Thierry Baudet legt pijnlijk bloot: ‘Uiteindelijk komen die hoofddoekjes bij de politie er toch wel!’

Nu zijn er nog mensen die zich met man en macht verweren tegen het toestaan van hoofddoekjes bij de politie, maar over pakweg 20 jaar zal daar geen haan meer naar kraaien, als we Thierry Baudet mogen geloven.

Het is de schande van de week: de Amsterdamse politie, zogenaamd een toonbeeld van tolerantie, wil hoofddoekjes gaan toestaan bij haar agenten. En dat terwijl zulke doeken allesbehalve tolerantie uitstralen, tenzij je tolerant wilt zijn richting vrouwenonderdrukking.

Dat heeft gelukkig tot een storm aan verbijsterde reacties geleid, en terecht: religieuze symbolen hebben niets te zoeken bij een seculiere instelling als de politie, en hoofddoekjes al helemaal niet. De kans dat de Amsterdamse politie dit doorzet lijkt dan ook klein: er is vanuit de maatschappij en politiek simpelweg nog te weinig bereidheid om zo’n grondwaarde met de voeten te treden. Ik zeg “nog”, want zo zit de harde waarheid in elkaar, zoals ook Thierry Baudet van het Forum voor Democratie vrijdag opmerkte. Hij kwam met deze zeer rake, en daarom des te pijnlijkere tweet:

Hoe graag ik hier ook zou zeggen dat dit nergens op slaat: hij heeft voor de volle 100% gelijk. Hij doelt hiermee natuurlijk op het groeiende aandeel aan moslims in de Nederlandse bevolking. Op dit moment is ‘slechts’ 6% van Nederland moslim, en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden. Dat lijkt misschien weinig, maar de invloed die zo’n kleine groep al heeft op het land is relatief enorm: in vrijwel elke laag van de samenleving, van supermarkten tot scholen tot universiteiten, worden al speciale maatregelen getroffen om islamitische inwoners tegemoet te komen. Welke reden hebben we om aan te nemen dat deze kwalijke trend zich in de toekomst zal voortzetten? Precies: geen enkele. Baudet legt hier dan ook pijnlijk de vinger op de wond die de doorgeslagen diversiteitsmania van Nederland heet. Over 20, misschien zelfs 10, zal er geen haan meer naar kraaien als publieke en private organisaties met de zoveelste anti-discriminatie- (lees: pro-islamiserings)maatregel komen. Of als we hoofddoekjes verplicht gaan stellen zodat islamitische agentes zich meer thuis voelen bij de politie ofzo.

Onze staatsomroep, de NOS, vindt het in ieder geval al helemaal prima: zij hebben geen 20 jaar meer nodig om met een artikel op de proppen te komen waarin ze laten zien dat hoofddoekjes bij de politie op andere plekken – zoals Turkije en het Verenigd Koninkrijk – “doodnormaal” zijn. Nee, met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

132 reacties

 1. poldi

  Daar hoef je geen Thierry Baudet voor te zijn om met deze voorspelling te komen.
  Als ik alleen al het toenemende aantal hoofddoeken en nikaabs in de Boogaard van Rijswijk zie, dan zeg ik over geen 20 maar over 10 jaren.
  Het ergst zijn de puur Hollandse vrouwen die door een relatie zijn overgestapt naar de islam. Die zijn vaak het fanatiekst in hun uitingen van deze weerzinwekkende voortwoekerende ideologie.

  1. Sniper666

   @ poldi

   Ja walgelijke wijven.. En 99.99% is zo lelijk als de nacht. Die kunnen natuurlijk nooit aan een lekkere Hollandse vent komen. Daarom laten ze zich maar met jong volschieten door zo’n moslim.

 2. Beukman

  Baudet heeft gelijk. En als die doekies er toch wel komen, is het dus ook verspilde moeite om je er druk over te maken.

  Het is me trouwens een raadsel waarom het verruimen van de dresscode gelijk zou staan aan vrouwenonderdrukking.

  1. Sniper666

   @ Beukman

   Islam = vrouwenonderdrukking pur sang.

   1. Beukman

    @Sniperd
    Dat kakelt iedereen elkaar altijd na.
    Enfin. Als een vrouw een doek op wil en anderen willen haar dit verbieden, wie onderdrukt dan eigenlijk wie?

    1. Sniper666

     @ Beukman

     U weet vast wel dat ik het hele islam gedoe het liefst zo snel mogelijk zie verdwijnen uit Nederland. Maar afgezien daarvan kan ik natuurlijk niemand verbieden in haar/zijn EIGEN TIJD op het hoofd te zetten wat je wil.

     Het punt is dat ik dat niet wil zien bij ambtenaren in functie. En dat zou u ook niet moeten willen. Straks komen de homo ambtenaren die een roze baret op willen, en de katholieken prefereren een mijter, de sikhs een tulband, en ze zoon van de bakker draagt een nest kokosmakronen op zijn kop… Niet aan beginnen!

     1. dutchbrabant

      Een kruis om de nek mag wel of een jodenster om de nek of pols? Ik bedoel als je iets niet wil…Ik wil ook wel eens niet geholpen worden in het gemeentehuis door een bitserige vrouw van 55+ die alles beter weet.. en een verveelde toon aanslaat alsof alles haar te veel is….In mijn ogen gaat het er om dat jij niks van uitingen wil zien die iets met Islam te maken hebben.. Ik zeg dan ook alle godsdienstuitingen bij ambtenaren verbieden. gelijke monikken (sorry mag dat wel?) gelijke kappen (en dit?) .

    2. IJscoman

     Beukman, je weet donders goed de vrijwilligheid om een hoofddoek te dragen zeer beperkt is. De mannen in huis bepalen dat of moedigen het op zijn minst aan. De hoofddoek is ook een zichtbare markering die uitgezet wordt met als boodschap ‘hier heeft de islam zich gevestigd’. Daarnaast vind ik het buitengewoon vervelend om op vele momenten -in de openbare ruimte, in supermarkten en bij organisaties- steeds geconfronteerd te worden met opzichtige religieuze symbolen. Onze maatschappij liet in hoog tempo die idiotie achter zich en dat wordt nu met allahu akbar weer binnengehaald: vele stappen achterwaarts. De ‘diversiteit’ brengt niks moois en goeds. Het wordt ons door de strot geduwd en persoonlijk vind ik dat een ramp.

     1. Guus Geluk

      “Onze maatschappij liet in hoog tempo die idiotie achter zich en dat wordt nu met allahu akbar weer binnengehaald:”

      Naar ik meen staat deze samenleving een groot aantal christelijke symbolen voor, waaronder christelijke feestdagen. En op de 2 euro-muntstukken, staat ook “God zij met ons” afgedrukt. Nederland heeft religie nooit achter zich gelaten, @IJscoman.

     2. Beukman

      @IJsje
      It is in the eye of the beholder. Als jij in de doek een symbool ziet, dan is het ook een symbool. Als je dat er niet in ziet, is het ’t niet. De doek is ook gewoon een kledingstuk vergelijkbaar met bovenkleding voor een vrouw, gedragen uit oogpunt van zedigheid. Zolang iedereen elkaars vormen van zedigheid accepteert, is er toch weinig aan de hand?

      Wat de dwang tot het dragen van een doek betreft: de vrouwen die worden gedwongen, moeten dat zelf maar bevechten. Daar is de overheid niet voor bedoeld. Bovendien zijn er legio vrouwen die het ding wél uit vrije wil dragen.
      Hier in Amsterdam lopen er hoofddoekies rond op hoge hakken, en geheel opgemaakt. Verwarrend he?

      Gewoon stoppen met je aan alles ergeren, man. Ga gewoon wonen in een multiculturele stad, dan leer je dat wel af.

     3. IJscoman

      Beukman die altijd direct in de bres springt als vrouwen achtergesteld worden, vindt nu dat moslimvrouwen die onvrijwillig een hoofddoekje dragen ‘het zelf maar moeten uitzoeken en bevechten’. Selectieve verontwaardiging en verdediging dus. Als het hem uitkomt en anders maar niet. Over principes gesproken.

      En de hoofddoek is absoluut geen ‘gewoon kledingstuk’ zoals deze wegkijker stelt. Het is een statement, een uitdaging en provocatie naar de omgeving. Om het te bagatelliseren heeft Beukman het ook constant over een ‘doekie’. Als linkse vol-idioot denkt hij dat het daardoor vriendelijker klinkt. ‘Niks om te aan te ergeren hoor, het is maar een doekie’. Dat er een mensonterende, gewelddadige en veroveringsgezinde ideologie achter zit wil hij niet weten. Slaap zacht Beukdinges.

     4. Floris

      Beukman schreef: “Niks om te aan te ergeren hoor, het is maar een doekie”
      —————————————————————–
      Zo kan je alles wel wegrelativeren. De Hitlergroet? Dat is niks om je aan te ergeren, het is gewoon een opgestoken arm.

     5. Beukman

      @IJsje
      Als je wil dat vrouwen voor zichzelf opkomen of leren opkomen, zal het niet helpen als de overheid zich er steeds tegenaan loopt te bemoeien, dacht je niet? Wat had je je eigenlijk voorgesteld: een hoofddoekenpolitie?

      En waarom iemand iets draagt, gaat jou geen reet aan. Zelfs al zou een doekie een statement zijn (nogal bizarre gedachte trouwens), dan is dat nog steeds niet jouw business.
      Ik ga me toch ook niet bemoeien met wat voor broek jij aan je kont hebt?

     6. Beukman

      Ga jij je maar ergeren aan een theedoek, boze man @Floris.

    3. afca1900michel

     @beukje dus de eerste moslima die een hoofdoekje ging dragen(er moet immers een vrouw als eerste zijn geweest;-D) deed dat uit vrije wil?

    4. Isolde

     Ik meen dat blanke seksistische mannen die hun vrouwen verplichten rokken te dragen moeten worden vervolgd, of beter, ik vind dat rokken moeten worden verboden.

     1. IJscoman

      Isolde is definitief compleet krankzinnig geworden. Het voorbeeld is onzinnig, abstract en misplaatst. Een rok is geen religieuze uiting, een hoofddoek wel.

     2. Isolde

      Als IJscoman, wat niet het geval is, enig besef van logica zou hebben zou hij de ironie van mijn bijdrage hebben opgepikt.

      Het is absoluut niet te bepalen of moslima’s hun hoofddoek uit eigener geloofsbeweging of onder dwang dragen. Als IJsco iets zou snappen van sociale verbanden en de behoefte van mensen zich daaraan te conformeren zou hij ook kunnen weten dat je dit niet eenduidig kunt vaststellen. Mensen willen bij sociale groepen horen en dragen de kleding en vertonen het gedrag die daarbij horen.

      Maar Beukman heeft natuurlijk volledig gelijk als hij zegt dat het een absurd idee is dat de overheid op dit niveau regulerend zou moeten optreden. Dat is een in de kern fascistoïde gedachtegang die op DDS vaker de impliciete manier van denken is dan je zou hopen.

   2. Kodi

    Een hoofddoekje of een niqaab of een boerka geen vrouwenonderdrukking? Kindhuwelijken ook geen vrouwenonderdrukking? Ook vrije wil?

  2. Anna

   Beukman. Niet slecht de islamitische hoofddoek (vlag).
   Onderstaande voorbeelden waarbij men vanuit islamitische hoek de mond is gesnoerd of activiteiten heeft moeten staken veelal met gebruik van geweld, doods’bedreigingen en chantage. Beperkingen op gebied van:
   foto, toneelgezelschappen,film,musea,cartoons, schrijvers, journalisten, cabaretiers,columnisten, pers, kunstenaars, politici, publicisten, lezingen op universiteiten en bedreigde en vermoorde personen niet te vergeten. Al deze beperkingen en toevoegingen gaan de hele Nederlandse bevolking aan autochtoon en allochtoon. Bij overheid, ziekenhuizen, universiteit, scholen,Kamer, regering enz,enz,absoluut geen islamitische hoofddoek omdat het geen modeartikel is. In tegendeel. Die hoofddoek laat de ongelijkheid en ongelijkwaardigheid zien van de man en de vrouw. We moeten niet doen alsof het gewoon is. laat ze in hun vrije tijd doen wat ze willen al dragen ze tien doeken.

  3. DutchDropveter

   De hele reden dat hoofdoeken en lichaamsbedekking in de koran staat is vrij simpel;

   – vrouwen zijn minder waardig aan de man
   – meisjes worden uitgehuwlijkt
   – Vaak levert dat gigantische spanning op in de relatie
   – Zoals al vaak benoemd de meeste moslims zijn nog jaloers aangelegd
   – Vrouw in pakken, niet alleen over straat niet dit niet dat niet zo
   – vrouw helemaal geclaimt onder het mom drescode? of is het gewoon te ziek voor woorden?

   1. Kodi

    Wat is er dan nog vrijheid aan die Islamitische dramdwang?

  4. Kodi

   Ook maar met de Sharia beginnen, want die zal er uiteindelijk toch komen. En ook ook verspilde moeite om je druk over te maken hè? Laten we dan ook maar vrouwenbesnijdenis, kindhuwelijken etc. toestaan. Toch ook verspilde moeite om je druk over te maken?

 3. jitschak

  tja, nu te vroeg…. maar baudet heeft natuurlijk gelijk. het is onafwendbaar, zeker als de verschillen tussen een zich ontwikkelende westerse Islam (waarin misschien hoofddoekjes uberhaupt geen issue meer worden) en de tradtionele tribale Islam steeds groter worden…

 4. Domtoren52

  Hier in Utrecht Overvecht is boodschappen doen alsof je in het buitenland woont. Vele zaken zijn verdwenen en er komen Marokkaanse en Turkse winkels voor terug. OpGrootwinkelcentrum Overvecht verdwijnen steeds meer winkels met westerse eigenaren. Het s toch niet de bedoeling dat we ons achterwerk nog verder laten uitwonen tijdens het alsmaar buigen en bukken naar de islam die zich steeds meer opdringt. Mot toch niet gebeuren dat er hoofddoekagenten op straat gaan komen, want dan ga je toch afvragen waar je op straat loopt in Nederland of Marrakech.

  1. Blowing Bubbles

   Dit is de redden dat ik de centra van grote steden en winkelcentra in het algemeen mijd als de pest.

   1. Beukman

    @Bubble
    In A’dam centrum heb je toch echt veel meer last van toeristen en de bijbehorende Nutellawinkels dan van moslims.

    1. Anna

     Beukman. Het gaat niet over de “toeristen”.

     1. corfo

      Anna.
      @Beukennoot denkt nog steeds dat de hier binnen gehaalde parasiterende islamieten, toeristen zijn. Die man/vrouw weet niet beter; zielig figuurtje.

    2. Sniper666

     @ Beukman

     Nu is u zeer inconsequent. In eerdere discussies geen kwaad woord over 020, het is uw stad.. En nu dit. 020 is nu eenmaal een tourist trap.

     1. swetsnek

      niet op reageren dat wil ie graag

 5. Peter Selie

  Ja daar ben ik het volledig met hem eens, de islamisering van Europa is een zelfvervullende profetie van de linkse kerk die gekoppeld is aan het EU asiel en immigratie beleid. Er is mijns inziens totaal niets aan te doen, de democratisch gekozen volksvertegenwoordigers leiden ons naadloos naar een sharia rechtspraak. En een ding dat stemt mij vrolijk dat de kinderen en kleinkinderen van de bestuurlijke elite althans het lagere kader straks ook geterroriseerd worden door een vreedzaam geloof (Kuch).

