VNL houdt duidelijk op te bestaan, alle online kanalen uit de lucht gehaald

Vandaag zal de partij VNL (VoorNederland) op hun Algemene Ledenvergadering besluiten of de partij ophoudt te bestaan. Op dat besluit hoeven we niet te wachten. Alle symptomen van het einde van deze partij zijn al zichtbaar.

De partij deed mee aan de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. Dat werd een mislukking, de partij haalde niet genoeg stemmen om ook maar een zetel in de wacht te slepen. Onlangs maakte Jan Roos al bekend te stoppen als lijsttrekker. Als de kapitein het schip verlaat is dat vaak geen best teken. Daarom zal de Algemene Ledenvergadering van VNL vandaag een besluit nemen over het opheffen van de partij.

Maar wie vandaag naar informatie zoekt over VNL of de vergadering die vandaag wordt gehouden, komt van een koude kermis thuis. De website van VNL is, net als de partij, niet zo groot meer:

Hier is niet veel meer te bekennen. Bron: screenshot site VNL
Hier is niet veel meer te bekennen. Bron: screenshot site VNL

Op dit moment is de site aan het ontbinden. Dat kan maar een ding betekenen: het doek is gevallen voor VNL! Joram van Klaveren heeft  verwijzingen naar VNL ook alvast uit zijn Twitter-biografie geschrapt. Alleen het Adam Smith Instituut noemt hij nog. Het Adam Smith Instituut is het wetenschappelijke bureau van VNL.

Het Twitter– en Facebookaccount van VNL zijn beide offline inmiddels. Nog voor het officiële persbericht van VNL kunnen we dus hier melden dat de partij na vandaag niet meer bestaat!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Sniper666

  Tja spijtig voor VNL. Het was een dappere poging.

 2. RobertMarsman

  Nou die zullen we niet gaan missen hoor. Een partij van backstabbers en een mislukte clown. Dus doet die maar columns schrijven.

 3. Ni28

  Clown Simon mist ook niemand alleen die rot niet op.

 4. Ben Zine

  Ze hadden wel een goed verkiezingsprogramma, maar dat is tegenwoordig kennelijk van ondergeschikt belang.

 5. Wim Vreeswijk

  Als je sympathisanten vanwege vermeende rechtse sympathieën er bij voorbaat al uit loopt te trappen ben je natuurlijk totaal verkeerd bezig. Het is gewoon een eigen schuld dikke bult verhaal. Amen

 6. Sam C

  Jammer.

 7. Guus Geluk

  Het definitief einde van VNL. Of -.

 8. Lex

  Jammer ik had de partij wel 2 zetels gegund met de verkiezingen van 15 maart.

  Om nu net zolang door te blijven modderen tot de volgende verkiezingen, tja het kost geld, het zal op vrijwillige basis moeten gebeuren.

  Het is jammer het is niet anders.

 9. Standaardbinnen

  Populistisch rechts zit in een neergaande spiraal en VNL is daarvan een eerste slachtoffer.

  1. IJscoman

   Populistisch links zit in een neergaande spiraal en de PvdA is daarvan het eerste en grootste slachtoffer: 29 zetels verlies.

   1. Standaardbinnen

    Houd er de moed maar in, IJsco. Wilders gaat met overmacht de volgende verkiezingen winnen en wordt de volgende premier.

    🙂

    1. IJscoman

     Droom lekker verder over de PvdA die de volgende verkiezingen het laatste verlies dubbel en dwars gaat goedmaken: 43 zetels winst!

     1. Standaardbinnen

      Nee hoor, ik verwacht wel een herstel voor de PvdA, in elk geval voor links, maar 43 zetels is ondenkbaar.

    2. Robert Leiden

     Aan het PVV programma zal het niet liggen:
     https://www.youtube.com/watch?v=Ev2yX5T5t44

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.