Dit zijn de cijfers: ÉÉN OP DE ZES asielzoekers in Nederland verdacht van misdaden

Dit zijn ze dan: de keiharde cijfers over de waarheid achter asielzoekers en criminaliteit die al jarenlang in de doofpot gestopt worden.

Lange tijd probeerden politiek én politie samen om te verdoezelen wat nieuwkomers hier allemaal uitvreten. Doordat het op zo’n grote schaal gebeurde hadden we natuurlijk wel zachtgezegd een idee dat het niet altijd van een lijen dakje ging, maar dat het allemaal zó ernstig was had ik ook niet voor mogelijk gehouden. Helaas blijken de uitspraken van rechts over criminele asielzoekers allemaal stuk voor stuk waar te zijn. Geert Wilders, Thierry Baudet, Jan Roos, De Dagelijkse Standaard zelf: stuk voor stuk aangevallen omdat ze haat en onverdraagzaamheid zouden verspreiden. En dan blijkt het opeens allemaal waar te zijn. Oeps!

Naar aanleiding van het artikel van De Telegraaf over de echte cijfers betreffende criminele asielzoekers – die zogenaamd ‘niet bijgehouden werden’ – heeft ook CDA-waakhond Pieter Omtzigt de desbetreffende documenten opgevraagd, die dus tóch bleken te bestaan. Inmiddels kan heel Nederland die documenten hier terugvinden, en daar zit nogal wat pijnlijk materiaal tussen.

De mythe dat asielzoekers hier ‘op een enkeling na’ naartoe komen omdat ze niet anders kunnen en vervolgens keurige modelburgers worden is namelijk definitief doorgeprikt. Nouja, tenzij je 10.000 kansenparels ‘een enkeling’ wilt noemen, want zoveel werden er vorig jaar verdacht van het plegen van strafbare feiten. Inderdaad, dingen die je als ‘crimineel’ zou kunnen omschrijven. Foute boel dus. Al helemaal als je daarbij leest dat er in 2015-2016 (de periode waar de cijfers over gaan) zo’n 60.000 asielzoekers hierheen kwamen. Dat is dus één op de zes die zich hier niet goed lijkt te kunnen gedragen. Laat dat maar eens op je inwerken!

Maar er is meer. Voor de zoveelste keer wordt uit deze papieren duidelijk dat de probleemgevallen vooral uit Marokko en Algerije komen. Problematisch is ook dat de politie hier aangeeft dat ze hier ook vrolijk hun onderlinge conflicten uitvechten:

Ook onderlinge geschillen tussen de mannen met de Marokkaanse herkomst leidt tot vechtpartijen etc. Er zijn tevens signalen dat de onderlinge spanningen tussen de bewoners van de betreffende landen toeneemt n.a.v. diefstallen onderling.

Oftewel, hun ‘akkefietjes’ hebben ze verlegd naar Nederland, en wij mogen de rotzooi gaan lopen opruimen. Heerlijk hoor! Wat bezielt sommige politici – ik noem een Alexander Pechtold of Jesse Klaver – toch dat ze niet willen inzien dat onbegrensde migratie gewoon voor een wagonlading aan problemen zorgt? Vanzelfsprekend los je dat met de grootste politieke wil van de wereld nog niet in één dag op, maar als zoveel linkse gutmenschen maar in de wegkijkmodus blijven hangen, verandert er nooit wat. Nouja, behalve ons ooit zo mooie land dan natuurlijk, en niet ten goede.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. dutchbrabant

  Klaver en Pechtold zijn helemaal niet voor een onbegrensde immigratie. Voor de verkiezingen hebben zijn ook al gezegd dat mensen uit veilige landen geen status gaan krijgen in Nederland en meteen weer moeten verdwijnen. Dat is ook wat zij vinden van dit soort mislukkelingen. Nog steeds hebben we het hier over afgewezen asielzoekers…De uitzetting en terugkeer van deze mensen moet met spoed verbeterd worden. En aan de ene kan hebben ze gelijk. Als je deze mensen nog wil berechten dient er een juridische procedure gestart te worden die mogelijk ook maanden of jaren gaat duren. In die tijd kan je ze niet uitzetten. Wat we toch allemaal het liefste willen? Op dit soort mensen zit NIEMAND te wachten…

  1. van Urk

   dutchbrabant@ Dus ik neem aan dat u “minder” wilt?

