Na aanslag rekent Zweden massaal af met linkse regering. PVV-zusterpartij Zwedendemocraten nu veruit de grootste

Jarenlang was Zweden een sociaal-democratisch walhalla waar iedere multiculturele communist met jaloezie naar omkeek. No more. Na de terroristische aanslag in Stockholm afgelopen week zijn de Zweden het beu. In een nieuwe peiling groeien de Zwedendemocraten – een zusterpartij van de PVV – dan ook tot ongekende hoogte. Ze kunnen – als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden – meer dan 100 van de 349 zetels halen.

Zweden is het zat. Echt zat. Het pamperen van orthodox-islamitische immigranten was jarenlang een hoeksteen van het Zweedse immigratiebeleid, maar het lijkt erop dat na de aanslag in Stockholm afgelopen week daar binnenkort een einde aan zal komen. De Zweden hebben er namelijk schoon genoeg van, en geven in een nieuwe peiling aan dat de Zwedendemocraten bij de volgende verkiezingen verreweg de grootste partij gaan worden.

Maar liefst 27,5% van de inwoners van het Scandinavische land wil op de partij gaan stemmen, aldus een peiling van Sentio. Dat staat gelijk aan 104 van de 349 zetels in het Zweedse parlement. Nog nooit waren de Zwedendemocraten zó groot:

SE_170410_Sentio

Bij de laatste peiling – daags voor de aanslag – behaalden de Zwedendemocraten slechts 66 zetels. In het Zweedse parlement hebben ze er zelfs maar 49, en zijn ze nu de derde partij. Als de uitslag van deze peilingen werkelijkheid wordt, dan dan wordt de partij voor het eerst in diens bestaan de grootste politieke fractie van Zweden en kan er wellicht éindelijk wat gaan gebeuren aan al die veel te losse immigratiewetten die het Noord-Europese land momenteel heeft.

Er is helaas één maar: de eerstvolgende verkiezingen in Zweden staan pas gepland voor september 2018. Nog even nagelbijten dus, en hopen dat Nigel Farage geen gelijk krijgt: dat Zweden nog meer aanslagen voor de kiezen zal krijgen in de aankomende periode…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Jantje

  Zulke peilingen hadden we hier ook. Helpt niets. De stemmentellers bepalen het.

  1. Nasrani

   Maar wij hebben nog geen aanslag gehad. Nog even wachten dus…..

   1. Floris

    We hadden de moord op Van Gogh. Toen ging de Keunegin de marokkaanse gemeenschap “troosten”. We leven in de omgekeerde wereld en dat linkse wijf is medeplichtig.

    https://www.vn.nl/hoe-beatrix-de-linkse-elite-paaide-2/

   2. Chauvinist

    We hebben een aanslag gehad: Amsterdam CS. Alleen wordt ons wijsgemaakt dat de islamitische dader, die volgens meerdere getuigen bewust op voetgangers inreed, een te lage suikerspiegel had en daardoor ‘per ongeluk’ frontaal op een groepje wandelaars botste. Daarnaast hebben we ook nog te maken met de dagelijkse islam-terreur, denk aan geterroriseerde wijken, bedreigingen, mishandelingen, aanrandingen, verkrachtingen en zelfs moord (van eerwraak tot de mocromaffia). Allemaal vormen van islam-terreur, of er nu 1 slachtoffer is of 100, de daders blijken in wel heel veel gevallen een islamitische achtergrond te hebben en de slachtoffers steevast niet…

    1. Chauvinist

     Aanvulling: zie nu pas dat dit bericht oud is… vreemd genoeg zag ik ‘m bij het inloggen bovenaan staan :/

 2. Peter Selie

  Zucht, Alternative für Deutschland (AFD) zakt óók al weer in het moeras, ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.

 3. Guus Geluk

  Dit zijn emotiestemmers. Op het hoogst van de vluchtelingencrisis kon Wilders zich 41 zetels rijk rekenen. Als het erop aan komt, strompelt iedereen weer terug naar zijn/haar oude partij. Dat zagen we op 15 maart 2017.

 4. Floris

  Mij maak je niet wijs dat zo’n relatief kleine aanslag een significante invloed heeft op het stemgedrag.

  Deze partij had al langer de wind in de zeilen, maar de meerderheid in Zweden is nog steeds zo links als een deur. Er is meer nodig om die zweefkezen en zweefteven terug te laten keren tot de realiteit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.