Hypocriete Tweede Kamer wil doodleuk niet-Europeanen discrimineren

Geen categoriemei 09 2017, 19:00
Ja, u ziet het goed, discriminatie. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil namelijk de grenzen sluiten voor seizoensarbeiders van buiten de Europese Unie. Het initiatief kwam vanuit de SP. Jasper van Dijk geeft als reden dat er genoeg seizoenswerkers zijn binnen de Europese Unie. Daar zijn al genoeg problemen mee. De komende regeringspartijen VVD, D66 en GroenLinks doen niet mee met het feestje van uitsluiting. Die zijn natuurlijk nu te bang om ook maar een klein risico aan te gaan in de onderhandelingen. Stel je voor.
Discriminatoire hypocrisie
We horen altijd zo veel (gespeelde) sympathie vanuit de linkse hoek als het gaat over vermeende discriminatie, racisme, vluchtelingen, gehandicapten, transgenders, non-binairen, moslims, hulpbehoevenden of een combinatie van dat alles. Nu is discriminatie ineens een goed idee? Wat een hypocrisie. Deze ontwrichtende draai komt natuurlijk uit de denkfout van 'sympathie en medelijden met allen die het slecht hebben'. Het klinkt oh zo nobel en oh zo goed, maar uiteindelijk halen de feiten je in. Goede bedoelingen voor iedereen is helemaal prima, maar het kan niet gepraktiseerd worden. Uiteindelijk is er een grens op de grondstoffen en kapitaal die je vanuit andermans zakken kan uitdelen. Daar sta je dan met je goede bedoelingen. Moet je toch nog een grens trekken. Alle migranten moeten we opnemen! Wat, seizoensarbeiders? Nee sorry, dat kunnen we even niet aan.
Positieve discriminatie
Het betekent niet dat alle seizoensarbeiders ook nog toegelaten moeten worden. Integendeel. Het is de selectieve verontwaardiging die altijd zo frustrerend is. Discriminatie is helemaal bon ton op het moment dat het vanuit linkse hoek komt. Positieve discriminatie? Natuurlijk! Segregatie vanuit diversiteitsbeleid? Ook helemaal prima! Dit is het zoveelste voorbeeld waarin linkse partijen hypocriet bezig zijn. Controleer als land in alle gevallen de eigen grenzen. Schengen geeft net zoveel problemen in de arbeidsmarkt als dat niet-Europeanen dat doen. Wees daar eerlijk over en vooral: consistent. Maar het maakt toch niet uit. Als het aan links ligt, dan zijn het geen seizoensarbeiders meer, maar economische vluchtelingen op zoek naar 'een beter leven'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten