Boem! FVD nu op 6 zetels in peiling!

De opmars van Thierry Baudet en Theo Hiddema gaat dóór…

Het is echt ongelooflijk, maar er komt maar geen einde aan de opmars van Forum voor Democratie. Thierry Baudet en Theo Hiddema krijgen steeds meer mensen achter zich. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat FVD nu meer dan 10.000 leden heeft (!), maar ook uit de jongste Politieke Barometer. Volgens die peiling zou FVD vandaag namelijk uitkomen op niet twee, niet drie, niet vier, niet vijf, maar zes zetels:

De zetelverdeling volgens de nieuwste Politieke Barometer: VVD 36, PVV 20, CDA 17, D66 20, GroenLinks 16, SP 7, PvdA 8, ChristenUnie 6, Partij voor de Dieren 5, 50Plus 3, SGP 2, DENK 4, FVD 6
De zetelverdeling volgens de nieuwste Politieke Barometer: VVD 36, PVV 20, CDA 17, D66 20, GroenLinks 16, SP 7, PvdA 8, ChristenUnie 6, Partij voor de Dieren 5, 50Plus 3, SGP 2, DENK 4, FVD 6

De virtuele stand van zaken:

VVD 36
PVV 20
D66 20
CDA 17
GroenLinks 16
SP 7
PvdA 8
ChristenUnie 6
Partij voor de Dieren 5
50Plus 3
SGP 2
DENK 4
Forum voor Democratie 6

Screenshot Instastory Thierry Baudet
Screenshot Instastory Thierry Baudet

Ja, DENK kan tevreden zijn met deze peiling, maar de opmars van FVD begint onderhand echt ongekende vormen aan te nemen. Het doet allemaal denken aan de opmars van de PVV jaren geleden, toen Wilders ineens naar 9 zetels ging en daarna razendsnel doorgroeide. Als je dit zo ziet zijn Baudet en Hiddema in staat om precies hetzelfde te doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Sniper666

  Knallen maar FvD.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Zolang de twee musketiers de zetels blijven afsnoepen van de Gelijkgeschakelde Regressieve EUSSR-Eenheidsworstpartij (bestaande uit het CDA, VVD, CU, PvdA, D’66, GL & SP) en niet van de dappere Ome Geert is alles Picco Bello.
  Keep up the good work !

  1. Kodi

   En dan zie ik bij de winst van FvD de PVV als baken van rust en stabiliteit geen één zetel verliezen en het zetelverlies geheel voor rekening van de Gelijkgeschakelde Regressieve EUSSR-Eenheidsworstpartij.

 3. Jetske

  Schrik er niet van hoor, Geert heeft weleens op 42 zetels gestaan,
  Rita Verdonk rond de 30, toen er verkiezingen waren, had Rita
  er nul en Geert 20, het zijn maar peilingen, het is maar net waar er
  en hoe er gepeild gaat worden. (gemanipuleerd)
  Daarom nog maar even geen nieuwe verkiezingen, als de mensen
  wakker worden, zakt het wel weer af!
  Artikel 50 van v/d Stoep werd ook zo hysterisch gedaan, VNL, die
  gingen het ook wel maken, hardlopers zijn doodlopers!!!

 4. Lex

  Ik had liever gezien dat de PVV en FVD hadden samengewerkt, misschien komt dat nog.

  1. Sniper666

   Als beide partijen ieder 20 zetels hebben….

   1. Kodi

    De PVV blijft stabiel op hun 20 zetels en FvD groeit gestaag. 20 zetels voor beide partijen ligt in het verschiet. En dat gaat dan een grote inleverpot worden voor die politieke maffia welke zich cordon sanitaire noemt.

 5. Erf

  Te veel VVD’ers en te weinig SP’ers in dit pannel waarschijnlijk, hopelijk hebben ze FVD dan wel goed ingeschat

 6. Guus Geluk

  Momenteel wordt er druk onderhandeld tussen christenen en liberalen. Laten we deze uitslag afwachten, vooraleer we weer met peilingen gaan strooien. Dit zegt niets.

  1. Kogelbert

   Zolang er zetels van de PVV naar FVD gaan hoor je mij niet piepen. FVD is politiek gebakken lucht maar de PVV is een trieste racistische beweging.
   Ik bedoel maar.