  1. corfo

   Peter Selie.
   De islamisering van Europa is als een etterend gezwel; alleen met échte ingrepen te genezen !
   Onbegrijpelijk dat onze z.g. “elite” nog steeds niet in de gaten zou hebben dat een groot deel van de bevolking niet van die parasieten is gediend.

   1. Peter Selie

    Nou beste corfo dat weet de bestuurlijke elite dondersgoed, en het stemt hen vrolijk dat het gewone volk hier op een bepaald moment er aan onderdoor gaat. De volksvertegenwoordigers zijn bijna allemaal intelligente hoogopgeleide mensen die over alle beschikbare informatie kunnen beschikken van lobbyisten, Arabisten, AIVD, MIVD, organisaties, instellingen en think-tanks. Maar de partij discipline en elk nieuw Kamerlid MOET een eed van geheimhouding afleggen, m.a.w. ze houden de gelederen gesloten, tijdens hun politieke carrière lonkt er meestal een lucratieve baan in het verschiet. Volgens mij liggen de draaiboeken al klaar wanneer er echt stront aan de knikker komt, hierbij doe ‘k denken aam 13 mei 1940 toen Wilhelmina met haar gevolg de benen nam met de bagage van 1700 ton goud uit de Nederlandsche Bank, saillant detail de bijna voltallige ministerraad volgde haar een dag later met een andere boot, want dat plebs wou zij niet op haar vluchtboot hebben.

    1. Sniper666

     @ Peter Selie

     Reken maar dat er voor WA ook een boot of vliegtuig klaar staat richting Argentinië mocht het hier weer knetteren. Dan nemen die nep-oranjes gewoon weer rap afstand van NL met de staart tussen de benen. Fijn naar Bariloche, waar het wemelt van de nazi’s.

     1. Peter Selie

      Ik meen beste Sniper666 dat elke maan of dinsdag Premier Rutte een gesprek met de Koning heeft, die wordt tot in de details op de hoogte gebracht, dus de aangaande islamisering zou niet tot de uitzonderingen behoren. Enfin elk volk verdient de regering die het heeft of krijgt.

     2. Sniper666

      @ Peter Selie

      Poging 2. Eerste reactie was weg..

      WA is een Bilderberger en geeft op die dagen aan trekpop Rutte door hoe hij het graag wil hebben.

      –> https://www.rtlz.nl/algemeen/politiek/geheimzinnig-en-mysterieus-de-bilderbergconferentie

 6. Peter Selie

  Tja wat zou er aan de hand zijn met Niedrichland, niet alleen de besnedenlandse agenten krijgen die halal-troep te vreten, maar ook de blonde blauwogige agent(e) ook.

  Agenten krijgen voortaan halal-lunch

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/20370535/__Agenten_krijgen_halal-lunch__.html

  1. HaZ

   Als echte kaaskop kan ik me weinig voorstellen bij een halal lunch en zo’n broodje geslacht schaap moet je ook alleen maar nemen na een avondje deurzakken met je vrienden; kun je het tenminste met een goed excuus de volgende ochtend weer “teruggeven”” aan de natuur.

 7. HaZ

  Alleen de discussie erover is al een farce op zich. Ik heb altijd gedacht dat ik in Nederland woonde met het gegeven dat we in Nederland kerk en Staat gescheiden houden. Een kopvod is toch echt een uiting van een geloof en een politieapparaat behoort volgens mij nog steeds bij de Staat. Onverenigbaar dus !

 8. Ni28

  En de VVD blijft de PVV weigeren, de enige partij waarmee de islamisering gestopt kan worden. Je zou haast denken dat de VVD juist islamisering wilt want geen andere coalitie zal iets aan doen en dat weten zij. Opnieuw bedrog van de VVD.

  1. corfo

   Ni28.
   Ik denk inderdaad dat de VVD de islamisering van óns land toejuicht én toestaat.
   Rutte zal álles doen om op ’t pluche terecht te komen; zoals een reaguuder gisteren opmerkte : “Hij zal daarvoor zelfs z’n moeder verkopen !” Ik weet zeker dat dat klopt, die vent is tot écht alles in staat, is machtsgeil, liegt en bedriegt, dat is hetgeen men in die kringen moet kunnen om te worden als hij ! Hij noemt Keizer : “moedig” omdat hij vertrekt. Keizer, een zéér laffe vent die zegt onschuldig te zijn, waarom vertrekt hij dan, vraag ik mij af ? Als ik onschuldig zou zijn bleef ik zitten tot St.Juttemus, wat de achterban ook denkt. VVD = een criminele organisatie.

 9. Ritter

  De (illegale) massa immigratie vanuit de islamitische landen is een van de grootste gevaren voor Noord/West Europa.

  Omdat door de demografische veranderingen die deze illegale massa immigratie met zich meebrengt Noord/West Europa als vanzelf zal islamiseren.

  De meeste moslims integreren niet maar nemen hun islam en bijbehorend gedrag mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Dus er zullen steeds meer wijken ontstaat waar de autochtone bevolking in die wijken is “vervangen” door de migranten. En later zelfs complete steden.

 10. Anna

  “Een hoofddoek bij de politie is geen teken van diversiteit maar van islamisering van de politiemacht” Afshin Ellian. Over 20 jaar? Kijk eens naar alle landen waar de islam is binnengetreden. Praktisch alle Joden, christenen en alle andersdenkenden werden/worden verjaagd en uitgemoord. Eens komt de tijd dat dat in heel Europa ook zal gaan gebeuren. Die Amsterdamse politiechef zit al onder de knoet van de islam. Die man is niet geschikt voor die functie. Men betaalt een dame voor de verdere islamisering 144.000 aan salaris terwijl de politie naar huis moet met 20.000. Werkelijk schandelijk hoe er met gemeenschapsgeld wordt omgesprongen. Absurd! 144.00 euro.

  1. Ritter

   Inderdaad.

   ‘Waar moslims in de meerderheid zijn, hebben andersdenkenden geen rust’
   http://www.nporadio1.nl/dit-is-de-dag/onderwerpen/407841-waar-moslims-in-de-meerderheid-zijn-hebben-andersdenkenden-geen-rust

 11. Peter Selie

  Thierry Baudet heeft het ook begrepen hoe de machtsverdeling binnen de Nederlandse politiek en op het hoofdkwartier Brussel in elkaar steekt.

 12. Peter Selie

  Je mag dan niet geïnteresseerd zijn in de islam, maar de islam is wel geïnteresseerd in jou.

  https://pbs.twimg.com/media/DAMh1vMXcAEQlqr.jpg

 13. henk vintage

  Voor die tijd kun je maar beter vertrekken uit Europa.

 14. swetsnek

  Laat ik dan meteen even melden dat ik niet van plan ben dat kopvodden gebruik niet serieus te nemen laat mij niet beleren door types die niet van nederlandse afkomst zijn .
  Zo dat is er uit en verder de groeten.

  1. HaZ

   swetsnek, 2 keer een ontkenning in één zin is een bevestiging….;-)

   1. swetsnek

    o ja shit niet zo snel gezien hahahahaha bedankt lol

 15. swetsnek

  Het is hier alleen maar van bla bla bla doe er wat aan dan schreeuwers .
  Kom in actie als je wilt dat er wat veranderd .
  alleen een hoop lawaai hier levert niks op
  Het wordt tijd dat er koppen gaan rollen ,desnoods met geweld als het niet anders kan.
  Alles wat hier niet hoort en alleen maar rotzooi schopt het land uittrappen zonder pardon.