   1. HW

    Wil U er vast en zeker meer, waarom neem je ze dan niet allemaal op eigen kosten in huis samen met al die schreeuwers die vinden dat er meer moeten komen.
    Ik was in ieder geval niet van plan om meer criminelen toe te laten, neen, ik wil dat ze direct uitgezet worden en het zooitje dat er al is ook.
    De kosten verrekenen we met de ontwikkelingshulp van de landen waar ze vandaan komen. Draaien we in ieder geval breakeven.

  2. Sniper666

   @ dutchbrabant

   Ga je mond spoelen. Jesse Klaver wilde zich in de formatie hard maken om 25.000 invasiers extra per jaar te importeren.

   1. van Urk

    Sniper666@ Inderdaad nog meer van die vervuilers in ons land. Laat die knakker dan een paar van die criminele parels in zijn woning logeren als hij hierop kickt. Ik snap niet dat instanties als COA niet in staat zijn om criminelen en echte vluchtelingen van elkaar te kunnen onderscheiden of hoe ze in een holle hoofd erbij komen om moslims en christenen bij elkaar te zetten. Hebben deze instanties uberhaupt wel kennis over mensen en culturen?

    1. Seneca

     @van Urk
     geachte heer van Urk. natuurlijk kan COA dat. de vraag echter is: wil het COA dat wel? kijk eens naar die inmiddels miljarden verstrekte hulp aan dit tuig. kijk naar die schijnheilige farizeeërs koppen in het kabinet en in de 2e kamer. ik ben van mening, dat er strenge grenscontroles ingevoerd moeten worden – niet af en toe een steekproefje – neen, 24 uur per dag en de beslissing of iemand wordt toegelaten ligt bij de marechaussee. laat voor de zekerheid maar een officier van justitie aanwezig zijn die bij twijfelgevallen kan beslissen. mocht het een verkeerde beslissing zijn, ontslag op staande voet voor die incompetente officier. kom nu niet met de smoes dat dit te kostbaar zou zijn, want het zal de Nederlandse samenleving miljarden per jaar schelen als er eindelijk maatregelen getroffen worden.

   2. dutchbrabant

    *TROLL*

    1. Sniper666

     Complimenten, u bezit een heel klein stukje zelfbeeld. Dat is al een beetje meer dan de andere trollen hier. 😉

 2. SlimK1nd

  Ik vind het zo vreselijk schandalig. En dat ze dit soort cijfers dan willens en wetens achterhouden, liegen dat er geen cijfers zijn. Het is echt te schofterig voor woorden. Laten we vooral de feiten achterhouden voor burgers, want anders vormen ze straks een weloverwogen mening gebaseerd op die feiten. Laten we ze vooral voorliegen. Ons asielbeleid is een absolute joke. En Klaver (en tal van andere Deugridders) willen meer, meer en meer van die gekken toelaten. Die criminaliteit is overal zo. Zweden is madness, Duitsland, Belgie, Italie, Spanje. Het is overal exact hetzelfde.

 3. Ritter

  De (vaak illegale) immigratie , en demografische veranderingen als gevolg daarvan, is een van de grootste gevaren voor Europa.

  De gevolgen van deze massa immigratie uit de islamitische landen is vooral te zien in de grote steden van Noord/West Europa waar de autochtone in bepaalde wijken zijn “vervangen” door immigranten.

  En het aantal van deze wijken neemt ieder jaar toe.

  Over 20 of 30 jaar zullen er complete steden zijn waar de autochtone bevolking is “vervangen” door migranten (voornamelijk uit islamitische landen)

  De (illegale) massa immigratie is daarom een veel grote gevaar voor onze westerse waarden/normen/levenswijze dan de aanslagen gepleegd door islamitische terroristen.

  Door de demografische veranderingen die het gevolg zijn van de massa immigratie pleegt Noord/West Europa langzaam culturele zelfmoord.

  Geen wonder dus dat de Oost-Europese landen hun grenzen gesloten houden voor deze illegale massa immigratie. Ze kijken naar Noord/West Europa en zien de gevolgen daarvan en willen dat in eigen land voorkomen.

  ‘Vrouwen worden verbannen uit Franse moslimwijken
  http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/vrouwen-worden-verbannen-uit-franse-moslimwijken-417777/

 4. Kodi

  Bijna 10.000 statushouders verdachte

  AMSTERDAM – Bijna tienduizend statushouders werden in de eerste negen maanden van 2016 verdacht van een strafbaar feit. Ruim honderd van hen hangt een straf van zes jaar cel of meer boven het hoofd.

  Statushouders zijn vluchtelingen die asiel hebben aangevraagd en een voorlopige verblijfsvergunning hebben gekregen. De groep verdachte statushouders wordt nu extra gemonitord, want een stevige veroordeling kan reden zijn hun asielstatus af te nemen.

  In 104 gevallen gaat het om ernstige delicten waar jarenlange vrijheidsstraffen op staan, zoals gewapende overvallen of zedenmisdrijven. Deze verdachten hoeven bij een veroordeling op weinig clementie van de immigratiediensten te rekenen. Ook staan er 183 veelplegers op de lijst. Ruim 9300 mensen worden verdacht van een enkel strafbaar feit. Het gaat om statushouders die in 2015 en 2016 een eerste asielaanvraag deden, zoals in totaal in die periode zo’n 60.000 mensen deden. Nareizende gezinsleden horen niet bij deze groep.

  Niet elke asielzoeker wordt na een aanhouding wegens vandalisme of winkeldiefstal het land uitgezet, legt Paul van Musscher uit, chef van de eenheid Den Haag van de politie en landelijk portefeuillehouder Vreemdelingenzaken en Migratiecriminaliteit.

  Lees (premium): Straffeloos in de fout
  ,,Er wordt een zogeheten glijdende schaal toegepast. Dat betekent dat je naarmate je langer in Nederland bent, minder snel kunt worden uitgezet bij het plegen van een klein delict. Wie kort in Nederland is, kan wel weer sneller worden uitgezet.”

  Of dat daadwerkelijk gebeurt, is niet aan de politie maar aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Die kan deze sanctie pas toepassen als iemand onherroepelijk is veroordeeld. In de praktijk wordt de sanctie minder vaak opgelegd.

  ,,De mensen die nu op deze lijst van de glijdende schaal staan, worden gemonitord”, legt Van Musscher uit. ,,Dat zijn mensen die nog niet onherroepelijk veroordeeld zijn door de rechter.”

  De glijdende schaal is in de jaren negentig ingevoerd om te zorgen dat er minder willekeur zou komen bij het vaststellen of een delict ernstig genoeg is om asiel te weigeren.

  Asielzoekers worden het vaakst aangehouden voor diefstal. Andere veelgepleegde delicten zijn ’misdrijven tegen de persoonlijke integriteit’. Daaronder vallen bijvoorbeeld belediging, bedreiging, spugen in het gezicht, aanranding, verkrachting en geweld.

 5. Ni28

  Vervolgen, denaturaliseren en vervolgens naar hun land van herkomst sturen. Werkt het land niet mee dan sancties tegen die land instellen.

  1. poldi

   En dan wil tijdens de formatie zo’n GroenLinks narcistisch wangedrocht van een Jesse Klaver 25000 asielzoekers: in Nederland toelaten.

   Knetter en knettergek !

 6. poldi

  En dan wil tijdens de formatie zo’n GroenLinks narcistische blaaskaak van een Jesse Klaver 25000 asielzoekers: in Nederland toelaten.

  Knetter en knettergek !