   1. Guus Geluk

    Ja, Kogelbert. Het lijkt er steeds meer op dat Forum voor Democratie het alternatief is voor de PVV en derhalve de PVV in de wielen rijdt. Bij de gemeenteraadsverkiezingen barst ongetwijfeld een agressieve campagne los tussen beide partijen.

   2. Ali Yas

    Ik zal Brouwenstein t/m Kogelbert maar weer even vertalen, want hij drukt zich zoals gebruikelijk wat ongelukkig uit:

    Het is een goed teken dat er zetels naar het FvD gaan, ook als dat een paar zetels bij de PVV kost. De FvD heeft minstens zoveel in zijn mars als de PVV en zorgt bovendien voor meer keus. Eigenlijk zouden álle partijen patriottisch moeten zijn, maar het zijn er nu tenminste twee. Ik bedoel maar.

    1. Kogelbert

     Je zit weer te trollen, Yas.

     Probeer het voor de verandering eens inhoudelijk.

    2. Guus Geluk

     Extreemrechts voelt zich superieur aan anderen, zij menen de echte patriotten te wezen. Andersdenkenden betreffen natuurlijk enkel landverraders. De omgekeerde vorm van de gutmensch.

 7. Ngatimoto

  Wat er bij FvD bij komt gaat er bij de PVV af. Dus in de balans in de 2e Kamer maakt het niets uit. Ook FvD zal merken dat ze met een cordon sanitair te maken krijgt.
  Uiteindelijk maakt het allemaal niets uit.

  1. Kogelbert

   Dat lijkt me juist, Ngatimoto, het is het verplaatsen van lucht in peilingen, vlak na de enige echte peiling die recent bij de Kamerverkiezingen plaatsvond.

   Sedert Fortuyn bestaat in rechts-populistische kringen de aanhoudende hoop dat populisten als Wilders, Roos en Baudet politiek iets in de melk te brokkelen krijgen. Nu is de hoop gevestigd op de charlatan Baudet en dat zal opnieuw op een losse flodder uitlopen.

   Wanneer gaat bij de aanhangers van dit soort fakepolitiek een keer het kwartje vallen?

  2. toetssteen

   @ngatimo
   Staatje nogmaals bekijken. De PVV staat gewoon nog op 20, dus niks eraf

   1. Kogelbert

    Mijn complimenten, Toetsteen, het is je gelukt een samenhangende zin te debiteren. Mooi Nederlands is het nog niet maar een kinderhand is snel gevuld.

    De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

    1. Sniper666

     Je bent weer lekker neerbuigend bezig vieze trol.

     1. Kogelbert

      Kijk eens aan, de zelfbenoemde trollenjager Snipper meldt zich weer om hier een beetje te trollen.

      Je bent een geestig ventje.

      🙂

     2. Sniper666

      Mijn complimenten, Kogelbert, het is je gelukt een samenhangende zin te debiteren. Mooi Nederlands is het nog niet maar een kinderhand is snel gevuld.

      De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

   2. Kodi

    En wel zetelverlies bij het partijkartel!

  3. dutchbrabant

   Dan zou de PVV in de peilingen op 14 moeten staan. Dat lijkt me toch echt niet het geval!

  4. RobertMarsman

   Zijn allemaal leuke suggesties dat het Forum zetels van de PVV afsnoept alleen vraag ik me af waar dat dan weer op gebaseerd is. In ieder geval niet op de peilingen die we de afgelopen weken hebben gezien. Het Forum mag wel zetels winnen maar gaat niet ten koste van de PVV. Want de PVV blijft stabiel op 20 staan. Dus allemaal leuke suggesties en beweringen. Maar aangezien het niet op de peilingen gebaseerd is vraag ik me af waar dan wel op? Zeker op wensdenken?

   1. Kogelbert

    Je hebt gelijk dat in deze peiling de PVV nog stabiel blijft. Feit is echter dat de afgelopen decennia het rechtspopulisme bij verkiezingen nooit boven de 20% kwam. Zo groot is die troebele electorale vijver dus op zijn best en die visvangst zullen de rechtspopulistisch partijtje met elkaar moeten verdelen.

