: wie geeft als eerste toe aan de druk? Wat in ieder geval opvalt: Rutte kondigde aan dat Cavusoglu niet voor 500 Nederturken mocht speechen. Dat zou de orde verstoren. Op dit moment zijn er drie keer zoveel bij elkaar in Rotterdam en daar wordt niet ingegrepen:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Wim

  Direct alle uitkeringen naar Turkije stoppen.

 2. Wim

  Bikkel hard ingrijpen genadeloos die demonstratie uit elkaar slaan direct de tanden laten zien.

  1. Gustaafff

   Volledig mee eens. Brandspuit aan en de ME erop los sturen. Dit soort gedrag van nepnederlanders tolereren we niet.

   1. Wim

    Ik zit meer te denken aan vloeibaar varkensvlees.

  2. jennifer

   Bij elkaar drijven en gelijk op transport richting Turkije. Geen gezeik meer met dat volk kom op zeg. Het is genoeg geweest in dit land met die import.

   1. Gustaafff

    Eigenlijk zijn deze rellen wel handig, @jennifer. We weten direct welke Turken slecht geïntegreerd zijn. Deze kunnen we dan linea recta op transport zetten. Turkije is groot genoeg.

    1. jennifer

     Dat zei ik dus ook bij elkaar drijven en gelijk op transport weg met dat klere volk.

     1. Gustaafff

      Ik zou het niet zo zeggen, maar je hebt groot gelijk.

 3. nick

  Nu het leger erop sturen!
  Al die Turken oppakken!
  Al die dubbele paspoorters nu laten kiezen, Nederlander zijn of Turk! Turk? Wegwezen en heel snel, weg met je hele uitkeringstroep!
  Dit is te schandalig voor woorden en bewijst op een ondubbelzinnige manier dat Wilders ZO onzteend gelijk heeft! En jullie heeft hij gewaarschuwd, al meer dan 10 jaar!! Wanneer gaan jullie luisteren en wanneer gaan de blinddoeken af!
  Turkije/Erdogan zoek nu oorlog, speelt de NAVO uit, het zijn bedriegers, chanteurs, tirannen, levensgevaarlijk!

  1. jennifer

   Nick het schijnt dat we geen leger meer hebben, en ook geen wapens meer, alles afgebroken door dit kabinet, dus kan Rutte er maar beter zelf op af stappen dan toch zonder dat ie misschien pief of paf moet roepen,voor ze hem lynchen.

  2. giel

   je vergeet geitenneukers

  3. TZ

   Het zou mij niets verbazen als er kort voor de verkiezingen ineens weer liefde tussen Rutte en Erdogan ontstaat en vervolgens Rutte gaat roepen: ‘Ik heb een enorm drama voorkomen!’ of iets in die richting… en dan ziet een groot deel van ons volk Rutte als held en wordt de VVD de grootste… zoals gezegd, dat zou me niets verbazen want om de PVV klein te houden zijn ze werkelijk tot alles in staat, zelfs een deal met fascist Erdogan.

 4. DutchDropveter

  Dit is gewoon een cadeautje voor Geert om mee te beginnen na 15 maart van Mark.

 5. Wim

  Is Pechtholt al gesignaleerd ,of zit deze veilig in zijn Villa in Wageningen ver van de rotzooi die Nederland op de nek krijgt.

  1. HaZ

   Er zijn al fotos verschenen dat Pechtold zich tussen de Turkse demonstranten bevind zwaaiend met een D66 vlaggetje…..;-)

 6. Nasrani

  En de Turken hier laten kiezen wat ze willen zijn, turk of Nederlander. Willen ze turk zijn, ophoepelen, willen ze Nederlander zijn dan geen gezeik meer met die walchelijke rode vlaggen.

 7. NederNederlander

  Mijn dank is groot voor de mooiste gratis reclame die Erdogan maakt voor de PVV!!

 8. poison

  Gewoon heel hard roepen: Elke Turk die met de Turkse zwaait word het land uitgezet. Ben benieuwd hoeveel Turken blijven zwaaien en hoeveel vlaggen op straat liggen. Een turk is een Turk en blijft een Turk, daar kan je geen Nederlander van maken, blijkt vandaag. Dit slaat op iedere Noord-Afrikaan, behoudens zeldzame uitzonderingen daargelaten.