 7. corfo

  Vele reaguurders, waaronder ikzelf, hebben op dit forum al járen aangegeven dat wij, de bevolking, op een grandioze manier worden bedonderd door de Haagse Bende en extreem linkse hobbyclubjes die niets anders doen als véél subsidie opstrijken en parasieten knuffelen. Hun reacties werden keer op keer weggehoond door z.g. Gutmenschen, figuurtjes die, zonder zelf na te denken (mogelijk kunnen ze dat niet eens !) achter iedereen aanhobbelen om mee te schreeuwen en blèren tegen de weldenkende mensen. Er zijn nog veel meer cijfers bekend die niet openbaar worden gemaakt omdat de bevolking dan zou merken hoe fascistisch onze “regering” is; een “regering, die véél te vaak roept dat ze zó vreselijk “democratisch” is.
  Mij persoonlijk zijn diverse gepleegde zeer zware misdrijven bekend, gepleegd door “asielzoekers/vluchtelingen”; in deze situaties kregen politieagenten een zwijgplicht/spreekverbod opgelegd evenals enkele journalisten. Wat zijn wij toch een “democratisch” landje !!

 8. Lex

  https://www.youtube.com/watch?v=aoxpyuSBlpg

  ONGELOOFLIJK.

  ONBEGRIJPELIJK.

  NIET TE BEVATTEN.

  Ik ben weer eens stomverbaasd over dit nieuws. Heel veel nederlanders met mij zullen zeggen oppakken dat schorem en het land uittrappen.

  Maar nee dat zou de moeizame politike verhoudingen met Marokko nog verder onder druk zetten. Dus word het onder de pet gehouden.

  Dat de Nederlander deze overheid steeds meer en meer ongelijkwaardig begint te vinden dat kan wel eens verkeerd gaan uitpakken.

  Ik vind tijd dat er koppen gaan rollen.

  1. Sniper666

   @ Lex

   Ja beste Lex, het is ‘onze’ eigen roverheid die er willens en wetens alles aan doet om de door de EU gewenste quota invasiers te importeren. Wij zijn slechts melkvee die de rekening mag betalen. We financieren massaal onze eigen ondergang.

 9. poldi

  Feitelijk is Nederland bezet door een georganiseerde moslim-bezettingsmacht.
  We worden leeggeroofd (criminaliteit),
  uitgezogen (uitkeringen/gratis gezondheidszorg) en
  uitgespuugd (minachting voor politie, ambulance en bestuurders).

  Onze trage rechtstaat kan de snel veranderende maatschappij niet bijhouden. Het wordt tijd voor een strikt rationele benadering, m.a.w. onacceptabel gedrag vereist onorthodoxe maatregelen.

  Maar ja, dat zal wel niet gebeuren want onze rubberen Mark Rutte is het schoothondje van “wir schaffen das” frau Merkel.

 10. Dikvoormekaar

  “Voor de zoveelste keer wordt uit deze papieren duidelijk dat de probleemgevallen vooral uit Marokko en Algerije komen.”

  Asielverzoeken van Marokkanen en Algerijnen worden zelden toegekend. Je loopt de boel weer op te fokken.

 11. HaZ

  Nou, dat is weer ontzettend duidelijk dus……..
  Tweets
  Politie Amsterdam ‏Geverifieerd account @Politie_Adam.57 seconden geleden
  Brand in kelder kinderdagverblijf Wingerdweg betrof kleine brand die direct door brandweer onder controle is gebracht.

  Politie Amsterdam ‏Geverifieerd account @Politie_Adam. 10 minuten geleden
  Kinderen veilig ondergebracht na brandmelding in kelder kinderdagverblijf. Later is bij aanhouding door politie geschoten. Geen gewonden.

 12. Ecoshaarlem

  Rutte en zijn elite vrienden van o.a.D66 en niet te vergeten groen uiterst links, zullen het wel weer ontkennen.
  Wilders heeft dit al jaren aan gegeven.
  Maar als je als Burgermeester van Weert in beroep moet gaan tegen die D66 rechters, zijn wij als land verheen, triest maar waar, en maar weg kijken en thee blijven drinken.