 8. SlimK1nd

  Ik raak meer en meer gecharmeerd door de FvD. Wat ik met name heel bijzonder vindt is dat zoveel jonge mensen zich bij de partij aansluiten. Het is dan ook diep- en diep triest dat het “bashen” van Baudet (en Hiddema) door zogenaamde feministen die stiekem Islamisten zijn maar doorgaat en doorgaat. https://twitter.com/SlimK1nd/status/880648800569888768

  1. Kodi

   De kramp zit er al behoorlijk in bij gedegenereerd regressief en repressief links. Dan doet FvD dus iets goeds.

 9. rosmalen53

  meeliften op het succes van een ander, lekker makkelijk.
  Lekker alles na gaan lullen wat de PVV jaren geleden al riep en natuurlijk in mooie , dure woorden waar mensen die zich schijnbaar wat meer denken te voelen zich thuis bij voelen.
  Slim aangepakt Door deze 2 wolven in schaapskleren

  1. Kogelbert

   Ik denk niet dat Baudet de kwaliteit heeft om een blijvertje in de politiek te zijn. Ik verklaar zijn succes uit het totale falen van de PVV. Die partij heeft werkelijk niets tot stand gebracht behalve het verzieken van het maatschappelijke debat. De kiezer dit de bedenkelijke ideeën van die club deelt wilt ook een keer zien dat het in beleid wordt omgezet.

   1. RobertMarsman

    Een partij die tweede partij van Nederland is kan je alles behalve een faal partij noemen. Linkse mensen zitten zover van de realiteit af dat het enge vormen aan neemt.. Want hoe blind kan je zijn.

    1. Kogelbert

     Een politieke partij die geen enkele invloed op het landsbestuur weet uit te oefenen en zich buiten elke regering weet te manoeuvreren faalt.
     Mooier kan ik het niet maken.

    2. swetsnek

     niet op reageren dat is voer voor die lul

   2. Kodi

    Was jij er voor de verkiezingen niet stellig van overtuigd dat de PVV de vijfde verkiezingsnederlaag op rij zou boeken en zou terugzakken van 15 naar 9 zetels of zo? Het verliep iets anders, meen ik me te herinneren. De PVV won, behaalde hun tweede verkiezingsresultaat ooit en werd voor het eerst in hun bestaan na twee maal de derde partij nu de tweede partij van Nederland. Hoe anders verliep het de PvdA welke terugzakte naar 9 zetels… En voorlopig blijft Asscher alles wat hij aanraakt in stront veranderen. Ook zijn laatste babbeltruc keert nu alweer als een boomerang terug…

    1. Guus Geluk

     De PVV staat voor de zoveelste keer buiten de macht en de PvdA werd gevraagd om weer eens te regeren. Wie is hier nou de grootste verliezer?

     1. Kodi

      Wie de grootste verliezer is? PvdA -/- 29. Heb je grotere verliescijfers bij andere partijen in petto?

      En cordon sanitaire of geen cordon sanitaire; Het morele gelijk ligt bij het volk.
      En weer had de PVV gelijk > http://www.telegraaf.nl/tv/vndg/28508996/___Ze_komen_om_misdaden_te_plegen___.html

     2. Guus Geluk

      Het volk, Kodi, koos voor de VVD en besloot daartoe de PVV uit te sluiten van regeringsdeelname. Daarmee heeft het volk de PVV afgewezen. Het populisme is gestopt, en niet alleen in Nederland, maar ook in Frankrijk en Duitsland.

      De PvdA zal in de toekomst weer een herstel tegemoet gaan. De PVV staat buiten de macht. Er is maar één echte verliezer: het populisme. En Geert is een populist.

     3. HW

      Kijk de Telegraaf heeft ontdekt, waarom partijen als VVD en PvdA aan de macht kunnen blijven. Was dit kort voor de verkiezingen bekend geweest, dan had de Kamer er een beetje anders uitgezien.
      Politiek is list en bedrog en de feiten bewijzen het.
      Gelukkig word niet alleen ik verneukt, maar Beuk, Bert en Guus ook, het verschil is dat zij ziende blind zijn.

     4. Kogelbert

      Het volk koos in meerderheid niet alleen voor de VVD maar ook voor een reeks andere partijen die allemaal de samenwerking met de PVV uitsloten: D66, CDA, GL, SP, CU, PvdD en PvdA.

      De PVV staat volledig buitenspel en dat heeft ze bewust nagestreefd.

 10. Kodi

  PvdA nu nog maar een kabouterpartijtje van 8 zetels?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.