  1. poison

   Gehoord bij nieuwsuur net: Europese Unie laat Nederland het zelf oplossen, dus geen steun. Ben benieuwd Pechtold daarvan vind, de eurofiel.

   1. Gustaafff

    Leuk, de EU laat ons vallen als een baksteen.

    Maar toch telkens die naheffingen betalen.

    1. jennifer

     Hoort bij het politieke spel wat de EU speelt, stel je voor ze zouden Turkije hierin veroordelen dan krijgen ze met Soros en merkel te doen, en dit zou een streep door hun planen voor Europa dan betekenen.

   2. willemwesterlak

    natuurlijk wel ons geld maar geen steun.

   3. Nasrani

    Zal Le Pen leuk vinden

   4. Adriaan

    We moeten ook geen steun willen, want dat betekent dat we niet zonder Europa kunnen. We lossen dit zelf wel op. Mits Rutte doorpakt natuurlijk.

 9. giel

  ik dacht dat ze als nederlanders gezien willen worden ha ha wat een klucht

 10. LieverKipsLeverworst

  Verdacht dat je denk nu niet hoort…. #eikels

 11. Osewoudt

  Wordt het geen tijd om een Algemene Mobilisatie af te kondigen?

  1. DutchDropveter

   Eerst de Minister arresteren
   https://www.periscope.tv/w/1OyKAoojwXbJb

   De boel goed ingesloten als ze het bericht horen zodat ze geen rellen kunnen gaan veroorzaken.

  2. Osewoudt

   Als Rutte zich de komende dagen gaat positioneren als de koene leider van een oorlogskabinet zullen de Dropveters van deze wereld massaal op hem gaan stemmen.
   Dit volk hunkert naar nieuwe kruistochten.

   1. DutchDropveter

    Update 23.42 – Arrestatieteam verzamelt zich rondom Turkse minister
    Het volgende is onbevestigd maar meldt TPO op gezag van NRC Handelsblad: Een arrestatieteam heeft zich verzameld rondom de auto van de Turkse minister. Het lijkt er op dat deze opengebroken gaat worden.

    http://politiek.tpo.nl/2017/03/11/video-circa-500-erdoganleuzen-scanderende-turken-verzamelen-in-rotterdam/

    1. DutchDropveter

     Het is gewoon een cadeautje van Mark aan Geert. Zo van hier heb je een smerig zaakje succes ermee.

   2. Christian Wouters

    Allemaal interpretatie zwak figuur. Je wordt kwaad op je eigen foute analyse en fantasie. Kruistochten. Ja joh.

    Geestelijke zelfbevrediging van een marginaal.

 12. poldi

  Zo het al een vooropgezet spelletje is, neemt het Geert Wilders niet de wind uit de zeilen.
  Het bevestigt zijn grote gelijk
  Hier komt op onverbiddelijke wijze aan het licht hoe levensgroot de islamitische aap is die uit Erdogans mouw ontsnapt.
  De aap waarvoor Geert Wilders jaren geleden reeds voor waarschuwde en waarvoor hij door gans links en christelijk politiek correct Nederland door het slijk is gesleurd.

  Het zal dus mensen sterken in hun keuze voor hem.

  1. Nasrani

   De SGP is altijd al duidelijk geweest hoor. De grote club Nederlanders die tegen de islam hebben gewaarschuwd bestaat niet alleen uit seculieren. Vergeet dat nou niet. De Nederlanders hebben elkaar nu meer dan nodig.

  2. toetssteen

   Poldi, was De Roon. Maar wat je zegt klopt.
   Toch he, ik vind dit zo geensceneerd. Ik vind er een luchtje aan hangen.

 13. DidiA

  Huppekee….. ze zijn al in Rotterdam. Alleen nog maar bij elkaar houden en de zee in drijven….. Optiefen met dat nepvolk…..

  1. Adriaan

   Ik vind de methode ‘Argentinië’ iets effectiever 🙂

 14. Mickeyhil

  Mijn eerste angstige gedachte,
  Hoe dom zijn die turken.
  Wilders in het zadel helpen! Een nachtmerrie voor nederland

  1. Wim

   Enorme vechtpartijen op dit moment.. Links heeft zijn succes binnen.

 15. Adriaan

  Die diplomatieke rel niet als rel zien, maar als een zegen. Hoe wil je nu in godsnaam diplomatieke betrekkingen onderhouden met een dictator? Dat moet je niet willen. Dus heel snel de ambassade in Istanbul opheffen. Wij hebben turkije niet nodig.
  1.500 demonstrerende turken. Mooi, allemaal hun eventuele Nederlandse paspoort afpakken en terugsturen naar hun leider. Ze haten onze cultuur, ze haten Nederlander en zijn inwoners. Ze zijn hier hoofdzakelijk voor de uitkering. Dat hebben ze zelf toegegeven. Kabinet Rutte, nu is de tijd rijp om door te pakken. Dan maar geen handel met turkije. We zoeken wel andere handelspartners.

 16. Le Pro 58

  Voor de goede orde , dit is nu precies waar de PVV voor staat .
  Jarenlang roept de PVV dat de integratie is mislukt , duidelijker als vandaag kan haast niet meer en zijn de woorden verzilvert van Geert Wilders .
  Een regelrechte inkopper waar andere partijen zich aan kunnen meten , de PVV leidt geen gezichtsverlies en positioneert zich stevig in aanzien .
  Geert laat zien dat hij in feite al jaren klaar is om te regeren en geen oogkleppen op had .
  Haarfijn wist hij keer op keer de thermometer in het land te steken om aan te voelen waar de schoen ging wringen .
  Zijn collega’s daarentegen waren altijd de problemen aan het wegkijken of hadden de oogkleppen weer stijf op .
  Vandaag kan de belasting betaler precies zien wat het beleid van pappen en nathouden er toe heeft geleid dat in Nederland op ons grondgebied de Turken met Turkse vlaggen al zwaaiend gescandeerd en geprovoceerd werd met Allah Akbar om de Turkse Grondwet aan te passen ten gunste van Erdogan in Turkije.
  Dit heeft totaal niets maar dan ook helemaal niets met Nederland te maken kunt u nagaan waar zij de Turken in Nederland wel aan gelieerd zijn en de vlag waar het om gaat “de Turkse” lief heeft .
  Pluk ze kaal , ontdoe ze van alle zorg en sociale uitkeringen en ons financiële vangnet , geef ze met de warme hand een onthaal naar hun enige echte vaderland het enkeltje Turkije , neem de vlaggen mee en wij gaan kijken of zij dan nog zo staan te trappelen en schreeuwen daar in het hol van de leeuw die dictator Erdogan heet .

 17. buitenbeentje

  integratie akhbar

  Wie hierna nog steeds de veroozakers van deze ellende kiest a.s. woensdag; PvdAVVDD66CUGLCDA of degenen die hier zeker nooit iets tegen zullen doen SPPvdDDENK, moet nodig bij de psychiater voorbij.

 18. poldi

  Het is tenenkrommend om te zien hoe het linkse wangedrochten bolwerk Joop.NL in tegenstelling met het AD, Telegraaf en andere media nauwelijks aandacht besteed aan deze gebeurtenissen.
  Maar ja, eigenlijk ook begrijpelijk want dit is allemaal zeer pijnlijk voor al die multiculti knuffelaars.

 19. giel

  de ratten zijn uit hun holen gekropen .nederlanders wordt wakker staat op . pek en veren en weg ermee stem PVV

 20. giel

  mladic bevrijden uit Scheveningen die weet vast nog wel wat oplossingen

 21. giel

  1100 uur turkse invasie op nederlands grondgebied ankara onze vlag verwijderd en de turkse opgehangen AANVALLUUUUUUUU

 22. joost2

  Mevrouw Arib , voorzitter 2e kamer, blijkt volgens Elsevier helemaal niet zo’n aardig mens te zijn als zij met haar eeuwige glimlach zich voordoet.
  Veel topambtenaren kunnen haar bloed wel drinken.

  Als ik dit hoor en nu die

  spanningen met Turkse Nederlanders, de grote problemen met bepaalde groepen Marokkanen, ga ik toch Wilders gelijk geven, dat:
  1. het verstrekken van 2 paspoorten een fout is geweest van Nederland;
  2. dat buitenlanders (Kuzu etc) met 2 paspoorten niet bij de overheid mogen mee besturen in gemeenten, provincie en landelijk.

  Maar ja, vergeet het maar dat de huidige linkse Rutte hier ooit iets gaat doen.
  Rutte gaat samen met het vvd filiaal D66, met de filiaalhouder Pechtold en als alles tegenzit ook nog met de communist Klaver veel Nederlanders dwarszitten met leuke wetjes voor de mensen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.