 16. Seneca

  @guusje
  u schrijft aan IJscoman: ‘Nederland heeft religie nooit achter zich gelaten’. Wellicht heeft u dat niet – vandaar uw dwaze reacties – maar voor Nederland is religie wel degelijk een gepasseerd station. Wat mij ook uitermate verbaast is het feit, dat – de goede uitzonderingen daargelaten – als men ‘religieus’ is, men automatisch links denkt. Toch een soort goedmaker voor het schuldgevoel. U weet wel, het gaat mij goed dus ik moet mij daarvoor schamen of ik moet iets doen om mijn schuldgevoel af te kopen.

  1. Guus Geluk

   U rukt de opmerking uit z’n verband, beste @seneca. IJscoman verwierp opzichtige religieuze symbolen en meende dat Nederland die achter zich heeft gelaten. Religieuze symbolen zijn echter nog steeds volop aanwezig: en dan bedoel ik niet alleen de hoofddoekjes en minnaretten.

   1. corfo

    Guus Gezeik.
    Je bent weer lekker bezig, Gezeik ! Je rukt álles uit z’n verband, wijst doorlopend naar anderen, maar jouw reacties hebben geen enkele inhoudelijke waarde. Je begint steeds onnozeler te worden. Waarvan akte.

    1. Guus Geluk

     En nu inhoudelijk, heer corfo?

   2. IJscoman

    Noem eens wat religieuze symbolen die nog steeds volop aanwezig zijn Guus. Met uitzondering van je ridicule muntvoorbeeld, zou ik het niet zo snel weten.

    1. Guus Geluk

     Het christendom heeft onze cultuur gestempeld, @IJscoman. Dat zien we in de munt, in de manier waarop ZH koning Willem-Alexander de wetgeving noteert en de troonrede houdt, onze christelijke feestdagen, de eed van politici en militairen.

     Het is bijzonder dat wetten worden getekend in de naam van God en mensen worden bëedigd in de naam van God. Dat we betalen met de naam van God en dat er bij de presentatie van de begroting de regering in de naam van God de beste wensen krijgt.

     1. Guus Geluk

      Er doorstrepen.

     2. Vabis

      Flikker op met je zelf verzonnen tyfus got mafkees, dat debielen er nu in geloven…..

     3. Guus Geluk

      Laatst verzocht je om euthanasie voor mij en hieronder loop je al flink om je heen te slaan. Een inhoudelijke discussie is aan vabis niet besteedt.

     4. IJscoman

      Bij mijn vraag ging het natuurlijk om religieuze christelijke symbolen in het leven van alledag, Guus. Zoals de hoofddoekjes. Dingen dus die je om de haverklap en overal tegenkomt. Daar behoren de troonrede en eedaflegging natuurlijk niet bij. Probeer het nog eens in de rebound.

     5. Vabis

      Dat klopt Guus Gelul, mafkezen zoals jij trapt men het liefst zo diep mogelijk onder de grond, de schade die jij en je geloofsgenoten aan hebben gericht is met geen pen te beschrijven en vraagt om de zwaarst mogelijke repercussies.

      Kaal scheren zoals bij je ouwe moer destijds volstaat niet meer!

     6. Guus Geluk

      Neem me niet kwalijk, @IJscoman. Ik was in de veronderstelling dat je doelde op onze cultuur in het algemeen.

      In het leven van alledag, tref je inderdaad weinig religie meer aan.

     7. Guus Geluk

      Wederom veel geschreeuw van vabis en weinig wol. Het zal allemaal wel.

     8. Isolde

      Guus, je oordeelt te hard over Vabis, het is een intens ongelukkige man die zijn depressieve gevoelens op een blog als dit uitschreeuwt.
      Het is vooral een roep om hulp.

     9. IJscoman

      Guus schreef: “In het leven van alledag, tref je inderdaad weinig religie meer aan.”

      Dat ben ik volkomen met je oneens Guus. Het barst namelijk van de symbolen van een wezensvreemde en niet-compatibele religie in het leven van alledag: de hoofddoek kom je werkelijk om de haverklap overal tegen. Op de markt, in winkelstraten, in supermarkten, in openbaar vervoer – echt overal! Vreemd dat het jou niet opvalt.

     10. Guus Geluk

      Ach, er zijn steekhoudende argumenten om de hoofddoek als vrouwenonderdrukking te zien, en steekhoudende argumenten om het niet als vrouwenonderdrukking te zien, maar ik heb er geen moeite mee, @IJscoman. Vroeger gingen Nederlandse vrouwen ook met hoofdbedekking op stap.

      Een boerka stoort mij daarintegen wel. Maar ik dacht dat zo’n niqab al verboden is?

     11. Floris

      “Vroeger gingen Nederlandse vrouwen ook met hoofdbedekking op stap.”
      ———————————————————————
      Deze dooddoener heb ik al zo vaak van linkse kant gehoord en de zelfverklaarde SGPer Guus neemt het klakkeloos over.

      Zat daar een religieus motief achter, Guus? Zo nee, denk dan eens een keertje na voor je de linkse lulkoek napapegaait.

     12. Guus Geluk

      Zoals ik me daar niet aan zou storen, evenmin heb ik een probleem met het dragen van een hoofddoek door moslima’s. Of het opzetten van een mijter, keppeltje of tulband. Moeten ze zelf weten.

     13. Floris

      Je geeft een ontwijkend antwoord, Guus. Je reputatie op dit blog is al belabberd en hier wordt een en ander niet beter van.

     14. toetssteen

      @Geluk
      a) Als een kerel zich wenst op te dragen aan het spaghettimonster omdat hij helemaal in de slierten is, mij best, zolang hij zijn vrouw maar niet dwingt zich dagelijks te voorzien van een laag ketchup. Gewoon omdat andere vergietdragers anders waanzinnig opgewonden zouden kunnen raken door het zien van wat huid…….

      b) Mijn moeder droeg als ze zich naar buiten begaf een hoed. Als pa een ander koppel tegenkwam dan lichtte hij zijn hoed op. Kwam er begrafenisstoet voorbij nam hij zijn hoed af tot de stoet voorbij was.
      Had geen ene bal met religie te maken Geluk, totaal nada!!!
      Enne, mam haar hoed ging gewoon af heur in een restaurant en ze gaf anderen netjes een hand.

     15. Guus Geluk

      Ik kom hier niet om een reputatie op te bouwen, Floris. En als die slecht is, komt dat enkelt en alleen, omdat ik de PVV-elite niet nabrabbel.

     16. Guus Geluk

      Ik begrijp niets van je comment, @toetssteen.

     17. Floris

      Nee Guus, daar ligt het niet aan. Je ‘redeneringen’ houden zelden steek, je papegaait de linkse media braaf na en je bent blind voor het gevaar dat de islam voor Europa betekent.

      Komt bij dat je een serviele poedel bent die de overheid al net zo fanatiek verdedigt als Isolde Brouwenstein.

     18. Isolde

      Guus, niemand begrijpt iets van de bijdragen van Toetssteen maar dat komt omdat niet iedereen weet dat het experimentele poëzie betreft. Je moet het niet letterlijk nemen maar er associatieve verbeelding op loslaten.

     19. Guus Geluk

      Nee, Floris. Ik doe niet mee aan het eeuwig zeuren en klagen op de overheid. En ik ga ook niet mee in het eindeloos populisme of het ten vuur en ten zwaard verdedigen van Trump. Je zult me best kritisch horen zijn. Maar je zult me niet eindeloos horen zeuren.

      Het is mij al lang bekend dat een andere cultuur niet de onze is. Maar ik ga hier niet voorstelken om de islam te verbieden of moslims te deporteren. Sorry, maar dat doe ik echt niet.

  2. Floris

   Zoals heel Nederland sinds de jaren 60 is verlinkst geldt dat ook voor veel christenen. De combinatie links/christendom is een dodelijke cocktail die de toekomst van het Avondland bedreigt. Niet dat die watjes dat begrijpen, want ze hebben geen idee wat islam is. Zodra islam het voor het zeggen krijgt komen ze daar pas achter, tot hun schade en schande.

   “Het feit dat de Europese cultuur zo gevoelig is voor cultuurmarxisme- de obsessie met minderheden, slachtoffers en schuldgevoelens- is verklaarbaar vanuit het Christendom.”

   – Sid lukkassen

   http://verenoflood.nu/avondland-en-identiteit/

   1. Isolde

    Floris voorziet de Untergang des Abendlandes.

    De retoriek van extreem-rechts kent zijn klassieken en fascisten volgen steeds dezelfde denkpatronen. De ellende die ze veroorzaken is ook altijd hetzelfde.

    Dit gevaar wordt onvoldoende onderkend en daarom kom ik hier langs om te waarschuwen.

    1. Isolde

     De trieste werkloze vrachtwagenchauffeur Rob de Haan uit Rockanje komt weer eens met een bedreiging. Die onzin uit je al jaren en kennelijk leeft de ziekenhuisdirecteur Hutten nog steeds.

     Ik vind dit gedrag schandalig maar op DDS is dat kennelijk helemaal oké.

    2. Vabis

     O ja ik vergat het huisnr. nog, 284 op het hoekkie…..

    3. Isolde

     Vergeet je niet meneer Hutten van te voren even te bellen, Rob? Straks moet je die hele trein- en bustocht van Rockanje ondernemen en is de man niet thuis.

     😉

    4. Vabis

     Dan weet men hem wel te vinden vinden via bureau grondlijn, die debiel is zo makkelijk te vinden, doe je nog dromen verklaren Wim en luppen de koeien nog?

  3. swetsnek

   Maar Seneca dat is het hem juist schuldgevoel daar draait het om onze ridders waren kruisvaarders die in het midden oosten van toen jaja daar komt ie DOOD EN VERDERF ZAAIDEN .
   Nu moeten wij natuurlijk de moslimmekes wel met schuldgevoel benaderen godver ….. tis zover ik heb het licht gezien .pffffff nou daar ben ik mooi klaar mee dan

 17. Jetske

  Baudet heeft gelijk, stel je voor dat hij er moeite voor doet om het
  tegen te gaan, hem gewoon gelijk blijven geven hoor!!!

 18. poldi

  In 1566 was er de beeldenstorm waarbij katholieke kerken het moesten ontgelden.
  Met de huidige voortetterende islamisering van West-Europa verwacht ik in de nabije toekomst een massale moskeeën storm en wie weet begint die wel in Nederland.
  En ik zal er dan geen traan om laten.

  1. Isolde

   Gelukkig zal poldi die gebeurtenissen dan op de televisie volgen. De man doet verder geen vlieg kwaad.

 19. Wim Vreeswijk

  Politieagentes in Turkije of Marokko dragen geen hoofddoekjes. Waarom zou dat dan in Nederland wel moeten. Wat zijn we toch een land van mietjes dat we dit allemaal tolereren !!!

 20. Bob de Bouwer

  Aan allen en vooral Guus Geluk, het wezenlijke verschil tussen Islam en welk geloof dan ook op deze aardbol is dat de Koran het gesproken woord van Allah aan Gabriel is die het per direct doorgaf aan Mohammed die het opschreef.

  Dit houd in dat elke woord en elke zin in de Koran de absolute waarheid is voor de moslim, god weet alles en zijn mening verandert echt niet opeens na 1400 jaar want hij wist tenslotte al wat zou komen.

  Zo geeft de Koran ook zelf aan dat wanneer met niet elk woord en elke zin letterlijk neemt zoals geschreven je niet gezien zult worden als een mens oftewel volgens de koran een moslim, je zult dan voer zijn voor het vuur net als de ongelovigen.

  Een hoofddoek is niet verplicht in de koran een Nikab echter wel, de koran zegt echter dat als het niet mogelijk is het boek volledig te volgen omdat men dan in de problemen komt je, je geloof zo mag matigen dat de omgeving er mee akkoord gaat…
  Dit mag tot dat de aantallen hoog genoeg zijn om het om te draaien, Alles wat er nu gebeurt is wat de Koran ze verteld te doen …. Lees het boek eens in plaats van een mening te hebben over iets wat je blijkbaar totaal niet snapt …

  Daarbij komt onze staat is all eeuwen goddeloos,natuurlijk hebben wij de invloeden van joods christelijke religie’s, dit lijkt me vrij logisch aangezien hier onze normen en waarden uit zijn voort gekomen….
  Wij hebben echter altijd all een goddeloos beleid gehad in de regering en waren ook 1 van de eersten waar kerk en staat bij wet gescheiden dient te zijn…
  persoonlijk snap ik partijen als de Christen unie ook niet en vind ik ook dat deze ontbonden moeten worden op basis van de wet …

  Het toestaan vaan een hoofdoek is de neutraliteit van de politie ontnemen, een agent mag nu ook niet met zijn Jezus kruis of joden ster rond lopen… een agent hooft verheven te zijn boven religie, met een hoofd doek is dit onmogelijk…

  Vervolgens zie ik mensen Engeland als voorbeeld noemen…. als we ergens niet op willen lijken los van het idee van een Nexit dan is het wel Engeland… Dit is een momenteel een volledige politiestaat die nog niet geregeerd maar wel bijgestuurd word door de Islam….

  als je echt interesse hebt Guus en je wilt je ook serieus verdiepen dan moet je deze eens uitkijken…
  https://www.youtube.com/watch?v=ao2VlpxGFe4

  Alles wat hij verteld is terug te vinden in zijn youtube video’s, dit is hoever Engeland al gezonken is door steeds deze hele kleine veranderingen toe te laten.

  Einstein zei het al 😉 , wanneer je een volk zijn identiteit wil afpakken dan doe je dit met zulke kleine stapjes dat het, het grote merendeel niet opvalt tot het te laat…

  Hij doelde op de 2e wereld oorlog met wat er nu gebeurt is vergelijkbaar, de roep om socialisme stijgt weer en we weten allemaal waar het socialistisch ideaal toe lijd…

 21. Ruud562

  Tegen al die naïevelingen die bewust en tegen beter weten in hun oogkleppen op houden en/of hun kop diep in het zand gestoken houden: de islam is een zeer kwaardaardige ideologie die wellicht nog erger is dan het nazisme uit de vorige eeuw! Voorbeelden en feiten zijn er helaas te over, feiten zoals Anna ze hier ook al prima verwoorde!
  Dus ja, waar de islam verschijnt, is het de vrede én vrijheid! die verdwijnt!!
  Dus ja, de islam hoort hier niet thuis!

  1. Isolde

   Een tijdje geleden trof je exact dezelfde redenering aan over Joden. Kennelijk hebben we behoefte aan een zondebok. Nu zijn daartoe de moslims in de mode.

   1. Vabis

    Er is wel èèn verschil, gezien hun gedrag vragen moslims erom, en de joden destijds niet!

    1. Isolde

     Dat zagen de nazis geheel anders, Vabis. Racisten geven de schuld van hun racisme altijd aan de slachtoffers.

     1. Vabis

      Het feit dat moslims erom vragen is uitstekend gedocumenteerd hoor trol, de media staan bol van het wangedrag van moslims wereldwijd, dat poets jij met je debiele gelul niet weg!

     2. Isolde

      De nazis vonden dat de Joden ook heel gevaarlijk bezig waren en ze meende dat daarop moest worden ingegrepen voordat het te laat was.
      Ze begonnen ermee om de Joden de burgerrechten af te nemen, dezelfde route die Wilders bewandelt.

      Gelukkig heeft de zak niets in te brengen anders was de ellende niet te overzien.

     3. DutchDropveter

      Zeg Isolde probeer je een ander nu ook nog bepaalde woorden in de mond te leggen? Tjeez jij hebt echt een probleem met je eigen spiegebeeld.

      Even voor jou redenering, de Joden trokken zich juist terug en bemoeide zich met niks. Zoals jij natuurlijk wel zult weten is het Jodendom het enige geloof waar handel met geld geoorloofd is, dit heeft als gevolg dat de joden vaak redelijk wat geld hadden. De nazi’s zochten een zonde bok + een groep die wat in te leveren had.

      Nou Vabis wat heeft een moslim buiten zijn afgetrapte BMW en een wijf met een tafelkleed? nou? Waar passen de moslims zich aan in deze maatschappij? Hoe deden de joden dat in het verleden? is dit te vergelijken is er enig verband? of gaan we klakkeloos je mening als feit op tafel gooien?

      Een beter argument dan ja en de joden van toen, heb je niet! Moslims hebben niks met onze cultuur, normen en waaren en zelfs ons wet boek.

      IK gun je een dozijn dochters de komende 50 jaar eens kijken hoe je er daarna over praat.

     4. Isolde

      Dropveter, Vabis wil ook alle moslims opsluiten in concentratiekampen en gedwongen steriliseren. Hij is boos als ik hem een nazi noemt maar hij propageert wel nazi-methoden.

      Vind je dat ook een goed idee?

     5. DutchDropveter

      Nee moslims, christenen, joden, boedisten zijn allemaal mensen met een geloof, heb ik respect voor. Maar veel van deze mensen hebben geen respect voor mij als Atheïst.

      Wil je dit in een vroeg stadium voorkomen dan zul je geloof 18+ moeten maken, iedereen (in dit land) een vrije opvoeding vrije keuzes, geen familie wraak want nog ongelovig enz. enz. Zo simpel kan het zijn.

      Het argument hoe wil je dit gaan handhaven, ooit kwam er ook iemand met een maximum snelheid op autowegen, met duizende kilometers weg is dat op de dag van vandaag redelijk te handhaven.

      Daarom pleit ik voor het schrappen van artikel 6 (bwb) en deze (deels) te laten terug komen in artikel 7.

      Geloof is je goed recht maar is een mening en die mag je een ander niet (onvrijwillig) opleggen

      Denk hierbij aan koopzondagen, kinderen uithuwlijken, besnijden van kinderen (lees kinder verminking).

     6. Vabis

      Nee hoor Wim, ik wordt niet boos wanneer een debiel zoals jij mij een nazi noemt, dat zuig je parmantig uit je door allochtonenstront bezoedelde duimpje, en ja, wil men ooit nog eens in een wereld leven zonder moslims dan zullen er maatregelen genomen dienen te worden, je kunt nu eenmaal geen eieren bakken zonder de schaal te breken!

      Dus moslims interneren tot zij kunnen worden gedeporteerd naar hun eigen habitat lijkt mij een goed idee, en streven naar genetisch gemanipuleerd halalvoer teneinde die populatie der muzelmannen te verminderen ook. Dat jij nu zo graag je dochters laat onteren door zo’n besneden moslimsnikkel is tot daar aan toe maar ik zie mijn kleinkinderen graag gevrijwaard van die ellende.

     7. Isolde

      Vabis is dom genoeg om nog een keer te bevestigen dat hij moslims wil steriliseren en allemaal wil opsluiten in concentratiekampen.

      Ik,p geloof niet dat hij echt beseft wat hij zegt en acht hem dus ook niet toerekeningsvatbaar.

      Mijn probleem is wel dat hij dit soort krankzinnige ideeen hier al vaak neerpende en zijn gelijkgezinden daar nimmer scherp afstand van namen en nemen. Ik twijfel er daarom ook niet aan dat als zieke figuren als Wilders hier de macht krijgen er veel gewillige helpers beschikbaar zijn voor het uitvoeren van de sterilisaties en het bouwen van concentratiekampen voor moslims.

     8. Vabis

      Tja Wim, we leven nu eenmaal in een land waar het nog mogelijk is je mening over het een en ander te ventileren, dat jou die mening niet aanstaat zal mij eerlijk gezegd aan mijn anus oxideren, we hebben natuurlijk niet allemaal zo’n voorliefde zoals jij voor die zandbaknazi’s.

     9. Isolde

      Ik betwist niet je recht, Vabis, om dit soort smerige ideeen te uiten (hoewel ik denk dat ze wel op de rand van het strafbare zitten) en ik vind het ergens ook wel goed dat de inhoud van de bruine onderbuik op gezette tijden aan het licht komt.

      Ik weet dat je erg met de anus van jezelf en anderen bezig bent. Ik wens je daarbij graag alle sterkte toe.

   2. toetssteen

    Kras óp stuk schandaal! De moordende islam, door de eeuwen heen, vergelijken met door de eeuwen heen vervolgde Joden! U bent werkelijk te stinkend om nog commentaar op te geven Isolde.

    1. Floris

     @ Toets: Ik zal het eens voor Isolde opnemen. Hij heeft dit niet zelf verzonnen (daar is hij namelijk te dom voor) maar hij papegaait linkse spindoctors na, net als de ontspoorde SGPer Guus Gelul en onze roze brillemans Beukenootje.

     Deze spindoctors stellen de moslims voor als zijnde in een vergelijkbare positie als de joden in de jaren 30. De onuitgesproken suggestie daarbij is uiteraard dat die arme moslims een nieuwe Holocaust te wachten staat.

     Needless to say, dat is een erg gemakkelijke manier om islamcritici en critici van de multicul te framen als de nieuwe nazi’s. Het is zo doorzichtig allemaal. En zo ontzettend goedkoop.

     En zo belachelijk dom ook, want de vergelijking gaat op alle fronten mank. De joden leefden al eeuwen in Europa terwijl de moslims hier nog maar relatief kort zijn, maar ontegenzeggelijk bezig zijn met een massale volksverhuizing met alle gevolgen van dien. Hun religie/ideologie is bovendien een openlijke vijand van het westen.

     Wie het daar niet mee eens is wordt keihard weggezet als een extreemrechtse racistische neo-nazi.

     Zo rollen de linkse landverraders.

     1. toetssteen

      @Floris
      Ik weet het. Daarom kan ik er zo pissed om worden.

     2. Isolde

      De vergelijking betreft niet de slachtoffers (er zijn in alle opzichten grote verschillen tussen Joden en moslims) maar de denk- en handelswijze van hun vervolgers. Daarin bestaan huiveringwekkende overeenkomsten. Ik noemde het voorbeeld van Vabis die moslims wil steriliseren en allemaal opsluiten in concentratiekampen maar ook de eerdere stellingname van Floris die meent dat als moslims niet bereid zijn hun geloof af te zweren ze gedwongen dienen te worden gedeporteerd.

      Dit is de denkwijze van de nazi’s en ik heb moeten constateren dat moslimhaters in hun denkpatronen en hun trajecten van gestage radicalisering (bij Floris is dat helder waar te nemen) daar in de kern niet van afwijken.

      Het is me bekend dat deze vergelijking verontwaardiging oproept en zelfs als een (Godwin!) taboe wordt gezien. Ik kan de feiten en de eindeloze bewijzen ervoor (die op blogs als deze dagelijks zijn vast te stellen) echter niet negeren.

      Mensen als Vabis, Floris en Toetssteen zetten bewust of onbewust stappen op weg naar ontmenselijking van moslims, zoals antisemieten dat doen en deden met Joden. Het begint met stigmatisering, generaliserende diskwalificatie, haat en negatieve stereotypering en het ontwikkelt zich wetmatig tot discriminatie en vervolging die volgens dezelfde wetmatigheid de neiging heeft uit te lopen op genocide.

 22. Ruud562

  Ja Isolde, door hun ‘zakelijk’ gedrag waarvan velen schade van ondervonden (waardoor het gezegde “dat is een jodenstreek” als men iets onrechtvaardigs werd aangedaan) hadden de joden niet veel draagvlak. Waren ze vooral in de toen armzalige, slechte economische periode van de jaren 30 vorige eeuw voor velen een zondebok. Wat niet wegneemt dat wat o o k hun is aangedaan in WOII te verschrikkelijk voor woorden is, niet te begrijpen voor de normale mens!

  Maar een vergelijking met de moslims is hier totaal misplaatst! Deze laatste (minderheids)groep is aanzienlijk dominant, respectloos en veeleisend (en dan benoem ik nog geen eens alles aangaande hun!) ten aanzien van samenlevingen waar zij zich vestigen! In ieder geval genoeg om ze als zondebok neer te zetten, ja!

 23. Peter Selie

  Goh het is bijna een en al Pavlov reacties op de twee DDS huis-trollen, zijn ze zó interessant dan?

  1. HaZ

   @Peter, Het is al erg genoeg dat er überhaupt gereageerd wordt op de huistrollen. Teveel reaguurders laten zich nog steeds uit de tent lokken door deze psychiatrische patienten, wiens enige reden is om hier uit te lokken. Laat ze lekker in hun sop gaar koken.

   1. Peter Selie

    Mee eens beste, een en al emotie en hengelen naar bevestiging van het eigen gelijk, die ze nooit van deze lieden krijgen. Jammer deze twee agent provocateurs verzieken toch steeds maar weer de eigenlijke discussie, een hoop reguurders zijn al afgehaakt door dit linkse schorem o.a. Wachteres die met haar interessante stukjes mij in ieder geval wist te boeien.

 24. swetsnek

  Ga leven in een multi culturele stad pfffffffff nee dank je jij beukie mag die rotzooi lekker houden blijft het hier lekker rustig

 25. George Knight

  Dit ligt minder duidelijk dan Madureira suggereert. Er werken immers twee ontwikkelingen tegen elkaar in. Namelijk de islamisering van Nederland en de vernederlandsing van islamitische migranten of tweede of derde generatie allochtonen. Het is dus nog maar de vraag hoe de demografie over 20 jaar uitpakt. Hoe dan ook lijkt de stijging van het percentage moslims af te vlakken en nu te stabiliseren rond de 5%.

  Volgens opgave van moslims zelf bedraagt in Nederland het aantal moslims 5% van de bevolking. Dat zijn er ongeveer 850.000. Maar het aantal belijdende of praktiserende moslims ligt stukken lager en werd in een Gronings onderzoek (Instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid van de Rijksuniversiteit van Groningen) in 2008 ingeschat als 200.000. Hoewel het erop lijkt dat dat het moskeebezoek de afgelopen jaren is toegenomen. Maar tot welk aantal?

  Er bestaan hoe dan ook onverklaarbare ongelijkheden in de statistieken. Zo wordt de islam ondanks de onderlingen verschillen en de stromingen die elkaar op leven en dood bestrijden als een groep beschouwd, terwijl er wel onderscheid wordt gemaakt tussen katholieke, gereformeerde of hervormde christenen. Dat geeft een vertekend beeld dat de islam groter maakt dan het werkelijk is. Ook worden moslims die niet praktiserend zijn grotendeels meegeteld als praktiserend, terwijl niet praktiserende christenen als ‘ongelovig’ worden gecategoriseerd.

  De grotere zichtbaarheid van moslims in het straatbeeld betekent niet per definitie dat het aantal of het percentage moslims de afgelopen jaren is toegenomen. Daar moet men geen voorbarige conclusie uit trekken.

  Een radicaal-rechtse partij als de PVV richtte zich tot nu toe op het beperken van de instroom van migranten uit islamitische landen. Wat overigens niet per se moslims hoeven te zijn. Bekend is het feit dat christenen vanwege hun veiligheid het Midden-Oosten verlaten en emigreren naar westerse landen. Overigens groeide het aantal niet-moslimmigranten met ongeveer 25 procent in de afgelopen tien jaar en het aantal moslimmigranten met ongeveer 15 procent.

  Als de PVV doelmatig zou omgaan met de de-islamisering van Nederland dan zou het er verstandig aan doen om breder te denken. Dit kan door zich niet alleen te richten op het dichtdraaien van de kraan zodat de toestroom stopt. De PVV en andere radicaal-rechtse partijen zouden zich hard kunnen maken voor programma’s die de vernederlandsing van moslims of migranten in het algemeen bevordert. Maar dat doen ze niet. Dit roept de vraag op of radicaal-rechtse partijen het belangrijker vinden om een vijandbeeld in stand te houden of om waar mogelijk met concrete maatregelen de islamisering terug te dringen.

  Hoe zou dat terugdringen kunnen gebeuren? Te denken valt aan programma’s die de Nederlandse taal en cultuur bevorderen. Daartoe zouden de budgetten voor onderwijs en kunst verhoogd kunnen worden. Ook valt te denken aan onderwijsprogramma’s en een mediacampagne die beter dan nu gebeurt voorlichting geven over de voordelen van de open samenleving, de Europese beschaving, de universele mensenrechten en het belang van het seculiere model dat met een garantie van de overheid alle religies en levensovertuigingen gelijk behandelt.

  Het begrip ‘culturele moslims’ is in dit verband een sleutelbegrip. Dat zegt dat vele moslims niet praktiserend moslim zijn, maar vanwege de nestgeur toch geen afscheid nemen van de islam. Ze vervuilen de statistieken. Dat effect wordt nog versterkt door het conservatieve karakter van de Nederlandse islam en de ontbrekende steun van overheid en politiek om moslims die uit willen treden actief te steunen.

  Radicaal-rechtse partijen als de PVV kunnen aan geloofwaardigheid buiten de eigen harde kern van sympathisanten winnen en zo hun politieke macht vergroten als ze met andere partijen op moslims en migranten gerichte programma’s op het gebied van taalverwerving, kunst en cultuur, geschiedenis, politieke filosofie en geloofsafval steunen.

  Dweilen met de kraan open is in het migratie- en integratiedebat maar het halve verhaal. Maar wel het halve verhaal dat radicaal-rechtse partijen nu al jaren als een mantra herhalen zonder nog goed te beseffen wat het werkelijk betekent. Vernederlandsing van moslims of migranten is het andere helft van het verhaal dat radicaal-rechtse -maar ook andere- partijen nooit noemen. Een bijkomend effect van die vernederlandsing is dat bekeerlingen doorgaans gedrevener zijn om hun nieuwe identiteit uit te dragen. Het talent van dat soort ambassadeurs voor de open, seculiere zaak zou de Nederlandse politiek veel beter moeten benutten.

  1. Isolde

   Mooi genuanceerd en informatief betoog, George. Mijn complimenten.

  2. Ali Yas

   George Knight: “Een radicaal-rechtse partij als de PVV…”

   Wat een extremistisch geklets! De enige radikaal-rechtse partij die Nederland kent is de Libertarische Partij, maar die heeft de kiesdrempel niet gehaald.

   “Ook valt te denken aan onderwijsprogramma’s en een mediacampagne die beter dan nu gebeurt voorlichting geven over de voordelen van de open samenleving”

   De *voordelen*? Net als de “sterkte” van diversiteit zeker?!

   “De grotere zichtbaarheid van moslims in het straatbeeld betekent niet per definitie dat het aantal of het percentage moslims de afgelopen jaren is toegenomen.”

   Nee, maar het betekent wel dat de invloed van mohammedanen toeneemt. En dat hoeft geen verbazing te wekken: de Tweede Kamer heeft met de motie-Halsema duidelijk gemaakt daar niets tegen te willen doen.

   “Vernederlandsing van moslims…”

   … is dus niet aan de orde. Wel mohammedanisering van Nederland.

   George Knight ziet dus wat er gebeurt, maar stelt zijn dromen boven de realiteit. Hij speelt met onze toekomst.

   1. Isolde

    ‘… is dus niet aan de orde. Wel mohammedanisering van Nederland.’

    —————————————————————————–

    Dit is dus het niveau van het debat. Je onderbouwt niets, je gebruikt feit noch logica en je roept maar wat.

