Den Haag woedend op Pechtold: hij confronteerde Segers met enorme waslijst, eiste onder meer kindereuthanasie!

In Den Haag zijn de spanningen razendsnel opgelopen, en dat komt allemaal door Alexander “Kijk Mij Eens Geweldig Zijn” Pechtold.

Bij VVD en CDA hebben ze het ondertussen helemaal gehad met Alexander Pechtold. De D66-leider heeft de gesprekken met de ChristenUnie namelijk bewust opgeblazen. Zoals CU-leider Gert Jan Segers gisteren uitlegde aan het Reformatorisch Dagblad kwam Pechtold voor het ‘verkennend gesprek’ aan met een hele waslijst aan controversiële onderwerpen. Of Segers en diens partij maar even wilden “bewegen” op die onderwerpen:

“Pechtold had een hele lijst met onderwerpen bij zich waarin D66 en ChristenUnie van elkaar verschillen. En ik moest per onderwerp aangeven welke politieke ruimte ik daar zag: uitstellen tot na de komende kabinetsperiode, aan de Kamer overlaten of compromissen sluiten. Dat soort dingen.”

Sterker nog, voor zijn ontmoeting met Segers was Pechtold langsgegaan bij zijn fractiegenoten en had hij ze stuk voor stuk opdracht gegeven om een onderwerp te geven waarover ze in de clinch lagen met de ChristenUnie. Die verzamelde hij vervolgens waarna hij ze aan Segers ‘gaf.’ Of hij zijn handtekening even op het stippellijntje wilde zetten (bij wijze van spreken).

Aangezien Segers veel te netjes is voor de politiek wil hij geen tekst en uitleg geven over het soort onderwerpen dat aan bod kwamen. Gelukkig zijn er andere mensen die wél openheid van zaken geven. Zo wist De Telegraaf gisteren te vermelden dat Pechtold bij voorbaat compromissen eiste van de CU wat betreft “het voltooid leven” (lees: het doden van bejaarden die niet ziek zijn, maar er ‘gewoon’ genoeg van hebben) en zelfs wat kindereuthanasie betreft.

https://twitter.com/marceltenbroeke/status/867332838017912836

Dit zijn natuurlijk bijzonder gevoelige onderwerpen waarbij je niet over één nacht ijs kunt gaan. Pechtold weet dat ook, wat dan ook de reden is dat hij deze onderwerpen voor Segers’ voeten wierp en hem vertelde dat er geen echte onderhandelingen in zaten als de CU-leider zich niet direct overgaf. Die kon daar natuurlijk niet mee akkoord gaan… en dat was het dan.

Het goede nieuws is dat Pechtold zijn hand duidelijk overspeeld heeft. Niet alleen de CU is woedend, datzelfde geldt voor de VVD én het CDA. Die laatste twee weten dat ze eigenlijk niet om D66 heen kunnen, maar ze realiseren zich ook dat hetzelfde voor Pechtold geldt; als hij wil regeren moet hij samenwerken met CDA en VVD. Daarom zijn ze niet van zins om dit soort wangedrag te accepteren. Ja, D66 heeft 19 zetels en is dus een belangrijke partner, maar Pechtold moet zich wél gedragen. Deze arrogante intolerantie kan hij maar beter voor zich afwerpen voor die andere twee partijen het écht gehad met hem hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. IJscoman

  Kindereuthanasie, voltooid-leven-hulpdoding en het grazen van nadoodse organen: D66 is een moordpartij met een fixatie op het menselijk lichaam.

  1. Mees

   D66 is een moordpartij met een fixatie op het menselijk lichaam.

   Jij bent echt van got los 🙂
   ja ja bewuste schrijffout, heb een gruwelijke hekel aan religie…

   1. Guus Geluk

    @Mees,

    De verruiming van de euthanasiewet, is tot stand gebracht door minister Schippers (ondanks dat de VVD daarover verdeeld is), mede door de voorvechters van D66, nádat er intensief was bezuinigd in de Ouderenzorg. Er is talloze malen benoemd waar de pijn zit in de verpleeghuizen: te weinig personeel, geld of juist te veel managers. Hoe kun je in een sterk gedemoraliseerde Ouderenzorg in ’s hemelsnaam het ouderen makkelijker maken om uit het leven te stappen?

    D66 en Schippers gingen nota bene rechtstreeks in tegen het adviesrapport van de commissie-Schnabel, de protesten vanuit de verpleging en de protesten bij de huisartsen. Jouw SP was overigens eveneens woest toen het voorstel werd ingediend.

   2. swetsnek

    Schrijffout of niet ijscoman heeft wel een punt

   3. Seneca

    Arme Mees,
    je hebt een gruwelijke hekel aan religie. Dat is – nog wel – toegestaan. Edoch denk erom als je moslim vriendjes, je bent een groot bewonderaar van de islam, dat weliswaar een zgn. religie is, maar in feite een veroveringsideologie, het hier voor het zeggen hebben – en dat krijgen zij, met figuren zoals Pechtold, Segers, Buma, Rutte, jijzelf, guusje, beuk, isolde en noem maar op – dan kan je niet meer vrijblijvend zeggen, ik heb een gruwelijke hekel aan religie. Tel je knopen en herinner je deze woorden als je voor de keuze staat: of je reet in de lucht en de kop naar Mekka of je kop eraf…

   4. IJscoman

    Meesje, bedankt voor de sterke, inhoudelijk reactie.
    Kun je me overigens vertellen waar ik het over religie of God had? Wellicht is je vogelbreintje op hol geslagen.

   5. Ngatimoto

    Mees, D66 IS een moordpartij. Lees het boek van Martin Bosma over Zuid-Afrika en de rol die Pia Dijkstra (D66) daar speelde. Genocide en aanzetten tot moord van achter een microfoon. D66 is, als je het waslijstje leest, op dezelfde weg als Joseph Mengele in de concentratiekampen in de nazi tijd van Duitsland. Ik loop dit al een tijdje te roepen maar gelukkig beginnen meer mensen dit in te zien.
    Grote vraag voor mij is waarom D66 over het gedrag van Pia Dijkstra de kaken stijf op elkaar houdt. Geen verweer, geen aanvraag voor bannen van dit boek, niets.
    Wie zwijgt stemt toe, zo is dat nu eenmaal. Dus lezers, bent u onverhoopt D66 stemmer dan stemt u op een partij die ouderen, kinderen en iedereen als het zo uitkomt een handje wil helpen het leven op deze aardkloot achter zich te laten.

  2. Guus Geluk

   Ik ben het nooit met IJscoman eens, maar dit keer heeft hij groot gelijk.

  3. Kodi

   Je zou haast gaan denken dat Demonen ‘666 een partij met een doodscultus is.

 2. Mees

  Pechtold had een hele lijst met onderwerpen bij zich waarin D66 en ChristenUnie van elkaar verschillen. En ik moest per onderwerp aangeven welke politieke ruimte ik daar zag: uitstellen tot na de komende kabinetsperiode, aan de Kamer overlaten of compromissen sluiten. Dat soort dingen.”

  Daar is toch niks mis mee.
  Abortus en euthanasie zijn belangrijke standpunten voor D66 en die laat je niet beperken op religieuze gronden.

  1. van Urk

   Ach Mees allemaal voor het doel van een vrije samenleving wat D666 voor ogen heeft. Ongeboren kinderen “vermoorden” of ouderen “doden” is dat vrij? Dwazen in deze maatschappij, jullie weten niet wat jullie zeggen, doen en steunen! Komt ervan als mensen zelf het recht in eigen handen willen gaan nemen en hem zelf als koning waant. Zoals de bijbel zegt: recht zal krom worden en de wijzen zullen dwazer worden.

  2. swetsnek

   Mees je hoeft niet elke zin te herhalen hoor .
   Of worden het dan snel oneliners ???

 3. Guus Geluk

  Pechtold, de linksliberaal die nog een grotere dosis arrogantie bezit dan Donald Trump in zijn pink, wilde gewoon niet met de ChristenUnie om tafel. Daarom gaf Pechtold Segers ook geen eerlijke kans. Dat is ronduit schandalig. Tussen GroenLinks en de VVD waren veel inhoudelijke verschillen – maar Rutte wilde toch wel met Klaver in zee?

