Gerechtshof Den Haag: staat kan niet juridisch gedwongen worden om meer vluchtelingen op te nemen

Vandaag was er een kleine overwinning van de Nederlandse rechtstaat. Het gerechtshof in Den Haag heeft vastgesteld dat de Nederlandse overheid niet via juridische middelen gedwongen kan worden om meer vluchtelingen op te nemen. Dit wilde de actiegroep ‘We gaan ze halen’ wel. Deze stichting was naar de rechter gestapt aangezien ze vonden dat Nederland niet tegemoet komt aan de verantwoordelijkheden en verplichtingen binnen de afspraken over het opnemen van vluchtelingen in Europa.

De stichting wilde zelf vluchtelingen gaan halen en meenemen naar Nederland. Met honderden auto’s zouden ze dan naar Griekenland en Italië gaan om honderden vluchtelingen mee te nemen. Wat ze even vergeten waren, is dat het dan natuurlijk neer zou komen op mensensmokkel. Dus zijn ze afgestapt van het idee en zijn ze het met andere middelen gaan doen, namelijk de rechter.

De rechter heeft uiteindelijk gezegd dat juridisch gezien hij en de institutie niet de bevoegdheid heeft om het beleid te gaan bepalen en de overheid te corrigeren. Via het juridisch middel zou het dus niet gaan lukken. Overigens vertelde de rechter wel dat hij de zaak ‘begreep uit een humanitair standpunt’. Dat is een zinnetje dat echt net op het randje zit van de functie die de rechterlijke macht heeft.

Deze zaak had een nieuw tijdperk in kunnen luiden waarin jan-en-alleman rechtszaken hadden kunnen beginnen om inhoudelijk gezien beleid te gaan veranderen. Daar heb je natuurlijk de wetgevende macht voor, de politiek. Maar in het verleden kan via slimme omwentelingen beleid wel inhoudelijk aangepast worden. In 2015 heeft een rechter beslist dat de overheid zijn beleid moest aanscherpen omtrent klimaatverandering na een zaak die tegen de overheid werd aangespannen door duurzaamheidsorganisatie Urgenda. Je weet het dus maar nooit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ni28

  Een succesje geboekt bij de rechter totdat er een linkse regering besluit om dat vrijwillig te doen. Wij gaan ze toch halen. Ga, en blijf weg!

 2. van Urk

  Kan namens de verwijzing van artikel 21 en 22 van onze grondwet, de staat wel gedwongen worden om juist minder migranten op te nemen? Het moet hier wel leefbaar blijven. Toch?

 3. Lex

  Gelukkig.

  We hebben er al veel en veel te veel.

  Het grote probleem is dat de kans bijzonder klein is dat ze ooit weer weg gaan ze hebben het hier veel te goed.

 4. Ritter

  “Vluchtelingen”?

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale immigranten die om economische redenen (lees gratis huizen en ruime uitkeringen) naar Noord/West Europa vertrekken en daarbij de asielprocedure misbruikten op kosten van de belastingbetaler.

  Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen om de “honingpot” te bereiken die in Noord/West Europa staat.

  Zelfs de Syriers die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen vertrekken vanuit veilge landen in de regio ( Turkije , Libanon, etc) naar Noord/West Europa om economische redenen (lees gratis huizen en ruime uitkeringen)

  De (illegale) massa immigratie vanuit de islamitische landen is een van de grootste gevaren voor Noord/West Europa.

  Omdat door de demografische veranderingen die deze illegale massa immigratie met zich meebrengt Noord/West Europa als vanzelf zal islamiseren.

  De meeste moslims integreren niet maar nemen hun islam en bijbehorend gedrag mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Dus er zullen steeds meer wijken ontstaat waar de autochtone bevolking in die wijken is “vervangen” door de migranten. En later zelfs complete steden.

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

  1. Floris

   En de linkse idioten trappen er met beide benen in.

   1. Ritter

    Floris

    Net op E.J Bron gelezen vertaald uit het Duits.

    “Groene waanzin: Fractievoorzitter in het Europees Parlement eist gedwongen vestiging van complete Syrische dorpen in Oost-Europa

    Jongste voorbeeld: de fractievoorzitter van de Groenen in het Europees Parlement, Ska Keller (foto), eiste in de “Neue Osnabrücker Zeitung” de vestiging van complete Syrische dorpen in Oost-Europa”

    1. Floris

     Dit soort gutmenschen beseft niet dat ze bezig zijn Europa in hoog tempo naar de bliksem te helpen.

 5. Ritter

  Off Topic.

  De dader die verdacht word van een moord op een moslima in de VS is een illegaal.

  ICE: Suspect in Murder of VA Muslim Teen Was in US Illegally
  http://insider.foxnews.com/2017/06/20/virginia-mosque-killing-suspect-darwin-martinez-torres-illegal-immigrant

 6. Babaji538

  Nou, meen ik mij, zoiets
  te herinneren, dat dit “hof” internationaal
  uitblinkt.
  Waarin, weet ik niet.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.