 13. BigLJohn

  ….de keiharde cijfers over de waarheid achter asielzoekers en criminaliteit die al jarenlang in de doofpot gestopt worden….En dit is volgens mij het topje van de ijsberg over hetgeen we nu aan de weet zijn gekomen, maar feitelijk altijd al geweten hebben. Wat mij veel meer verontrust is; Wat voor zaken houden Brussel en Den Haag nog meer voor ons achter, en wat zijn zij in de toekomst met ons van plan ! Daarenboven, als er weer eens verkiezingen zijn, stemt het gros van de kiezers weer trouw op juist die politieke partijen die ons land naar de sodemieter willen helpen. En dan sprak ik nog niet eens het vermoeden uit dat er bij iedere verkiezing stemfraude gepleegd word ten gunste van alle politieke partijen die Nederland naar de verdommenis willen helpen !Maak geen zorgen voor de dag van morgen, volgens een oud gezegde. Maar ik heb alle reden om dat juist WEL te doen !

 14. Bes Tolen

  Het gaat al tientallen jaren mis omdat we kloten regeringen en verdere politici hebben, die totaal niks van deze wereld begrijpen. Niet willen begrijpen omdat ze eenvoudigweg alle nodige maatschappelijke ervaring missen. De nodige. Ervaring betekent ook zelf bewust zijn van. Wat ik noem, misdadige organisaties worden toegestaan en zelfs vaak volop gesubsidieerd. Al tientallen jaren. Dus laten we ophouden met de gangbare door de overheid en vooral actiegroepen en verder het ondeugdelijk materiaal nog afkomstig uit het Romeinse Rijk, gezien als nog net of net niet nog aanvaardbare praat. Praat die niets helpt. Wat beter helpt is stelselmatig personen en organisaties bij herhaling diskwalificeren. Kies met zorg daarbij de best toepasselijke zware diskwalificaties. In meervoud dus. Ook vaak stellen, dat die en die nog nooit gedeugd hebben. Helpt. Als heel velen dat doen dan komt er meer druk. Duidelijk laten merken dat we niets meer accepteren. Al helemaal geen afzwakkende praat. Duidelijk laten merken dat het om ons, om wij gaat, in de eerste plaats. Hoewel dat zelfs door de rechtbank in Zwolle al een jaar of twintig, vijfentwintig geleden is verboden uit te spreken. Maar het is natuurlijk (het woord natuurlijk is hier voortreffelijk van toepassing) zo dat wij in de eerste plaats onze rechten hebben. Gerekend het tijdsverloop van decennia moeten we ons hard gaan opstellen. Onze tegenstanders mogen het gaan voelen. We moeten het land terug veroveren. Praten kan of zal wel eens niet meer helpen. Maar we moeten het land terug.

 15. Frank Conijn

  Nouja, tenzij je 10.000 kansenparels ‘een enkeling’ wilt noemen, want zoveel werden er vorig jaar verdacht van het plegen van strafbare feiten.

  Waar komt dat getal vandaan? In het bericht in De Telegraaf, http://www.telegraaf.nl/reportage/28509129/__Straffeloos_in_de_fout__.html, wordt gesproken van 1667 aanhoudingen over de eerste 9 maanden van 2016 (zie het staafdiagrammetje). Zelfs als je de overige 3 maanden en 2015 erbij gaat rekenen, kom je nog lang niet aan 10.000.

  1. Frank Conijn

   Gevonden: http://www.telegraaf.nl/binnenland/28509533/__Bijna_10.000_statushouders_verdachte__.html. Maar er lijkt sprake te zijn van een komma die verkeerd geplaatst is. Het zou (minder dan) een tiende ervan zijn. Zie https://joop.vara.nl/opinies/telegraaf-beschuldigt-statushouders-valselijk. Waarbij de titel door de auteur overigens zelfs ontkracht wordt, want de fout ligt bij de politie, zou ontdekt hij zelf en beschrijft hij ook in het artikel. Dus laat je door de titel niet weerhouden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.