Gestoord Zweden geeft teruggekeerde ISIS-jihadisten stiekem een nieuwe identiteit

Geen categoriejun 29 2017, 8:00
Want die arme 'strijders' moeten natuurlijk beschermd worden tegen die racistische Zweden die denken dat ze een stel massaslachters zijn. Ofzo.
Dat Zweden een doorgeslagen politiekcorrect land is wisten we natuurlijk al. Toch komt dit nieuws van Expressen.se als een schok: terugkerende Zweedse jihadisten blijken namelijk een nieuwe identiteit te krijgen van de Zweedse overheid. Die arme types moeten namelijk vooral niet het slachtoffer worden van 'vooroordelen' en dergelijke.
Dat is al erg, maar het wordt nog erger: de lokale autoriteiten worden niet eens geïnformeerd over die nieuwe identiteit en weten dus ook niet waar de teruggekeerde massaslachters wonen.
Het is triest genoeg dat de Zweedse autoriteiten deze risico's nemen met hun eigen bevolking -- het is immers wachten op een aanslag van één van deze ISIS-gekkies -- maar daar komt nog eens bij dat Zweden een EU-land is dat ook nog eens lid is van de Schengen-zone. Door jihadisten een nieuwe identiteit te geven ("een tweede kans") zorgt de Zweedse regering ervoor dat deze types onbelemmerd door de hele Unie kunnen reizen. Dus ja, ook naar Nederland, Duitsland, Frankrijk of België.
Zieker dan dit wordt het niet. Gelukkig denkt het CDA daar net zo over. Kamerlid Pieter Omtzigt (who else?) heeft dan ook Kamervragen ingediend -- samen met collega's Van Toorenburg:

1. Heeft u kennis genomen van het bericht dat de Zweedse autoriteiten sommige terugekerende jihadisten uit Syrie/Irak een nieuwe identiteit geven en dat de lokale autoriteiten niet op de hoogte zijn waar zij leven?
2. Is het bij u bekend hoeveel Zweedse jihadisten een nieuwe identiteit gekregen hebben?
3. Staan deze jihadisten gesignaleerd in de Europese systemen?
4. Welke landen in de EU geven aan jihadisten een nieuwe identiteit?
5. Hoe beoordeelt u het beleid van een land in de EU en in de Schengen zone, waar je dus zonder belemmering naartoe kan reizen, om een aantal jihadisten een nieuwe identiteit te geven en zo een tweede kans te geven, inclusief de mogelijkheid om door de hele EU te reizen?
6. Levert deze aanpak een gevaar op voor andere EU landen?
7. Deelt u de mening van de CDA - fractie dat hier grote risico's aan verbonden zijn en bent u bereid dit in de EU aan te kaarten?
8. Kunt u deze vragen een voor een en zo spoedig mogelijk beantwoorden?

Als de EU nou eens iets moet verbieden, dan is het dit roekeloze 'tweede kans-project' van Zweden. De klinisch gestoorden in Stockholm zetten al onze levens op het spel -- en dat alleen maar omdat ze hun multiculturele, politiekcorrecte droom ten koste van alles in stand willen houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten