Zorgwekkend: extreem-rechtse gekken infiltreren het Duitse leger, en proberen aanslagen te plegen

Het leger als een soort speeltuin voor extreem-rechtse malloten die graag een aanslag of twee willen plegen? Klinkt als het plot van een slechte film, maar in Duitsland is het de keiharde realiteit.

Als onderdeel van de denazificatie is in de periode na de Tweede Wereldoorlogs het hele Duitse leger schoongeveegd van malle nationaal-socialisten. Terecht. Maar wie had ooit voor mogelijk gehouden dat deze malloten weer zouden terugkeren, zo’n 70 jaar na dato? De Duitsers zelf in ieder geval niet, die dan ook hevig geschrokken zijn dat hele rechtsextremistische netwerken zich tegenwoordig hebben genesteld in de defensiestructuren van onze oosterburen.

Lees en huiver:

“Duitsland wil de onderste steen boven nu blijkt dat een extreemrechtse militair zich heeft laten registeren als vluchteling om een aanslag te plegen.  Volgens onderzoeksjournalisten zouden nog vijf rechts extremisten in het leger zijn geïnfiltreerd. Vanwege alle commotie heeft minister van Defensie, Ursula von der Leyen haar bezoek aan de Verenigde Staten afgezegd.

De zaak kwam aan het licht na de aanhouding van een 28-jarige legerofficier Franco A. uit Offenbach. De eerste luitenant, die zich had  laten registreren als vluchteling uit Syrië, had op het vliegveld van Wenen een pistool verstopt in een toilet.”

Met dat pistool heeft die Franco A. geen narigheid meer kunnen aanrichten: hij werd gearresteerd. Justitie verdenkt A. ervan dat hij een aanslag wilde plegen en vervolgens vluchtelingen de schuld geven van zijn bloeddorstige daad. Dat kan nu geen doorgang meer vinden. Gelukkig ook maar, maar daarmee is het gevaar niet geweken.

Want zoals bakkers toegang hebben tot deeg, zo hebben soldaten toegang tot vuurwapens. Het mag helemaal niet meer voorkomen dat mensen die kwaadwillende ideologieën aanhangen worden aangenomen in het leger. Communisten, neo-nazi’s, islamisten en voor mijn part boeddistische extremisten: opsodemieteren met die lui. Een baan in het leger is alleen voorbehouden aan zij die stabiel en eerzaam genoeg zijn om hun land gewapenderhand te verdedigen.

Het Duitse leger moet diens controles dus flink aanhalen en al dit soort netwerken uit de strijdkrachten kieperen. Veiligheid komt er namelijk niet alleen als je je verdedigt tegen externe vijanden – ook je interne vijanden zal je moeten verslaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Guus Geluk

  Ja, dan krijg je straks een groep Anders Breiviks. Extreemrechtse wannabe terroristen zijn evengevaarlijk als radicale moslim-terroristen. Hopelijk ontmantelt de Duitse regering deze groep neonazi’s zo spoedig mogelijk.

  1. van Urk

   Van het een komt het ander. De schuld hiervan ligt zelf bij de Duitse wegkijk-politiek. Wir schaffen das! toch? Hoeveel onderste stenen hebben zij opgetild nadat blijkt dat er onder die zogenaamde vluchtelingen ook infiltreerde terroristen er tussen zaten? Te weinig denk ik. En daarmee maak je een andere gevaar mee wakker.

   1. Guus Geluk

    Neonazi’s bestonden in de jaren ’39 al. Mensen die niet in staat zijn om beschaafd het debat te voeren of gewoon normaal te doen. Bedenk ook dat het de neonazi’s vooral om Joden te doen is, dat heeft niets te maken met Wir Schaffen das.

    1. van Urk

     Weet je dat zeker dat het nog steeds nog om de Joden gaat? Natuurlijk bestaan neo-nazi,s al heel lang in Duitsland. Maar de massa-migratie, linkse struisvogelpolitiek en de daaropvolgende aanslagen was een nieuw voedingsbron om deze slapende oeroude gevaarte weer wakker te gaan maken . Bij Breivnik als rechts-extremist ging het ook niet om de joden maar dat de Europese politiek systeem inclusief de EU totaal gefaald heeft. De schadelijk invloed van de islam en cultureel marxisme noemde hij een bedreiging voor het humanisme, christendom en jodendom.

     1. Guus Geluk

      Tja, toen waren het Joden, nu marokkanen. Hoe dan ook: geweld is geen oplossing.

    2. Martinskii

     Dat heeft zeer zeker wel te maken met ”wir schaffen das”! Ik juich het toe dat rechts infiltreert of beter gezegd het leger schoonveegt van linkse ratten. En geweld tegen de islam kunnen we goed gebruiken of nog beter het is noodzakelijk. De enige taal die de islam verstaat is geweld, en geweld is de enigste oplossing om de islamisering een halt toe te roepen.

     1. Guus Geluk

      Het is onacceptabel dat jij geweld tegen moslims (geweld tegen islam = geweld jegens moslims) goedpraat. Elk debat over immigratie of islam dient op een beschaafde manier te worden gevoerd. Extreemrechts is wat anders dan beschaafd rechts en voor “linkse ratten” zie ik ook geen bewijs.

  2. toetssteen

   Grutjes, de Libertariërs zijn stout!!! Bewijs zip, laat staan dat er enige link kan worden gelegd met de Nazi’s. Maar ja, die waren niet rechts hè, zie de toespraak van Goebbels:

   https://arbeitertum.wordpress.com/2010/10/11/warum-sind-wir-sozialisten/

   Blijf ‘m plaatsen.

   1. Guus Geluk

    Ik begrijp geen hout van je comment. Iets duidelijker?

    1. Isolde

     Toetssteen kan niet veel helderder formuleren. Het is een verward persoon.

     1. toetssteen

      @Isolde
      Lekker op de persoon spelen in plaats van de link te lezen.
      Hitler was LINKS! Lees dan toch wat Goebbels zei! Kijk naar wat ze voor een idealen hadden! Ga een kijken op de Joop om te lezen hoe dol de linkse groupies zijn op Joden. O, men verstopt het kunstig achter de term anti-zionisme, maar onderwijl mag Israël de zee in worden geschoven ten gunste van die vredelievend (kuch) Arabieren.

 2. Seneca

  Wat een kul dit artikeltje. In Duitsland is het heel makkelijk om een wapen met munitie te kopen, de vergelijking van het deeg met de bakker en de soldaat met het wapen, slaat nergens op. De huidige politieke wantoestand zowel in Duitsland als in Europa, is de reden dat er lieden zijn, die proberen de onvrede die in hun land heerst, te ventileren. Over de manier kan men discussiëren, maar niet hen die de onvrede niet willen accepteren – waarom zouden ze – als nationaal socialisten wegzetten. Er zijn meer dan voldoende om niet te spreken over teveel socialisten, die onze samenleving verstieren dan ons lief is.

 3. corfo

  Is er iemand die denkt dat dergelijke “incidenten” alleen in Duitsland voor komen ?
  Hoe verwerpelijk één en ander ook mag zijn, deze toestand zou niet zijn ontstaan indien onze “leiders” ook maar enig idee zouden hebben gehad van wat er onder de bevolking leeft.

  1. Skippybal

   Het zijn gewoon griezels die fatsoenlijk rechts een slechte naam geven.
   opsluiten en heropvoeden.
   Geldt voor alle extremisten die niet in vrijheid geloven

   1. Guus Geluk

    Eens met Skippybal. De teneur is het goedpraten van extreemrechts, maar daar doe ik niet aan mee.

 4. Anna

  Nu maken ze zich druk om een paar “extreem rechtse” lui die kennelijk in het Duitse legen zijn geïnfiltreerd. Maken ze zich ook zo druk om de infiltratie van moslims in het leger? Stel dat er situaties zouden ontstaan waarbij er onenigheid met een van de islamitische staten zich zou voordoen o.a. met Turkije. Voor wie zouden ze dan vechten en opkomen? Voor het joods/christelijke Europa of voor hun eerste paspoort? Heel Duitsland stond op zijn kop. Gisteren was de Minister van Defensie op tv. Jonge, jonge wat was ze verschrikkelijk ongerust over een paar infiltranten. Heel de Europese bevolking moest het horen. Voor de rest zijn ze muisstil.

  1. corfo

   Anna.
   Ik begrijp dat u niet goedpraat dat er extreem rechtse lui in het Duitse leger werkzaam zijn. Dat er mensen in Europa zijn die extreem rechts zijn gaan denken/handelen ligt hoofdzakelijk a.h. feit dat in Europa de extreem linkse kliek al jarenlang haar gang kon gaan zónder dat een “regering” riep : stop met die onzin. “Oog om oog, tand om tand” is mijn devies; zoals destijds de regering deed om de treinkaping bij de Punt te beëindigen

 5. Anna

  Guus Geluk. Hoe durf je de situatie van de Joden in Tweede Wereldoorlog te vergelijken met “de Marokkanen”. Wat worden Marokkanen hier aangedaan?

  1. Guus Geluk

   Extreemrechts moest vroeger Joden hebben. Nu is het hen om marokkanen en Turken te doen.

   1. Floris

    Nee, de nazi’s moesten de joden hebben. En die waren links.

    1. Guus Geluk

     Over het algemeen worden de socialistische elementen binnen het Nazi-programma als links beschouwd, terwijl de anti-democratische middelen die men plachtte na te streven, als rechts worden gezien. De AIVD noemde de NSDAP zijdelings in het rapport “Afkalvend front”, in het kader van extreemrechts.

     1. Floris

      “terwijl de anti-democratische middelen die men plachtte na te streven, als rechts worden gezien”
      —————————————————————————
      Ten onrechte. Er is niets rechts aan anti-democratische ‘middelen’. Dan moet je immers het communisme ook rechts gaan noemen.

      De overwegend linkse na-oorlogse historici hebben het nazisme geframed als extreemrechts. Dat is helaas blijven hangen. Het is het soort begripsverkrachting waar links patent op heeft. Zie bijvoorbeeld ook de verkrachting van het begrip racisme.

 6. Isolde

  Extreem-rechts terrorisme is een tenminste zo groot gevaar als moslim-extremisme.

  Naast massamoordenaars als Breivik heeft ook Duitsland een akelige traditie van extreem-rechts terrorisme: http://www.volkskrant.nl/buitenland/niet-63-maar-849-racistische-moorden-in-duitsland~a3558296/

  1. Vabis

   Het aantal slachtoffers van rechts-extremistisch geweld in Duitsland is de afgelopen twee decennia WAARSCHIJNLIJK veel hoger geweest dan tot dusver werd aangenomen.

   Daar heb je Wim weer met zijn al talloze malen doorgeprikte onzin….

   1. Floris

    Psychopaat Wim is weggevlucht van FFI en komt nu hier weer wat vaker liegen en trollen. Waar ik wel van heb genoten is dat Pizzaman de enige was die dacht dat Boudewijn Abma iemand anders was dan Isolde (en de 753 andere nicks van Wim). Daarmee kwam vast te staan dat Pizzaman een bijzonder dom kereltje is.

    1. Isolde

     Juist, en de nazi’s waren rechts.

     Ik zeg het voor de volledigheid maar even.

     1. Guus Geluk

      Isolde duikt in de krochten van FFI, een site waarop iedereen elkaar in feite nawauwelt, teneinde een constructieve discussie op te starten. Ik vind dat een goede zaak.

     2. Isolde

      Nee hoor, Floris, dat denk ik niet. Je weet het zeker en je vindt het ook essentieel voor de inhoudelijke discussie. Het schoolplein blijft voor jou het referentiekader van het inhoudelijk debat.

      Je bent een echte debater!

      Ik snap ook heel goed dat jij Pizzaman een zak noemt. Hij zal zonder twijfel je in de discussie helemaal hebben ingemaakt met het bekende kwaad bloed als gevolg.

     3. Floris

      Er is weinig constructiefs aan de intenties van Wim. Hij draait al jaren dezelfde plaat af onder steeds wisselende aliassen (waarvan de dwaas wil doen geloven dat dat andere mensen betrof) en naarmate de discussies vorderen kan hij het niet laten mensen te kleineren en te beledigen. Dat patroon herhaalt zich al ruim 10 jaar.

     4. Floris

      “Ik snap ook heel goed dat jij Pizzaman een zak noemt.”
      ———————————————————
      Pizzaman is niet erg snugger en dat bleek ook weer toen hij jou geloofde toen je ontkende Abma te zijn.

     5. Isolde

      @Guus Geluk,

      Dat was ik niet maar ene Boudewijn Abma die daar het islamofobe volkje alle hoeken van de debattafel liet zien. Vermakelijk om te lezen.

      Floris ergerde zich dood want die weet heel goed hoe het voelt in inhoudelijke discussies het onderspit te delven. Eigenlijk is Floris alleen goed in trollen en het spelen op de man.

     6. Floris

      “Dat was ik niet maar ene Boudewijn Abma”
      ———————————————————-
      Tuurlijk, Wim. Rustig maar. Neem je pilletje nu maar en ga lekker naar Ajax-Lyon kijken.

     7. Guus Geluk

      Ik vond het vooral interessant, @Isolde. Boudewijn Abma voerde een goede discussie met juist argumenten. Buitengewoon interessant.

  2. Skippybal

   Snap nietsvandeze discussie, of zit deze pizzaman soms in het Duitse leger?

   Ga effe ergens anders spelen allemaal.

   1. Floris

    Commandeer je hond maar.

    1. Skippybal

     Dat commanderen doen ze maar in het Duitse leger, om toch een beetje on-topic te blijven.

     Wellicht dat je het draadje daarmee weer op kunt pakken dan je eigen frustratie over e.o.a pizzaman met ons openlijk te delen.

 7. Babaji538

  Nieuwe zorgverzekering?

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.