  Kindereuthanasie. D66 is compleet doorgeslagen in haar euthanasie-wetgeving. En dat terwijl er juist zo is bezuinigd op de Zorg. Hoe kun je dan -.

 4. van Urk

  De uiteindelijke duivel komt uit het D666 doosje. Wat een verderfelijk partij zeg!

 5. van Urk

  Ik ben mede trots te vertellen dat het eerste kistje meischol afgelopen maandag maar liefst 102.000 euro opgebracht heeft tijdens de veiling in de visafslag! Deze opbrengst gaat naar de stichting Schreeuw om Leven.

  1. IJscoman

   Mooi resultaat Van Urk!

 6. Two Ravens Black Kettle

  De Armeense gemeenschap was ook woedend op deze vunzige meneer die zichzelf ver verheven voelt boven het gepeupel.
  Het gepeupel die zijn tweede huis schoonmaakt en de riolering fixed.
  Een diepe weerzin voelt de vunzige meneer voor deze mensen en daarom zal en moet Europa veranderd worden in een islamistische woestenij met een kleine oligarchie van superrijken, verscholen in Ivoren Citadellen en tweede, derde en vierde huizen en een enorme massa van goedkoop werkvee.
  Dat noemt deze vunzige meneer; progressief en sociaal.

  Rutte is trouwens geen spat beter maar wordt keer op keer beloond.
  Hoe vuiger de leugen hoe gretiger zijn stemvee danst.
  Ik woon in een land van clowns en charlatans, op het schild gehesen door lemmingen, schapen en struisvogels.

  1. Kees

   Helemaal mee eens!

 7. Ritter

  Pechtold heeft het zo gespeeld dat hij onmogelijke eisen heeft gesteld aan Segers die hier natuurlijk niet mee kon instemmen.

  Dus in essentie heeft Pechtold de besprekingen met de CU gesaboteerd.

 8. Ritter

  Pechtold neem deze macht positie alleen in omdat de VVD en het CDA weigeren met Geert Wilders samen te werken.

  Als de PVV bij de onderhandelingen word betrokken heeft D66 veel minder macht.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Maar dat zou recht doen aan de democratische wens van de bevolking en dus zal dat nooit gebeuren.
   Stel je toch eens voor dat je ooit, al is het maar 1 luttele keer eens zou luisteren naar het plebs.

 9. HaZ

  En omdat het “kijk mij eens deugen” Pechtold is komt dit misselijkmakend figuur er mee weg. Stel je voor dat iemand als Wilders dit soort plannen had voorgesteld , hadden de voorgedrukte aangiftes alweer klaar gelegen. Snap niet dat zo’n anti-leven partij aan zoveel stemmen is gekomen, of het moeten allemaal levende doden zijn.

 10. Skippybal

  D66 blijkt dus niet mee te regeren, GL en SP te links, CU te conservatief, PVV te rechts.
  Het is duidelijk dat D66 en zijn briljante tactiek helemaal niet wil regeren.

  De volgende stap is dan toch aan de PVV en ook dat wordt een vervelend circus waar de partijen niet in landsbelang handelen, maar een tactiek bedenken de ander de schuld te geven.

  Hoe bizar dat ik bijna terugverlang naar de PvdA en VVD bij de vorige formatie.

 11. Robert Leiden

  Of het wel of niet bewuste sabotage was van D66, geen idee. Maar ik vind het prima.
  Een kabinet met CDA en CU met in hun kielzog de SGP vind ik niets.
  Te veel religie in een kabinet moet je niet willen.
  Dan komt de aanrechtsubsidie ineens in beeld. U weet wel.
  Vrouw achter het aanrecht en maar wel voor twee personen de loonheffings korting opstrijken. Wat denk je dat dat gaat kosten?
  De zondagsrust wordt weer verplicht.
  Kan je op je vrije dag niet eens doen wat je wilt.
  Homo’s worden weer in toenemende mate gediscrimineerd.
  Want je mag het wel zijn, maar niet praktiseren.
  Dan maar een minderheids kabinet VVD, CDA en D66.