    Triest.

 26. rosmalen53

  FANTASTISCH Thierry dat je hier achter bent gekomen,dat komt ws omdat je alles met wat meer klasse brengt en wat te denken van die hoge opleiding van je.
  Kun je nagaan ,ik denk dat de tokkies dus de pvv stemmers beter in de toekomst naar de FvD kunnen gaan en de wat meer vooruitzienden zitten dus echt wel bij dePVV al doen ze alles voorkomen of deze mensen ‘dom’ zijn,zij weten wel beter.
  Jammer dat je met deze hoge opleidingen totaal geen voeling hebt met wat er echt speelt

 27. Kodi

  En ondertussen heeft de Islamitische dramdwang ook weer in Manchester van zich laten horen.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/05/terreur-in-manchester-19-doden-60-gewonden-na-explosie-concert-ariana-grande/

 28. Kodi

  Bij de politie draagt men slechts één hoofddeksel en dat is de politiepet. Een andere pet past hen niet. Godsdienstige dramdwang mag nooit een alibi zijn voor uitzonderingen boven of bezijden de wet en de instituties.

  1. Ni28

   En die pet past ons NIET allemaal, want zo is het begonnen.

 29. wim de goede

  Ik wens de dames in NL en West Europa veel plezier in de toekomst met de islam en de sharia. Vooral blijven stemmen op de kartelpartijen dan komt dat wel voor elkaar.

 30. Ni28

  Mensen, probeer Beukman niet te overtuigen, hij vertegenwoordigd hier het establishment. Zielig ventje!

 31. Ni28

  De plaatselijke trollen willen de DDS voorzien van een beetje NPO en VARA gehalte. Bang dat wij die missen. Zij volgen daarbij de islamitische methode. Ongevraagd komen en hun waanideeën aan iedereen opdringen. Door je reactie geef je deze misbaksels een podium. Doe net als de VARA, die geeft het podium ook alleen aan hun bekeerlingen.

 32. henk vintage

  Echte socialisten dus.

 33. henk vintage

  Mijn reactie echte socialisten staat onder het verkeerde artikel.

 34. habafo

  Het gaat erom dat de politie onafhankelijk en neutraal is en blijft, zonder onderschijd te maken in persoon wat voor aard deze ook heeft. Kan en wil me niet voorstellen dat je bijna dood op de weg ligt na een ongeval, en de politie zegt: jij bent een moslim en ik een jood, dus ik help je niet? (andersom of in welke vorm het ook wezen mag). De politie moet niet iets uitdragen wat discriminatie uit lokt. Zelf stel ik voor dat je vij de politie mag, als je geen goddienst uitoefend, en geen lid van een politieke partij mag zijn, want dat zijn nu net de twee redenen die haat en verderf uitroepen.

 35. tarquesh

  Er zijn ook mensen die een ketting met een kruisje dragen. Een christelijk symbool, en dat zorgd voor geen enkele discussie. Dus een hoofddoek is in mijn optiek hetzelfde als zo’n ketting met een kruisje.

  Gekleurd haar mag ook, dus waarom zou je een vrijheid van geloofsuiting belachelijk willen maken en vebieden?

  Vrijheid is de nummer 1. Een hoge democratische waarde.

  1. cmsuijkerbuijk

   Inderdaad zijn die mensen er. Maar als zij ambtenaar in een openbare functie zijn mogen zij zo’n kruisje niét zichtbaar dragen. Zelfs een buschauffeur mag dat niet! En dáár gaat het om. En Christenen zul je daar niet over horen drammen. Je reactie slaat dus als een lul in een bord pap!
   Openbare functie behoren neutraal te zijn. Een hoge democratische waarde, want zo wordt niemand voor het hoofd gestoten (Behalve islamieten natuurlijk!)

   1. Kogelbert

    “een lul in een bord pap”

    Dit zullen we maar de beeldspraak van het ‘daar moet een piemel in-volk’ noemen.

    Ik meen dat we vanavond wel genoemd primitief geblaat hebben gehoord.

 36. Joootje

  Hallo mensen,
  Reken af met deze linkse regering.
  Jullie hebben er zelf voor gekozen
  Bij de volgende verkiezingen stem op rechts,
  die willen dit allemaal niet.

 37. Bob de Bouwer

  Beste mensen, een ieder die zich druk maakt over de Islam doet dit met gegronde redenen( deze feiten zijn overal te vinden)
  Overal waar de moslim zich vestigt is een duidelijke stijging van criminaliteit en mishandeling/onderdrukking <<<<—-een jammer maar wel FEITELIJK bewezen gegeven

  Uniform heeft een definitie die ons verteld dat wanneer men in uniform is, zij er allen exact hetzelfde bij lopen zonder uitzonderingen.
  De enige toevoegingen op een uniform behoren de rang/ van het lid van deze groep aan te geven.

  Ook is het dragen van een christelijk kruis zoals door velen als argument genoemd, niet toegestaan wanneer deze zichtbaar gedragen word net zo min als een keppeltje, tulband of andere toevoegingen uit je persoonlijk bezit… Daarom heet dit ook een uniform beroep… En de landen waar deze mensen vandaan komen worden in het leger/politie ook geen hoofddoeken toegestaan, dit omdat de regering daar zelfs begrijpt wat een uniform beroep inhoud en wat de waarde hiervan is ….

  alles word zo langzaam aangepast dat we straks geen keus meer hebben en de links schreeuwende en vechtende massa ziet niks omdat het blind de mooie woorden van onze leugenaars aan de top blijven volgen… Leugens die met feiten onderuit te halen zijn ten overstaan van de linkse vergelijking met Nazi tijden …..

  Het grappige is dat wanneer men kijkt naar de actie voering en redenering van de steeds hevigere protest stem van links, juist zij voldoen aan all punten die samen het facisme en racisme vormen….

  dit door een onrechtmatig schuldgevoel over bijv de slaventijd en dat wij in het midden-oosten zouden hebben huisgehouden in de geschiedenis …

  Is iemand de ottomannen vergeten die grote delen van BLANK-Europa tot slaaf gemaakt hebben voor honderden jaren(velen malen langer dan de donker gekleurde mensen in het westen) en in de restanten van dit Ottomaanse-rijk is slavernij nog altijd dagelijkse kost…. in plaats van dat we ons daar druk om maken gaan we luisteren naar de jankers over gebeurtenissen van 250 jaar terug …
  Jankers die nog niet 1 % beslaan van de groep waar ze zogenaamd voor opkomen, ..

 38. Bob de Bouwer

  Ik wou nog even melden dat het moslim probleem wereldwijd is en echt een probleem vormt, ik heb het zelf dagelijks gezien in mijn thuisland Afrika… Ik wou hier heel graag blijven wonen en ben dus eerst verhuist naar andere gebieden maar in de afgelopen 10 jaar is het zo gegroeid dat je ze niet meer kan ontlopen…

  de mensen die zich hier druk om maken hebben groot gelijk en geef alsjeblieft de strijd niet op mensen…… De geschiedenis is geen reden van schuldgevoel, hier waren wij niet bij aanwezig en dit kunnen we ook niet terug draaien deze gedachten gang is exact wat de moslim op de been houd en dit is vanaf de dag dat de islam bestaat nog nooit anders geweest… wie de moeite eens zou nemen de Koran volledig te lezen zou dit begrijpen….. De koran geeft duidelijk aan dat het geen interpretatie onzin duld zoals altijd asl excuus word gebruikt…. de tekst dient letterlijk te woorden genomen en wel woord voor woord( het gehele boek is tensloten het woord van allah en dus de absolute waarheid, en de profeet is diegene die de perfecte levenswijze had om dus over te nemen in elke religie ter wereld … ) vergelijk nu de daden van jezus en van Mohammed …

  De groeten van een Afrikaans joodse jongen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.