  1. van Urk

   Robert Leiden@ “vrouw achter het aanrecht, zondagsrust wordt weer verplicht en homo,s worden weer in toenemende mate gediscrimineerd”. Voor de meeste christenen in deze tijd is die fase die u opnoemt voor hen allang gepasseerd en helemaal niet eens belangrijk. Dus voor dat soort “doem scenario,s” hoeft u niet bang voor te zijn.

   1. Kodi

    Zo is het maar net. Robert Leiden’s doemscenario’s zullen pas meer en meer werkelijkheid gaan worden als de Islam hier nog meer territorium kan innemen.

 12. HW

  We hebben een OM en veel D’66 rechters en deze immorele idioot zou men aan moeten klagen wegens aanzetten tot moord.
  Gewoon uit de politiek en 15 jaar de bajes in.

 13. Ni28

  Dit is een voorproefje van wat ons te wachten staat met D66 in het kabinet. En als je denkt dat zo kabinet heel snel moet vallen, vergeet het maar, want door de oppositie in de parlement zullen zij kunnen blijven onder het motto: het land moet geregeerd worden, hoe, dat maakt niet uit. Dat hebben wij vier lange jaren kunnen zien en voelen. Met D66 zullen wij pas gaan bloeden, financieel en moreel. Meer van alles wat wij niet willen en minder van normale leven. D66 is een gevaarlijke partij waarbij de progressiviteit helaas geen grenzen kent. Ik denk niet dat de gewone burger dit wilt. Pechtold moet geen toontje lager gaan zingen maar helemaal niet.

 14. Ni28

  Dat de euthanasiewet volgt direct na de bezuinigingen in de ouderenzorg is sprekend. Na A volgt B en dat geeft samen C oftewel minder bejaarden. Endlösung! Een democratische recht in onze humane maatschappij. De euthanasiewet zoals D66 hem wilt wordt natuurlijk misbruikt. Dat is het grootste gevaar.

  1. Michael van der Galien

   “Dat de euthanasiewet volgt direct na de bezuinigingen in de ouderenzorg is sprekend.”

   Dat is het dus precies — en dat moet continu herhaald worden.

   1. Peter Selie

    Lang geleden heb ik mij als orgaan donor opgegeven, mocht de euthanasiewet van D66 door de Eerste Kamer aangenomen worden dan maak ik mijn weloverwogen donor-registratie ongedaan. Niet alleen dat de wet wordt misbruikt en net zoals Ni28 het sarcastisch endlösung noemde (helemaal terecht) maar om bij levende lijve je organen die er dan uit gesloopt te worden, lijkt mij geen pretje. Lees het volgende verhaal maar eens wanneer men de tijd er voor heeft. >>>> https://cooperatiedevrijemedia.nl/2017/05/drie-bezwaren-tegen-de-wet-actieve-donorregistratie/

 15. HaZ

  Na het vastlopen van de formatie vindt de helft (49%) van de ondervraagden nu dat overwogen moet worden de PVV uit te nodigen voor de formatie-onderhandelingen. Naast PVV-kiezers zouden met name CDA-kiezers (59% voor) dit een goed idee vinden. Ook bij VVD-kiezers (46% voor, 51% tegen) is hiervoor enig draagvlak te zien.

 16. Pjotter

  Kindereuthanasie en voltooid leven, deze man is klaar voor de 2e gaskamer ronde.

 17. Niek_Ooijman

  Euthanasie zal nooit makkelijk zijn…Kinderen die vreselijk en uitzcchtloos lijden moet je niet koste wat kost dwingen om door te gaan met behandelingen. D66 maakt een waardig levenseinde helemaal niet makkelijk, maar wil juist dat dit goed geregeld wordt door de overheid ivm dat mensen dan maar voor een trein springen.

  Verdachtmakingen tegen Pechtold ivm echte argumenten ? Dan weet ik al genoeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.